Mam jedno bardzo negatywne wrażenie po plotkach: nie będzie Mini.
Nie podoba mi się, że wszystkie telefony na rynku to obecnie wielkie telewizory, bo świat idzie w idiotyczną tendencję oglądania materiałów video na telefonie. To rok zmiany (mam 12 Mini, zmieniam co dwa lata) i będę niestety musiał kupić taki wielki kloc Oczywiście nie Max, to jest w ogóle jakaś abominacja dziwaczna.
Może Apple „wywalając” mini w tym roku, przygotowuje się do premiery skladaka w najblizszej przyszłości. Kompaktowy rozmiar w jakimś sensie byłby zachowany
Przyznam, że jakoś specjalnie nie jestem podekscytowany nadchodzącą 14., ale mam jednocześnie nadzieję, że to kwestia wstrzymanych przecieków i 7. września dowiemy się jednak czegoś w miarę zaskakującego. Zmiana wizualna w IOSie, czy AOD pociągają mnie na pewno - choć sam IOS wyląduje też i na mojej 13. (pewnie nie będzie powodu, by always on display - czy jak go tam nazwą - się nie pojawił także, jednak znając działania „amazing” Apple nic z tego nie będzie). Chciałbym w końcu lepszego zoomu (sugerowane zmiany aparatu, może poza wielkością matrycy, specjalnie mnie nie cieszą - aczkolwiek liczę na to, że może jednak na premierze efekt wow się u mnie w tym względzie pojawi, dzięki jakiejś niespodziance, króra nie została ujawniona
Nowy kolor z renderów kompletnie mi się nie podoba i jeśli okaże się faktem, to zapewne zakupię grafit (którego nie miałem w iphonie od czasów mojej ukochanej, poerwszej 7.). Telefon w każdym razie, tak czy siak, zamierzam w tym roku zmienić.