Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#626 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 14:33

Mini wysłany. :)

#627 Pudełkobezładowarki

Pudełkobezładowarki
  • 8 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 14:45

Niestety zamówienie z playa nie zmienia nawet troche statusu z weryfikacja danych. Telefon zamówiony praktycznie minutę po tym jak pojawiły się na stronie. Play zarzeka się, że wyślą telefony dzisiaj, natomiast ja mam olbrzymie wątpliwości czy oni w ogóle te telefony mają.

#628 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 14:59

Do mnie zasilacz przyszedł planowo właśnie UPS. Ale telefon już sunie DHLem.
  • Adrian Gajewski lubi to

#629 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 15:05

Ja planuję wieczorny spacer po mieście i okolicach celem potestowania mozliwosci aparatu. A potem pewnie będzie już tak, jak u Ciebie.

No mnie aparat nie obchodzi w ogóle, więc pewnie zrobię zdjęcie kotów dla porządku i tyle ;-)

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#630 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 15:45

U mnie 12 pro już dawno jest, ale przedwczoraj sprzedałem swojego 11 pro max i musiałem zasilacz zamówić.. :D

Zamówiłem wczoraj, w nocy o 3 dostałem powiadomienie, że wysłano, przed chwilą sprawdzałem i tracking już jest..

Planowo ładowarka miała dojść na poniedziałek, ale tak się zastanawiam, czy jest szansa na dzień jutrzejszy? 

Idzie ups-em przesyłką standardową. Ładowanie kostką 5w od Iphone'a 6s służbowego to dramat..

Użytkownik rafal886 edytował ten post 12 listopada 2020 - 15:46

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#631 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 15:49

Jak jest tracking to powinno być na jutro, pewnie tez idzie z Czech?

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#632 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 15:53

Jak jest tracking to powinno być na jutro, pewnie tez idzie z Czech?

Tak, z Czech :D Na ten moment jest status, że utworzono etykietę w Czechach, ale jak już miałem tracking z Czech o 3 w nocy, to dzisiaj o 12 jeszcze ups nie wyszukiwał przesyłki, więc pewnie mają opóźniony ten tracking na stronie :)

#633 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 listopada 2020 - 16:00

Wygląda na to, że osoby które zamówiły w Orange będą miały telefony jutro, moja przesyłka jest już spakowana i czeka na kuriera więc Orange dało radę :-)

Mam nadzieję że masz rację. U mnie jest Przekazano do pakowania na magazyn.

#634 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 listopada 2020 - 16:13

Mam nadzieję że masz rację. U mnie jest Przekazano do pakowania na magazyn.

U mnie od godziny 'przesyłka skompletowana' :-) ale kurier jeszcze nie odebrał.

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

#635 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 16:14

Niestety zamówienie z playa nie zmienia nawet troche statusu z weryfikacja danych. Telefon zamówiony praktycznie minutę po tym jak pojawiły się na stronie. Play zarzeka się, że wyślą telefony dzisiaj, natomiast ja mam olbrzymie wątpliwości czy oni w ogóle te telefony mają.

U mnie weryfikacja pozytywna, ale kupowałem bez abonamentu. Wziąłem tam bo zarzekali się, że będą wysyłać na premierę i tylko tam mieli jeszcze złote Maxy w poniedziałek, ale prawda - na wysyłkę póki co się nie zapowiada :) Daj znać jak dostaniesz jakieś info nt. wysyłki. Ich strona nawet nie działa gdy chce sprawdzić status zamówienia... 

Użytkownik dawsze edytował ten post 12 listopada 2020 - 16:15

#636 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 listopada 2020 - 16:15

U mnie od godziny 'przesyłka skompletowana' :-) ale kurier jeszcze nie odebrał.

No to masz dużo większe szanse.

#637 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 16:21

No to masz dużo większe szanse.

Kurier w orange odbiera przesyłki około 22. Dwa razy zamawiałem i dwa razy przesyłki były odebrane około 22 :)

• Matsunami lubi to

#638 Pudełkobezładowarki

Pudełkobezładowarki
  • 8 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 16:42

U mnie weryfikacja pozytywna, ale kupowałem bez abonamentu. Wziąłem tam bo zarzekali się, że będą wysyłać na premierę i tylko tam mieli jeszcze złote Maxy w poniedziałek, ale prawda - na wysyłkę póki co się nie zapowiada :) Daj znać jak dostaniesz jakieś info nt. wysyłki. Ich strona nawet nie działa gdy chce sprawdzić status zamówienia... 

Z mojej strony mogę jeszcze dodać, że znalazłem wpis użytkownika na ich blogu pod 1 postem z premiery ajfonów, który zamówił urządzenie w dniu premiery (16.10 ip 12 pro) i nie zostało wysłane ani 22.10, ani 23.10, ani nawet 26.10 bo tego dnia owy użytkownik właśnie pytał kiedy jego zamówienie zostanie wysłane. Sprawa śmierdzi mi na kilometr. Na infolinii wczoraj mówili mi, że wyślą dziś. Na czacie w dziale obsługi zamówień dziś z kolei pisali mi, że pewnie wyślą to jutro. Szczerze mowiąc to wątpie, żeby mieli to wysłać kiedykolwiek - obym się mylił bo teraz i tak ciężko to gdzieś kupić.

#639 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 listopada 2020 - 16:45

Kurier w orange odbiera przesyłki około 22. Dwa razy zamawiałem i dwa razy przesyłki były odebrane około 22 :)

Czyli to oznacza że mam szanse? Od trzech lat zawsze dostaje w poniedziałek.

#640 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 listopada 2020 - 16:49

Czyli to oznacza że mam szanse? Od trzech lat zawsze dostaje w poniedziałek.

Ja też kiedyś miałem w poniedziałki. Chyba coś się zmieniło i działają szybciej. Generalnie zamówiłem dosłownie 1min po tym jak pojawiły się na stronie bo odświeżałem nałogowo. Może kolejność ma znaczenie. Kolejna kwestia - statusy na stronie czasami mają zawieszkę. Nie raz kurier przyjeżdżał a na stronie nadal status kompletacja.

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

#641 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 16:54

Z mojej strony mogę jeszcze dodać, że znalazłem wpis użytkownika na ich blogu pod 1 postem z premiery ajfonów, który zamówił urządzenie w dniu premiery (16.10 ip 12 pro) i nie zostało wysłane ani 22.10, ani 23.10, ani nawet 26.10 bo tego dnia owy użytkownik właśnie pytał kiedy jego zamówienie zostanie wysłane. Sprawa śmierdzi mi na kilometr. Na infolinii wczoraj mówili mi, że wyślą dziś. Na czacie w dziale obsługi zamówień dziś z kolei pisali mi, że pewnie wyślą to jutro. Szczerze mowiąc to wątpie, żeby mieli to wysłać kiedykolwiek - obym się mylił bo teraz i tak ciężko to gdzieś kupić.

Czyli zapewne nie będzie, no cóż ;) 

Co do Orange mogę Wam powiedzieć, że rok temu zamawiałem w przedsprzedaży 2 dni przed premierą i przyszło w premierę. W tym roku miałem plan również skorzystać z usług Orange ale jak na złość nie mieli w ofercie interesującego mnie koloru. Zaufałem Playowi, że będzie miał na stanie i jak widać taktyki Orange nie zamierzają stosować ;) 

#642 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 16:58

Mój leży nornberg w Niemczech jedzie upsem więc wątpię że jutro

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#643 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 listopada 2020 - 17:33

Ja też kiedyś miałem w poniedziałki. Chyba coś się zmieniło i działają szybciej. Generalnie zamówiłem dosłownie 1min po tym jak pojawiły się na stronie bo odświeżałem nałogowo. Może kolejność ma znaczenie. Kolejna kwestia - statusy na stronie czasami mają zawieszkę. Nie raz kurier przyjeżdżał a na stronie nadal status kompletacja.

Właśnie przyszedł SMS z Orange że przesyłka jest spakowana, także jest szansa na jutro chyba.

#644 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 17:36

Ja nie wspominam dobrze przynajmniej 3 zamowien w Play'u. Za kazdym razem inny konsultant na czacie mowil cos innego. Zaczalem robic printscreeny bo juz sam sie gubilem w ich informacjach. Zawsze ta sama historia po premierach produktow premium - ze mają, potem, że jednak jeszcze nie mają, że będzie w poniedziałek, potem, że w czwartek, potem że już wysłali itd. Zawsze te same ściemy. Nie wiem czy to przypadek, ale ja za kazdym razem mialem z Playem problemy. Rzucaja im pewnie jakimis niewielkimi partiami lub czekaja dopiero na dostawe. Pewnie tak samo jak x-kom, ktorego zamowienie dzis anulowałem bo nie potrafili nawet podac zadnego przedzialu czasowego, kiedy te telefony beda u nich dostepne. Nawet akcesoriow do 12-ki jeszcze nie wysłali, choć zapewniali mnie. ze będą wysłane wczoraj. Nałapali zamowien i nie chcą ich potracić, dlatego graja na zwłokę z klientami. Ja na szczescie w tego typu sklepach zamawiam zawsze za pobraniem - nie jestem uwiązany i jak mnie będą w karolka robić to zawsze mogę anulowac lub po prostu nie odebrac.

Czyli zapewne nie będzie, no cóż ;)

Co do Orange mogę Wam powiedzieć, że rok temu zamawiałem w przedsprzedaży 2 dni przed premierą i przyszło w premierę. W tym roku miałem plan również skorzystać z usług Orange ale jak na złość nie mieli w ofercie interesującego mnie koloru. Zaufałem Playowi, że będzie miał na stanie i jak widać taktyki Orange nie zamierzają stosować ;)

Ja też z Orange 2 zamowienia - przyszly w premiere lub byly wyslane w premiere, wiec obsuwa 1 dzien. Zawsze na czas.

Użytkownik radzion edytował ten post 12 listopada 2020 - 17:43

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#645 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 17:52

Tak, z Czech :D Na ten moment jest status, że utworzono etykietę w Czechach, ale jak już miałem tracking z Czech o 3 w nocy, to dzisiaj o 12 jeszcze ups nie wyszukiwał przesyłki, więc pewnie mają opóźniony ten tracking na stronie :)

Standard:) rano będziesz miał pełny tracking :) mi się się dopiero o 1 w nocy zmienił na DHL

Użytkownik EMU edytował ten post 12 listopada 2020 - 18:56

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#646 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 17:53

Ministrantki - cóż za wspaniała autokorekta <3

UPS to akurat wypisuje na stronie trackingowej różne randomowe rzeczy, na przykład czasami jest 'doręczenie: dziś do końca dnia' tuż po zarejestrowaniu przesyłki od nadawcy na drugim końcu Polski (to zwykle oznacza, że dojdzie dzień później, ale też bywa różnie).

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#647 konio124

konio124
  • 669 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 17:59

Mój idzie z UK do Irlandii i się biedaki nie wyrobią na jutro :D

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#648 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 18:12

Standard:) rano będziesz miał pełny tracking :) ministrantki się dopiero o 1 w nocy zmienił na DHL

Ministrantki - cóż za wspaniała autokorekta <3

UPS to akurat wypisuje na stronie trackingowej różne randomowe rzeczy, na przykład czasami jest 'doręczenie: dziś do końca dnia' tuż po zarejestrowaniu przesyłki od nadawcy na drugim końcu Polski (to zwykle oznacza, że dojdzie dzień później, ale też bywa różnie).

Sprawdzę lepiej jutro rano.. Przesyłka odebrana i UPS przewiduje dostawę na 16 w poniedziałek, ale jutro koło 9 sprawdzę, to będę miał lepszy obraz :D Sprawdziłem, to magazyn jest ode mnie 240 km, ale pewnie przesyłka trochę Europy sobie pozwiedza i przebędzie drogę 2x o ile nie 3x taką :D

#649 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 18:20

Mój leży nornberg w Niemczech jedzie upsem więc wątpię że jutro

Może być jutro

#650 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 18:22

Mój jest w Ostrawie już, więc zakładam, że DHL go przez Niemcy i Holandię nie puści raczej...

Może być jutro

Pewnie. Rok temu też u mnie tak było i doszło na czas.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 12 listopada 2020 - 18:22

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych