Postawiłem pierwszą dev betę, działa. Element X (klient Matrixa) się wywala po wejściu w czat, reszta ok.

iOS 26 - Wszystkie wersje Beta – Dyskusja
Napisano 09 czerwca 2025 - 21:22
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 09 czerwca 2025 - 21:38
Który iPhone ?
Napisano 09 czerwca 2025 - 21:57
16 Pro.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 09 czerwca 2025 - 22:16
Czy wszystko działa ?
Użytkownik kummer edytował ten post 09 czerwca 2025 - 22:17
Napisano 09 czerwca 2025 - 22:32
Napisano 09 czerwca 2025 - 22:55
mBank i Revolut tak, innych nie mam.
- Gregory i adamski.ab lubią to
Napisano 10 czerwca 2025 - 10:30
Napisano 10 czerwca 2025 - 11:11
A masz już jakieś odniesienie co do czasu pracy baterii?
Na 14 pro max trochę słabiej, no i trochę layout się tnie. Ale to akurat normalne, bo nawet ipadOS na iPad Pro M2 potrafi się przyciąć. Odnośnie aplikacji bankowych - iPKO działa, Santander działa, Alior działa, Curve działa, Revolut też, ale to już pisali inni.
- adamski.ab lubi to
Napisano 10 czerwca 2025 - 11:23
iPhone 15 Pro
Napisano 10 czerwca 2025 - 11:28
- Regiss lubi to
Napisano 10 czerwca 2025 - 14:41
A masz już jakieś odniesienie co do czasu pracy baterii?
Nie - i miał nie będę. Ja zawsze miałem w nosie baterię i doładowuję kiedy potrzeba, więc nie mam żadnych odniesień, jak to było na 15.
- kummer i Jash lubią to
Napisano 10 czerwca 2025 - 17:49
NIe ma co gadać o baterii na tym etapie rozwoju systemu. Będzie można wyciągać wnioski nie wcześniej niż w sierpniu. Beta, w dodatku w wersji dla dev - czego tu się spodziewać?
Napisano 11 czerwca 2025 - 21:09
a możecie sprawdzić czy aplikacja Glovo rider działa?
Aplikacja dla kurierów.
Użytkownik M.A.D.Z.I.A edytował ten post 11 czerwca 2025 - 21:09
Napisano 11 czerwca 2025 - 23:08
Włączyłem sobie te przezroczyste ikonki. Tak, znudzą mi się za dwa dni, ale póki co testuję.
Lipa, że cyferki z powiadomieniami też są ~białe - w macOS jakoś zostawili czerwone.
Napisano 12 czerwca 2025 - 00:50
a możecie sprawdzić czy aplikacja Glovo rider działa?
Aplikacja dla kurierów.
odpowiem sobie sama. Tak działa ta aplikacja, więc jutro śmiało mogę jechać do pracy i testować najnowszy iOS beta 1
- Gregory i Plumo lubią to
Napisano 12 czerwca 2025 - 07:50
Tak można. Oglądałem pierwsze wrażenia na YT i na szczęście samemu też można ustawiać wielkość tego zegara.
Dziwne bo ja nie mogę zmienić jego wysokości, nic poza możliwością przeniesienia widgetów na dół i tą wersją pseudo szklaną zegara nie zmieniło w jego ustawieniach i nie ma żadnej opdji przeciągnięcia i zmiany jest wysokości (długości) w dół
Jedynie na tych tłach Apple z efektem głębi się daje, a szkoda.
Napisano 12 czerwca 2025 - 12:27
Dodam do wątku nieco horroru, dzwonił kolega napaleniec, który mimo ostrzeżeń uparł się zainstalować b1 na 16 Pro Max i ... pobrało, rozpoczęło instalację czarny ekran i ikona rozładowanej baterii tylko, podłączył brak reakcji, nie ładuje, kombinował włączanie wyłączanie, teraz ma jedynie ikonę baterii i kabla. Dodam, że baterię miał 100%, zdjął rano z ładowarki i bez wątpienia pełna była, ma 2 ostatnie dni gwarancji oddał do iSpot, mega zdziwieni są, że na nic nie reaguje, nie ładuje po podłączeniu kabla nic, 0 reakcji totalnie martwy.
To tylko tak zostawię dla kolejnych szaleńców dev-testerów, dobrze się zastanowić co robicie, mając gwarancję być może uda się oszukać system i w najlepszym wypadku dadzą nowego albo wymienią płytę główną i będzie nowy gorzej, jak dojdą jakimś cudem, że padł w trakcie aplikacji bety wczesnej dev, no to robi się grubo
- Blue, Mikołaj Maciejko, Regiss i 1 inna osoba lubią to
Napisano 12 czerwca 2025 - 12:49
Jak to możliwe, że jego 16 Pro Max ma jeszcze tylko 2 dni gwarancji??
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 12 czerwca 2025 - 13:12
Jak to możliwe, że jego 16 Pro Max ma jeszcze tylko 2 dni gwarancji??
Nie wiem, może w nerwach źle powiedział, może 102 to. bez znaczenia, ważne, że padł i martwy dam znać co na to serwis i jak się pięknie wypiął na niego, a że się wypnie bo to iSpot, to mam raczej pewność i będą mu wmawiać zalanie albo inne cuda, znam z autopsji. Od momentu zniknięcia Cortlandu, a kupił go jak wiadomo własnie iSpot, z reklamacją w tym smutnym kraju już nie jest tak jak było i osobiście jakbym miał problem tego typu, wsiadłbym w auto i wolał pojechać do Berlina albo gdzie bliżej, do AppStore niż kopać się z koniem w iSpot.
Napisano 12 czerwca 2025 - 17:00
Ja już parę razy uceglałem sprzęt. I nie raz o bardzo nietypowej godzinie musiałem gadać z tech po drugiej stronie wielkiej wody aby odceglić. Miałem o tyle szczęście, że się dało zdalnie przywrócić do życia. No i fakt, że to nie jest mój produkcyjny telefon, więc nie odczułem braku przez parę dni. Także to co jest dla dev powinno zostać dla dev. Będzie public beta dla ludu to można instalować śmielej, ale też mając na uwadze postanowienia Umowy użytkowania takiej wersji. Już pisałem z rok temu chyba o tym co może się stać i jak widać długo nie trzeba było czekać I tyle w temacie
Napisano 12 czerwca 2025 - 17:28
Zawsze to jakieś ryzyko. Skoro (sporadycznie) oficjalny soft może uceglić telefon, to i beta może, a deweloperska tym bardziej.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 12 czerwca 2025 - 18:34
Zawsze to jakieś ryzyko. Skoro (sporadycznie) oficjalny soft może uceglić telefon, to i beta może, a deweloperska tym bardziej.
Być może moja pamięć jest już zawodna, ale dawno nie słyszałem o przypadku całkowitego uceglenia iPhone'a ani oficjalnym softem, ani nawet wczesną betą. Kojarzę przypadki, że trzeba było wrócić do ustawień fabrycznych, coś tam odtwarzać przez DFU, ale tak, żeby sprzęt poszedł kompletnie w diabły, to nie przypominam sobie.
Oczywiście, jak co roku znajdą się spoceńcy, którzy będą to instalować na swoich "produkcyjnych" telefonach, których codziennie do pracy używają i potem wyzywać Apple od najgorszych, że to skandal i w ogóle, ale to już taki branżowy folklor jest.
Napisano 12 czerwca 2025 - 22:48
łał, przezroczyste ikonki, kolejne przebudowanie systemu, kolejne pierdołki dla zadowolenia oka na 2 dni. Gdzie do cholery jest rozbudowa dla rynku Polskiego? Gdzie Siri, gdzie AI, gdzie mapy apple, które będą naprawdę konkurowały z google maps? brak mirrorwania iphone'a na macu, możliwe ograniczenie albo wyłaczenia airdropa... i inne mniej lub bardziej przydatne rzeczy. Już nawet nie wspominam o czymś takim jak proste przesyłanie z kompa na iphone'a plików po kablu bez dodatkowych programów. Męczy mnie ostatnio apple.
Osobiście będę odwlekał iOS 26 tak długo jak to możliwe, oby 17 Pro nie był na iOS 26, chociaż nawet nie wiem czy zostanę z Apple.
Użytkownik dobrakawa edytował ten post 12 czerwca 2025 - 22:54
- wopo lubi to
Pro 2012, 14 Pro
Napisano 12 czerwca 2025 - 22:52
> jak co roku znajdą się spoceńcy, którzy będą to instalować na swoich "produkcyjnych" telefonach, których codziennie do pracy używają
To ja! I na komputerze, na którym zarabiam na życie też!
> i potem wyzywać Apple od najgorszych, że to skandal i w ogóle
A to nie ja. A tak w ogóle jestem w stanie zrobić reinstalkę w max godzinę, nie stracę żadnych danych. Tak, testowałem to ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych