Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch Series 7 – status zamówień

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#76 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 listopada 2021 - 22:09

Ale masz przygody z tym zamówieniem… Może znów jakiś błąd na stronie i wysłali, tylko jeszcze nie zaktualizowali statusu.

#77 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 listopada 2021 - 22:50

Mi wczoraj wieczorem pobrali pieniądze z AOS, status zmienił się na przygotowanie ale dziś niestety nie wysłali. Termin mam 23-30.11, zawsze jak pobierali to od razu wysyłali….

U mnie w przypadku Watcha pobrali kasę w poniedziałek około 16, potem przygotowanie do wysyłki i następnego dnia rano - we wtorek - wysyłka. Ale z Macbookiem było inaczej - kasa pobrana w nocy z poniedziałku na wtorek, ale wysyłka dopiero dzisiaj. Co ciekawe, Watch wysłany UPS-em z Czech, a Macbook - też z Czech, ale DHL-em.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#78 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 listopada 2021 - 09:38

A czy ktoś z Was zamawiał wersję Nike z paskiem sportowym? Jest możliwe, że przyjdzie w dwóch rozmiarach? Oglądałem unboxing tego modelu i gościu mial w pudełku rozmiar S/M i M/L. Przy składaniu zamówienia nie było opcji wyboru rozmiaru tego paska.

#79 winmaciek

winmaciek
  • 6 860 postów
Napisano 25 listopada 2021 - 09:58

Pasek jest dwuczęściowy. Jedna z tych części przychodzi w dwóch rozmiarach. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#80 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 listopada 2021 - 10:17

Fajnie. Dzięki za info.

#81 Keffirro

Keffirro
  • 18 postów

Napisano 25 listopada 2021 - 11:17

Ja  8 listopada zamówiłem AW 7 w wersji Nike w Apple Online Store. W środę nad ranem (24.11) pobrali sobie środki z karty i zmienił się status na "przygotowane do wysyłki". Data dostawy się nie zmieniła, "Dotrze 2 - 9 grudnia", no ale mam nadzieje, że dojdzie wcześniej :)

Btw, pierwotnie zamówiłem swój egzemplarz w Cortland i to 8 października. Do 8 listopada nie wiedzieli kiedy i czy w ogóle moje zamówienie do nich dotrze :D Słabo ten Apple frachtuje swoim "Premium Resellerów" :D Z drugiej strony nowego MacBooka 16 dostałem w Cortland w dniu premiery.

Użytkownik Keffirro edytował ten post 25 listopada 2021 - 11:19

#82 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 25 listopada 2021 - 18:28

Ja  8 listopada zamówiłem AW 7 w wersji Nike w Apple Online Store. W środę nad ranem (24.11) pobrali sobie środki z karty i zmienił się status na "przygotowane do wysyłki". Data dostawy się nie zmieniła, "Dotrze 2 - 9 grudnia", no ale mam nadzieje, że dojdzie wcześniej :)

Btw, pierwotnie zamówiłem swój egzemplarz w Cortland i to 8 października. Do 8 listopada nie wiedzieli kiedy i czy w ogóle moje zamówienie do nich dotrze :D Słabo ten Apple frachtuje swoim "Premium Resellerów" :D Z drugiej strony nowego MacBooka 16 dostałem w Cortland w dniu premiery.

U mnie dalej przygotowanie do wysyłki, dzwoniłem dziś na infolinię, mówią, że jest bardzo dużo zamówień. Twierdzą, że najpóźniej 30 listopada dojdzie. 

Ale masz przygody z tym zamówieniem… Może znów jakiś błąd na stronie i wysłali, tylko jeszcze nie zaktualizowali statusu.

U mnie w przypadku Watcha pobrali kasę w poniedziałek około 16, potem przygotowanie do wysyłki i następnego dnia rano - we wtorek - wysyłka. Ale z Macbookiem było inaczej - kasa pobrana w nocy z poniedziałku na wtorek, ale wysyłka dopiero dzisiaj. Co ciekawe, Watch wysłany UPS-em z Czech, a Macbook - też z Czech, ale DHL-em.

No pecha mam z tym zamówieniem :) Dobrze, że dalej AW 6 mam :)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#83 Keffirro

Keffirro
  • 18 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 10:52

Coś ruszyło, status zmienił się na "wysłane" i mam link do trackingu UPS. Ciekawe skąd to wysyłają

#84 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 11:30

A termin dostawy masz na kiedy?

Aa, dobra. Już widzę. To wygląda na to, że dostaniesz przed 2 grudnia :)

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 29 listopada 2021 - 11:41

#85 Keffirro

Keffirro
  • 18 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 12:59

Termin jaki mi podesłał UPS, to 1 grudnia. Wysyłka jest z Czech :)

#86 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 13:21

Super. To ja chyba mogę założyć, że dostanę swój 8. grudnia. Ale z drugiej strony, jak już wysłali, to powinieneś dostać jutro - przecież to ekspres dostawa.

#87 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 13:49

One z Czech idą do Kolonii, więc tak ze dwa dni trzeba poczekać.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#88 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2021 - 13:51

One z Czech idą do Kolonii, więc tak ze dwa dni trzeba poczekać.

Niee, UPS/DHL Express jest na następny dzień, zamawiam tak często ubrania z Włoch. Przynajmniej do większych i średnich miast. Watch i Macbook doszedł na następny dzień.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 29 listopada 2021 - 13:51

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#89 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 29 listopada 2021 - 18:26

A u mnie właśnie Apple zmieniło termin dostawy aw z 9-16 grudnia na 7-14 :P

Ale kasy jeszcze nie pobrali.

#90 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 30 listopada 2021 - 15:25

U mnie dalej przygotowanie do wysyłki, dzwoniłem dziś na infolinię, mówią, że jest bardzo dużo zamówień. Twierdzą, że najpóźniej 30 listopada dojdzie.

I jak, kurier nie dobija się, przypadkiem, do Ciebie? :P

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 30 listopada 2021 - 15:26

#91 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 02 grudnia 2021 - 13:45

Dostałem na maila monit od Apple, że nie mogą pobrać płatności za zegarek - mimo ustawionego automatycznego pobierania kasy przez Apple Pay. Wpisalem dane tej samej karty, którą mam jako główną w portfelu i dopiero przeszło - ale jako płatność kartą. Dziwne. Czyżby mieli problemy z Apple Pay? Ale za telefon płaciłem w ten sposób i nie było trudności…

#92 damianmajk

damianmajk
  • 770 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 grudnia 2021 - 19:11

Dostałem na maila monit od Apple, że nie mogą pobrać płatności za zegarek - mimo ustawionego automatycznego pobierania kasy przez Apple Pay. Wpisalem dane tej samej karty, którą mam jako główną w portfelu i dopiero przeszło - ale jako płatność kartą. Dziwne. Czyżby mieli problemy z Apple Pay? Ale za telefon płaciłem w ten sposób i nie było trudności…

Miałem to samo w dniu premiery. Też nie przeszło przez Apple Pay i musiałem podać dane tej samej karty, która jest w Apple Pay i dopiero poszło jako płatność kartą.

#93 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 06 grudnia 2021 - 17:19

Wygląda na to, że na pierwszy termin z widełek dostawy (7-14.12) się nie załapię: wciąż przygotowanie do wysyłki :/

#94 benkas

benkas
  • 20 postów

Napisano 07 grudnia 2021 - 10:30

Spokojnie, czasem status apple swoje a rzeczywistość swoje. Jak nie dzisiaj to jutro ;)

#95 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 07 grudnia 2021 - 16:58

No, niestety. Ani dziś, ani jutro. Coś im się chyba zakorkowało z zamówieniami. Przedświąteczna gorączka. Po raz pierwszy nie dostane sprzętu od Apple w początkowym deklarowanym terminie.

#96 benkas

benkas
  • 20 postów

Napisano 08 grudnia 2021 - 11:07

No, niestety. Ani dziś, ani jutro. Coś im się chyba zakorkowało z zamówieniami. Przedświąteczna gorączka. Po raz pierwszy nie dostane sprzętu od Apple w początkowym deklarowanym terminie.

Jak masz niedaleko sortownie, polecam tam zadzwonić i odebrać sobie osobiście. Miałem taką sytuację, co prawda nie jechałem bo mi się nie chciało, ale była taka możliwość, żebym miał dwa dni szybciej. Pozdrawiam

#97 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 grudnia 2021 - 13:47

Przecież to wysyłka ekspresowa, która jest w jeden dzień od wyjazdu. Przygotowanie do wysyłki to przygotowanie do wysyłki.

Ja na AW7 nike miałem widełki 15-20. Potem cofneli na 7-14 i przyszedł wczoraj. Kase pobrali koło 2. Czyli 5 dni było "przygotowanie do wysylki"

#98 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 08 grudnia 2021 - 15:14

Jak masz niedaleko sortownie, polecam tam zadzwonić i odebrać sobie osobiście. Miałem taką sytuację, co prawda nie jechałem bo mi się nie chciało, ale była taka możliwość, żebym miał dwa dni szybciej. Pozdrawiam

Cały problem w tym, że mi jeszcze nie wysłali :/

Przecież to wysyłka ekspresowa, która jest w jeden dzień od wyjazdu. Przygotowanie do wysyłki to przygotowanie do wysyłki.
Ja na AW7 nike miałem widełki 15-20. Potem cofneli na 7-14 i przyszedł wczoraj. Kase pobrali koło 2. Czyli 5 dni było "przygotowanie do wysylki"

Ja miałem najpierw widełki 9-16, później zmienili, tak jak Tobie, na 7-14. I „przygotowanie do wysyłki” trwa już tydzień.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 08 grudnia 2021 - 15:14

#99 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 09 grudnia 2021 - 14:16

Wygląda na to, że będę mieć perturbacje z tym zamówieniem. Albo Apple watch po prostu nie jest mi przeznaczony. Właśnie dostałem informację od banku, że na koncie z powrotem mam kasę „zabezpieczoną” przez Apple na zegarek. Była blokada środków od 2 do 9 grudnia. Wygląda na ro, że jej nie ściągneli. W statusie zamówienia wciąż widnieje „przygotowanie do wysyłki”…

#100 damianmajk

damianmajk
  • 770 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 grudnia 2021 - 16:04

Wygląda na to, że będę mieć perturbacje z tym zamówieniem. Albo Apple watch po prostu nie jest mi przeznaczony. Właśnie dostałem informację od banku, że na koncie z powrotem mam kasę „zabezpieczoną” przez Apple na zegarek. Była blokada środków od 2 do 9 grudnia. Wygląda na ro, że jej nie ściągneli. W statusie zamówienia wciąż widnieje „przygotowanie do wysyłki”…

Zadzwoń na infolinię i tyle. Przynajmniej będziesz wiedział (o ile coś sensownego się dowiesz) o co chodzi. Nawet tutaj, kilka stron wcześniej, opisywane były jednostkowe problemy z wysyłką AW. Czasami się to zdarza :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych