Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce w kwietniu? [NIEPOTWIERDZONE]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
253 odpowiedzi w tym temacie

#176 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 11 marca 2008 - 10:47

Oczywiście że nie musieli być oni zarejestrowani aby przeczytać ten temat.
Jednak nie zmienia to faktu że prawie 8tys różnych osób przeczytało to.
A teraz wróćmy do tematu.

Pozwólmy sobie jeszcze na mały OT. Czyli przynajesz mi rację, że Twoja wypowiedź jest błędna jakoby 8 tys. z tych 20tys zarejestrowanych odwiedziła temat? No i nie odpowiedziałeś na pytanie o zliczanie "odwiedzin" - zlicza unikalne osoby, czy odwiedziny?

#177 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 marca 2008 - 11:11

Czy iPhone pojawi sie czy nie pojawi w ofertach operatorow to nie ma ZADNEGO znaczenia... Tu przeciez chodzi TYLKO o samo urzadzenie - zeby je miec, prawda? ;-) Jak wszyscy wiemy to zaden problem. Takich ktorzy sprowadzaja te telefony z zagranicy jest sporo - nawet ja mam kolege ktory je sciaga z USA i cena jest bardzo dobra. O ajfonie za zlotowke to mozna zapomniec - sadze ze to sie raczej nie wydarzy :-) W ogole caly ten szum to wielkie bicie piany i kretynskie spekulacje ktore tylko zasmiecaja forum. Juz teraz trudno sie dopchac do innych tematow jak iPhone na tym forum :-) Dajcie na luz, uciulajcie te tysiac z hakiem i kupcie sobie iphone bez łaski operatora ;-)

#178 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 marca 2008 - 11:31

Pozwólmy sobie jeszcze na mały OT. Czyli przynajesz mi rację, że Twoja wypowiedź jest błędna jakoby 8 tys. z tych 20tys zarejestrowanych odwiedziła temat?

To czy były to osoby zarejestrowane czy nie ciężko stwierdzić - tylko co za różnica - użytkownik niezarejestrowany nie jest w niczym gorszy. Nie każdy ma ochotę się wypowiadać a do swobodnego czytania forum wystarczy wejść na forum jako niezalogowany.

No i nie odpowiedziałeś na pytanie o zliczanie "odwiedzin" - zlicza unikalne osoby, czy odwiedziny?

Unikalne osoby.

I na tym kończymy OT.
Powróćmy do dyskusji o iPhone, Erze, Polsce, itd.

#179 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 marca 2008 - 15:35

ale o czym tu dyskutować?? iPhone będzie albo nie będzie, jak będzie to dobrze i jak nie będzie to niedobrze, czym tu sie podniecać? aaa czy w Plusie czy w erze, co za różnica? Stefan wam szepnał do ucha? Nikt nic nie wie, a jak ktoś myśli że cos wie, to tylko tak myśli "wiem że nic nie wiem" ludzie darujmy sobie, to tak jakbyśmy byli pseudokibicami "będzie iphone" a druga drużyna " nie bedzie" itd. Najlepiej jest po prsotu zapomnieć o Iphonie w polsce, szybciej przyjdzie jeśli wogole, ale zapowiadam wam, iPhona w polsce nie zobaczycie, to tak jakbysmy sugerowali, że Apple wprowadzi iPhona na rynek Zimbabwei, Polska jest zbyt biednym krajem, tu nikt go nie kupi, ludzie wola zetafony i groszofony, a ipod bedzie bo 1000zł w abonamcie albo bo 3000 bez, czy staruszka, która ma emrytury 600zł miesięcznie kupi iPhona? Albo sprzątacz z galeri handlowej? Więkoszsośc naszego społeczeństwa jest biedna, dzieci nie mają co jeść, ile ludzi widujecie z nowozesnymi telfonami za 600zł w abonamencie? Zastanówmy się sami w sobie co o tym wszsytkim myślimy i dajmy sobie spokój z bezsensowną zgadywanką....

#180 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 marca 2008 - 15:53

Dołączona grafika

Jak dowiedział się serwis Myapple z kilku niezależnych żródeł, iPhone ma pojawić się w Polsce w kwietniu w sieci ERA. Informacje o tym przekazują już nieoficjalnie pracownicy Ery.

Musimy jednak zaznaczyć, że informacja nie jest potwierdzona w 100%. A wszystko przez wcześniejsze posunięcia ERY, ktora również nieoficjalnie informowała w przeszłości, że Heyah to czwarty operator,co okazało się nieprawdą. Wątpliwości budzi tez data premiery (prawdopodobny prima aprillis czyli pierwszy kwiecień).

iPhone miałby być dostępny w ofercie ERA BIZNES za 1 zł z abonamentem Era Prestiż.

Czekamy na ostateczne potwierdzenie tej informacji.

Tony, dobra co zrobisz 1 maja, jak nic z tego nie wyjdzie? Powiesz, pomylilismy sie, polegamy na informacjach z dennych zrodel, ze daliscie dupy, a czy na koncu powiecie jeszcze przepraszam?

Bo skoro administratorzy uruchomili watek plotki, to moze tam powiniennes wpakowac ten denny temat?

Tak przy okazji, to moze zamiast pisac "ma pojawic sie", uzywajcie "prawdopodobnie sie pojawi", albo "istnieje wielka szansa, ze iphone zawita do nas"... Skoro ma, to po co w temacie jest "NIEPOTWIERDZONE" (I NIE KRZYCZ, [netykieta, wielkie litery]), a potem sie tlumaczycie, ze Era juz nie raz nawalala? Wtedy bedzie ze to Era dala dupy tak? ... I jeszcze prima aprillis na koncu....

Mozecie czuc sie z siebie dumni, osiagneliscie swoj cel. Daliscie dzieciom zabawki, i zaprowadziliscie nas do piaskownicy.

Mam nadzieje ze ten post zostanie przeczytany przez kilku, twardziej stopajacych po ziemi, zanim zostanie usuniety, bo wiem ze to sie stanie.

[I to nie jest off topic, tylko stwierdzam, ze informacje przekazala wam kasjerka z Tesco]
---
jezeli oczywiscie sie iphone pojawi w kwietniu, ja Ci przyznam racje i przeprosze

#181 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 11 marca 2008 - 16:07

Mam nadzieje ze ten post zostanie przeczytany przez kilku, twardziej stopajacych po ziemi, zanim zostanie usuniety, bo wiem ze to sie stanie.

Załapałem się;)
Ciężkie czasy nastały, czas niedługo będzie pożegnać to forum:/
Nawet nie będę rozwijał tej wypowiedzi, bo dziś już na ten temat napisałem,
ale moją wypowiedź skasowano.
Prawda boli...?

#182 Gość_Kolms_*

Gość_Kolms_*

Napisano 11 marca 2008 - 16:20

Załamać się można, nie chcę Cię obrażać - ale poziom prezentowany w Twoich postach jest bardzo niski.

Wiesz czy jeśli Lamborghini mogę kupić legalnie w Polsce serwisować nie tracąc przy tym gwarancji tzn. że produkt stanie się dla ludu.
Wybacz, ale jeśli apple umie prowadzić marketing to wie jak dbać o swoją renomę, image.. Więc przestań pieprzyć głupoty

>to sobie sprowadź, kup osobiście gdzieś gdzie jest dostępny albo na Allegro, odblokuj i >spoko.

Ta, tyle że nie chce mi się - i chciałbym móc mieć legalny dostęp do ITS plus ważną gwarancje.. a nie nie dość że jak zrobią update i ja zapomnę się i zaktualizuje to nie będę miał podstawowego narzędzia pracy..

Jak dla mnie obraz osoby piszącej takie poglądy - zależy jedynie na lansie, szpanie - a ja nie chciałbym być tak postrzegany, poprostu uważam że iPhone to genialny telefon do zadań które wymienił myapple i tego oczekuję i ja od telefonu.

spoko, nie czuję się obrażony. ciężko mi jest wytłumaczyć o co mi chodzi i stąd całe nieporozumienie...

po prostu kupując iPhone'a cieszyłem się z tego, że nie jest to tak komercyjny telefon jak inne. wiadomo... gwarancja itd. mi to nie przeszkadza. jak zaktualizujesz to tym lepiej- będziesz miał nowszy soft a jak wszyscy dobrze wiemy bardzo łatwo odblokować iPhone'y. Apple umie dbać o renomę, huh? tylko wprowadzając go na jakże zacofany rynek Polski nie wie w co się pakuje. u nas panują Samsungi a gdy wejdzie iPhone w cenie Samsunga to rozumowanie polskiego społeczeństwa wydaje mi się proste:"Ty, patrz jaki [ciach], palcem się go puka... wezme se, będzie bajer". boję się tego, że gdy zostanie on wprowadzony przez Erę, Orange czy innego operatora, zapanuje wtedy wielki kilkutygodniowy szał, który zniszczy jego wizerunek- iPhone nowym Samsungiem (wiem, uparłem się na tą markę ale akurat jej nie lubię ;) )

co do rynku amerykańskiego- wiem, że dużo gorszych kretynów niż nasze dresiki (sam wątpię w to co mówię w tym wypadku) na pewno ma iPhone'a tyle tylko, że Apple to amerykańska marka. to tak samo jakby dziwić się, że nasze społeczeństwo tak bardzo lubi Biedronkę czy "M jak Miłość"...

#183 zmianowy

zmianowy
  • 10 postów
  • SkądW-wa

Napisano 11 marca 2008 - 16:24

Owszem Era bedzie sprzedawac za 1 PLN nie Iphone ,a HIphone A tak na powaznie to gdyby sprzedawali rzeczywiscie Iphone za zlotowke nawet w najdrozszej obecnie taryfie to i tak musialaby Era dokladac do tego interesu a jak narazie to drugiej Irlandii u nas nie ma, wiec temat Iphone za zlotowke mozna odstawic miedzy inne bajki ;)

#184 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 marca 2008 - 17:16

_krzysiek podsunął mi bardzo dobry pomysł, to na pewno jest żart na prima aprilis, przecież podają ze iPhone 1 kwietnia, a pierwszego kwietnia jest przecież prima aprilis :D fajna niespodzianka admini

#185 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marca 2008 - 18:12

Proponuję zakończyć ten temat, bo zaczynamy się powtarzać, a jak widzę, i tak do części osób nie docierają podstawy podstaw normalnie myślącego człowieka. Oczywiście szanuję każde zdanie, jakkolwiek - nie muszę się z nim zgadzać. Nie mam również zamiaru komentować komentarzy moich wypowiedzi względem tego tematu. To nie miejsce na polemikę w tym temacie. Pozdrawiam, i liczę na szybkie "ucięcie" tego typu postaw (całkowitej wolności wyrażania myśli, nie związanych z tematem i obrażania innych userów).

#186 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 marca 2008 - 18:20

Ludzie zrozumcie, że kasujemy posty które są NIE NA TEMAT! Nie domawiajcie sobie historii o nieywgodnych postach, krytyce itd. Część osób próbuje zrobić z tego forum śmietnik - permanentnie pisząc nie na temat - będę zmuszony banować skoro kilka dni próśb i apeli o trochę kultury nie pomagają.

#187 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marca 2008 - 18:30

W pełni popieram Cię, code.

#188 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 11 marca 2008 - 18:48

Bo niedlugo bedzie ze uzytkownicy produktow apple sa niekulturalni... Ludzie, wezcie sobie na wstrzymanie z wyzywaniem sie itp. Chyba malo kto czytal regulamin.

#189 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 11 marca 2008 - 18:51

Powróćmy do tematu dyskusji. Sprzeczanie się nie ma żadnego sensu. No chyba, że chcecie z MyApple zrobić forum na poziomie forów dotyczących komputerów PC.

