Mam iP 14 Pro, dość często jeżdżę na nawigacji (Google, TomTom), ładowany przez kabel, i ani razu nie miałem problem z przegrzewającym się telefonem, lub przygaszającym się wyświetlaczem a używałem navi na wszystkich betach. Do tego w pracy używam telefonu do zdjęć robionych codziennie dedykowaną aplikacją i też z tym nie mam problem. Więc wg mnie to może masz coś nie tak z telefonem, a nie, że cała seria 14 to jakiś "syf". jak dla mnie beta iOS 17 są jedne z bardziej dopracowanych bet z jakimi miałem styczność.
W jakich temperaturach działasz, w sensie na zewnątrz? W HR było 31-34 stopni, do tego ostre słońce, wtedy wystarcza 2-3 minut i jest kaplica.
Na plaży leżał w torbie, wiadomo że i tak coś na niego grzało, ale po minucie używanie już robił się gorący i zaciemniał prawie do zera ekran. Jesień w stanie zrozumieć z jakieś 10 minut katowania, ale kurna nie minutę gdzie tylko chciałem sprawdzić powiadomienie z fejsa.
Gość mi na Twitterze odpisał że jemu grzeje się 14 pro jak ma na MagSafe w aucie i również wywala mu komunikat, ale on ma 16.5.ileśtam.
Może faktycznie jedne egzemplarze są felerne i grzeją się od strzału, w drugich tego nie uświadczysz?