Interesuje się zakupem ATV jako rozszerzeniem smarta w TV (mam Panasonica i smart w nim to totalna porażka), w związku z tym mam pytanie, czy jest gdzieś podane jakie aplikację mogę zainstalować na ATV. Głównie chodzi mi o VOD polskie. Wyczytałem, że Netflix jest, a co z hbo go, playerem itd? Czego na pewno nie ma na ten moment?
Apple TV 4K 2021 - dyskusja
Napisano 05 stycznia 2022 - 11:26
Napisano 05 stycznia 2022 - 11:42
Amazon Prime Video, Apple TV, Canal+ Online, Eurosport Player, HBO GO, Netflix, Player.pl, Polsat Box GO, Viaplay, YouTube.
Tych używam. Jak Ci czegoś brakuje to pytaj, sprawdzimy.
Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 05 stycznia 2022 - 11:42
MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) | iPhone 15 Pro (128 GB) | Watch Ultra 2 | AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex | TV 4K (64 GB)
Napisano 05 stycznia 2022 - 11:50
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie działa mi forumowy przycisk lubię to. Czyli wygląda na to, że "wszystko jest". Jakby jeszcze coś mi przyszło do głowy zapytam.
Napisano 05 stycznia 2022 - 12:32
Interesuje się zakupem ATV jako rozszerzeniem smarta w TV (mam Panasonica i smart w nim to totalna porażka), w związku z tym mam pytanie, czy jest gdzieś podane jakie aplikację mogę zainstalować na ATV. Głównie chodzi mi o VOD polskie. Wyczytałem, że Netflix jest, a co z hbo go, playerem itd? Czego na pewno nie ma na ten moment?
Ja podpowiem, że jeśli interesuje Cię dostępność jakiejś aplikacji czy usługi na Apple TV, to wystarczy wpisać w Google „<nazwa usługi/aplikacji> App Store”. Pierwszy link będzie na 99% do podglądu strony ze sklepu Apple i tam można zobaczyć, czy aplikacja na pewno jest dostępna na ATV.
- benkas lubi to
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 05 stycznia 2022 - 21:57
Napisano 05 stycznia 2022 - 23:19
Jak Ci na tym zależy to wystarczy mieć telewizor z HbbTV z podłączoną anteną naziemną (DVB-T) i wtedy masz dostęp do TVP Stream czyli ichniejszej biblioteki.
Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 05 stycznia 2022 - 23:19
MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) | iPhone 15 Pro (128 GB) | Watch Ultra 2 | AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex | TV 4K (64 GB)
Napisano 07 stycznia 2022 - 08:55
Dzięki @Camaro, założyłem na USA i mam D+ na ATV, chodzi aż miło
Dla potomnych, SteamLink też elegancko daje radę, z padem z Xboxa można normalnie grać (4K HDR 60FPS).
Hej, zakładałeś nowe konto na US i musiałeś dodawać kartę, czy na Apple TV na naszym koncie zmieniamy po prostu kraj? Po zainstalowaniu D+ aplikacja jest dostępna potem na koncie głównym „polskim”?
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 07 stycznia 2022 - 12:12
Nie musisz dodawać karty i aplikacja nie jest dostępna na koncie głównym.
Musisz założyć nowe konto - zmiana regionu na starym nic nie zmieni.
Napisano 10 stycznia 2022 - 12:38
TVP Vod nie ma.
Wiem, że w moim dosyć szeroko pojętym pytaniu o VOD polskie zawiera się pewnie też TVP ale z tego akurat nie korzystam, nie chcę korzystać i na tym mi nie zależy .
- Szypulski Marek lubi to
Napisano 18 stycznia 2022 - 06:06
Mam pytanie w związku z Apple TV, chciałbym całkowicie w swoim własnym mieszkaniu zrezygnować z dekodera, czy co to tam jest, który jest dostarczany wraz z UPC, wiem że mają swoją aplikację na ATV, tylko po komentarzach, co do jakości odtwarzania, mam trochę mieszane uczucia. Czy ktoś mógłby opisać, czy warto bawić się w coś takiego?
Macbook Pro M1| iPhone XS 64GB
Napisano 19 stycznia 2022 - 08:46
Napisano 19 stycznia 2022 - 09:45
Napisano 19 stycznia 2022 - 09:57
Napisano 28 stycznia 2022 - 15:47
Wiem, że w moim dosyć szeroko pojętym pytaniu o VOD polskie zawiera się pewnie też TVP ale z tego akurat nie korzystam, nie chcę korzystać i na tym mi nie zależy .
Zamiast Apple tv polecam CI xiaomi mi stick na androidzie, mam apple tv w salonie, i mi stick własnie w Panasonic E6 w sypialni i mi stick bardziej poręcznie się obsługuje, chociaż w Panasonicu długo się włącza, ale to wina tV.
Mam pytanie w związku z Apple TV, chciałbym całkowicie w swoim własnym mieszkaniu zrezygnować z dekodera, czy co to tam jest, który jest dostarczany wraz z UPC, wiem że mają swoją aplikację na ATV, tylko po komentarzach, co do jakości odtwarzania, mam trochę mieszane uczucia. Czy ktoś mógłby opisać, czy warto bawić się w coś takiego?
Ja mam Xiaomi Mi stick i Apple tv i powiem Ci, ze jak masz na android Polsat Go i TVP VOD zainstalowane, to jak mało tv oglądasz i raczej wiadomości, to wystarczy. Możesz tez wykupić WP TV i masz wszystko co potrzeba do oglądania tv w Polsce. NA Apple TV nie ma TVP, jedynie streaming.
Napisano 28 stycznia 2022 - 16:40
NA Apple TV nie ma TVP.
Cóż za strata!
- cooper69, benkas i Szypulski Marek lubią to
Napisano 28 stycznia 2022 - 23:16
Mnie mocno irytuje fakt, ze nie Apple nie daje możliwości używania VPN bezpośrednio na Apple TV
Napisano 29 stycznia 2022 - 14:13
Mnie mocno irytuje fakt, ze nie Apple nie daje możliwości używania VPN bezpośrednio na Apple TV
Ja sobie poradziłem. Kupiłem router z obsługa VPN i możliwością decydowania jakie urządzenie ma działać przez VPN a jakie normalnie.
Można też w routerze przypisać konkretne usługi do VPN jak np. Netflix.
Napisano 29 stycznia 2022 - 16:35
Siema. Postanowiłem odświeżyć Apple TV na nowy bo przez lata używałem chyba drugą wersję. Powodem mojej decyzji był fakt, iż filmiki rzucane np. z telefonu zacinały się przy przesyłaniu na tv. Zacząłem oczywiście od poprawy wifi w domu. Mam obecnie światłowód 600Mb/s czyli chyba wystarczająco. Po zakupie nowego Apple TV chyba jest nawet gorzej. Teraz najstarszy mam tv w zestawie ale jak podłączę maca po kablu bezpośrednio do tv albo przez amplituner to filmy idą gładko jak powinnny. Co może być przyczyną haczenia filmów przy streamowaniu przez Apple TV?
Napisano 29 stycznia 2022 - 16:38
Siema. Postanowiłem odświeżyć Apple TV na nowy bo przez lata używałem chyba drugą wersję. Powodem mojej decyzji był fakt, iż filmiki rzucane np. z telefonu zacinały się przy przesyłaniu na tv. Zacząłem oczywiście od poprawy wifi w domu. Mam obecnie światłowód 600Mb/s czyli chyba wystarczająco. Po zakupie nowego Apple TV chyba jest nawet gorzej. Teraz najstarszy mam tv w zestawie ale jak podłączę maca po kablu bezpośrednio do tv albo przez amplituner to filmy idą gładko jak powinnny. Co może być przyczyną haczenia filmów przy streamowaniu przez Apple TV?
Sciągnij SpeedTest na aTV i zobacz, jak to wygląda. Sprawdź, czy połączenie aTV kablem do routera poprawia sytuację. No i oczywiście ważne, skąd streamujesz.
Napisano 29 stycznia 2022 - 17:25
Sciągnij SpeedTest na aTV i zobacz, jak to wygląda. Sprawdź, czy połączenie aTV kablem do routera poprawia sytuację. No i oczywiście ważne, skąd streamujesz.
SpeedTest ściągnięty - 630Mb/s. Kabel też już był podłączany. Z tym streamowaniem to chyba źle nazywam bo chodzi tylko i wyłącznie o wysyłanie z telefonu jak i z maca filmów na Apple TV aby je obejrzeć na telewizorze. Np nagrane video przez iPhone'a. Tak jak pisałem, po kablu jest ok. Netflix i tym podobne przez Apple TV - bez zarzutu. Ewidentnie tak jakby coś na sieci nie grało. Ale pierw mając internet z kablówki zmieniłem router na jeden z lepszych, później zmieniłem na światłowód Orange a teraz kupiłem nowe Apple TV. Został mi tylko telewizor ale przecież on chyba nie ma nic do gadania...? Skoro po kablu jest ok?
Należy jeszcze chyba dodać, że jak odłącza wszystko z prądu i wszystko się zresetuje to przez moment jest dobrze...
Użytkownik Kalafi edytował ten post 29 stycznia 2022 - 17:33
Napisano 29 stycznia 2022 - 21:49
Rozdziel sygnał wifi na 2.4GHz i 5GHz i połącz się lapkiem i telefonem pod 5GHz.
Powinno pomóc.
Napisano 29 stycznia 2022 - 22:36
Ja sobie poradziłem. Kupiłem router z obsługa VPN i możliwością decydowania jakie urządzenie ma działać przez VPN a jakie normalnie.
Można też w routerze przypisać konkretne usługi do VPN jak np. Netflix.
Tak, wiem, istnieje taki sposób. Mój obecny router jednak nie ma takiej funkcji. Poradziłam sobie w taki sposób, iż zakupiłem drugą przystawkę (Chromecast), która eliminuje ten problem i działa tam, gdzie Apple TV niedomaga.
Napisano 29 stycznia 2022 - 23:00
Rozdziel sygnał wifi na 2.4GHz i 5GHz i połącz się lapkiem i telefonem pod 5GHz.
Powinno pomóc.
Eh... już dawno jadę na 5GHz...
Napisano 31 stycznia 2022 - 16:06
Eh... już dawno jadę na 5GHz...
Eh... nigdzie o tym nie napisałeś, nie jestem w stanie wywróżyć tego z mojej szklanej kuli. Szukasz pomocy i wzdychasz, więc radź sobie sam jak nie potrafisz opisać wszystkiego co dotychczas sprawdziłeś.
Tak, wiem, istnieje taki sposób. Mój obecny router jednak nie ma takiej funkcji. Poradziłam sobie w taki sposób, iż zakupiłem drugą przystawkę (Chromecast), która eliminuje ten problem i działa tam, gdzie Apple TV niedomaga.
Takie trochę to kulawe przełączać się między urządzeniami.
Ze swojego routera możesz zrobić modem i dostawić drugi router lub wpiąć między ATV i swój router coś a'la GLiNet Mango - tylko na nim nawet na kablu z prędkościami szału nie będzie - jednak do Netflixa w 4K czy innych HBO GO jest zupełnie wystarczający.
Użytkownik Camaro edytował ten post 31 stycznia 2022 - 16:08
Napisano 08 lutego 2022 - 09:46
Zamiast Apple tv polecam CI xiaomi mi stick na androidzie, mam apple tv w salonie, i mi stick własnie w Panasonic E6 w sypialni i mi stick bardziej poręcznie się obsługuje, chociaż w Panasonicu długo się włącza, ale to wina tV.
Ja mam Xiaomi Mi stick i Apple tv i powiem Ci, ze jak masz na android Polsat Go i TVP VOD zainstalowane, to jak mało tv oglądasz i raczej wiadomości, to wystarczy. Możesz tez wykupić WP TV i masz wszystko co potrzeba do oglądania tv w Polsce. NA Apple TV nie ma TVP, jedynie streaming.
Kupiłem do pokoju córki, na test, Google Chromcast 3.0 i jestem mega zadowolony. Wszystko działa płynnie, szybko. Więc do salonu zastanowię się czy wchodzić w ATV czy nie kupić drugiego Chromcasta.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych