Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Series 10 / Apple Watch Ultra 2 2024

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#26 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 września 2024 - 13:51

Damian, a czy Ty przypadkiem nie miałeś już Ultra, i to nawet chyba więcej niż jeden raz? :P

Miałem, jeszcze przed watchOS 10, więc nie wiem jakie są tam faktyczne zmiany, czy na plus. Ale głównie, przez ponad rok, byłem z garminem, najpierw Fenix 7x pro solar sapphire a teraz, przez 3 tygodnie ponad, z Fenix 8 51 mm amoled sapphire. Te zegarki to jest jedna wielka komedia. Jeżeli ktoś nie oczekuje za wiele to ok. Ale jednak za tyle pięniędzy - Fenix 8 ponad 5k, to jest kpina. Praktycznie nie wiesz, czy jak zaczniesz trening, to w ogóle go skończysz, bo może w każdej chwili zrobić restart. Może zrobią jakiś update, ale jak piszesz na support, to są zdziwieni, że takie błędy :) ogólnie jedna wielka komedia. Te statystyki i wskaźniki są też totalnie niemiarodajne. Fenix 8 dodatkowo pokazuje jakieś absurdalne kilkuset h drzemki :)

#27 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 160 postów

Napisano 16 września 2024 - 14:35

Słuchajcie. Raz przypomniałem, że to nie jest wątek o Ultra. Mam dobry dzień, więc przypomnę jeszcze raz, ale każda następna wzmianka o Ultra inna niż porównawcza do 10 zakończy się akcją z mojej strony.

• damianmajk lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#28 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 16 września 2024 - 18:21

Przed chwilą zamówiłem 42mm Onyx na czarnym pasku Nike. Co prawda chciałem materiałowy loop, ale dostawa 4-5 tygodni, a życzliwi panowie w iSpot jak zwykle nie mają pojęcia co dostaną w Piątek na sklep. Na ten moment pokazuje dostawę na 23go, czyli pewnie będzie w Piątek. Przerzucam się z SE 1G, a że nigdy mi się srebrny AW nie podobał, to ten Onyx siedzi. Chyba, że się porysuje po wyjęciu z pudełka zaraz, to będzie zwrotka do AOS. :D

btw. ktoś słyszał o PPFie na Apple Watche?

Użytkownik SilentPL edytował ten post 16 września 2024 - 18:22

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#29 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 września 2024 - 18:30

Swoją drogą, coraz więcej osób bierze s10 w wersji 42mm, a nie 46. Sam się waham dalej.

iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#30 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 16 września 2024 - 18:51

Dla mnie 44mm w SE 1G to była przesada, a co dopiero 46 :D Jedynie Ultra 49 się broni na ręce, bo nie wygląda jak akwarium.

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#31 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 września 2024 - 08:02

Słuchajcie. Raz przypomniałem, że to nie jest wątek o Ultra. Mam dobry dzień, więc przypomnę jeszcze raz, ale każda następna wzmianka o Ultra inna niż porównawcza do 10 zakończy się akcją z mojej strony.

Taaa, wiem sorry :) W każdym razie trochę mnie dziwi to, że obecnie, pod względem nowości, procesora, technologii ekranu - te kąty patrzenia, czy jak to się nazywało w prezentacji, AW ultra 2 jest w tyle za AW 10. Chociaż jakiś sens to pewnie ma, bo moja Druga Połówka AW 10 z chęcią by przygarnęła, tego tytanowego, ale na ultra nie chce patrzeć :) Tylko ta bateria w zwykłym AW dla mnie do zaakceptowania nie jest. 

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 160 postów

Napisano 17 września 2024 - 11:59

Moja ma tak samo - zamówiłem jej tytanowego 10 i wtedy będę mógł porównać na żywo.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#33 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 18 września 2024 - 10:36

MKBHD zrobił review S10. Szkoda, że nie powiedział ani słowa o nowym Onyxowym lakierze. Gdzieś przeczytałem, że iPhone 7 JetBlack miał 7 warstw, a nowy s10 Onyx ma 30 warstw lakieru. Baaardzo mnie ciekawi, czy to się będzie łatwo rysować. 

@ftpd, zmień tytuł tego wątku na S10 i Ultra 2.2 bo mam doskonałe podsumowanie rozważań nad jakością czarnego tytanu, nad którym się tu koledzy zastanawiali. The Verge opublikował recenzję i zdjęcia z prezentacji hands-on nie pozostawiają złudzeń (jest źle). :D

A poza tym ten upgrade kolorystyczny U2.2 jest tak niewielki, że nie ma sensu drugiego wątku mu poświęcać.

Użytkownik SilentPL edytował ten post 18 września 2024 - 10:36

• damianmajk lubi to

#34 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 160 postów

Napisano 18 września 2024 - 10:40

Niegłupi pomysł, zmieniłem!

#35 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 18 września 2024 - 10:49

Myślicie, że ten matowy czarny tytan tak się pięknie błyszczy w lewym górnym rogu zegarka na zdjęciu, czy już ktoś zdążył zaorać te diamentową powłokę pare minut po prezentacji? :D Kisnę i trzęsę już o ten Onyx...

ultra2_black.jpg

Użytkownik SilentPL edytował ten post 18 września 2024 - 10:50

#36 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2024 - 11:29

Myślicie, że ten matowy czarny tytan tak się pięknie błyszczy w lewym górnym rogu zegarka na zdjęciu, czy już ktoś zdążył zaorać te diamentową powłokę pare minut po prezentacji? :D Kisnę i trzęsę już o ten Onyx...

ultra2_black.jpg

Po tym zdjęciu nie ma szans tego wywnioskować. Ale w sumie nie ma co się dziwić - ja mam drugiego już fenix 8 amoled 51 mm sapphire, z kopertą tytanową i DLC, i zapowiada się, że będzie 3. Dostałem, jako nowy, już ze zniszczoną kopertą - fragment ma uszczerbek. Także wszędzie tak jest. 

#37 domowik

domowik
  • 44 postów

Napisano 18 września 2024 - 18:01

Po tym zdjęciu nie ma szans tego wywnioskować. Ale w sumie nie ma co się dziwić - ja mam drugiego już fenix 8 amoled 51 mm sapphire, z kopertą tytanową i DLC, i zapowiada się, że będzie 3. Dostałem, jako nowy, już ze zniszczoną kopertą - fragment ma uszczerbek. Także wszędzie tak jest. 

Garmin to jest cień firmy, jaką był w czasach Feniksa 3. Każdy kolejny padł mi najpóźniej parę miesięcy po końcu gwarancji. Ostatecznie, po Feniksie 6x pożegnałem się z nimi na stałe.

#38 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2024 - 18:34

Garmin to jest cień firmy, jaką był w czasach Feniksa 3. Każdy kolejny padł mi najpóźniej parę miesięcy po końcu gwarancji. Ostatecznie, po Feniksie 6x pożegnałem się z nimi na stałe.

Też mam już do nich bardzo średnie nastawienie. Gdyby nie to, że mam pełno sprzętu, to pewnie już bym miał na stałe AW. I faktycznie wcześniej było ok. Teraz garmin bawi się już w funkcje smart, a przy okazji nie działają sport. Mój Fenix 8 zaliczył przez 3 tygodnie z 15 restartów, w tym jeden przed półmaratonem :) żaden update tego nie poprawił. Gdyby jeszcze dało się sensownie migrować dane z Apple do garmina i w drugą stronę, to byłoby łatwiej. A tak aplikacja RunGap i kombinacje, żeby liczyło się do statystyk garmina, bo jak coś rejestrujesz nie Garminem, to nawet nie dostajesz za to odznak w garmin Connect. Wiadomo - dla jednych głupota, dla drugich jakaś tam rywalizacja. Bo te wyzwania w AW ultra, czy ogólnie Apple Watch, to są żenujące lekko :)

#39 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2024 - 08:28

Udało się komuś uzyskać info, czy polskie magazyny w ogóle dostały jakikolwiek przydział wersji tytanowych z bransoletą mediolańską? Konkretnie interesowałby mnie wariant 46mm w kolorze naturalnym - wszystkie strony pokazują, że wciąż niedostępny…

#40 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 20 września 2024 - 12:09

Może być ciężko, bo w samym Apple wersje tytanowe to od 6 do 12 tygodni. Ja się wkurzyłem na Apple, bo jak zawsze zapowiadali dostawę na Pon to była na premiere, a tym razem jakoś wyjątkowo AW Onyx wysłali dopiero dzisiaj i faktycznie będzie dopiero w Poniedziałek... Aż miałem moment żeby się przejść do iSpota czy coś dorwę na miejscu, ale wolę mieć 14 dni na zwrot w AOS w zanadrzu.

#41 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 września 2024 - 12:21

Może być ciężko, bo w samym Apple wersje tytanowe to od 6 do 12 tygodni. Ja się wkurzyłem na Apple, bo jak zawsze zapowiadali dostawę na Pon to była na premiere, a tym razem jakoś wyjątkowo AW Onyx wysłali dopiero dzisiaj i faktycznie będzie dopiero w Poniedziałek... Aż miałem moment żeby się przejść do iSpota czy coś dorwę na miejscu, ale wolę mieć 14 dni na zwrot w AOS w zanadrzu.

Yyy jakie 6-12 tygodni? U mnie pokazuje że dostawa za plus minus miesiąc.

iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#42 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 20 września 2024 - 13:30

Yyy jakie 6-12 tygodni? U mnie pokazuje że dostawa za plus minus miesiąc.

Bransoleta panelowa - 10-12 tygodni. ;) Mediolańska 4-5 tygodni.

#43 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 27 września 2024 - 19:07

Ten błyszczący S10 wiem że się świeci co wielu osobom przeszkadza a z drugiej za niższą cenę możemy udawać że mamy "prawdziwy stalowy" zegarek ;) Może i bym się skusił ale obstawiam że będzie się rysował jak diabli. Nie ma co wierzyć Apple.
Mój S7 nadal trzyma się ok mimo 82% pojemności baterii. Nadal można z nim pobiec czy zrobić inny trening (bez iPhone) słuchać muzyki dzięki esim i dzień skończyć z minimum 30%. Choć ostatni watchOS trochę go przycisnął i mam wrażenie trzyma ciut krócej. 

Użytkownik otuadiordna edytował ten post 27 września 2024 - 19:07

#44 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 września 2024 - 21:51

Też mam s7, także 82% kondycji baterii i też rozważam zmianę. Mam tylko jeden problem - wczoraj byłem w iSpot i 42mm mam wrażenie, że jest trochę za mały, a 46mm - trochę za duży :P

Użytkownik soczekpl edytował ten post 27 września 2024 - 21:51

#45 winmaciek

winmaciek
  • 6 739 postów
Napisano 28 września 2024 - 00:06

Ja od czwartku mam swojego S10. Onyksowy 46 mm, z cellularem. Ogólnie jestem całkiem zadowolony, jest dokładnie tak, jak tego oczekiwałem. Bateria w normie, wczoraj przed snem zdjąłem z ładowarki ze 100%, dzisiaj przed północą miałem jeszcze 30%. Takie zwykłe używanie – 45 minut spaceru (‚trening”), jakieś powiadomienia z dźwiękami, AoD i różne pomiary w tle. Ładowanie po jakimś pierwszym indeksowaniu i załadowaniu muzyki/map faktycznie jest szybkie, mega fajna sprawa. Tym fajniejsza jak się zestarzeje bateria. ;)

Pierwszy raz wziąłem pasek sportowy materiałowy (ultramaryna jakby ktoś się pytał) i również jestem zadowolony. Może poza zdejmowaniem go jest wygodniejszy w codziennym użyciu niż standardowy gumowy Nike jaki miałem w poprzednim (series 5). 

Czekam z niecierpliwością aż wjadą pełne statystyki oraz wykrywanie bezdechu sennego. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#46 winmaciek

winmaciek
  • 6 739 postów
Napisano 14 października 2024 - 21:30

Po dwóch tygodniach z zegarkiem muszę stwierdzić, że jest super. Nie powiem, że bateria trzyma niewiarygodnie długo (jakby trzymała tydzień, to bym tak powiedział), ale jestem zupełnie zadowolony. Nieco ponad doba użycia (monitorowanie snu, nieco ponad godzina trybu treningowego, AoD oraz jakieś typowe pierdoły typu powiadomienia, sprawdzenie parę razy czegoś itd.), a zostało ciągle 20%. 

Nawet to strzelanie palcami bywa cokolwiek przydatne. Najlepiej to wykorzystać w tandemie z Siri. Odpala się nią jakąś aplikację, a później strzelając palcami przewija jej zawartość. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#47 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 października 2024 - 07:20

Ja w dalszym ciągu mam, kurczę, wątpliwości co do rozmiaru. 

Kilkukrotnie mierzyłem 42 i 46mm. Na zdjęciu chyba lepiej wygląda mniejszy, ale w realu on wydaje mi się trochę mały, natomiast 46mm jest duży. 

Nie mam przekonania, czy Appls poszło właściwą drogą, znów zwiększając rozmiar koperty. Co myślicie?

https://ibb.co/4fBBFKg

#48 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 858 postów

Napisano 15 października 2024 - 07:27

Miałem poprzednio 4 oraz SE w rozmiarach 44 mm i one zawsze wydawały mi się za małe. Dopiero zakup Ultry sprawił, że mam coś na ręku nie przypominającego zabawki. Ja akurat lubię duże i popieram ich decyzję, a wcale nie mam jakoś specjalnie szerokiej ręki. Brałbym większego chociażby ze względu na lepszą baterię i czytelność.

IMG-2653.jpg

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 15 października 2024 - 09:18

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#49 soczekpl

soczekpl
  • 3 267 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 października 2024 - 10:42

No tylko na Twoim nadgarstku ten Ultra wygląda ok, na mojej wyglądał jak komputer :P 

• shevchenko1987 lubi to

#50 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 858 postów

Napisano 15 października 2024 - 12:34

Na początku też mi się tak wydawało, ale po kilku dniach szybko się przyzwyczaiłem. Ciężko by mi było teraz wrócić do zwykłego AW. Myślałem, że 10 zrobią bardziej kanciastą, ale wygląd nie zmieni się za dużo. 

Osobiście na twoim miejscu wziąłbym wersję 46 mm. Najwyżej trochę podpakujesz ;)

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 15 października 2024 - 12:35

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

alucky