Ale zawsze większy iMac był sporo mocniejszy niż mniejszy. I to nawet nie mówię o iMaku Pro tylko o zwykłych 27". Obecnie nie mają jeszcze gotowego M1X/M2 więc nie mogli zaprezentować większych wersji z M1 bo wtedy to by dopiero było marudzenie...
iMac 2021 (M1)
Napisano 30 kwietnia 2021 - 21:45
MBA 2020 M1 16/256 GB | MBP 13" 2009 | HAMAC i5-4460 |
Napisano 01 maja 2021 - 12:30
Ale co Ci da lepszy procesor w większym iMacu? Chcesz mi powiedzieć, że M1 nie obsłuży ekranu 30"? Co ten lepszy procek Ci da oprócz trochę wyższej wydajności i tego że może włożysz w niego 32GB RAM? Już teraz masz 4 porty Thunderbolt, czy w większym byłoby więcej? Nie sądzę. Plus tego nowego iMaca jest taki, że prawdopodobnie rozwiąże problem kurzu pod matrycą. Dlatego zdecydowali się na ten dolny panel. Przez to, że nie ma żadnych komponentów pod ekranem, wystarczy że dobrze odizolują ten panel od ekranu i powinno być git. Nie rozumiem też argumentu, że większy będzie miał czarną ramkę wokół ekranu i nagle zrobią wersję ciemną. To dlaczego nie zrobili tego teraz?
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 01 maja 2021 - 12:34
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 01 maja 2021 - 12:37
Ale co Ci da lepszy procesor w większym iMacu? Chcesz mi powiedzieć, że M1 nie obsłuży ekranu 30"? Co ten lepszy procek Ci da oprócz trochę wyższej wydajności i tego że może włożysz w niego 32GB RAM? Już teraz masz 4 porty Thunderbolt, czy w większym byłoby więcej? Nie sądzę. Plus tego nowego iMaca jest taki, że prawdopodobnie rozwiąże problem kurzu pod matrycą. Dlatego zdecydowali się na ten dolny panel. Przez to, że nie ma żadnych komponentów pod ekranem, wystarczy że dobrze odizolują ten panel od ekranu i powinno być git. Nie rozumiem też argumentu, że większy będzie miał czarną ramkę wokół ekranu i nagle zrobią wersję ciemną. To dlaczego nie zrobili tego teraz?
Ty w ogóle oglądałeś prezentację? Poczekamy kilka miesięcy, zawsze po emejzing przychodził zimny prysznic.(nie wiem ile razy trzeba się powtarzać ale nie kupuje się nic od Apple z tzw. rewizji Rev.A)
MacPro3,1-2 x Q.Core 2.8GHz/RAM-32GB/SSD480GB/R9-380-2GB/El Capitan---MBP-MID2009-2.66GHz/RAM-8GB/SSD240GB-El Capitan/128GB-Windows10/9400M+9600M GT
iPhone 11 128GB
Napisano 01 maja 2021 - 12:46
Oczywiście, że oglądałem. No i co, coś przegapiłem?
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 01 maja 2021 - 20:32
Noooo... Jakby Ci to powiedzieć... Tak, dałby większą wydajność Bo po co kupuje się droższy komputer jak nie dla wydajności? W 24" są 2 Thunderbolty i można podłączyć tylko jeden ekran zewnętrzny. Ograniczenie ramu do 16 GB to także poważna wada. Po prostu iMac 32" z M1 nie trafiłby do wcześniejszych odbiorców 27" ponieważ oczekują oni jeszcze większej wydajności dlatego wprowadzenie go w tej chwili było dla Apple bez sensu.
Napisano 01 maja 2021 - 21:56
No dobra, mój błąd. Teraz są dwa, załóżmy że w większym miałbyś 4 porty Thunderbolt i większą wydajność względem M1. To są te powody dla których mieli nie wypuścić teraz większego iMaca? M1 jest bardzo wydajnym procesorem, a jak masz większe wymagania to kupujesz Maca Pro lub MacBooka Pro. Rozmawiamy wyłącznie o rozmiarze. Dla mnie te argumenty są nielogiczne. Albo Apple nas zaskoczy, albo nie będzie większego modelu, bo moim zdaniem nie ma ŻADNEGO argumentu, dla którego nie mogli go pokazać teraz. Znając Tima, to nawet teraz wypuściłby 30" z M1 żeby w przyszłym roku zarobić na kolejnym z M2. Poza tym zajechaliby sprzedaż Display Pro, bo jednak jest to inny rodzaj sprzętu, ale masz all in one w podobnym rozmiarze i dużo tańszy.
Z tego co czytałem to nowy procesor w tym roku ma być dla MacBooków Pro i mniejszego Maca Pro. Biorąc pod uwagę fakt, że Apple oficjalnie wycofało się z iMaca Pro i porzuciło ten projekt nie rozumiem argumentu nowego procesora dla większego modelu.
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 01 maja 2021 - 22:00
Napisano 02 maja 2021 - 10:49
Potencjał w ARM jest dużo większy niż to co pokazuje M1, myślę, że wiele osób zdaje sobie z tego sprawę, że to dopiero przedsmak. Poza tym M1 nie jest wydajniejszy od obecnych iMaków 27", szczególnie jeżeli chodzi o wykorzystanie procesora graficznego. Mówiąc wprost, argumentem jest to, że na ten moment Apple nie dysponuje gotowym procesorem ARM, uzasadniającym przesiadkę z obecnych 27" na nowy model. Zobacz jaki przeskok był w przypadku MBA i MBP, tak samo jest w przypadku 21,5" -> 24". U nas co prawda ten model nie był tak popularny ale w USA to podstawowy komputer domowy. Myślisz, że Apple mogłoby wypuścić taki model na przeczekanie? Teraz kupcie iMaca 32" z M1, który jest mniej wydajny niż intelowe 27", a za pół roku kupicie drugiego bo wtedy to dopiero będzie? No nie brzmi mi to. Poza tym iMac nie jest wewnętrzną konkurencją dla Display Pro XDR, który najczęściej ląduje w połączeniu z Makiem Pro, a to już zupełnie inna liga. Osobiście uważam, że większy iMac wyjdzie z tym samym układem co MBP16", a Mac Pro na ARM to jeszcze bardziej odległy i jeszcze bardziej wydajny projekt.
- cooper69 lubi to
Napisano 13 maja 2021 - 08:09
Czy ktoś orientuje się czy ten iMac będzie wyposażony w Bluetooth z profilem A2DP? Chciałbym podłączyć bezprzewodowe głośniki. Byłbym wdzięczny za info, bo nigdzie nie mogę takowego znaleźć.
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 13 maja 2021 - 08:10
Napisano 13 maja 2021 - 11:08
MacPro3,1-2 x Q.Core 2.8GHz/RAM-32GB/SSD480GB/R9-380-2GB/El Capitan---MBP-MID2009-2.66GHz/RAM-8GB/SSD240GB-El Capitan/128GB-Windows10/9400M+9600M GT
iPhone 11 128GB
Napisano 03 czerwca 2021 - 12:02
Czy ktoś orientuje się czy ten iMac będzie wyposażony w Bluetooth z profilem A2DP? Chciałbym podłączyć bezprzewodowe głośniki. Byłbym wdzięczny za info, bo nigdzie nie mogę takowego znaleźć.
Z pierwszych recenzji wynika, że głośniki w nowym iMaku z M1 mają sporo mniej basów niż w poprzednich wersjach.
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 03 czerwca 2021 - 17:26
Chyba mam bardzo ograniczone zdolności kojarzenia, bo nijak nie mogę powiązać ilości basów w głośnikach wbudowanych z profilem Bluetooth z cytatu. @Iro, zechcesz objaśnić ścieżkę asocjacji? Chętnie się doedukuję.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 03 czerwca 2021 - 19:44
Chyba mam bardzo ograniczone zdolności kojarzenia, bo nijak nie mogę powiązać ilości basów w głośnikach wbudowanych z profilem Bluetooth z cytatu. @Iro, zechcesz objaśnić ścieżkę asocjacji? Chętnie się doedukuję.
Zapomniałem dopisać, że zewnętrzne głośniki się na pewno przydadzą, bo te wewnętrzne nie są już tak dobre, jak w poprzednich modelach iMac.
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 04 czerwca 2021 - 00:43
Rozumiem. Dzięki za sprecyzowanie. Nie przyszłoby mi to w życiu do głowy pewnie dlatego, że od momentu kupna pierwszego komputera wieki temu nigdy nawet mi przez myśl nie przemknęło, żeby grać muzykę (a to chyba w niej, zdaniem niektórych melomanów, te basy się przydają) z użyciem głośników wewnętrznych. No ale teraz przynajmniej wszystko jasne.
- towal lubi to
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 23 czerwca 2021 - 09:20
Witam,
Mam pytanie
W 'Rozmowach Ogólnych'? Nie sądzę.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych