Mi się akurat te kolory nawet podobają, ale i tak nic nie biorę - chyba, że to będzie jakaś spontaniczna decyzja. 14 pro max mam w tym purple - taki bardziej lawendowy i w przeźroczystym etui apple nadal mi się podoba. Jeżeli miałbym cokolwiek, kiedykolwiek kupować z nowości, czyli jeżeli upadłbym na głowę, to raczej pomarańczowy/miedziany, czy jaki on tam jest.

iPhone 17 Pro/17 Pro Max – dyskusja.
Napisano wczoraj, 11:12
- kristof461 lubi to
Napisano wczoraj, 13:06
MM: do informowania świata o statusie swojego zamówienia mamy dedykowany wątek.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post wczoraj, 13:23
iPhone 16 Pro Max iPad Pro 11“ Space Grey 256GB Apple Watch Series 10 46mm MacBook Pro 15“ 2019 AirPods Pro 2
Napisano wczoraj, 13:31
Ja się wstrzymuję. W zeszłym roku wymieniłem 15 Pro na 16 Pro po tym jakim bublem była 15-tka. Przegrzewająca się i zużywająca baterię w mgnieniu oka. Teraz bym tylko wtedy gdybyśmy dostali wersję eSIM only. Te około 300 mAh to taki zwykły progres ale kolejne 300 to już byłoby coś. Niestety.
No chyba że gdzieś na wakacjach w Emiratach się kupi o ile w końcu ich wersje maja FaceTime.
A co do koloru to ostatnio wziąłem czarny i o masz. Jak to przyciąga kurz. Trzeba było trzymać się białego/srebrnego. Szkoda że 17 Pro ma ten dziwnie biały tył. Pomarańczowy wyglada fajnie ale każdy go będzie miał żeby się nim pochwalić
Użytkownik kristof461 edytował ten post wczoraj, 13:33
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano wczoraj, 14:47
Ja się wstrzymuję od zakupu 17 Pro, bo różnice względem 16 Pro są naprawdę niewielkie. Większy przeskok był z 15 Pro na 16 Pro – tam bateria była słaba i telefon się grzał, a w 16 Pro jest już znacznie lepiej. Dlatego moim zdaniem lepiej poczekać na 18 Pro, gdzie ma być nowy procesor 2 nm, Face ID pod ekranem i aparat ze zmienną przysłoną. To będzie dopiero konkretna zmiana.
- kristof461 lubi to
Napisano wczoraj, 17:18
Ja się wstrzymuję od zakupu 17 Pro, bo różnice względem 16 Pro są naprawdę niewielkie. Większy przeskok był z 15 Pro na 16 Pro – tam bateria była słaba i telefon się grzał, a w 16 Pro jest już znacznie lepiej. Dlatego moim zdaniem lepiej poczekać na 18 Pro, gdzie ma być nowy procesor 2 nm, Face ID pod ekranem i aparat ze zmienną przysłoną. To będzie dopiero konkretna zmiana.
Wierzysz, że za rok będzie tyle dobrych zmian? Wątpię. Coś się mi zdaje, że skupią się na składanym. Od kilku lat zmieniam co roku i teraz też kupię pro 256 GB niebieski. Szkoda, że brak czarnego.
MacBook Pro 14" M3, 24 GB RAM, 1 TB | iPhone 16 Pro 256 GB l AirPods 4
Napisano wczoraj, 19:58
Nie wiem, czy ten jaśniejszy ekran to jest jakiś argument, który bym w ogóle wziął pod uwagę. Byłem na wakacjach w Alicante i okolicach, lapa jak wiadomo co
Też siedzę w tych okolicach i o ile normalnie go sobie używam to jest ok. Ale czasami robi jako nawigacja w rowerze (jak garmina zapomnę) oraz z dronem DJI używam, bo nie mam akurat aparatury z ekranem. I niestety. Chwila, moment i ekran się ściemnia. Więc może nie tyle co jaśniejszy ekran będzie mieć ta 17tka, co lepsze odprowadzanie ciepła, które będzie skutkować nieco dłuższą pracą zanim ekran zostanie przygaszony do takiego poziomu, gdzie nawet w cieniu nie widzę nic na ekranie.
Napisano wczoraj, 20:05
Niestety przy upałach każdy ajfon się grzeje, była afera z 15 Pro, a prawda jest taka, że przyciemnianie ekranu to ja pamiętam już w 12 i 13 Pro.
Natomiast co do 17 Pro - ekhem, Apple doszło do takiego momentu, w którym chwali się tym, że nowy telefon będzie chłodniejszy...
Użytkownik soczekpl edytował ten post wczoraj, 20:06
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano wczoraj, 21:21
Ja zmieniłem wtedy 15pro na 16pro tylko dlatego, że obiecałem córce, że go jej oddam. Za wyniki w szkole miała obiecany nowy telefon i wybór 14pro dziś, albo 15 pro jesienią. Nieważne.
w 16pro dla mnie gamechangerem jest przycisk aparatu. Seria 17 (w pro, inne mnie nie obchodzą) nie ma żadnych, istotnych dla mnie zmian.
Napisano dziś, 00:39
ja zamówiłem jak co 2 lata od 16 lat-
17 Pro 512 GB Cosmic Orange
przesiadka z 15 Pro za którego dostane jeszcze 450 Euro a za nowego daje 409 (przedłużenie umowy o 2 lata w Telekomie)
iPhone 15 Pro 256 GB iMac 21.5 Retina
Napisano dziś, 08:18
Niestety u nas branie iPhone w abonament chyba nigdzie się nie opłaca.
Wierzysz, że za rok będzie tyle dobrych zmian? Wątpię. Coś się mi zdaje, że skupią się na składanym. Od kilku lat zmieniam co roku i teraz też kupię pro 256 GB niebieski. Szkoda, że brak czarnego.
Są plotki że od 2025 do 2027 czyli do 20 lecia Apple będzie co roku wprowadzać jakieś większe zmiany. Teraz jest to wygląd (może nie jakoś znacząco ale i tak największą to zmiana od iP 12) zmiana położenia podzespołów oraz chłodzenie.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano dziś, 17:31
Napisano dziś, 17:46
iPhone 17 jeszcze lepiej zadba o Twoje dane. Wszystko za sprawą MIE
Nowe wdrożenia bezpieczeństwa w najnowszych modelach.
Napisano dziś, 20:30
Pro jest teraz zwyczajnie paskudny, mam nadzieję, że za rok odzyskają poczucie estetyki, bo aktualnie to Pixel ze swoją wyspą robi dużo lepsze wrażenie - 17pro wygląda jak ubrany w pancerne etui - tam nic do siebie nie pasuje, składany wygląd na kolanie z tego co tańsze i pod ręką akurat było - no i te kolory to jasny sygnał „nie kupuj, w tym roku zabrakło nam pomysłu” takie coś to w Chinach i Indiach się sprzeda i to dla nich zrobili to coś - brakuje tylko etui z frędzlami i dzwoneczki - masakra
Znając Ajpla to ten wygląd będzie teraz 3-5 lat.
Ja sam się zastanawiam czy Pro jest wart dopłaty 1800zł względem zwykłej 17.
Użytkownik Plumo edytował ten post dziś, 20:31
IP 14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych