Apple Watch Series 7 – status zamówień
Posted 09 December 2021 - 17:27
Trochę beka z tym zamówieniem, bo przed chwilą zmienił się status na wysłane (dostawa w poniedziałek, nie jutro) - ale pieniądze wciąż mam na koncie.
Posted 10 December 2021 - 06:29
Zadzowniłem, oczywiście. Po ok. 20 minutach odebrał jakiś facet i zaczął nawijać po niemiecku. Poprosiłem o angielski, ale ostatecznie przełączył mnie (albo tak wyszło) do kogoś mówiącego po polsku (po kolejnych 15 minutach czekania). Pani stwierdziła, że nie mam co się martwić, bo kasę pobiorą później - mają czas do 14. grudnia.
Trochę beka z tym zamówieniem, bo przed chwilą zmienił się status na wysłane (dostawa w poniedziałek, nie jutro) - ale pieniądze wciąż mam na koncie.
Bez urazy kolego ale dlaczego z uporem maniaka chcesz kupić ten zegarek bezpośrednio u Appla, są wszędzie z 2 letnią gwarancją (w sklepie, na portalach aukcyjnych) wychodzisz na spacer i wracasz z zegarkiem. Śledzę temat i jak Ty składałeś zamówienie to myślałem o zakupie, na obecną chwilę zdążyłem się nim pobawić i stwierdzić że ten zegarek nie jest dla mnie, ba zdążyłem go już sprzedać a Ty wciąż czekasz.Chyba że lubisz taki stan......nie pomyślałem wcześniej.
Posted 10 December 2021 - 08:28

Jak dostanę już aw, to znów do nich zadzwonię - tym razem z prośbą, żeby zabrali mi kasę

Posted 10 December 2021 - 08:56
Trochę zależy od tego, czy jest w magazynie. Ja ostatnio miałem okazję zamawiać dwa stalowe, jeden w Media Markt (polskim), a drugi w niemieckim Amazonie i oba doszły szybko. Ten pierwszy był na drugi dzień, a drugi trochę później (zwykła wysyłka, bez priorytetu), ale ciągle przed zapowiedzianym czasem.
AOS odpadł, bo dostarczyłby zegarek po wymaganym terminie.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 10 December 2021 - 14:52

W każdym razie zadzwoniłem do Apple. Zdziwili się mocno. Ponoć u nich w systemie widnieje, że pobrali pieniądze i, co więcej, fakturę już wygenerowali. Będą teraz ponownie analizować płatność i zwrócą się do mojego banku.
Posted 11 December 2021 - 07:26

No i kasa zeszła z konta. Koniec zamętu zamówieniowego.
Posted 29 December 2021 - 10:43
https://www.amazon.p...duct/B09HH9YG2F
Albo zwykły aluminium:
https://www.amazon.p...duct/B09HHB6DL4
Edited by sheepysheep, 29 December 2021 - 10:46.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users