U Was też tak obudowa zbiera rysy? Gorzej niż wersja aluminiowa.
Jakieś Fotki !
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 14 października 2022 - 18:27
U Was też tak obudowa zbiera rysy? Gorzej niż wersja aluminiowa.
Jakieś Fotki !
Napisano 14 października 2022 - 20:48
Ja nie zauważyłem żadnej rysy, a odebrałem w dniu premiery, ale mój Alu po dwóch latach nie miał ryski na obudowie (na szkle coś było).
Natomiast źle wybrałem pasek - alpejski pomarańczowy - po pierwsze jednak zbyt natarczywy kolor na codzień, po drugie niezbyt wygodny (i zapinanie i dopasowanie). Kupiłem wczoraj pasek sportowy Nike - olive gray i ten jest super. Świetnie wygląda, a lubię ten rodzaj. Ciekawostka - kupowałem w iSpot - dobrze, że od razu założyłem, bo okazało się, że pierwszy jest wadliwy - nie zatrzaskiwał się w mocowaniu.
Dziś miał ciężki dzień - poza normalnym użyciem 5h treningu bez telefonu przy słabym zasięgu LTE i na koniec dnia zostało 40% prądu, a odbyłem z samego zegarka kilka rozmów telefonicznych. I to jest git.
Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 14 października 2022 - 21:16
Napisano 15 października 2022 - 00:03
Użytkownik damianmajk edytował ten post 15 października 2022 - 00:04
Napisano 15 października 2022 - 12:05
W normalnym trybie. Na noc włączony tylko tryb skupienia - sen, a w trakcie treningu automatycznie low battery mode, który możesz aktywować w ustawieniach i przypisać do różnych czynności.
Jak przypisać LBM do danych czynności ?
ten pomarańczowy alpejski też dla mnie słaby. Raz, że strasznie się brudzi, dwa - w ogóle nie jest wygodny. Jeszcze te zapięcie jest tragiczne, no i często uderzam nim o bezel zegarka. Zamówiłem kilka pasków z Shopee, w tym te dwa nowe, dedykowane do AW ultra. Maja być za około 2 tyg., to zobaczę jaka jakość.
To prawda ale mega szybko się czyści. W zasadzie w trakcie mycia.
Wygoda kwestia bardzo indywidualna.
Ciekawe jak te ocean. To jednak guma/plastik.
Użytkownik Bogen edytował ten post 15 października 2022 - 12:07
pozdrawiam
Bogusław Chmielnik
Napisano 15 października 2022 - 12:12
U mnie również rys zero, a lekko ze mną nie ma. Ale kurde - ten pomarańczowy alpejski też dla mnie słaby. Raz, że strasznie się brudzi, dwa - w ogóle nie jest wygodny. Jeszcze te zapięcie jest tragiczne, no i często uderzam nim o bezel zegarka. Zamówiłem kilka pasków z Shopee, w tym te dwa nowe, dedykowane do AW ultra. Maja być za około 2 tyg., to zobaczę jaka jakość.
Napisano 15 października 2022 - 15:59
Jak przypisać LBM do danych czynności ?
Napisano 17 października 2022 - 18:18
Napiszcie mi proszę jak włączyć na tym zegarku (a może w ogóle w watchOS 9) naliczanie setnych sekund? Robiłem dzisiaj trening na bieżni (marsz i bieg) i niestety mam wyłącznie minuty i sekundy.
Mam też pewne spostrzeżenie co do trybu LBM. Owszem podczas treningu uruchomił się, ale w momencie dodania (za pomocą "plusika") kolejnej aktywności wziął się i wyłączył - tak jakby uznał, że zakończyłem trening. Musiałem go ręcznie uruchomić z centrum sterowania. Też tak macie?
Telefon: iPhone 6 Komputer: MacBook Pro 13,3 Mid 2012
Napisano 18 października 2022 - 17:33
Napisano 18 października 2022 - 22:40
Ale gdzie nie masz tych setnych, bo nie bardzo rozumiem. Jeżeli masz włączony tryb low battery, to chyba nie pokazują się setne w ogóle, w trakcie treningu.Dzisiaj kolejny test i tym razem za pierwszym dodaniem aktywności LBM nie wyłączył się, ale niestety zrobił to po ponownym dodaniu. Wygląda to na bug jakiś.
Setnych sekund nadal nie mam.
Użytkownik damianmajk edytował ten post 18 października 2022 - 22:41
Napisano 19 października 2022 - 04:51
Napisano 19 października 2022 - 05:57
nieantyfan podaje, że jego apple utra watch się zarysował:
https://twitter.com/...Rbp4Ep89ecgbXRA
Napisano 19 października 2022 - 15:29
Już mam i ja:) Opaska Alpine poświata cośtam i bardzo mi się podoba ale brudzić się będzie niemiłosiernie:)
Zegarek na żywo robi mega wrażenie, chyba pierwszy raz od X czasu z Applowego zakupu jestem zadowolony.
Bateria padaka, mam ustawiony AoD i cały czas na tym czerwonym trybie jadę i ładuje codziennie jak poprzednią 7mkę.
Muszę jeszcze obczaić wibracje, jak dostaje powiadomienia - dźwięki mam wyłączone to mam wrażenia jakby coś nie grało jak trzeba, nie jest to subtelna wibracja jak w poprzednim modelu tylko jakby coś się w środku rozgruchotało i o dziwo dziś dopiero to zauważyłem. Zastanawiam się czy wcześniej było ok bo nie kojarzę a dziś coś mi tu nie pasuje.
Napisano 19 października 2022 - 18:50
Napisano 19 października 2022 - 19:05
Wiem, że to porównywanie jest trochę bez sensu, ale mimo wszystko zabawnie czyta się te komentarze, ile wytrzymuje bateria w tym Ultra zegarku, kiedy ponad 5-letni Fenix 5x z równie leciwą i wysłużoną baterią odłączyło się w niedzielę rano od ładowarki i w środę wieczorem ma się 68%. Przepraszam, już nie będę. ;-)
Napisano 19 października 2022 - 19:55
Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 2022 / Apple Watch Ultra / AirPods Pro 2 gen.
Napisano 19 października 2022 - 21:11
Może masz zepsuty, 2 doby bez najmniejszego problemu w normalnym trybie codziennie z jakimś godzinnym treningiem ;-)
Już mam i ja:) Opaska Alpine poświata cośtam i bardzo mi się podoba ale brudzić się będzie niemiłosiernie:)
Zegarek na żywo robi mega wrażenie, chyba pierwszy raz od X czasu z Applowego zakupu jestem zadowolony.
Bateria padaka, mam ustawiony AoD i cały czas na tym czerwonym trybie jadę i ładuje codziennie jak poprzednią 7mkę.
Muszę jeszcze obczaić wibracje, jak dostaje powiadomienia - dźwięki mam wyłączone to mam wrażenia jakby coś nie grało jak trzeba, nie jest to subtelna wibracja jak w poprzednim modelu tylko jakby coś się w środku rozgruchotało i o dziwo dziś dopiero to zauważyłem. Zastanawiam się czy wcześniej było ok bo nie kojarzę a dziś coś mi tu nie pasuje.
Napisano 19 października 2022 - 22:34
Ja wam dam ściemnia:)Z tą baterią albo kolega ściemnia albo jest coś nie tak. Odłączony od ładowarki w poniedziałek rano. Podpięty dziś czyli w środę o 19:00 miał jeszcze 18% ładunku. AOD wyłączony. Podobnie maja osoby z którymi rozmawiałem i maja Watch Ultra.
Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 19 października 2022 - 22:41
Napisano 20 października 2022 - 05:28
Napisano 20 października 2022 - 09:56
Użytkownik damianmajk edytował ten post 20 października 2022 - 09:57
Napisano 20 października 2022 - 15:52
Dziś wszystko inaczej wygląda tylko wyłączyłem tryb nocny na tej nowej tarczy. Widocznie ona męczy baterie. Na tej samej tarczy ale w normalnym trybie po 23h mam teraz 71%.
Napisano 20 października 2022 - 19:05
Ale gdzie nie masz tych setnych, bo nie bardzo rozumiem. Jeżeli masz włączony tryb low battery, to chyba nie pokazują się setne w ogóle, w trakcie treningu.
Bateria bez problemu wytrzymuje 2 dni i 2 noce - trenuje 5x w tygodniu, wszystko włączone co może być, tylko trening z automatycznym trybem low battery - ale nie tym, który zmniejsza odczyt gps i hr, bo wtedy byłoby jeszcze więcej.
Użytkownik naughtydog edytował ten post 20 października 2022 - 19:11
Napisano 21 października 2022 - 07:17
Ok, bo ja mam przecież deweloperska betę na iPhone i Apple Watch ultra - 9.1 (teraz to już wersja RC). W tym nowym sofcie, jak wejdziesz, na zegarku, w ustawienia ->trening, to masz m.in:Nie mam w trakcie treningu. Jeżeli tak jest w trybie LBM, to słabo. Z naliczaniem setnych sekund radziły sobie zawsze zwykłe zegarki ze stoperem. Spektakularnie baterii to nie zużywało.
A jak niby wybierasz sobie ten tryb LBM? W opcjach treningu jest tylko włącz/wyłącz automatycznie.
Użytkownik damianmajk edytował ten post 21 października 2022 - 07:19
Napisano 22 października 2022 - 16:19
Ok, bo ja mam przecież deweloperska betę na iPhone i Apple Watch ultra - 9.1 (teraz to już wersja RC). W tym nowym sofcie, jak wejdziesz, na zegarku, w ustawienia ->trening, to masz m.in:
- tryb niskie zużycie energii (czyli automatycznie w trakcie treningu zaznaczasz czy ma być)
- mniej odczytów gps i czujnika tętna (tylko podczas marszów, biegów i wędrówek). Ten tryb docelowo jest dla ultra zawodów, gdzie pomiar tętna i gps nie musi być cały czas, bo chcesz mieć tylko zakres
Ok. A jesteś mi w stanie sprawdzić te dodawanie następnego treningu w automatycznym trybie LBM? W sensie czy dodawanie następnych treningów wyłącza tryb LBM. Niestety w watchOS 9.0.2 tak niestety się dzieje (czasami już na pierwszym dodaniu czasami w kolejnych).
Napisano 24 października 2022 - 18:18
Panowie, jakie case/etui polecalibyscie do plywania?
Chcialbym tylko na gorke, jakas nakladke, zeby mozna bylo bez zdejmowania paska, ja zdjac ale na razie nic nie znalazlem, moze ktos cos juz kupil i moglby sie podzielic?
Napisano 25 października 2022 - 07:01
A po co Tobie to? Miałem kiedyś jakieś etui czy folie/szkła na ekran i współczuję, jeżeli ktoś musi korzystać - pewnie są takie sytuacje, które to wymuszają. Dla mnie jednak mało estetycznie, a folia co chwilę się odklejała, niezależnie od producenta. Nie polecam czegokolwiek na zegarekPanowie, jakie case/etui polecalibyscie do plywania?
Chcialbym tylko na gorke, jakas nakladke, zeby mozna bylo bez zdejmowania paska, ja zdjac ale na razie nic nie znalazlem, moze ktos cos juz kupil i moglby sie podzielic?
Użytkownik damianmajk edytował ten post 25 października 2022 - 07:02
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych