Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 13/13 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

#451 Estratos

Estratos
  • 15 postów

Napisano 05 października 2021 - 10:12

Na Amazon.pl są dostępne 512GB i 1TB we różnych kolorach bez problemu na jutro. Zamówiłem i anulowałem zamówienie z Apple Store. Żenada z niedziałającą stroną w dniu rezerwacji i oczekiwanie prawie miesiąc na wysyłkę. 

#452 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 175 postów

Napisano 05 października 2021 - 10:32

> Żenada

Zacytuję klasyka: musisz być szybszy, chłopkau.

Ja tam bez problemu zamówiłlem, co chciałem, zaraz po 14:00. Wskazówka na przyszłość: miej zdefiniowaną płatność i adres przed zakupem, wtedy trzy kliki i gotowe. Jak była wojna o PS5 tak samo miałem - ludzie się zżymali, że między 'dodaj do koszyka' a 'sfinalizuj zamówienie' towar znikał ze stanu magazynowego, bo wpisywali te adresy albo dane karty przez 5 minut. Miałem zdefiniowane na swoim koncie w sklepie, zrobiłem 'dodaj', 'kup', zajęło to 30 sekund i po prostu kupiłem.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#453 Estratos

Estratos
  • 15 postów

Napisano 05 października 2021 - 10:44

> Żenada

Ja tam bez problemu zamówiłlem, co chciałem, zaraz po 14:00. Wskazówka na przyszłość: miej zdefiniowaną płatność i adres przed zakupem, wtedy trzy kliki i gotowe. Jak była wojna o PS5 tak samo miałem - ludzie się zżymali, że między 'dodaj do koszyka' a 'sfinalizuj zamówienie' towar znikał ze stanu magazynowego, bo wpisywali te adresy albo dane karty przez 5 minut. Miałem zdefiniowane na swoim koncie w sklepie, zrobiłem 'dodaj', 'kup', zajęło to 30 sekund i po prostu kupiłem.

Wszystko miałem zdefiniowane i dodane, zakup w pierwszej minucie od otwarcia sklepu.  Wystarczyło kliknąć, ale nie byli w stanie przetworzyć płatności i wyskakiwał błąd po mieleniu przez 3 minuty, a strona była powolna jak mucha w smole. Po kilkunastu próbach dopiero udało mi się zamówić z terminem 5-12 października. Także, miałeś szczęście. 

#454 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 05 października 2021 - 11:01

U mnie na apce wskoczyło szybko, mimo konieczności wpisania adresu email, bo z jakiegoś powodu zniknął.

#455 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 października 2021 - 11:28

> Żenada

Z jednej strony tak, z drugiej - ja przez aplikację tuż po 14:00 miałem problem z płatnością, wyskakiwało okienko o sesji, która wygasła. Udało się przez stronę, ale po 20-30 minutach. Przy 13 pal licho bo to mały update, ale obawiam się, że za rok może być kiepsko.

A PS5 kupiłem na Allegro, oczywiście cena * 1,7 :P 

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#456 tomash91

tomash91
  • 3 postów

Napisano 05 października 2021 - 11:41

> Żenada

No nie do końca, bo o 14:03 byłem już na płatności. Apka banku kazała mi ją potwierdzić (potwierdziłem) i zarówno na AOS na stronie i w aplikacji na iOS wywalał mi dokładnie ten sam błąd (timeout na płatności 3d secure) i płatność nie mogła dojść do skutku. Gdzie nie próbowałem nie działało. Zaczęło działać dopiero 30 min później, gdy terminy już były dłuższe. Więc co z tego, że miałem skonfigurowane konto i produkt w koszyku, jak wywalało mnie na płatności? Zarówna aplikacja jak i strona działała jakby chciała a nie mogła. Po prostu miałeś trochę więcej szczęścia niż inni. Ja byłem szybki, sklep Apple już nie  :lol:

#457 slimexx

slimexx
  • 75 postów

Napisano 06 października 2021 - 06:30

Jakby to miało komuś pomóc w ocenie sytuacji szaleństwa zakupów w przedsprzedaży na AOS to ja kupowałem przez aplikację chwilę po rozpoczęciu sprzedaży. Dziwne, że ta, przynajmniej w moim przypadku, ruszyła dopiero kilka minut po 14:00. Przez te minuty cały czas odświeżałem apkę aż w końcu sklep się otworzył. Potem oczywiście szybciutko wrzuciłem iPhone do koszyka i przeszedłem do płatności. Miałem wszystko prawidłowo skonfigurowane ale podczas zakupu musiałem zaktualizować mój numer telefonu, pomimo tego, że ten wcześniej zapisany był aktualny. Sama płatność przez Apple Pay przebiegła pomyślnie i załapałem się na 24.09.

#458 Rewers

Rewers
  • 1 postów

Napisano 06 października 2021 - 12:50

Dobra informacja dla tych którzy czakają na dostawę między 5 a 12 października. Zdjęli dzisiaj kasę z karty, to znaczyże dziś lub jutro wyślą :)

#459 gruby19

gruby19
  • 21 postów

Napisano 06 października 2021 - 12:50

Dzisiaj rano wszedłem na amazon.pl - była 1 sztuka iP 13 Pro 256GB Graphite. Udało mi się zamówić, ale musiałem anulować zamówienie, bo nie wpisali NIPu na FVAT, a na czacie powiedzieli, że nie można tego skorygować po zakupie... więc od rana odświeżam wszystkie strony. Inergo na Ceneo ma status "dostępny", ale telefonu faktycznie nie mają. Tmobile tak samo. o 13:04 dostałem maila z mediaexpert z powiadomieniem o dostępności produktu. Możliwość zamówienia tylko z odbiorem w sklepie. Przeklikałem zamówienie, chyba 100 razy - cały czas info o braku dostępności towaru, braku stanów magazynowych, niewybranym sposobie dostawy, niewybranym sposobie płatności, itp generalnie cyrk. Za którymś razem formularz przeszedł do końca i obecnie mam status "twoje zamówienie jest w trakcie pakowania". Nie wiem czy to błąd, czy zakolejkowanie, czy wstrzeliłem się w okienko. Zobaczymy.

