Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#601 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 08:39

Tak. Do mnie też DHL napisał, że jutro dostarczy paczkę od Apple. Czyli wszystko zgodnie z planem. W aplikacji bez zmian, „przygotowanie do wysyłki”.

SMS czy e-mail przyszedł? 

• MasterM lubi to

#602 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 listopada 2020 - 09:03

Sms od DHL z linkiem do śledzenia.
  • vBB lubi to

iPhone 15 Pro

#603 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 09:04

Sms. UPS wysłało maila o dzisiejszej paczce z zasilaczem.

O. Ładowarka właśnie dojechała. Kurier dzwonił, bo okazało się, że Apple nie podało pełnego adresu.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 12 listopada 2020 - 09:19

• vBB lubi to

#604 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 09:22

Sms od DHL z linkiem do śledzenia.

Sms. UPS wysłało maila o dzisiejszej paczce z zasilaczem.

O. Ładowarka właśnie dojechała. Kurier dzwonił, bo okazało się, że Apple nie podało pełnego adresu.

Ok, okazało się, że ja też mam sms już, że dostawa na jutro :) Uspokoiłem się troszkę bo raz, że bez tel jestem (działam na starym Huawei P8 Lite który gdzieś w szufladzie leżał kilka lat), dwa, że pierwszy raz zamawiałem z AOS, a trzy, że na stronie status nadal "przygotowanie do wysyłki". 

#605 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 09:47

Takze dostalem sms od DHL o jutrzejszej dostawie

#606 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 09:58

Ok, okazało się, że ja też mam sms już, że dostawa na jutro :) Uspokoiłem się troszkę bo raz, że bez tel jestem (działam na starym Huawei P8 Lite który gdzieś w szufladzie leżał kilka lat), dwa, że pierwszy raz zamawiałem z AOS, a trzy, że na stronie status nadal "przygotowanie do wysyłki".

Bo jeszcze nie nadali przesyłki. Dzwoniłem do DHL, by uzupełnić adres i pani powiedziała, że przesyłka jeszcze nie wyszła od nadawcy.

#607 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 10:01

Jaki jest czas od momentu zdjęcia kasy z karty i aktualizacji informacji na "przygotowanie do wysyłki" na "wysłano"? Bo dziś rano zdjęli kasę i zaktualizowali status ale data 25 listopada sie nie zmienila.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#608 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 10:05

Nie umiem odpowiedzieć. Mi zdjęli kasę 10. listopada, a wciąż mam status „przygotowanie do wysyłki”. Z tym że, oczywiście, esem nadeszło info, że przesyłka dotrze zgodnie z planem - czyli jutro.

#609 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 10:28

Jaki jest czas od momentu zdjęcia kasy z karty i aktualizacji informacji na "przygotowanie do wysyłki" na "wysłano"? Bo dziś rano zdjęli kasę i zaktualizowali status ale data 25 listopada sie nie zmienila.

Mi kasę zdjęli od razu 6.11 jak zamówiłem. Myślałem, że tylko blokada, ale w poniedziałek 9.11 już była rozliczona. Przy czym nadal status to "przygotowanie do wysyłki" ;) 

#610 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 11:39

To widzę, że nie ma reguły bo co osoba to inaczej to wyglądało. Mi raz jak kupowałem z odbiorem w Dreźnie pobrali kasę dwa razy - po telefonie do banku, w 30 minut miałem kasę z powrotem na koncie.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#611 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 11:41

Mi pobrali dwa razy za ładowarkę. Ale kasę zwrócą do dwóch dni roboczych po wysłaniu telefonu. Ciekawe.

#612 soczekpl

soczekpl
  • 3 273 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2020 - 11:49

Macie konto w mBanku? Z nimi są takie problemy. Mi wiosną za iPada pobrali dwa razy. 40 minut wisiałem na linii w mBanku...

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#613 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 11:57

Macie konto w mBanku? Z nimi są takie problemy. Mi wiosną za iPada pobrali dwa razy. 40 minut wisiałem na linii w mBanku...

Właśnie słyszałem o tym i dlatego nie płaciłem mBankiem tylko zapłaciłem za pomocą Millennium, w ostateczności kiedyś ING też mi zadziałało bez problemu przy okazji płatności za etui.

Telefon jednak pierwszy raz kupowałem w AOS i nie chciałem mieć zablokowanych zamiast 6200 to 12400 i jeszcze może jakieś reklamacje składać...

#614 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 12:03

U mnie też to nie kwestia mBanku.

Iphone wysłany :)
Już mam info.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 12 listopada 2020 - 12:18

#615 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 899 postów
Napisano 12 listopada 2020 - 12:18

Właśnie zaczynają zmieniać status Maxów na Wysłano.

#616 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 12:35

Mój Max też już wysłany ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#617 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 12:49

Mój Mini jeszcze nie wysłany, sms brak. A dostawa już jutro. :)

#618 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 12:52

U mnie dwa obciążenia były w ING. Ale szybko to odkręcili. 

Właśnie słyszałem o tym i dlatego nie płaciłem mBankiem tylko zapłaciłem za pomocą Millennium, w ostateczności kiedyś ING też mi zadziałało bez problemu przy okazji płatności za etui.

Telefon jednak pierwszy raz kupowałem w AOS i nie chciałem mieć zablokowanych zamiast 6200 to 12400 i jeszcze może jakieś reklamacje składać...

Ja dlatego limit na tą kartę ustawiłem do momentu az nie otrzymam sprzętu. Tez nie chciałbym miec zassane 10400 :)

#619 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 12:56

Płaciłem z karty firmowej w mBanku i jakby nie moja głupota i brak sprawdzenia limitów, wszystko byłoby bez problemu (musiałem wymusić drugą próbę płatności i wtedy przeszło).

U mnie też wysłany. I powiem Wam w sekrecie, że jak zawsze czytałem takie wątki 'o u mnie się zmienił status' z westchnieniem i myślą 'czym oni się tak jarają', to tym razem jaram się (jak flota Stannisa) sam.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#620 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 13:01

Hehe, no ja też sam sobie się dziwię. Pewnie będę sprawdzał tracking co kilka minut ;)

#621 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 13:11

Najśmieszniejsze jest w tym to, że jak już przyjdzie, rzucę wszystko i siądę 'konfigurować', co zajmie godzinkę, może dwie - a potem go po prostu odłożę na stół, bo to już zwyczajnie 'mój telefon, niech leży i działa' ;-)

• vBB i krystek82 lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#622 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 899 postów
Napisano 12 listopada 2020 - 13:21

Najśmieszniejsze jest w tym to, że jak już przyjdzie, rzucę wszystko i siądę 'konfigurować', co zajmie godzinkę, może dwie - a potem go po prostu odłożę na stół, bo to już zwyczajnie 'mój telefon, niech leży i działa' ;-)

Ja planuję wieczorny spacer po mieście i okolicach celem potestowania mozliwosci aparatu. A potem pewnie będzie już tak, jak u Ciebie.

#623 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 listopada 2020 - 13:36

To nie jest dostawa na piątek tylko wysyłka w piątek + 2 dni robocze, najwcześniej w poniedziałek. Zamawiam z Orange od trzech lat to wiem. Ale raty mają fantastyczne.

Wygląda na to, że osoby które zamówiły w Orange będą miały telefony jutro, moja przesyłka jest już spakowana i czeka na kuriera więc Orange dało radę :-)

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

#624 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 13:56

Dokładnie :) Ja w tym roku zrobiłem falstart bo sprzedałem XS dosyć szybko i w dobrej cenie koledze 2 tygodnie temu :) No i męczę się z tym co mam, a to brakuje maila, a to brakuje skanowania z aparatu, a to powiadomień z banku. 

Generalnie trudniej mam prowadzić działalność, a niestety targanie ipada pro 11 ze sobą nie jest mega komfortowe.

#625 peter08

peter08
  • 45 postów

Napisano 12 listopada 2020 - 14:20

u mnie tez status zmieniony ale wysyłka UPS,co mnie martwi bo case tez przyszedł upsem dziś a miał we wtorek 10.11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych