Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 16 Pro/16 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
244 odpowiedzi w tym temacie

#176 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 28 września 2024 - 11:59

Od początku mówiłem, że w tym roku chłam totalny i nie ma czego zachwalać. Zmiany podobne na poziomie 6 -> 6s kilka lat temu.

Myślę, że za rok w iPhonie 17 będzie lepiej.

Ale przecież przejście z 14 na 15 to też była niewielka zmiana. Ok bazowe dostały wyspę zamiast wcięcia w ekranie ale czy to wiele zmienia? Pro miały mieć super mocny i oszczędny procesor a jak było to wiemy. Plus taki że Pro był wreszcie lżejszy. Teraz mamy to samo co rok temu ale poprawiony procesor większą baterię (czym apple często się nie chwali tylko właśnie opowiada o zarządzaniu energią itd) plus nowe chłodzenie czym też się pochwalili co jasno sugeruje że wcześniej dali ciała. Co się może zmienić w kolejnym modelu? Design? Chyba tylko. 

#177 soczekpl

soczekpl
  • 3 262 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 września 2024 - 12:27

Chłam to był rok temu :P Więc analogia z 6 -> 6S bardziej pasuje do zeszłorocznego modelu. Sprzedałem właśnie 15 Pro i przypomniałem sobie moje rozterki rok temu, czy nie oddać tego telefonu - tak niewiele różnił się od 14 Pro.

Na jednym z zagranicznych portali jest trochę fanboyski tekst "Cztery powody, dla których nie żałuję uaktualnienia z 15 Pro" i tam autor wymienia lepszą baterię, poprawione odprowadzanie ciepła, minimalną jasność 1 nit, 5x telephoto i... nowy pustynny kolor :P

Użytkownik soczekpl edytował ten post 28 września 2024 - 13:11

• otuadiordna lubi to

iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#178 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 września 2024 - 13:25

No ale podsumowanie jest takie, jak napisałem to już wcześniej - zmiana od modelu 14 pro/pro max, przez 15 pro/pro max, do 16 pro/pro max nie ma żadnego sensu, co już wielokrotnie zostało wspomniane w recenzjach, chyba że się jest fanboy-em i trzeba mieć nowy. W codziennym użytkowaniu nie ma absolutnie żadnych zmian, cokolwiek, ktokolwiek by nie napisał. Argumentacja osób, które już kupiły, jest w zdecydowanej większości bez sensu, bo co mają teraz pisać - tak działa psychologia. Trzeba jakoś to argumentować, ale sens żaden i tyle. Kupowanie sprzętu, które sygnowany jest jako AI, które w PL będzie tak samo jak Siri, jest conajmniej śmieszne. No ale każdy ma swój rozum i jest dorosły. Jak ktoś lubi bez sensu wydawać kasę, to po co komuś bronić i na siłę szukać plusów nowego iPhone. On nie ma żadnych plusów, no chyba że mając 14 pro max chcesz mieć już wszędzie port usb-c (od 15 pro/pro max). Ale żeby za to dopłacać, to bym musiał chyba oszaleć  :)

Użytkownik damianmajk edytował ten post 28 września 2024 - 13:29

• Plumo lubi to

#179 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 29 września 2024 - 10:35

No ale podsumowanie jest takie, jak napisałem to już wcześniej - zmiana od modelu 14 pro/pro max, przez 15 pro/pro max, do 16 pro/pro max nie ma żadnego sensu, co już wielokrotnie zostało wspomniane w recenzjach, chyba że się jest fanboy-em i trzeba mieć nowy. W codziennym użytkowaniu nie ma absolutnie żadnych zmian, cokolwiek, ktokolwiek by nie napisał. Argumentacja osób, które już kupiły, jest w zdecydowanej większości bez sensu, bo co mają teraz pisać - tak działa psychologia. Trzeba jakoś to argumentować, ale sens żaden i tyle. Kupowanie sprzętu, które sygnowany jest jako AI, które w PL będzie tak samo jak Siri, jest conajmniej śmieszne. No ale każdy ma swój rozum i jest dorosły. Jak ktoś lubi bez sensu wydawać kasę, to po co komuś bronić i na siłę szukać plusów nowego iPhone. On nie ma żadnych plusów, no chyba że mając 14 pro max chcesz mieć już wszędzie port usb-c (od 15 pro/pro max). Ale żeby za to dopłacać, to bym musiał chyba oszaleć  :)

Jeśli kogoś stać i kogoś to uszczęśliwia to nie widzę powodu dla których mamy kogoś obrażać. Oczywiście dyskusja dyskusją i każdy ma swoje zdanie ale po co robić jakieś podteksty o "swoim rozumie" czytaj jego braku itd. 
Ja po zmieniłem 15pro na 16pro tylko dlatego że 15pro zawiódł mnie na całej linii i uważam go za najgorszy model iPhone jaki miałem. Grzejący się ze słabą baterią. 

• PL95 lubi to

#180 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 29 września 2024 - 17:23

Mam 15 pro i chętnie bym zamienił na 13 Pro Max w bardzo dobrym stanie. To był ostatni dobry ajfon, teraz to już tylko syf premium. Wracając do głównego pytania - nie czekam, jak kupię to za kilka miesięcy najwcześniej.

no to 15 pro to w sumie trochę lipa była, kupiłem oddałem i wropcilem do 13 pro max. Teraz od paru dni mam 16 pro max w sumie spoko ale szalu nie ma, napewno nie ma tych problemów co 15 bo się tak nie grzeje i bateria spoko trzyma.

• otuadiordna lubi to

#181 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2024 - 17:29

Jeśli kogoś stać i kogoś to uszczęśliwia to nie widzę powodu dla których mamy kogoś obrażać. Oczywiście dyskusja dyskusją i każdy ma swoje zdanie ale po co robić jakieś podteksty o "swoim rozumie" czytaj jego braku itd.
Ja po zmieniłem 15pro na 16pro tylko dlatego że 15pro zawiódł mnie na całej linii i uważam go za najgorszy model iPhone jaki miałem. Grzejący się ze słabą baterią.

Ale ja nie obrażam - każdy ma swój rozum, czytaj każdy wie czy nowy telefon jest mu potrzebny czy nie i czy takie zmiany są wystarczające. Dla mnie to absurdalne, ale dla kogoś może być wybitne. Mnie to zupełnie przecież nie interesuje :)

#182 PL95

PL95
  • 253 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 29 września 2024 - 19:48

Ja bym takie pisanie raczej odwrócił i uznał, że osoba osoba pisząca w ten sposób i która nie kupiła nowego iPhona, próbuje to sobie jakoś wytłumaczyć poprzez „obrażanie” (słabe, bo na poziomie podstawówki, ale jednak obrażanie) tych, którzy to zrobili - z różnych powodów, na przykład u mnie jest to totalna fanaberia  :D

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#183 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 29 września 2024 - 20:48

no widzisz... a ja wymieniam co 2 lata od 2009 i 15Pro to najlepszy iPhone jaki mialem- jestem bardzo zadowolony 

• wopo lubi to

iPhone 15 Pro 256 GB  iMac 21.5 Retina 

#184 dobrakawa

dobrakawa
  • 828 postów

Napisano 29 września 2024 - 23:21

Jeju ale wy jesteście śnieżynki. Napisał, że każdy ma swój rozum, a wy to bierzecie do siebie tak jakby wam wprost napisał, że go nie macie. Wszystkim trzeba klaskać i klepać ich po plecach...

• Plumo lubi to

Pro 2012, 14 Pro

#185 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 30 września 2024 - 06:58

no widzisz... a ja wymieniam co 2 lata od 2009 i 15Pro to najlepszy iPhone jaki mialem- jestem bardzo zadowolony 

Wymiana co 2 lata nie ma tu nic do rzeczy. Być może nie używasz apek które go grzeją i sprawiają że % uciekają w oczach. Owszem to po części wina deweloperów ale Apple doskonale wiedziało że sami dali ciało. Wspominałem już o tym wcześniej. Ja po przesiadce z 13 mini byłem rozczarowany i to na całej linii.

Jeju ale wy jesteście śnieżynki. Napisał, że każdy ma swój rozum, a wy to bierzecie do siebie tak jakby wam wprost napisał, że go nie macie. Wszystkim trzeba klaskać i klepać ich po plecach...

Yhm. Tutaj o rozumie a pod innym temat o "posiadaniu środka transportu". Obie rzeczy próbujesz jakoś wytłumaczyć ale twoje nastawienie widać od razu. 

#186 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 848 postów

Napisano 30 września 2024 - 07:43

Też staram się wymieniać z podobną częstotliwością. Jednak nie zgadzam się z tym co napisałeś. 15 Pro jest dużo gorszy od 13 Pro, którego miałem poprzednio. 

W kwestii grzania to na sofcie 18.0 15 Pro grzał się od samego patrzenia. Skoro nawet Safari potrafiło go zmęczyć to coś jest tu mocno nie tak. Przeskoczyłem w weekend na 18.1 beta 5 i pod tym względem jest dużo lepiej. Bateria co prawda dalej kiepska, ale może i to trochę naprawią. 

Generalnie mam wkurw na Apple, że kupujesz produkt za tyle siopy, a dostajesz telefon w którym bateria jest słaba jak sznurek od snopowiązałki. Max nie wchodzi u mnie grę. Nie chce patelni w spodniach. 

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 30 września 2024 - 07:45

• otuadiordna lubi to

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#187 soczekpl

soczekpl
  • 3 262 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2024 - 08:15

No to 16 Pro grzeje się zdecydowanie mniej, niż 15 Pro. Ale ja bym nie przesadzał, że zeszłoroczny telefon "grzał się od samego patrzenia" :P Jak dla mnie to każdy iPhone po kolei trochę się nagrzewał przy użytkowaniu. Pamiętam, jak w upalny dzień w samochodzie 13 Pro czy 14 Pro potrafił przyciemnić ekran.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 30 września 2024 - 08:15

iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 Cellular / Macbook Pro '14 M1 Pro / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#188 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 848 postów

Napisano 30 września 2024 - 08:51

15 Pro tak się u mnie zachwowywał od na iOS 18.0. Ledwo co zaczynałem cokolwiek robić (zwykłe www i socjale), a on już coś mielił pod maską i grzał prawą górną część. Od momentu wrzucenia bety 18.1 jest pod tym względem dużo lepiej. 

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#189 crux

crux
  • 45 postów

Napisano 30 września 2024 - 10:46

Słabiutkie te pierwsze wrażenia. Wątek o kurierach i zakupach ma 13 stron a tutaj cisza. Minął już ponad tydzień a nie ma ani jednego wpisu traktującego kompleksowo o plusach / minusach vs poprzedni model czy starsze wersje. 

Faktycznie bardzo ciekawy temat. Mi rozsądek mówił jeszcze w sierpniu, że po prawie 3 latach być może nadszedł czas na zmianę 13 Pro na 16 Pro. I niestety nie nadszedł. Porównałem w sieci to co bym zyskał, pobawiłem się stacjonarnie w X-KOM, mogę podsumować, preferencje osobiste ofc:

1. Większy o 5 mm (przekątna) ekran przy praktycznie tych samych (!) wymiarach zewnętrznych (16 Pro dłuższy o 3 mm, tyle co nic) - Po chwili przestaje mieć znaczenie, na żywo różnica praktycznie żadna chociaż to jednak plus;

2. Always on display - To też na plus, fajnie było by posiadać;

3. Sterowanie aparatem - No cóż, bajer i tyle, nic specjalnego (na żywo, przez parę minut). Myślę, że w 17-stce ten przycisk będzie większy tj. szerszy / dłuższy lub nieco przeprojektowany. Kuba Klawiter to dobrze podsumował: https://youtu.be/jOB...3wBqaSb8I&t=691

4. Jakość zdjęć - Przede wszystkim w słabych warunkach oświetleniowych - Duży plus, największy;

5. Zoom optyczny x5 vs x3 - Nie jestem pewny czy to jest zaleta. Osobiście wolał bym optyczny zoom x2 i x3 zamiast x2 i x5 gdyż mamy spooooro przerwy;

6. USB C - To na plus, w końcu wszystko bym miał na jednym kablu;

7. Zaokrąglona obudowa / ranty - To duży plus (!) chociaż i tak noszę w etui... 

8. Apple Intelligence - .... a nie, zaraz, mieszkamy w EU.

Nie wymieniam innych zmian gdyż nie mają dla mnie kompletnie żadnego znaczenia. Tak więc u mnie nie ma sensu zmieniać. Gdyby bateria mi już siadała to pewnie była by większa motywacja. Ach no i kolor, trochę mi już się aktualny znudził, ale w końcu mam sporo różnych etui ;) Poczekam do 17.

Aktualnie bateria po niecałych trzech latach ma 89%. Rano ok. 6:30 odłączam od ładowarki i wieczorem ok. 22 mam 20-30% baterii w tym na ekranie 4-4,5h działania. Sprawdzałem nawet i schodzi ze 100% do 30% z SoT 4h. Całkowicie wystarczajacy dla mnie parametry, baterią jestem stale zachwycony. Gdyby ktoś był zainteresowany sposobem ładowania to ładuję do 100% (zoptymalizowane ładowanie włączone) w nocy i nie pozwalam zejść baterii <20%. Trzymanie się tego progu nie jest żadnym problemem. Jeżeli już dobijam do progu to podładowuję, ale to jest bardzo sporadyczne. 

Edit:

Zapomniał bym. Kumpel zmienił ze zwykłej 13 na 16... po 30 minutach (w obu iOS 18) zastanawiał się po co to zrobił. I tu wychodzi największa zaleta apple a więc ich system. Praktycznie zawsze działa fantastycznie a że wygląda tak samo na każdym tel (obsługującym najnowszy system) to potęguje to brak różnić poza zmianem stanu w portfelu ;)

Użytkownik crux edytował ten post 30 września 2024 - 10:49

 iPhone 13 Pro /  iPad Air 5 /  AirPods Pro 2
Samsung Galaxy S23 / Garmin Epix 2

#190 soczekpl

soczekpl
  • 3 262 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2024 - 16:25

Jedni - jak ja - tłumaczą sobie zmianę z 15 Pro na 16 Pro, inni - tłumaczą sobie brak zmiany :P Ja akurat odczuwałem zmianę po przesiadce z 13 Pro na 14 Pro, więc zmiana z 12/13 Pro na 16 Pro będzie jeszcze większa.

Do tej listy powyżej dodałbym zamianę paskudnego notcha na wyspę (+jaśniejszy ekran w słońcu) - po zakupie 14 Pro nawet na tym forum pisałem, że wygląda to bardziej nowocześnie, choć to oczywiście półśrodek, bo skanery do FaceID mogłyby już być pod ekranem.

Oczywiście trudno mówić o rewolucji, ale widziałem w kinie pana z 13 Pro - razem z notchem i szerszymi ramkami wygląda to trochę archaicznie :P

Użytkownik soczekpl edytował ten post 30 września 2024 - 16:25

#191 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 30 września 2024 - 16:58

Jedni - jak ja - tłumaczą sobie zmianę z 15 Pro na 16 Pro, inni - tłumaczą sobie brak zmiany :P Ja akurat odczuwałem zmianę po przesiadce z 13 Pro na 14 Pro, więc zmiana z 12/13 Pro na 16 Pro będzie jeszcze większa.

Szczerze to ja 15 Pro chciałem wymienić praktycznie od razu (grzanie i bateria). Zatem cieżko nazwać to tłumaczeniem zakupu ;) Ktoś zapyta czemu go nie zwróciłem. Liczyłem na poprawę softu itd. Nic takie nie nastąpiło. Gdybym to wiedział to zostałbym przy 13 mini bo ja go lubiłem (nadal go w sumie ma w szufladzie) a tak oddałem go mamie a ona narzekała że za mały. Był więc jeszcze jeden argument za zmianą na 16 Pro. 

#192 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 861 postów
Napisano 30 września 2024 - 17:21

widziałem w kinie pana z 13 Pro - razem z notchem i szerszymi ramkami wygląda to trochę archaicznie :P

To wyłącznie kwestia opatrzenia się. Gdyby Apple ileś lat temu wypuścił telefon z tym czopkiem na środku ekranu, jaki mamy teraz, a potem przesunął go na górę dodając do tego jakąś sexy nazwę, to w kinie widziałbyś pana z archaiczną dziurą w ekranie.

• otuadiordna lubi to

#193 wannabe

wannabe
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 września 2024 - 22:11

warto myślę wspomnieć jak tutaj mocno są wrzutki za/przeciw, dla przeskakujących z iP na nowy model. Gdy "prześpimy" pewien czas to później nie wiele odzyskamy środków.

13 Pro np. kilka dni temu pogoniłem za 2100pln w kilka godzin.

PS. oczywiście każdy podchodzi indywidualnie, jeden przekaże członkowi Rodziny, jeszcze inny odsprzeda.

 MacBook Pro 14" M3 Pro, 36GB/1TB |  iPhone 16 Pro 256GB |  Watch Series 7 SS |  AirPods 2 Pro

#194 crux

crux
  • 45 postów

Napisano 01 października 2024 - 06:37

...

Oczywiście trudno mówić o rewolucji, ale widziałem w kinie pana z 13 Pro - razem z notchem i szerszymi ramkami wygląda to trochę archaicznie :P

Właściwie masz rację, można mój krótki wywód również potraktować jako uzasadnienie sobie na "nie" :) Zawsze powtarzam sobie, że rozsądek przede wszystkim. Czy jednak chciałbym otrzymać w nowym telefonie funkcję / cechę, która była by rewolucyjna i mieć powód? Jasne więc może to zbyt wysokie oczekiwania potęgują rozczarowanie po premierze ;) 

warto myślę wspomnieć jak tutaj mocno są wrzutki za/przeciw, dla przeskakujących z iP na nowy model. Gdy "prześpimy" pewien czas to później nie wiele odzyskamy środków.

13 Pro np. kilka dni temu pogoniłem za 2100pln w kilka godzin.

PS. oczywiście każdy podchodzi indywidualnie, jeden przekaże członkowi Rodziny, jeszcze inny odsprzeda.

