1. Dla Polski ponoć coś jest, chociaż subtelnie. Mianowicie widziałem doniesienia, że mamy Live Text oraz (na iPadzie) rozpoznawanie pisma. Niedużo, ale zawsze coś i to będzie realnie przydatne w codziennej pracy. Ciekaw jestem, czy idąc za ciosem dostaliśmy tłumaczenia na zdjęciach w aplikacji Tłumacz.
2. Przypadku uceglenia na amen dawno nie widziałem, kosmiczny niefart z mojego punktu widzenia.
3. Przestrzegam przed pochopną instalacją, szczególnie jak macie dane (dużo danych) w iCloud. To że sam system może nie działać to jedno, ale jak Wam coś namiesza w chmurze, to możecie się nie pozbierać (a przynajmniej może to zająć chwilę). Były już przypadki, że beta powodowała z tym problemy i to się działo nawet w pozornie dojrzałych wypustach. Nie w pierwszej deweloperskiej becie, ale w takiej, która była z kwietnia czy maja, chwilę przed WWDC. Także jak ktoś bardzo musi, to polecam jednak dopiąć się do swoich zasobów w inny sposób niż logując się podstawowym kontem, np. z użyciem chmury rodzinnej.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.