Na Amazon.pl są dostępne 512GB i 1TB we różnych kolorach bez problemu na jutro. Zamówiłem i anulowałem zamówienie z Apple Store. Żenada z niedziałającą stroną w dniu rezerwacji i oczekiwanie prawie miesiąc na wysyłkę.
iPhone 13/13 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty
Posted 05 October 2021 - 10:12
Posted 05 October 2021 - 10:32
> Żenada
Zacytuję klasyka: musisz być szybszy, chłopkau.
Ja tam bez problemu zamówiłlem, co chciałem, zaraz po 14:00. Wskazówka na przyszłość: miej zdefiniowaną płatność i adres przed zakupem, wtedy trzy kliki i gotowe. Jak była wojna o PS5 tak samo miałem - ludzie się zżymali, że między 'dodaj do koszyka' a 'sfinalizuj zamówienie' towar znikał ze stanu magazynowego, bo wpisywali te adresy albo dane karty przez 5 minut. Miałem zdefiniowane na swoim koncie w sklepie, zrobiłem 'dodaj', 'kup', zajęło to 30 sekund i po prostu kupiłem.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 05 October 2021 - 10:44
> Żenada
Ja tam bez problemu zamówiłlem, co chciałem, zaraz po 14:00. Wskazówka na przyszłość: miej zdefiniowaną płatność i adres przed zakupem, wtedy trzy kliki i gotowe. Jak była wojna o PS5 tak samo miałem - ludzie się zżymali, że między 'dodaj do koszyka' a 'sfinalizuj zamówienie' towar znikał ze stanu magazynowego, bo wpisywali te adresy albo dane karty przez 5 minut. Miałem zdefiniowane na swoim koncie w sklepie, zrobiłem 'dodaj', 'kup', zajęło to 30 sekund i po prostu kupiłem.
Wszystko miałem zdefiniowane i dodane, zakup w pierwszej minucie od otwarcia sklepu. Wystarczyło kliknąć, ale nie byli w stanie przetworzyć płatności i wyskakiwał błąd po mieleniu przez 3 minuty, a strona była powolna jak mucha w smole. Po kilkunastu próbach dopiero udało mi się zamówić z terminem 5-12 października. Także, miałeś szczęście.
Posted 05 October 2021 - 11:01
Posted 05 October 2021 - 11:28
> Żenada
Z jednej strony tak, z drugiej - ja przez aplikację tuż po 14:00 miałem problem z płatnością, wyskakiwało okienko o sesji, która wygasła. Udało się przez stronę, ale po 20-30 minutach. Przy 13 pal licho bo to mały update, ale obawiam się, że za rok może być kiepsko.
A PS5 kupiłem na Allegro, oczywiście cena * 1,7
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 05 October 2021 - 11:41
> Żenada
No nie do końca, bo o 14:03 byłem już na płatności. Apka banku kazała mi ją potwierdzić (potwierdziłem) i zarówno na AOS na stronie i w aplikacji na iOS wywalał mi dokładnie ten sam błąd (timeout na płatności 3d secure) i płatność nie mogła dojść do skutku. Gdzie nie próbowałem nie działało. Zaczęło działać dopiero 30 min później, gdy terminy już były dłuższe. Więc co z tego, że miałem skonfigurowane konto i produkt w koszyku, jak wywalało mnie na płatności? Zarówna aplikacja jak i strona działała jakby chciała a nie mogła. Po prostu miałeś trochę więcej szczęścia niż inni. Ja byłem szybki, sklep Apple już nie
Posted 06 October 2021 - 06:30
Jakby to miało komuś pomóc w ocenie sytuacji szaleństwa zakupów w przedsprzedaży na AOS to ja kupowałem przez aplikację chwilę po rozpoczęciu sprzedaży. Dziwne, że ta, przynajmniej w moim przypadku, ruszyła dopiero kilka minut po 14:00. Przez te minuty cały czas odświeżałem apkę aż w końcu sklep się otworzył. Potem oczywiście szybciutko wrzuciłem iPhone do koszyka i przeszedłem do płatności. Miałem wszystko prawidłowo skonfigurowane ale podczas zakupu musiałem zaktualizować mój numer telefonu, pomimo tego, że ten wcześniej zapisany był aktualny. Sama płatność przez Apple Pay przebiegła pomyślnie i załapałem się na 24.09.
Posted 06 October 2021 - 12:50
Dobra informacja dla tych którzy czakają na dostawę między 5 a 12 października. Zdjęli dzisiaj kasę z karty, to znaczyże dziś lub jutro wyślą
Posted 06 October 2021 - 12:50
Dzisiaj rano wszedłem na amazon.pl - była 1 sztuka iP 13 Pro 256GB Graphite. Udało mi się zamówić, ale musiałem anulować zamówienie, bo nie wpisali NIPu na FVAT, a na czacie powiedzieli, że nie można tego skorygować po zakupie... więc od rana odświeżam wszystkie strony. Inergo na Ceneo ma status "dostępny", ale telefonu faktycznie nie mają. Tmobile tak samo. o 13:04 dostałem maila z mediaexpert z powiadomieniem o dostępności produktu. Możliwość zamówienia tylko z odbiorem w sklepie. Przeklikałem zamówienie, chyba 100 razy - cały czas info o braku dostępności towaru, braku stanów magazynowych, niewybranym sposobie dostawy, niewybranym sposobie płatności, itp generalnie cyrk. Za którymś razem formularz przeszedł do końca i obecnie mam status "twoje zamówienie jest w trakcie pakowania". Nie wiem czy to błąd, czy zakolejkowanie, czy wstrzeliłem się w okienko. Zobaczymy.
Posted 06 October 2021 - 12:56
Dobra informacja dla tych którzy czakają na dostawę między 5 a 12 października. Zdjęli dzisiaj kasę z karty, to znaczyże dziś lub jutro wyślą
Potwierdzam, ten sam termin i u mnie też się ruszyło.
Posted 07 October 2021 - 11:51
Dzisiaj rano wszedłem na amazon.pl - była 1 sztuka iP 13 Pro 256GB Graphite. Udało mi się zamówić, ale musiałem anulować zamówienie, bo nie wpisali NIPu na FVAT, a na czacie powiedzieli, że nie można tego skorygować po zakupie... więc od rana odświeżam wszystkie strony. Inergo na Ceneo ma status "dostępny", ale telefonu faktycznie nie mają. Tmobile tak samo. o 13:04 dostałem maila z mediaexpert z powiadomieniem o dostępności produktu. Możliwość zamówienia tylko z odbiorem w sklepie. Przeklikałem zamówienie, chyba 100 razy - cały czas info o braku dostępności towaru, braku stanów magazynowych, niewybranym sposobie dostawy, niewybranym sposobie płatności, itp generalnie cyrk. Za którymś razem formularz przeszedł do końca i obecnie mam status "twoje zamówienie jest w trakcie pakowania". Nie wiem czy to błąd, czy zakolejkowanie, czy wstrzeliłem się w okienko. Zobaczymy.
Odebrany. W 20 godzin od zakupu.
Posted 07 October 2021 - 13:03
A ja szukam na Amazon i innych 13 pro max 256 i nic. Jakby ktoś znał sklep w Poznaniu/Net to piszcie.
Posted 07 October 2021 - 18:44
Na Orange pojawiają się codziennie pojedyncze sztuki - tak dorwałem swojego
Posted 07 October 2021 - 21:51
Posted 08 October 2021 - 17:41
Posted 08 October 2021 - 17:52
Posted 08 October 2021 - 17:59
Posted 08 October 2021 - 18:03
Na RTV EURO AGD wpadło też sporo wariantów PRO
Zamówiłem tam 6.10 i dalej nic….. szczerze mówiąc nie jestem pewien czy w ogóle mieli na stanie. W tej chwili dalej niby są ale jak zamówisz to dostaniesz info,że nie da się zarezerwować w towaru w magazynie.
Edited by alucky, 08 October 2021 - 18:07.
Posted 08 October 2021 - 19:55
A ja szukam na Amazon i innych 13 pro max 256 i nic. Jakby ktoś znał sklep w Poznaniu/Net to piszcie.
Udało Ci się kupić dziś?
Posted 08 October 2021 - 20:29
niestety nieUdało Ci się kupić dziś?
Posted 09 October 2021 - 00:01
W ME dodałem mail do powiadomienia, gdy będzie dostępny, dziś 2min po północy powiadomienie otrzymałem i nawet udało mi się zamówić z odbiorem osobistym u siebie w lokalnym sklepie - pro 128GB błękitny. Dwa dni temu identycznie próbowałem ale odbiór był dostępny tylko w kilku sklepach daleko ode mnie, gdy zadzwoniłem o co chodzi to niby dostawa była nie na magazyn centralny tylko do kilku sklepów, stąd tylko w nich odbiór.
Posted 09 October 2021 - 07:10
niestety nie
Na stronie MediaExpert pod wybranym modelem iphone wpisz swój email to dostaniesz powiadomienie jak będzie dostępny. Ja właśnie dzięki temu wczoraj zamówiłem swojego.
Posted 09 October 2021 - 18:28
Jak pakują teraz w Apple Store bo X był tylko w foliowej kopercie.
Posted 09 October 2021 - 18:44
Edited by leonk1974 , 09 October 2021 - 18:48.
Posted 09 October 2021 - 19:15
Jak pakują teraz w Apple Store bo X był tylko w foliowej kopercie.
Bez folii. Teraz eko-papier rządzi. Obejrzyj jakiś unboxing.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users