Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * - - - 3 głosy

iPhone 16/16 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
371 odpowiedzi w tym temacie

#276 MarXino

MarXino
  • 15 postów

Napisano 21 września 2024 - 19:38

Z ciekawości, jak wygląda zwrot do Apple Store'a, jeśli aktywujemy już telefon? Nie robią problemów?

#277 slaweuszek

slaweuszek
  • 89 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 21 września 2024 - 19:40

Nie robią, nawet kuriera przysyłają  :)

Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 2022 / Apple Watch Ultra / AirPods Pro 2 gen.

#278 Zielony_M

Zielony_M
  • 297 postów
  • Skąd0-22

Napisano 21 września 2024 - 22:18

Pierwsze problemy z przyciskiem do robienia zdjęć.
Niektórym użytkownikom po włączeniu aparatu przyciskiem, telefon się wyłącza albo apka aparatu crashuje.

6 wersji beta nie wystarczyło...

#279 blackj321

blackj321
  • 18 postów

Napisano 22 września 2024 - 22:20

Jest możliwość edytowania zamówienia na aplikacji AOS ? Dokładnie koloru? Jest jeszcze pare dni do wysłania a szkoda wypaść z kolejki

#280 peter08

peter08
  • 45 postów

Napisano 23 września 2024 - 07:27

U mnie zamówienie w iDream i dostawa na 20-go, kurier DHL koło 12.00 zadzwonił dzwonkiem po czym od razu rzucił pudełkiem przez bramę, wyszedłem i zobaczyłem jak się pudełko turlało po podjeździe, całe szczęście iphone cały :)

#281 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2024 - 07:40

Jest możliwość edytowania zamówienia na aplikacji AOS ? Dokładnie koloru? Jest jeszcze pare dni do wysłania a szkoda wypaść z kolejki

Nie da się.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#282 jarken

jarken
  • 3 postów

Napisano 23 września 2024 - 08:40

Reszta zamówień na Pro i Pro Max będzie realizowana dopiero w połowie października? Chyba nie widziałem nigdzie wcześniejszej daty.

#283 MarXino

MarXino
  • 15 postów

Napisano 23 września 2024 - 11:36

Zmienił się komuś status zamówienia w MediaExpert na 16 Pro Max odbiór w sklepie ?

#284 bluejay

bluejay
  • 24 postów

Napisano 23 września 2024 - 16:28

U mnie w media markt, zamówienie złożone 15 września i dalej dostawa w paczkomacie 20.09.2024 r.  :angry: . Nie wiem, przed zakupem gadałem jeszcze z konsultantem na czacie, że na pewno telefon dojdzie najpóźniej parę dni po premierze. Obecnie mam coraz większe wątpliwości. Wystawiają oni do sprzedaży towar, którego de facto w momencie zakupu nie mają na stanie ? Jak tak to ręce opadają.

Edit. Dowiedziałem się właśnie, że nie mają towaru i nie są w stanie określić terminu dostawy. Najgorsze dla mnie, że wziąłem w tym roku tel. na raty 0% i nie wiem w sumie co robić. Na odstąpienie umowy kredytowej jest czas 14 dni (u mnie przyszła sobota). Czy zostawić tak jak jest czy anulować, te 2 tygodnie jestem w stanie poczekać, ale jak się okaże, że będę musiał płacić za towar, którego nie mam i nie wiadomo kiedy będę mieć to będą jaja. Ktoś ma doświadczenie jak to bywało w latach ubiegłych, kiedy był 2 rzut dostaw czy raczej nie ma reguły ?

Użytkownik bluejay edytował ten post 23 września 2024 - 17:14

#285 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2024 - 21:31

Mam to samo, też zamówiłem w MediaMarkt zaraz po starcie przedsprzedaży i nikt nic nie wie...

iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"

#286 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 września 2024 - 08:26

nigdzie pro maxów ot tak nie ma, ale tak z ciekawości zadzwoniłem wczoraj do Libero w Katowicach, a tam: "a mamy jednego pro maxa tytan 512 gb":) No to wziąłem:)

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#287 Mac IW

Mac IW
  • 164 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2024 - 08:52

Ja miałem na 25-30 września a kurier ma już zaraz być (dziś do końca dnia)

#288 wannabe

wannabe
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 września 2024 - 11:21

z AOS dziś odebrałem, termin miałem między 25-30.09, 16 Pro 256GB natural

 MacBook Pro 14" M3 Pro, 36GB/1TB |  iPhone 16 Pro 256GB |  Watch Series 7 SS |  AirPods 2 Pro

#289 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 25 września 2024 - 09:48

U mnie w media markt, zamówienie złożone 15 września i dalej dostawa w paczkomacie 20.09.2024 r.  :angry: . Nie wiem, przed zakupem gadałem jeszcze z konsultantem na czacie, że na pewno telefon dojdzie najpóźniej parę dni po premierze. Obecnie mam coraz większe wątpliwości. Wystawiają oni do sprzedaży towar, którego de facto w momencie zakupu nie mają na stanie ? Jak tak to ręce opadają.

Edit. Dowiedziałem się właśnie, że nie mają towaru i nie są w stanie określić terminu dostawy. Najgorsze dla mnie, że wziąłem w tym roku tel. na raty 0% i nie wiem w sumie co robić. Na odstąpienie umowy kredytowej jest czas 14 dni (u mnie przyszła sobota). Czy zostawić tak jak jest czy anulować, te 2 tygodnie jestem w stanie poczekać, ale jak się okaże, że będę musiał płacić za towar, którego nie mam i nie wiadomo kiedy będę mieć to będą jaja. Ktoś ma doświadczenie jak to bywało w latach ubiegłych, kiedy był 2 rzut dostaw czy raczej nie ma reguły ?

Czyli jak zawsze loteria i nigdy nie wiadomo który market stanie na wysokości zadania. Chyba że to dystrybutor ich robi w jajo. Mimo to myślę że sporo w tym nieudolności tego czy innego marketu. Media Expert poradził sobie z tym chyba lepiej.
Ja bym raty anulował bo jak mówisz co to za robota płacić za telefon którego nie masz. Niech jeszcze się okaże że będziesz go musiał wymienić czy coś i ten termin się jeszcze bardziej rozjedzie. Anuluj tylko przypilnuj bo ja ostatnio co prawda w Media Expert miałem niezłe przeboje w tej kwestii. 

#290 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2024 - 10:47

Czyli jak zawsze loteria i nigdy nie wiadomo który market stanie na wysokości zadania. Chyba że to dystrybutor ich robi w jajo. Mimo to myślę że sporo w tym nieudolności tego czy innego marketu. Media Expert poradził sobie z tym chyba lepiej.
Ja bym raty anulował bo jak mówisz co to za robota płacić za telefon którego nie masz. Niech jeszcze się okaże że będziesz go musiał wymienić czy coś i ten termin się jeszcze bardziej rozjedzie. Anuluj tylko przypilnuj bo ja ostatnio co prawda w Media Expert miałem niezłe przeboje w tej kwestii. 

Najważniejsze to anulować zarówno zamówienie, jak i bezpośrednio kredyt ratalny w Banku - wysłać pismo, napisać na formularz, zadzwonić na infolinię - jak się da, żeby tylko było potwierdzenie. Masz też w umowie wskazane, jaki formularz czy formę rezygnacji dany Bank akceptuje.  Bo jak anulujesz tylko w sklepie i będziesz myślał, że pośrednik - sklep, załatwi to również z Bankiem, to się możesz zdziwić. 

• otuadiordna lubi to

#291 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 25 września 2024 - 11:00

Najważniejsze to anulować zarówno zamówienie, jak i bezpośrednio kredyt ratalny w Banku - wysłać pismo, napisać na formularz, zadzwonić na infolinię - jak się da, żeby tylko było potwierdzenie. Masz też w umowie wskazane, jaki formularz czy formę rezygnacji dany Bank akceptuje.  Bo jak anulujesz tylko w sklepie i będziesz myślał, że pośrednik - sklep, załatwi to również z Bankiem, to się możesz zdziwić. 

U mnie to w ogóle było tak że sprzęt zwróciłem bo była reklamacja i to trochę trwało więc pierwsza rata poszła. Potem sklep miał spłacić całość ale tego nie robił a ostatecznie całą kwotę przelał. Ale nie do banku a do mnie. Wiec teraz mogę kupić sobie coś innego na raty 0% ;) Tak czy inaczej. Trzeba przypilnować bo jak mówisz sam sklep może nie załatwić wszystkich formalności a bank będzie scigał nas

#292 bluejay

bluejay
  • 24 postów

Napisano 25 września 2024 - 12:46

U mnie termin 1 raty przypada 5 listopada 2024 r., a 14 dni rezygnacji mija 28 września. A powiedzmy jakbym nie zgłosił rezygnacji i chciał poczekać na dostawę i liczyć, że towar jednak dojdzie przed terminem spłaty 1 raty. Zalezy mi jednak by zrealizować to zamówienie, zrezygnuje z tego zamówienia to podejrzewam, że normalnego zakupu będę mógł dokonać w grudniu. A to nie jest tak, że w przypadku anulowania realizacji zamówienia przez sklep przy otwartym kredycie ratalnym to nie sklep zwraca bankowi otrzymaną kwotę kredytu ? W skrócie nie rezygnuje z tych 14 dni rezygnacji, czekam na towar w październiku, sklep sam anuluje zamówienie (jeśli stwierdzi, że nie ma możliwości realizacji zamówienia), zwraca hajs bankowi a mój kredyt ratalny jest spłacony. Wszystko się dzieje przed terminem spłaty 1 raty.