Jak za 3-letni model to 2100 PLN (za ile GB, chyba nie jakieś 512 czy więcej?) daje niezłą wartość skoro w maju 2024 były nowe 15 Pro za 4200 PLN do wyrwania z Polskiego dystrybucji, coś mi się na pepperze rzuciło. 

#195 wannabe

wannabe
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 października 2024 - 08:09

Jak za 3-letni model to 2100 PLN (za ile GB, chyba nie jakieś 512 czy więcej?) daje niezłą wartość skoro w maju 2024 były nowe 15 Pro za 4200 PLN do wyrwania z Polskiego dystrybucji, coś mi się na pepperze rzuciło. 

podstawa 128GB

więc nowy 16 Pro wyszedł mnie 3699,00zł

Użytkownik wannabe edytował ten post 01 października 2024 - 08:11

• crux lubi to

 MacBook Pro 14" M3 Pro, 36GB/1TB |  iPhone 16 Pro 256GB |  Watch Series 7 SS |  AirPods 2 Pro

#196 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 01 października 2024 - 09:30

W iphonie 16 pro niemal wszystko lepsze niż w starszych modelach więc nic na siłę usprawiedliwiać sobie nie muszę ;) Dodatkową motywacją było oddanie 15 pro synowi. Z roku na rok coraz więcej biadolenia w tych wątkach. Ludzie są już nasyceni (przesyceni), iphony nawet w wersji pro stały się bardziej popularne i "podniecanie" się nowościami nie przyciąga już tylu forumowiczów. Za to narzekaczy, szczególnie tych, którzy nie kupili i nie kupią nowego jest przewaga :D 

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#197 crux

crux
  • 45 postów

Napisano 01 października 2024 - 11:28

podstawa 128GB

więc nowy 16 Pro wyszedł mnie 3699,00zł

2100 za 13 Pro to bdb cena, graty :)

W iphonie 16 pro niemal wszystko lepsze niż w starszych modelach więc nic na siłę usprawiedliwiać sobie nie muszę ;) Dodatkową motywacją było oddanie 15 pro synowi. Z roku na rok coraz więcej biadolenia w tych wątkach. Ludzie są już nasyceni (przesyceni), iphony nawet w wersji pro stały się bardziej popularne i "podniecanie" się nowościami nie przyciąga już tylu forumowiczów. Za to narzekaczy, szczególnie tych, którzy nie kupili i nie kupią nowego jest przewaga :D

Rozsądek zapewne ma znaczenie, nie chodzi o narzekanie :) Ja nie narzekam lecz uważam zakup 13 Pro za jednen z najleprzych wydatków osobistych w ostatnich latach :D

Ciekawy materiał od Max Tech odnośnie 16 Pro, lubię chłopaków za ich różne materiały a ten przypomina mi neutralną jak zawsze opinię Kuby Klawitera: https://youtu.be/uiU...Q163Y3J00ICq0RH

Użytkownik crux edytował ten post 01 października 2024 - 11:29

#198 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 02 października 2024 - 16:52

Po kilku dniach stwierdzam że bateria w moim 16 Pro generalnie nie wytrzymuje zbyt dłużej niż w 15 Pro ;) ale przynajmniej się telefon nie grzeje. Zrobiłem hard reset i naładowałem go do pełna. Czasem mam wrażenie że ładowanie do 80% powoduje jakieś niezrozumienie się na linii bateria (której oczywiście kalibrować nie trzeba) a soft który jakoś to źle odczytuje. Już zresztą kiedyś miałem taką teorię. Zobaczymy co będzie. 

#199 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 02 października 2024 - 18:28

Po kilku dniach stwierdzam że bateria w moim 16 Pro generalnie nie wytrzymuje zbyt dłużej niż w 15 Pro ;) ale przynajmniej się telefon nie grzeje. Zrobiłem hard reset i naładowałem go do pełna. Czasem mam wrażenie że ładowanie do 80% powoduje jakieś niezrozumienie się na linii bateria (której oczywiście kalibrować nie trzeba) a soft który jakoś to źle odczytuje. Już zresztą kiedyś miałem taką teorię. Zobaczymy co będzie. 

Ustawiłem poziom naładowania na 95% i jestem zadowolony z trzymania baterii. Ogólnie jestem zadowolony z całości. Nie testuje i nie bawię się tylko używam jak zawsze. Ciekaw jestem, czy Tym, którym coś nie gra w telefonie po aktualizacji do iOS 18.1 się poprawi.

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#200 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 848 postów

Napisano 02 października 2024 - 20:47

Ty tak na serio?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych

Facebook (1)