Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 17, wszystkie wersje beta – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#101 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 12 lipca 2023 - 08:52

To już druga wersja B3 dev jakby co ;)

Poprzednia wyszła 5 lipca. Ta jest wersją poprawioną cokolwiek to znaczy  ;)

Dokładnie, zauważyłem, że po wybudzeniu cięło się lekko, takie milisekundowe skoki miał ekran, teraz tego nie ma, płynność poprawili to fakt, co więcej pojęcia nie mam, mi od 1 wszystko działa, aż dziwne i oby nie zapeszyć.

• shevchenko1987 lubi to
 Only Apple 

#102 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 13 lipca 2023 - 07:44

A czy nadal są błędy przy wysyłaniu wiadomości ? Miałem beta1 i potem przez to wróciłem do oficjalnej wersji. Tu też ktoś miał problem z tym że po wysłaniu info że wiadomość została nie wysłana.

Ja nie miałem błędu wysyłania wiadomości ale dzisiaj rano dotarł tylko 1 z 2 wysłanych sms. Kolejne 2 doszły bez problemu - do tego samego gościa. iMessage raczej idą bez żadnego problemu.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#103 bysio

bysio
  • 220 postów
  • SkądBytom, Poland

Napisano 13 lipca 2023 - 10:42

Widget Fitness oraz HomeKit nie działa prawidłowo.. Po wybudzeniu telefonu są kreski. Po wejściu w aplikację pokazuje prawidłowo.

Użytkownik bysio edytował ten post 13 lipca 2023 - 10:44

McBook Pro 15" Touch Bar  / iPhone 11 Pro / iPad 11 Pro LTE / Apple Watch 5 SS

#104 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 13 lipca 2023 - 11:44

Teraz, po ukazaniu się pierwszej publicznej Bety, przestaję rozumieć istotę podziału na bety developerskie i publiczne. Wcześniej wczesne wersje były dostępne, przynajmniej w założeniu tylko dla deweloperów, co utrudniało napalonym geekom instalowanie wersji nienadających się do normalnej pracy, jednocześnie dając deweloperom możliwość dostosowania swoich aplikacji. Teraz, kiedy wersja deweloperska jest dostępna dla każdego, ten rozdział nie powstrzyma żadnego nieopierzonego napaleńca przed jej instalacją.

Nie upieram się, że wcześniejsze podejście było lepsze, ale obecnie utrzymywanie podziału na publiczne i deweloperskie wersje straciło moim zdaniem sens. Chyba, że coś pominąłem?

#105 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 13 lipca 2023 - 11:49

Być może liczą na 'etap pośredni' - kiedy jesteś trochę napalonym geekiem, który chciałby mieć nowy system, ale jednak niekoniecznie od razu wersję dla developerów. Public bety, wydawane rzadziej, z założenia mogą być traktowane jako bardziej stabbilne, bo rzeczy (przynajmniej te krytyczne) zostały już wytestowane i poprawione w dev betach.

• shevchenko1987 lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#106 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 14 lipca 2023 - 11:41

Być może liczą na 'etap pośredni' - kiedy jesteś trochę napalonym geekiem, który chciałby mieć nowy system, ale jednak niekoniecznie od razu wersję dla developerów. Public bety, wydawane rzadziej, z założenia mogą być traktowane jako bardziej stabbilne, bo rzeczy (przynajmniej te krytyczne) zostały już wytestowane i poprawione w dev betach.

No, to właśnie ten etap pośredni był zagwarantowany przez to, że do Dev bety mieli dostęp tylko użytkownicy, którzy posiadali aktywne konta deweloperskie, ergo, przynajmniej w założeniu cokolwiek znali się na rzeczy, a Public wychodziła, jak już było wiadomo, że jest z grubsza stabilna. Po udostępnieniu wersji Dev wszystkim, ten podział się zatarł i w obecnym kształcie ma dość ograniczony sens.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 14 lipca 2023 - 11:42

#107 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipca 2023 - 10:10

Czy jest możliwość zmiany kolejności ikonek na ekranie rozmowy/wybierania numeru/odbierania połączenia na iOS 17? mam na dole 6 ikonek, w której ikonka rozłącz jest po prawej stronie na dole. Korzystam zwykle trzymając iphona w lewej ręce, a że to promax, nie zawsze wygodnie jest zakończyć rozmowę/zakończyć wybieranie numeru, klikając w ikonkę po prawej stronie i chętnie przeniósłbym ją na stronę lewą lub na środek...

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#108 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 15 lipca 2023 - 11:02

Zawsze możesz użyć przycisku power żeby zakończyć rozmowę. Ale fakt jest faktem że na środku byłoby ok.
Zmienić kolejności się raczej nie da, to iOS, to tak ma być, mądre głowy z Cupertino nad tym ficzerem pewnie niejedną noc kminiły

Użytkownik zboras edytował ten post 15 lipca 2023 - 11:02

#109 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 15 lipca 2023 - 12:02

Też nie jestem fanem reorganizacji tych guzików. Głośnomówiący jest w innym miejscu i mi pamięć mięśniowa psuje.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#110 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 15 lipca 2023 - 15:42

Też nie jestem fanem reorganizacji tych guzików. Głośnomówiący jest w innym miejscu i mi pamięć mięśniowa psuje.

Ogólnie słaba ta zmiana, moja mała dłoń nie ogarnia palcem czerwonego "zakończ" i ogólnie zawsze kończy się wkurzeniem i wyginaniem dłoni z telefonem, do wypadnięcia włącznie... używam niestety też lewej ręki do tego i w większości nie jestem w stanie prawą dotknąć "rozłącz", chora zmiana i tyle.

 Only Apple 

#111 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 15 lipca 2023 - 16:16

No mam dokładnie odwrotnie - jako preferujący prawą rękę bardzo łatwo mi rozłączyć, ale bardzo trudno głośnomówić - a to mój podstawowy sposób używania telefonu w domu.

#112 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 15 lipca 2023 - 17:57

Warto zainstalować publiczna betę Ios17, jak bateria i stabilność systemu?

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#113 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 15 lipca 2023 - 18:15

Naprawdę? Masz 5 stron wątku o opiniach ludzi o becie, a zadajesz takie pytanie?

• 6c1fb0760d lubi to

#114 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 17 lipca 2023 - 17:18

Widzę że nikt tutaj nie pisał, może nikt nie zauważył, historia połączeń już nie jest ograniczona tylko do 100 ostatnich połączeń, tylko cały czas rośnie. Może w końcu to uwolniono do sporo większej ilości
  • 5b46927ee6 i Mikołaj Maciejko lubią to

#115 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 17 lipca 2023 - 17:35

Widzę że nikt tutaj nie pisał, może nikt nie zauważył, historia połączeń już nie jest ograniczona tylko do 100 ostatnich połączeń, tylko cały czas rośnie. Może w końcu to uwolniono do sporo większej ilości

Wow, faktycznie!

#116 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 17 lipca 2023 - 19:54

Chyba 2000 teraz jest. Coś widziałem o tym ostatnio.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#117 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 19 lipca 2023 - 13:30

Mogliby jeszcze ogarnąć dźwięk powiadomień w czasie rozmowy telefonicznej bo nadal daje w ucho

#118 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 21 lipca 2023 - 08:39

Mam pytanie dotyczące klawiatury apple. Podpowiedzi słów nie pojawiają się w każdym momencie, np. W Safari nie mam, w SwiftKey mam wszędzie. To jest błąd bety? Czy tak ma być?

#119 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 21 lipca 2023 - 09:08

Niektóre pola są tak skonfigurowane, że podpowiedzi są wyłączone. Gdzie w Safari konkretnie to nie działa?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#120 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 21 lipca 2023 - 10:32

Podobno w tym dziale nie zadajemy pytań...

• 5b46927ee6 lubi to

#121 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 21 lipca 2023 - 10:48

Niektóre pola są tak skonfigurowane, że podpowiedzi są wyłączone. Gdzie w Safari konkretnie to nie działa?

W polu gdzie się wpisuje adres, czy chce się coś wyszukać.

#122 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 21 lipca 2023 - 13:09

Podobno w tym dziale nie zadajemy pytań...

Ten wątek jest specjalny. Zamiast 500 wątków-pytań o betę, wszystko leci tutaj, a potem się to zamyka.

#123 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 21 lipca 2023 - 15:21

Widzicie jakieś różnice w jakości zdjęć względem iOS 16? Są sprzeczne opinie w sieci, jedni twierdzą ze przyhamowano w końcu z przesadnym przetwarzaniem, inni nie widzą różnicy… obok klawiatury to chyba największe na co liczę, bo aparat (u mnie w 14 Pro) to jak dotąd spory zawód...

#124 markyp

markyp
  • 75 postów
  • SkądImielin

Napisano 21 lipca 2023 - 18:29

Witajcie. Jaka jest różnica w działaniu pomiędzy deweloperską a publiczną betą?

#125 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 21 lipca 2023 - 19:05

Witajcie. Jaka jest różnica w działaniu pomiędzy deweloperską a publiczną betą?

Nie ma. To jest ta sama wersja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych