Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 17 Pro/17 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#76 woocash

woocash
  • 1 630 postów

Napisano 17 września 2025 - 20:55

Zawiodłem się po raz kolejny bo jako osoba dużo fotografująca i filmująca liczyłem ze Apple w końcu doda jakieś konkurencyjne matryce bo inni producenci od dawna stosują coraz lepsze i większe matryce w swoich smartfonach,

np Xioami, Vivo, Oppo  i inni mają matrycę 1 cal która jest prawie  2.5 raza większa od głównej największej matrycy w 17 Pro/Max a to jest już przepaść. 

Apple od modelu 14 Pro do obecnego stosuje praktycznie tę samą wielkość. 

Mam 15 Pro i nie widzę żadnego sensu zamiany bo są tak minimalne. Gdyby nie reszta zabawek od Apple już kupił bym takiego Vivo czy Huaweia.

Jako osoba fotografująca doskonale wiesz, że wielka matryca nie uratuje złego zdjęcia, a "słaba" (relatywnie, bo ta w iP17 nie jest słaba) matryca nie zepsuje zajebistego zdjęcia.

• burton70 lubi to

#77 soczekpl

soczekpl
  • 3 311 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 15:54

Albo mi się wydaje, albo w moim egzemplarzu dźwięki klawiatury (np. przy pisaniu SMS-a) są cichsze, ale na pewno to nie jest problem głośnika, bo dzwonek itp. działa tak samo, jak na 16 Pro, albo ciut głośniej :P 

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#78 crux

crux
  • 52 postów

Napisano wczoraj, 17:14

Dziś w galerii zerknąłem na Deep Blue i sam już nie wiem czy jednak w końcu nie Silver. Z doświadczenia wiem, że uniwersalne kolory nie nudzą się tak szybko ;)
Na szybko kilka zdjęć i porownanie z 13 Pro na głównym aparacie nie wykazuje specjalnych różnic. Na Tele x3-x4 już tak jeżeli chodzi o szczegółowosc.
Na pewno spora różnica w maksymalnej jasności ekranu, 17 Pro wyraźnie jaśniejszy a to duży plus.

Apple iPhone 13 Pro / Apple iPad Air 5 / Apple Watch Ultra / Apple AirPods Pro 2

Apple iPhone 16 Pro / Garmin Epix 2 / Garmin Edge 1040

#79 onomatobeka

onomatobeka
  • 4 postów

Napisano wczoraj, 23:09

W sklepach Deep Blue bardzo porysowane, chyba nie warto wybierać tego wariantu pod użytkowanie caseless.

Ktoś już myślał jak spasować czarnego Apple Watcha Ultra z tegoroczną linią Pro? Jakiś case ciekawy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Omega55