Użytkownik bluejay edytował ten post 25 września 2024 - 12:50

#293 jarken

jarken
  • 3 postów

Napisano 25 września 2024 - 12:52

Media expert właśnie zaakceptował mój kredyt, może uda się ruszyć dalej zamówienie.

EDIT:  Kurier (czwartek 26.09.2024), coś się dzieje :)

Użytkownik jarken edytował ten post 25 września 2024 - 12:53

#294 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 161 postów

Napisano 25 września 2024 - 12:56

zrezygnuje z tego zamówienia to podejrzewam, że normalnego zakupu będę mógł dokonać w grudniu

W AOS pokazuje się październik. Nie wiem, co dokładnie zamówiłeś, nie chce mi się szukać, ale może sprawdź tam, zanim zaczniesz pisać czarne scenariusze.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#295 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 25 września 2024 - 12:56

U mnie termin 1 raty przypada 5 listopada 2024 r., a 14 dni rezygnacji mija 28 września. A powiedzmy jakbym nie zgłosił rezygnacji i chciał poczekać na dostawę i liczyć, że towar jednak dojdzie przed terminem spłaty 1 raty. Zalezy mi jednak by zrealizować to zamówienie, zrezygnuje z tego zamówienia to podejrzewam, że normalnego zakupu będę mógł dokonać w grudniu. A to nie jest tak, że w przypadku anulowania realizacji zamówienia przez sklep przy otwartym kredycie ratalnym to nie sklep zwraca bankowi otrzymaną kwotę kredytu ? W skrócie nie rezygnuje z tych 14 dni rezygnacji, czekam na towar w październiku, sklep sam anuluje zamówienie (jeśli stwierdzi, że nie ma możliwości realizacji zamówienia), zwraca hajs bankowi a mój kredyt ratalny jest spłacony. Wszystko się dzieje przed terminem spłaty 1 raty.

Ale sklep wcale nie musi ci anulować zamówienia tylko czekać aż będą mieli towar. Co to dla nich za biznes teraz oddawać ci kasę skoro się nie upominasz.
To co sklep powinien wysłać powiedzieć bankowi to tylko teoria. Tak jak napisałem wyżej. Bank po 2 reklamacji i oddaniu sprzętu powinien spłacić kredyt w całości a mi zwrócić pierwszą ratę albo dogadać się żeby bank mi ją zrobił. Akurat to mniej ważne. Ważne było to że dzwoniliśmy do nich kilkukrotnie i mieli taki burdel że niczego nie robili. Ostatecznie jak napisałem zwrócili kasę mi a nie bankowi przez co raty nadal mam. Teraz mogę je albo spłacić albo coś sobie kupić za tę kwotę i spłacać raty dalej zgodnie z terminem. Także dopilnuj bo to ty potem będziesz ciągany 

#296 bluejay

bluejay
  • 24 postów

Napisano 25 września 2024 - 13:14

Wiem, że nie musi mi anulować mi zamówienia. Ja chcę żeby to zamówienie doszło do skutku, nie chce anulować tego kredytu. Chodzi mi tylko, że jeśli zdecyduje się czekać na telefon z otwartym kredytem ratalnym (nie odwołać go w terminie tych 14 dni) istnieje jakieś ryzyko, że sklep wystawi mnie na minę i będę musiał spłacać kredyt jeśli sklep anuluje sam zamówienie (czarny scenariusz), a ja będę bez towaru. Dlatego w 1 poście napisałem jak to było w poprzedniach latach, czy zamówienia z przedsprzedaży tak samo się przeciągały jak w roku obecnym.

#297 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 858 postów

Napisano 25 września 2024 - 13:36

Raczej nie ma zbyt dużego zapotrzebowania na te nowe modele, więc pewnie w październiku dostaniesz swój egzemplarz. 

• otuadiordna lubi to

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#298 bluejay

bluejay
  • 24 postów

Napisano 25 września 2024 - 14:39

Dostałem właśnie 2 sprzeczne wiadomości odnośnie zamówienia. Na czacie konsultant twierdzi, że telefon został wysłany, a oni mają błąd w statusie zamówienia i widnieje wstrzymany, ale nie jest w stanie podać mi numeru przewozowego bo niby błąd u nich w systemie. Inny konsultant już na linii telefonicznej mówi, że zamówienie nie zostało wysłane i jest 21 dni do realizacji. Media Markt sklep mem  ;)

#299 dobrakawa

dobrakawa
  • 829 postów

Napisano 25 września 2024 - 16:57

Po co wy to zamawiacie w necie zamiast iść do sklepu w dzień premiery i kupić normalnie?

• shevchenko1987 lubi to

Pro 2012, 14 Pro

#300 bluejay

bluejay
  • 24 postów

Napisano 25 września 2024 - 17:24

Po co sklep wystawia towar, który nie ma pokrycia ze stanem rzeczywistym  ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych