A ktoś z Was bawił się już tą apką EKG? Jak działa?
Jesteś z przeszłości? Przecież to ma już kilka lat.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 24 listopada 2021 - 00:13
A ktoś z Was bawił się już tą apką EKG? Jak działa?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 24 listopada 2021 - 00:17
Własnie mialem napisać powrót z przeszłości?
Napisano 24 listopada 2021 - 06:36
Użytkownik sheepysheep edytował ten post 24 listopada 2021 - 05:54
Napisano 24 listopada 2021 - 22:13
<p>Komputer: Windows 10, Tablet: iPad Air 64GB Wi-Wi, Telefon: iPhone XS Max
Napisano 24 listopada 2021 - 22:22
Napisano 25 listopada 2021 - 00:06
Ja jestem ciekaw swoich wrażeń po przesiadce z Garmina. Bardziej mam nastawienie na wykorzystanie sportowe, niż komunikacyjne. Ale zobaczymy, jak go odbiorę ostatecznie jako całość.
Napisano 26 listopada 2021 - 19:16
To zależy jakie sportowe masz nastawienie. Mając topowe garminy, łącznie z tactix delta i pasem HRM-Pro i porównując do AW od 3 do 7 obecnie, to możesz być trochę rozczarowany. Garmin to typowo sportowy zegarek z elementami smart, a AW to smart z elementami sportowymi. Raczej nie szukaj cech jednego w drugim, bo tych zegarków nie da się porównać.
No właśnie ja się zastanawiam jak to wygląda jeżeli chodzi o kwestie sportowe. Sam używam FR 935 i jestem ciekawy, czy AW będzie w stanie także posłużyć jako zegarek treningowy. Jak ktoś już to ćwiczył, chętnie bym poznał opinie w takich aspektach:
1. Pomiar tętna - na ile dokładny jest pomiar nadgarstkowy AW w porównaniu z porządnym paskiem? Apple się chwali, że jest mega dokładny, ale jestem ciekawy jak to wygląda od strony praktycznej.
2. GPS na biegu - czy trzyma połączenie? Garmin gubi się pod drzewami co jest dosyć irytujące, bo czasami trudno panować nad tempem.
3. GPS w wodzie, zarówno na basenie jak na otwartym - czy w basenie prawidłowo zlicza długości oraz ilość ruchów, a na otwartym dystans? Znowu - Garmin notorycznie zawyża dystans na otwartym co widać na mapie - często zdarzało mi się "wpływać" parę metrów w głąb lądu.
4. Treningi ze strukturą - czy potrafi synchronizować się z TrainingPeaks i pobierać dane o wprowadzonych planach treningowych i potem monitorować ich wykonanie, a na końcu zgrać rezultat do TP albo Stravy?
5. Pomiar mocy na rowerze - czy można podpiąć taki sensor pod AW?
Generalnie moim planem minimum jeżeli chodzi o sport jest możliwość pozostawienia telefonu w domu jak idę biegać, nie mam za dużych oczekiwań, wiem, że IM z nim nie zrobię, ale jeżeli się okaże, że się nada do codziennych treningów, to będę mile zaskoczony...
Napisano 26 listopada 2021 - 20:45
Wszystko zależy od użytkownika. Ja korzystam np. z aplikacji Heart Analyzer - jest tam bardzo dużo informacji odnośnie tętna, rytmu, oddechu, saturacji krwi itd., można porównywać w różnych cyklach. Niby bajer, ale informacje ciekawe. Chociaż nadal podkreślam, że nie jest to sprzęt medyczny, ale jakiś pogląd na sytuację pokazuje.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 27 listopada 2021 - 13:14
Użytkownik damianmajk edytował ten post 27 listopada 2021 - 13:16
Napisano 27 listopada 2021 - 15:58
Napisano 27 listopada 2021 - 16:12
Zasięg Bluetooth lub zasięg Wifi.Heh, no ja już skoczyłem na głęboką wodę i upłynniłem mojego Garmina - zatem czas testować aw 7
(które jeszcze nie dotarło do mnie, ale to szczegół
)
Wziąłem zwykłego z gpsem tylko. I mam dziwne pytanie: jak daleko od iphone’a mogę przebywać, by odbierać powiadomienia itp.?
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 27 listopada 2021 - 16:44
iPhone 12 Pro Max 128GB Silver iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil
Napisano 27 listopada 2021 - 16:49
Hej, mam pytanie - mam nadzieje ze zgodne z działem.
Mam 12 pro max z iOS 14.x i chciałbym kupić AW7 - czy będzie WatchOS 8 będzie dzialac z iOS 14 czy będę musiał zaktualizować do iOS 15? iOS 15 jaki jest, każdy widzi - tak samo badziewny jak kiedyś iOS 11Dlatego nie chciałbym przechodzić z iOS 14.
Jeśli nie ma takiej możliwości to czy jeśli kupię AW serii 6 to czy na nim da się zaktualizować WatchOS do najnowszej wersji 7 pomijając WatchOS8?
Na stronie Apple masz napisane: Apple Watch Series 7 wymaga iPhone’a 6s lub nowszego z systemem iOS 15 lub nowszym.
Nie rozumiem o co chodzi z iOS15, mam na 13 Pro, miałem na 12 Pro i było ok. Ja bym robił update i brał serię 7, ten ekran fajnie wygląda.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 27 listopada 2021 - 16:49
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 27 listopada 2021 - 17:08
Zasięg Bluetooth lub zasięg Wifi.
Napisano 27 listopada 2021 - 17:10
iPhone 12 Pro Max 128GB Silver iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil
Napisano 27 listopada 2021 - 18:04
Ja też zamówiłem 7-kę 45 mm w wersji stalowej. Garmina nie pozbywam się - pewnie i tak na starty, zwłaszcza na dłuższych dystansach AW się nie sprawdzi.
Jak wygląda kwestia mocowania pasków i samych zapięć paska? Ja zamówiłem z paskiem sportowym, ale mam wątpliwości, czy aby napewno odpowiednio zabezpiecza przed możliwością rozstania się z czasomierzem, zwłaszcza podczas uprawiania sportu. Pierwszy potencjalnie słaby punkt to łączenie koperty z paskiem - z tego co widzę jest blokada w kopercie, ale czy jest ona na tyle skuteczna co mocowanie na śruby jak w Garminie?
Druga kwestia to samo zapięcie paska - też wydaje się mało solidne, ale tu akurat problemu nie będzie - napewno są bezpieczniejsze paski 3rd party...
Napisano 27 listopada 2021 - 18:54
Ja też zamówiłem 7-kę 45 mm w wersji stalowej. Garmina nie pozbywam się - pewnie i tak na starty, zwłaszcza na dłuższych dystansach AW się nie sprawdzi.
Jak wygląda kwestia mocowania pasków i samych zapięć paska? Ja zamówiłem z paskiem sportowym, ale mam wątpliwości, czy aby napewno odpowiednio zabezpiecza przed możliwością rozstania się z czasomierzem, zwłaszcza podczas uprawiania sportu. Pierwszy potencjalnie słaby punkt to łączenie koperty z paskiem - z tego co widzę jest blokada w kopercie, ale czy jest ona na tyle skuteczna co mocowanie na śruby jak w Garminie?
Druga kwestia to samo zapięcie paska - też wydaje się mało solidne, ale tu akurat problemu nie będzie - napewno są bezpieczniejsze paski 3rd party...
Użytkownik damianmajk edytował ten post 27 listopada 2021 - 18:57
Napisano 27 listopada 2021 - 18:56
Napisano 27 listopada 2021 - 19:39
Wczoraj przyszedł mi Series 7 SS 45mm. Jak dla mnie duża różnica w wielkości ekranu - oczywiście na +.
Napisano 28 listopada 2021 - 12:07
Użytkownik sheepysheep edytował ten post 28 listopada 2021 - 12:08
Napisano 28 listopada 2021 - 16:49
David Smith, niezależny deweloper IOS, potestował sobie aw 7 na trzydniowej wyprawie:
http://david-smith.o...1/11/22/glencoe
Napisano 28 listopada 2021 - 17:29
Napisano 28 listopada 2021 - 18:00
https://theapplewatchtriathlete.com/
jednak chyba możnaale sprawdzimy w praniu - ja osobiście trenuję ok. 10h w tygodniu - jak odpalę AW schowam Garmina do szuflady i dam znać ile wytrzymam
Użytkownik damianmajk edytował ten post 28 listopada 2021 - 18:01
Napisano 28 listopada 2021 - 19:04
https://theapplewatchtriathlete.com/
jednak chyba możnaale sprawdzimy w praniu - ja osobiście trenuję ok. 10h w tygodniu - jak odpalę AW schowam Garmina do szuflady i dam znać ile wytrzymam
Jak będziesz co chwilę ładował i nie będzie Ciebie to irytować, to się da
Napisano 01 grudnia 2021 - 10:54
Czytając Wasze wypowiedzi obawiałem się o baterię w 7, biorąc pod uwagę moje poprzednie smartwatche (Watch 46mm od Samsunga i TicWatch Pro 3 GPS). Okazało się jednak, że nie ma się co martwić na zapas. Zegarek trzyma mi noc, dzień, noc i dzień czyli 2 dni. Mam go cały czas na ręce, śpię z nim, ściągam go tylko do kąpania. CO drugi dzień ładowny jest właśnie w momencie kiedy go ściągam. Fakt mam obecnie ciut mniejszą intensywność sportową, ale te 40 minut dziennie treningu automatycznego ogarniam . Rozważam dokupienie paska, opaski i waham się pomiędzy oryginałem lub ali, ale to do ogarnięcia na przyszłość. Jestem mega zadowolony z zegarka, szybkość działania, ogólne odczucia z użytkowania super.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych