Operator sieci komórkowej Plus w moim iphone nie obsługuje Watcha,.
Mam drugi nieużywany numer w Orange, dali kiedyś przy promocyjnym zakupie planu + mini routera.
Czy mogę zalogować do niej tylko zegarek (Watch Ultra)?
pozdrawiaM
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 19 sierpnia 2023 - 15:40
Operator sieci komórkowej Plus w moim iphone nie obsługuje Watcha,.
Mam drugi nieużywany numer w Orange, dali kiedyś przy promocyjnym zakupie planu + mini routera.
Czy mogę zalogować do niej tylko zegarek (Watch Ultra)?
pozdrawiaM
Napisano 19 sierpnia 2023 - 17:00
Teoretycznie (moim zdaniem) powinno być OK, jeśli możesz wygenerować kartę SIM dla zegarka na stronie Orange.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 19 sierpnia 2023 - 17:58
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 21 sierpnia 2023 - 06:13
W jednym z artykułów Apple pisali, że zegarek i iPhone muszą mieć karty SIM tego samego operatora. Mogą mieć różne numery ale operator musi być ten sam. Ale osobiście nigdy tego nie sprawdzałem.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Napisano 21 sierpnia 2023 - 07:04
Brzmi sensownie.
Napisano 21 sierpnia 2023 - 07:13
Tutaj jest to napisane, Przed rozpoczęciem, punkt trzeci : https://support.appl.../pl-pl/HT207578
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Napisano 21 sierpnia 2023 - 07:20
Chyba że go skonfigurujemy jako członka rodziny, ale z tym dużo zachodu pewnie będzie.
Napisano 21 sierpnia 2023 - 07:43
Przenieś numer z Orange do Flex (Orange) jako esim i skonfiguruj AW jako esim, W iphone Plus (sim) i drugi numer Flex (esim) i AW (esim) z tym samym numerem (Flex)
Napisano 24 sierpnia 2023 - 17:12
Chyba że go skonfigurujemy jako członka rodziny, ale z tym dużo zachodu pewnie będzie.
W Polsce tylko Truphone oferują taką usługę.
Teoretycznie (moim zdaniem) powinno być OK, jeśli możesz wygenerować kartę SIM dla zegarka na stronie Orange.
Będzie OK ALE..... W iP cały czas musi siedzieć karta z tym samym numerem który jest w AW.
Chyba że AW zostanie skonfigurowany dla członka rodziny, ale taka konfiguracja nie jest przez Orange wspierana.
Napisano 29 sierpnia 2023 - 12:34
Hej, chcialem podpiac sie pod temat:
Kupilem dla corki Apple Watch S6 (Cellular), bo zacznie sama chodzic do szkoly, wiec ja chce miec lokalizacje, a ona kontakt.
Ustawilem chmure rodzinna, zegarek skonfigurowalem jako nalezacy do czlonka rodziny, najpierw sprawdzilem T-Mobile z opcja multisim (fizyczna karta jest tymczasowo w moim telefonie), a potem Truphone. W obu przypadkach dostalem ten sam komunikat:
"Konto Truphone/T-Mobile na tym iPhone nie pozwala dodac planu komorkowego dla zegarka X"
Ktos moze wie w czym moze tkwic problem? iPhone 12 mini, oba urzadzenia zaktualizowane do najnowszych wersji oprogramowania.
Użytkownik kurdt edytował ten post 29 sierpnia 2023 - 12:36
Napisano 29 sierpnia 2023 - 13:30
Z tego co kojarzę, to plan komórkowy do zegarka można dodać jedynie w Orange. Tak przynajmniej mam ja, korzystam z Orange flex, Karta e-sim w telefonie a druga (z tym samym numerem) w zegarku. Wchodząc w apkę znajdź na iPadzie widzę dwa urządzenia osobno, czyli telefon oraz zegarek.
iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black) Apple Watch Ultra iPad Pro 11” (2021) 128GB AirPods Pro
Napisano 29 sierpnia 2023 - 15:19
Z tego co kojarzę, to plan komórkowy do zegarka można dodać jedynie w Orange.
Bzdura. Orange nie jest jedynym operatorem w Polsce której oferuje eSIM do AW.
"Konto Truphone/T-Mobile na tym iPhone nie pozwala dodac planu komorkowego dla zegarka X"
Ktos moze wie w czym moze tkwic problem? iPhone 12 mini, oba urzadzenia zaktualizowane do najnowszych wersji oprogramowania.
Rozumiem że chcesz skonfigurować AW dla członka rodziny (dziecko nie ma swojego iPhona). W Polce tylko Truphone oferuje taką opcję. Czy jesteś pewien że wybrałeś właściwym eSIM (tj. tylko do AW)? Tutaj masz instrukcję jak to zrobić: https://web.truphone...ur-apple-watch/
Napisano 30 sierpnia 2023 - 12:39
Bzdura. Orange nie jest jedynym operatorem w Polsce której oferuje eSIM do AW.
Rozumiem że chcesz skonfigurować AW dla członka rodziny (dziecko nie ma swojego iPhona). W Polce tylko Truphone oferuje taką opcję. Czy jesteś pewien że wybrałeś właściwym eSIM (tj. tylko do AW)? Tutaj masz instrukcję jak to zrobić: https://web.truphone...ur-apple-watch/
podłączę się pod temat z eSim i AplleWatch dlatego że mam kilka wątpliwości z tego co czytam na stornie Orange.
planuje zakup AW (8 z cellular), mam fizyczna simke Orange (na karte) w telefonie, rozumiem że do AW dokupuje wtedy eSim z tym samym numerem? Na stornie Orange widzę że eSim jest dostępne dla użytkowników pre-paid natomiast Ekstra eSim tylko dla użytkowników abonamentowych. Czyli Ekstra eSim jest dla użytkownika który ma już eSim w telefonie (ja mam fizyczna karte) i drugą eSim chce do AW przez co trzeba płacić 9zł dodatkowo prawda? Jeśli ja mam jedną karte fizyczna a drugą eSim to wtedy nie place?
Napisano 30 sierpnia 2023 - 12:53
Użytkownik damianmajk edytował ten post 30 sierpnia 2023 - 12:54
Napisano 30 sierpnia 2023 - 13:25
Mam dokładnie jak kolega wyżej, w ofercie abonamentowej dla małych firm.
Działa bezproblemowo.
Napisano 30 sierpnia 2023 - 16:10
Na stornie Orange widzę że eSim jest dostępne dla użytkowników pre-paid natomiast Ekstra eSim tylko dla użytkowników abonamentowych. Czyli Ekstra eSim jest dla użytkownika który ma już eSim w telefonie (ja mam fizyczna karte) i drugą eSim chce do AW przez co trzeba płacić 9zł dodatkowo prawda? Jeśli ja mam jedną karte fizyczna a drugą eSim to wtedy nie place?
eSIM dla iP jest dostępny w każdej ofercie Orange za wyjątkiem nju.
eSIM dla AW jest dostępny tylko w ofercie abonamentowej (za dodatkowe 9 zł) lub Orange Flex (bez dodatkowych opłat).
Jeżeli masz pre-paida musisz zmienić ofertę na Orange Flex.
Napisano 30 sierpnia 2023 - 18:57
eSIM dla iP jest dostępny w każdej ofercie Orange za wyjątkiem nju.
eSIM dla AW jest dostępny tylko w ofercie abonamentowej (za dodatkowe 9 zł) lub Orange Flex (bez dodatkowych opłat).
Jeżeli masz pre-paida musisz zmienić ofertę na Orange Flex.
Dzięki
Napisano 31 sierpnia 2023 - 21:17
podłączę się pod temat z eSim i AplleWatch dlatego że mam kilka wątpliwości z tego co czytam na stornie Orange.
planuje zakup AW (8 z cellular), mam fizyczna simke Orange (na karte) w telefonie, rozumiem że do AW dokupuje wtedy eSim z tym samym numerem? Na stornie Orange widzę że eSim jest dostępne dla użytkowników pre-paid natomiast Ekstra eSim tylko dla użytkowników abonamentowych. Czyli Ekstra eSim jest dla użytkownika który ma już eSim w telefonie (ja mam fizyczna karte) i drugą eSim chce do AW przez co trzeba płacić 9zł dodatkowo prawda? Jeśli ja mam jedną karte fizyczna a drugą eSim to wtedy nie place?
za drugi numer taki sam (multisim) płacisz w orange 9zł, dlatego ja przenoszę się właśnie do flexa. Z drugiej strony z tego co wiem najlepiej działa to na orange (flex)
Użytkownik Skrzydlaty edytował ten post 31 sierpnia 2023 - 21:21
Napisano 01 września 2023 - 16:25
za drugi numer taki sam (multisim) płacisz w orange 9zł, dlatego ja przenoszę się właśnie do flexa. Z drugiej strony z tego co wiem najlepiej działa to na orange (flex)
dzięki, mam dwa różne numery w Orange + chce właśnie eSim do AplleWatch więc pomyślę także nad Flexem aby jakoś fajnie i opłacalnie to wyszło
Napisano 01 września 2023 - 17:12
Flex jest fajny, korzystam i polecam. Jedynym moim zastrzeżeniem jest brak możliwości dorzucenia dodatkowych kart SIM do niższych planów (nawet za dodatkową opłatą). Mam iPada, iPhone'a i zegarek, a najniższy plan jest wystarczający w zupełności przy moim użytkowaniu. A dopłacać 20 PLN za zegarek nie ma większego sensu w moim przypadku.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 29 września 2023 - 12:08
A jak z baterią na tych wersjach e sim - bo jak chce kupić używanego, to te wersje z e sim maja słabszą kondycję... odczuwalnie drenuje baterię? Ale chyba tylko wtedy gdy traci łączność z iPhonem..
Napisano 29 września 2023 - 12:24
Jeśli nie ma łączności z iP, to bateria leci bardzo szybko.
Napisano 29 września 2023 - 12:45
Witam.Jeśli zmienię zegarek na nowszy a dokładnie z Series 5 na Ultra 2 to czy przy szybkim uruchamianiu nowego zegarka e-sim przeniesie mi się , czy będzie trzeba kombinować z usuwaniem e-sim itp... Z góry dziękuję za odpowiedź.
Użytkownik crash5 edytował ten post 29 września 2023 - 12:45
iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black
Napisano 29 września 2023 - 13:14
Witam.Jeśli zmienię zegarek na nowszy a dokładnie z Series 5 na Ultra 2 to czy przy szybkim uruchamianiu nowego zegarka e-sim przeniesie mi się , czy będzie trzeba kombinować z usuwaniem e-sim itp... Z góry dziękuję za odpowiedź.
W Orange Flex jest w apce opcja "wymień" -> "eSIM na Apple Watch". Korzystałem niedawno i operacja trwa kilka minut, czyli deaktywacja na starym AW, następnie aktywacja na nowym WA.
Napisano 29 września 2023 - 13:25
W Orange Flex jest w apce opcja "wymień" -> "eSIM na Apple Watch". Korzystałem niedawno i operacja trwa kilka minut, czyli deaktywacja na starym AW, następnie aktywacja na nowym WA.
Tak , ale to jest Orange Flex a z kolei zwykły plan?
Użytkownik crash5 edytował ten post 29 września 2023 - 13:27
iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych