Przesiadłem się z 13 Pro Maz na 14 Pro Max i powiem szczerze, że gdyby nie to, że oddałem swoją 13 żonie po awarii jej telefonu to bym bardzo żałował tej zmiany. Różnice między 13 pro a 14 pro są w mojej opinii minimalne. Ekran owszem jest jaśniejszy, ale zauważę to tylko w najbardziej słoneczne dni, których w Polsce jest mało. Dynamic Island jest ciekawa, ale nie jest to nawet w 1% powód aby przechodzić na nowszy model. W aparatach nie zauważam różnic na pierwszy rzut oka, były i są świetne.
Używacie Always On on czy szkoda Wam bateri? Jeśli wybiorę się na dłuższy czas do drugiego pokoju to telefon jest w stanie ogarnąć i wyłączyć ekran czy tak to nie działa ?
AOD mam włączony. Brakowało mi go od dawien dawna w iphonie, dlatego w końcu się cieszę, że to zaimplementowali. Bateria gorzej trochę trzyma w porównaniu do trzynastki, ale za to mam przydatną (dla mnie) funkcję. Tego się już nie da „odzobaczyć”. Jakbym nagle przestał używać, to bym poczuł, że znowu wracam do starego telefonu - a tak jest jakieś wrażenie nowości i zmiany na lepsze. No i mam wreszcie to, czego chciałem.
Ale co do tego inteligentnego wyłączania, to raczej działa tylko w nocy, jak przez dłuższy czas telefon nie jest używany. U mnie ekran robi się czarny po ok. 30 minutach leżenia w ciemnym pomieszczeniu. Jeśli chciałbyś taki efekt mieć w dzień, to nie przejdzie. Chyba że zakryjesz czymś czujnik albo odwrócisz go tyłem do góry, wtedy działa natychmiastowo.
DI specjalnie mnie nie kręci. Dobrze, że jest i tyle. Ważniejsze są te całe „wydarzenia na żywo”, mega przydatne. Ale lepszą jasność wyświetlacza dostrzegam na codzień, nie tylko przebywając na zewnatrz w słońcu.