#460 tomash91

tomash91
  • 3 postów

Napisano 06 października 2021 - 12:56

Dobra informacja dla tych którzy czakają na dostawę między 5 a 12 października. Zdjęli dzisiaj kasę z karty, to znaczyże dziś lub jutro wyślą :)

Potwierdzam, ten sam termin i u mnie też się ruszyło.

#461 gruby19

gruby19
  • 21 postów

Napisano 07 października 2021 - 11:51

Dzisiaj rano wszedłem na amazon.pl - była 1 sztuka iP 13 Pro 256GB Graphite. Udało mi się zamówić, ale musiałem anulować zamówienie, bo nie wpisali NIPu na FVAT, a na czacie powiedzieli, że nie można tego skorygować po zakupie... więc od rana odświeżam wszystkie strony. Inergo na Ceneo ma status "dostępny", ale telefonu faktycznie nie mają. Tmobile tak samo. o 13:04 dostałem maila z mediaexpert z powiadomieniem o dostępności produktu. Możliwość zamówienia tylko z odbiorem w sklepie. Przeklikałem zamówienie, chyba 100 razy - cały czas info o braku dostępności towaru, braku stanów magazynowych, niewybranym sposobie dostawy, niewybranym sposobie płatności, itp generalnie cyrk. Za którymś razem formularz przeszedł do końca i obecnie mam status "twoje zamówienie jest w trakcie pakowania". Nie wiem czy to błąd, czy zakolejkowanie, czy wstrzeliłem się w okienko. Zobaczymy.

Odebrany. W 20 godzin od zakupu. 

#462 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 07 października 2021 - 13:03

A ja szukam na Amazon i innych 13 pro max 256 i nic. Jakby ktoś znał sklep w Poznaniu/Net to piszcie.

#463 tomajo2

tomajo2
  • 16 postów

Napisano 07 października 2021 - 18:44

Na Orange pojawiają się codziennie pojedyncze sztuki - tak dorwałem swojego

#464 fudiasz

fudiasz
  • 27 postów

Napisano 07 października 2021 - 21:51

Jak kolega wyżej, na Orange w ciągu dnia pojawiają się 13tki, ale dostępne są tylko przez chwile. Również tak swojego dorwałem

#465 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 08 października 2021 - 17:41

Mi się właśnie udało kupić Pro Max 13 256 gb Sierra Blue na stronie MediaExpert. Jeszcze są dostępne

#466 Remi73

Remi73
  • 143 postów

Napisano 08 października 2021 - 17:52

Na RTV EURO AGD wpadło też sporo wariantów PRO

#467 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 08 października 2021 - 17:59

Zamówienie z Apple Polska anulowałem bo tam miałem termin 29 październik-8 listopad

#468 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 08 października 2021 - 18:03

Na RTV EURO AGD wpadło też sporo wariantów PRO

Zamówiłem tam 6.10 i dalej nic….. szczerze mówiąc nie jestem pewien czy w ogóle mieli na stanie. W tej chwili dalej niby są ale jak zamówisz to dostaniesz info,że nie da się zarezerwować w towaru w magazynie.

Użytkownik alucky edytował ten post 08 października 2021 - 18:07

#469 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 08 października 2021 - 19:55

A ja szukam na Amazon i innych 13 pro max 256 i nic. Jakby ktoś znał sklep w Poznaniu/Net to piszcie.

Udało Ci się kupić dziś?

#470 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 08 października 2021 - 20:29

Udało Ci się kupić dziś?

niestety nie :(

#471 chrobro

chrobro
  • 171 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 09 października 2021 - 00:01

W ME dodałem mail do powiadomienia, gdy będzie dostępny, dziś 2min po północy powiadomienie otrzymałem i nawet udało mi się zamówić z odbiorem osobistym u siebie w lokalnym sklepie - pro 128GB błękitny. Dwa dni temu identycznie próbowałem ale odbiór był dostępny tylko w kilku sklepach daleko ode mnie, gdy zadzwoniłem o co chodzi to niby dostawa była nie na magazyn centralny tylko do kilku sklepów, stąd tylko w nich odbiór.

#472 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 09 października 2021 - 07:10

niestety nie :(

Na stronie MediaExpert pod wybranym modelem iphone wpisz swój email to dostaniesz powiadomienie jak będzie dostępny. Ja właśnie dzięki temu wczoraj zamówiłem swojego.

#473 ycbo

ycbo
  • 96 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 09 października 2021 - 18:28

Jak pakują teraz w Apple Store bo X był tylko w foliowej kopercie.

#474 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 09 października 2021 - 18:44

Pytanie do osób które wczoraj załapały się na zakup 13 Pro Max na stronie MediaExpert. Dostaliście może już jakiegoś e-maila z informacją o pakowaniu zamówienia lub wysyłce? U mnie tylko widnieje status zamówienie opłacone.

Użytkownik leonk1974 edytował ten post 09 października 2021 - 18:48

#475 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 09 października 2021 - 19:15

Jak pakują teraz w Apple Store bo X był tylko w foliowej kopercie.

Bez folii. Teraz eko-papier rządzi. Obejrzyj jakiś unboxing.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych