Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Parallels 16 - Brak połaczenia internetowego - nie widzi Wi-Fi

• This topic is locked This topic is locked
34 replies to this topic

#26 winmaciek

winmaciek
  • 6752 posts
Posted 08 January 2021 - 14:08

Terminal wbudowany w system. Wystarczy odpalić Spotlight i zacząć pisać „terminal”. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#27 Patryk_Enzo

Patryk_Enzo
  • 17 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 08 January 2021 - 14:08

Zainstalowałeś te Toolsy?

Wychodzi na to, że inni też tak mają. Zacząłbym od pomysłu z posta #6, czyli:

1) Quit Parallels (shutdown any running VM)
2) Open terminal and type this command 
sudo -b /Applications/Parallels\ Desktop.app/Contents/MacOS/prl_client_app
(Nie wiem, po co to -b, ale żadna różnica, czy odpalisz z tym, czy bez tego).

OK, ogarnelem ale bez zmian 

Attached Files

#28 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 08 January 2021 - 14:09

I to na wyłączonych (NIE suspendowanych) maszynach wirtualnych?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#29 Patryk_Enzo

Patryk_Enzo
  • 17 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 08 January 2021 - 14:17

Na wylaczonych

#30 BlueBook

BlueBook
  • 401 posts

Posted 08 January 2021 - 14:19

Aplikacje-->Narzędzia-->Terminal

MacPro3,1-2 x Q.Core 2.8GHz/RAM-32GB/SSD480GB/R9-380-2GB/El Capitan---MBP-MID2009-2.66GHz/RAM-8GB/SSD240GB-El Capitan/128GB-Windows10/9400M+9600M GT

iPhone 11 128GB

#31 Patryk_Enzo

Patryk_Enzo
  • 17 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 08 January 2021 - 14:38

[quote name="BlueBook" post="2276229" timestamp="1610111961"]Aplikacje-->Narzędzia-->Terminal[/quote

Dzięki zderzyłem to akurat ogarnąć

Internet niestety nadal nie działa

Trudno może jakaś alternatywa parallels o podobnej jakości ?

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 08 January 2021 - 15:10

VirtualBox?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#33 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4897 posts
Posted 08 January 2021 - 16:04

VirtualBox to dziadostwo. Porównywalny do Parallels jest produkt VMware, ale chyba szkoda wydawać kasę, skoro się już zainwestowało w Parallels. Nie mam pojęcia dlaczego nie działa, ale ja mam komputer z tego samego rocznika, tylko 13”, i u mnie to działa zupełnie normalnie, więc podejrzewam, że jakoś ten problem powinno dać się rozwiązać.

Patryk,

a możesz na próbę postawić sobie wirtualkę z jakimś linuksem i sprawdzić, czy tam też masz taki problem?

#34 Patryk_Enzo

Patryk_Enzo
  • 17 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 08 January 2021 - 16:29

VirtualBox to dziadostwo. Porównywalny do Parallels jest produkt VMware, ale chyba szkoda wydawać kasę, skoro się już zainwestowało w Parallels. Nie mam pojęcia dlaczego nie działa, ale ja mam komputer z tego samego rocznika, tylko 13”, i u mnie to działa zupełnie normalnie, więc podejrzewam, że jakoś ten problem powinno dać się rozwiązać.

Patryk,

a możesz na próbę postawić sobie wirtualkę z jakimś linuksem i sprawdzić, czy tam też masz taki problem?

Panowie ale ja miałem wersie trial ,  korzystałem i teraz mam ściągnięta od znajomego , jeszcze nie inwestowałem w org bo potrzebuje na 2 uzadzeniach kozystac i mnie po prostu nie stać na taki wydatek.

jezeli was wprowadziłem w bład to przepraszam, 

#35 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 08 January 2021 - 16:32

Ok, czyli mamy piractwo i głęboki brak poważania zasad ortografii, aż oczy bolą. 'Trzcionka' dała mi raka i poprawiłem, ale 'użądzeń' i 'kożystać' już nie zniosę. Dostałeś alternatywy, piractwa tu nie wspieramy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users