#190 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 11 marca 2008 - 18:53

Powróćmy do tematu dyskusji. Sprzeczanie się nie ma żadnego sensu. No chyba, że chcecie z MyApple zrobić forum na poziomie forów dotyczących komputerów PC.

Dokladnie! Wracajmy do tematu.

#191 aborczynski

aborczynski
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marca 2008 - 22:52

Witajcie, dyskusja rozpętała się na dobre, jak widzę, ale ja może sprostuję, gdyż zaciekawiony całym szumem uderzyłem do "swoich" ludzi w Erze i... ...nikt z nich nie słyszał o takim pomyśle. Mam tutaj na myśli marketing, analityk, dział oferty biznesowej (sam mam telefony w Erze Biznes). Dlatego więc, chciałbym, polegając na wiadomościach jak najbardziej wiarygodnych, obalić newsa ;-) Co do samej dyskusji. Skala piractwa w Polsce (mówimy o rynku muzycznym i filmowym; gry na szczęście spadają w dół) jest nadal na tyle duża, by uniemożliwić rozmowy o pełnoprawnym iTunes Store. Tu nie chodzi o ZAiKS czy podobne, bo te instytucje są przeźroczyste (bynajmniej ja nie miałem nigdy problemu z załatwieniem czegoś; płacisz kasę i gra). Stefan Jobs, zamiast stworzyć molochy: iTunes America, Europe i - niech będzie - Asia, chce skolonizować świat. Nie wiem jak to się ma do dochodów. Śmiem twierdzić, że gdyby iTunes było otwarte na całą UE, akceptowało karty UE, rozliczało je w euro i funtach (wszak w Polsce można dostać e-kartę euro, jak i kredytową euro itd. itd.) zysk byłby większy, bo POPYT na legalność w Europie i krajów biedniejszych - wydaje się - być bardzo duży. Przykładowo. Pomijając poziom życia Polaków, średnie pensje, różnice pomiędzy Warszawą, a Pcimiem Dolnym, każdy chciałby być lojalny wobec prawa, ale nie stać go, by pozwolić sobie na np. 2 seriale, 2 albumy muzyczne + film na dvd w miesiącu rozliczeniowym. A jeśli go stać, jest wygodny i woli skorzystać z internetu. Czyli de facto JEST w stanie zapłacić za usługę, byleby była ona tania i dostępna bez wychodzenia z domu. I co? I powstało coś jak iPlay.pl, które jest... pokraczne. Album kosztuje prawie tyle co krążek w EMPiKu. Wolę kupić krążek zatem niż oddawać pieniądze za nie wiadomo co. Wniosek? Polacy potrzebują taniego dostępu do legalnych rzeczy. Ruszył się rynek gier, ponieważ ceny poszły w dół (no, może gry na konsole są nadal drogawe, ale na pewno tańsze niż chociażby rok temu), staniały konsole, wydawcy w Polsce poszli po rozum do głowy i stosują fenomenalne akcje typu Seria Platinum, Złota Kolekcja itd. Można? Można. Oczywiście wzrost poziomu życia, obrót pieniądza itd. nie jest tutaj bez znaczenia, ale to kwestie postępowe, jak w każdej gospodarce. Lekarstwo? Nie. Błędne koło. Polacy są w stanie zapłacić za filmy, muzykę itd. mniej niż w sklepie za płytę, ale nie mają do tego dostępu. Stefan J. nie widzi potrzeby otwierania iTunes PL, bo rynek jest zbyt zamknięty. Efektem jest emigracja naszych artystów, np. Feel, Natalia Kukulska itd. na zagraniczne wersje iTunes i promocja własnej muzyki tam, gdzie zarobią więcej niż na krążku w Polsce (marże wydawców, managerów itd.). Tak od siebie - nie wróżę wielkiej przyszłości i nie robię sobie nadziei, że powstanie iTunes Polska, a co za tym idzie, operatorzy pozyskają iPhone'a. Nie ma znaczenia, że T-Mobile dystrybuuje iPhone w Niemczech, a to rzekomo ma dać automatycznie przepustkę do krajów "kontrolowanych" przez T-Mob. Przepustką by utworzyć oficjalnie Apple Poland było (nie chcę skłamać; nie pamiętam) bodajże 2% udziałów w rynku komputerowym. Śmiem twierdzić, że otwarcie iTunes też ma jakąś poprzeczkę ustaloną odgórnie, której nie przeskoczymy w najbliższych latach. Ale jestem optymistą ;) Pozdrawiam, AB.

#192 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 11 marca 2008 - 23:01

Witajcie,

dyskusja rozpętała się na dobre, jak widzę, ale ja może sprostuję, gdyż zaciekawiony całym szumem uderzyłem do "swoich" ludzi w Erze i...

...nikt z nich nie słyszał o takim pomyśle. Mam tutaj na myśli marketing, analityk, dział oferty biznesowej (sam mam telefony w Erze Biznes). Dlatego więc, chciałbym, polegając na wiadomościach jak najbardziej wiarygodnych, obalić newsa ;-)

widocznie zarówno Twoi znajomi w Erze, jak i moi są za mali żeby cokolwiek wiedzieć. Tony widocznie ma lepszych i wyżej postawionych znajomych ;)

#193 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 11 marca 2008 - 23:51

dowiadywałem sie w Orange pomarange ( 6 lat spedzonych jako tester usług dodanych ) testowałem Telefony i nie tylko ;-) ze Orange nie zamirza w ciągu 6 miechów udostępniac iphona w ofercie ;-) grudzień 2008 styczeń 2009 realniej ;-) ale nic nie wiadoo jest wiele przeszkód .. jakich ? hm nikt nie wie ;-) nawed ludzie z project managerem na czele ;-)

#194 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 marca 2008 - 23:59

jak Tony mowi ze ma byc, to na pewno tak bedzie. ironia (czyt. post #180)

#195 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 12 marca 2008 - 00:03

W sumie kto się naprawde napalił na iphone'a już go kupił (vide użytkownicy forum). IMHO wprowadzenie iPhone'a do Polski pomogło by w promocji Apple nad Wisłą. Fakt ludzie co raz częsciej widzą znaczki Apple np w telewizji (vide 39 i pół i MBP:P) ale zobaczenie w ofercie operatora telefonu ze stajni Apple IMO spowodowałoby, że ludzie zaczęliby szukać innych produktów z Cupertino. Odnośnie tematu: najpierw otworzą ITS Poland dopiero później iPhone w Polsce (IMHO).

#196 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2008 - 22:47

Pisze dzis na swoim blogu o romozmowie prywatnej z ludzmi blisko zarzadu Ery o sprawie iPhone i rebrandingu Ery na T-Mobile. Ogolnie mozna to podsumować, jak wszystko dobrze pojdzie bedziemy mieli w tym roku Promocje Urodzinowa w Erze z iPhone i to pewnie przed rebrandingiem

#197 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 19 marca 2008 - 23:28

jak wszystko dobrze pojdzie bedziemy mieli w tym roku Promocje Urodzinowa w Erze z iPhone i to pewnie przed rebrandingiem

pytanie tylko czy jailbrekowanym... ;)

#198 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 19 marca 2008 - 23:33

Niesamowite jest, ze prawie kazdy na tym forum zna czlonkow zarzadu (albo ich synow/corki/kumpli) 3 najwiekszych sieci telefonii komorkowej w Polsce. :)

#199 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 marca 2008 - 23:45

Niesamowite jest, ze prawie kazdy na tym forum zna czlonkow zarzadu (albo ich synow/corki/kumpli) 3 najwiekszych sieci telefonii komorkowej w Polsce. :)

lub mają bujną wyobraźnie;)

#200 Grzesiek629

Grzesiek629
  • 41 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marca 2008 - 13:17

Ciekawe przy jakim abonamencie 100zł/miesiecznie i pewnie z naklejką ery nie chce takiego

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych