Terminal wbudowany w system. Wystarczy odpalić Spotlight i zacząć pisać „terminal”.
Parallels 16 - Brak połaczenia internetowego - nie widzi Wi-Fi
Posted 08 January 2021 - 14:08
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 08 January 2021 - 14:08
Zainstalowałeś te Toolsy?
Wychodzi na to, że inni też tak mają. Zacząłbym od pomysłu z posta #6, czyli:
1) Quit Parallels (shutdown any running VM) 2) Open terminal and type this command sudo -b /Applications/Parallels\ Desktop.app/Contents/MacOS/prl_client_app(Nie wiem, po co to -b, ale żadna różnica, czy odpalisz z tym, czy bez tego).
OK, ogarnelem ale bez zmian
Attached Files
Posted 08 January 2021 - 14:09
I to na wyłączonych (NIE suspendowanych) maszynach wirtualnych?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 08 January 2021 - 14:17
Posted 08 January 2021 - 14:19
MacPro3,1-2 x Q.Core 2.8GHz/RAM-32GB/SSD480GB/R9-380-2GB/El Capitan---MBP-MID2009-2.66GHz/RAM-8GB/SSD240GB-El Capitan/128GB-Windows10/9400M+9600M GT
iPhone 11 128GB
Posted 08 January 2021 - 14:38
Dzięki zderzyłem to akurat ogarnąć
Internet niestety nadal nie działa
Trudno może jakaś alternatywa parallels o podobnej jakości ?
Posted 08 January 2021 - 15:10
VirtualBox?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 08 January 2021 - 16:04
VirtualBox to dziadostwo. Porównywalny do Parallels jest produkt VMware, ale chyba szkoda wydawać kasę, skoro się już zainwestowało w Parallels. Nie mam pojęcia dlaczego nie działa, ale ja mam komputer z tego samego rocznika, tylko 13”, i u mnie to działa zupełnie normalnie, więc podejrzewam, że jakoś ten problem powinno dać się rozwiązać.
Patryk,
a możesz na próbę postawić sobie wirtualkę z jakimś linuksem i sprawdzić, czy tam też masz taki problem?
Posted 08 January 2021 - 16:29
VirtualBox to dziadostwo. Porównywalny do Parallels jest produkt VMware, ale chyba szkoda wydawać kasę, skoro się już zainwestowało w Parallels. Nie mam pojęcia dlaczego nie działa, ale ja mam komputer z tego samego rocznika, tylko 13”, i u mnie to działa zupełnie normalnie, więc podejrzewam, że jakoś ten problem powinno dać się rozwiązać.
Patryk,
a możesz na próbę postawić sobie wirtualkę z jakimś linuksem i sprawdzić, czy tam też masz taki problem?
Panowie ale ja miałem wersie trial , korzystałem i teraz mam ściągnięta od znajomego , jeszcze nie inwestowałem w org bo potrzebuje na 2 uzadzeniach kozystac i mnie po prostu nie stać na taki wydatek.
jezeli was wprowadziłem w bład to przepraszam,
Posted 08 January 2021 - 16:32
Ok, czyli mamy piractwo i głęboki brak poważania zasad ortografii, aż oczy bolą. 'Trzcionka' dała mi raka i poprawiłem, ale 'użądzeń' i 'kożystać' już nie zniosę. Dostałeś alternatywy, piractwa tu nie wspieramy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users