Zamówiłam 12pro.
Nie zrobił na mnie wrażenia w sklepie, kanciaste ramki niezbyt mi się podobają.
No ale 64GB w moim 11pro przestaje mi wystarczać i zdecydowałam się na zmianę.
Mam 2 pytania :
I zadajesz je w 'Rozmowach ogólnych'? No to brawo. / ftpd
iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:24
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:30
Mój pacyficzny zapakowany w etui spigena się nie łuszczy po paru tygodniach.
Użytkownik cesiu111 edytował ten post 06 grudnia 2020 - 22:31
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:36
12 pro do 11 pro ma wszystkiego ‚trochę’ więcej lub mniej. Trochę większy ekran, trochę mniejsza bateria, trochę mniejsze ramki, trochę lepsza optyka. Jeżeli to połączone z większą pojemnością wg ciebie wystarcza, to zmieniaj. To tylko telefon.
Mój pacyficzny zapakowany w etui spigena się nie łuszczy po paru tygodniach.
Naprawdę widzisz różnicę w ramkach? Ja bym nie zmieniał 11 Pro na 12 Pro, chyba że ktoś potrzebuje 5G albo znudził go wygląd (z tym że ten z serii X/XS/11 Pro był IMO lepszy).
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:42
albo znudził go wygląd (z tym że ten z serii X/XS/11 Pro był IMO lepszy).
Ktoś jeszcze oprócz mnie pamięta, ile było wylewania łez, kiedy wprowadzono zaokrąglone boki w serii 6, jakie to paskudne i że przypomina teraz tfu Samsunga?
- konio124 lubi to
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:47
Naprawdę widzisz różnicę w ramkach? Ja bym nie zmieniał 11 Pro na 12 Pro, chyba że ktoś potrzebuje 5G albo znudził go wygląd (z tym że ten z serii X/XS/11 Pro był IMO lepszy).
Czy ja widzę? X/Xs/11pro nie miałem. Używałem do testów. Tak, widzę różnice. Czy na plus, czy minus, to już indywidualna sprawa. Dla mnie idealny rozmiar by był 5,8” z mniejszymi bokami. Mając 11 pro nawet bym nie myślał o zmianie. Ale co mi do tego, że ktoś chce/potrzebuje?
Napisano 06 grudnia 2020 - 23:08
Gdzieś już tu pisałem, że planowałem kupić 12 pro max ale po tych pseudo zmianach, a mam xs max, sensu kupienia nie było żadnego. No chyba, że ktoś akceptuje prawie 6k za aparat i zmianę kształtu, to szacunek dla mnie to zdecydowanie za mało. Miałem też Apple Watch 5 steel, wcześniej 3 i 4 - sprzedałem, bo bateria to dramat, wolę Garmin Tactix Delta. MacBook Pro 15 (2017) też sprzedałem, bo nic szczególnego w tym komputerze nie było, a jednak ograniczenia dla mnie duże - bazy danych, sql. AirPods pro też się pozbyłem, bo za tę cenę, to jakość dźwięku daleka od dobrej. Został tylko wspomniany iPhone xs max i iPad Pro 10.5. W międzyczasie, miałem na chwilę Note 20 ultra 5g i dla mnie, użytkownika Apple od lat, Note wypadał zdecydowanie lepiej. Gdyby nie to, że mam wszystko w iCloud i nie chce mi się tego przenosić, pewnie już Apple byłoby wspomnieniem.
Masz pełne prawo do takiej opinii, nie pasuje Ci sprzęt Apple, cały ekosystem, ok. Mnie też wkurzają te ceny, te marketingowe ściemy o ochronie środowiska (jak chcesz to osobno możesz KUPIĆ ładowarkę, czyli jednak je produkują? więc jaka ochrona środowiska??, głupków mogą robić z innych) Jednakże powiem jaka jest moja opinia. Ja przygodę ze sprzętem Apple zacząłem w 2012 roku kupując pierwszego iPhone 4S, byłem zachwycony, potem była 5, 5S, 5C (dla córki), 6 (dla żony), 6S (dla córki) 7 Plus, 8 Plus, XS Max (dla córki) i 11 Pro Max (dla córki) są też iPady, MacBook Air i iMAC 21,5”, są też AirPods 2 i Pro no i w końcu Apple Watch 5. Nie kupowałbym tego sprzętu gdyby nie niezawodość, spójność systemu, dostęp do wszystkich aplikacji,itd. W międzyczasie miałem chwilową przygodę z Samsungiem i Huawei, ale z podkulonym ogonem przeprosiłem się z Apple. Mi osobiście to pasuje i dobrze się z moją rodziną w tym odnajduję, co nie znaczy, że uważam iż Apple jest najlepsze.
iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black) Apple Watch Ultra iPad Pro 11” (2021) 128GB AirPods Pro
Napisano 11 grudnia 2020 - 21:20
Po 3 dniach użytkowania, różnice mocną widzę w zdjęciach między XS, jednak jakościowo nocą rzuca się od razu w oczy. Sam w sobie wygląd na mocny plus dla mnie stylizacja w starym dobrym stylu, szkoda tylko że nie ma dostępnych na tą chwile foli na cały tył i boki jak to było w 5s. Bateria wychodzi tak samo jak dla mnie między XS a Pro 12 siedząc dużo na apkach społecznościowych jak telefonu na noc nie podłączę to gdzieś koło południa już pada.
Napisano 15 grudnia 2020 - 13:45
iPhone Pro iPad Pro MacBook Pro AirPods Pro iWatch
Napisano 15 grudnia 2020 - 23:09
Większość tych „problemów” dotyczy każdego iPhone’a tegorocznego (i częściowo każdego).
Napisano 15 grudnia 2020 - 23:16
Napisano 16 grudnia 2020 - 07:15
Napisano 16 grudnia 2020 - 11:55
Tak, jest trochę ogólnych wad iPhonów ale kwestie foto/video odnośnie 12 Pro Max się zgadzają - nie jest tak jak ktoś oczekiwał czy go wypromowano bo porównując z 12 Pro różnic praktycznie nie widać a najbardziej rozczarowało gorsze tele w Maxie.
Ten kanał jest generalnie kiepski pod względem merytorycznym, czy metodologii testów. Pooglądałem trochę szukając info o MacBooku Pro M1, ale odpuściłem bo za bardzo bez pojęcia te nagrania
co konkretnie się nie zgadza ?
Napisano 16 grudnia 2020 - 13:22
najbardziej rozczarowało gorsze tele w Maxie.
Teleobiektyw w Maksie nie jest ani lepszy ani gorszy niż w Pro. Ma po prostu delikatnie dłuższą ogniskową, kosztem delikatnie gorszej jasności. Taki tradeoff, w efekcie którego to jest nieco inny obiektyw, ale trudno jednoznacznie powiedzieć, że jest z tego powodu lepszy, czy gorszy.
Naprawdę, bez problemu można znaleźć recenzje zrobione o wiele rzetelniej, bez pieprzenia, że Max rozczarowuje, bo ma Lightning.
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 16 grudnia 2020 - 18:04
Najbardziej rozwala mnie SZOK I ZASKOCZENIE, że Max jest… Max, znaczy duży. Serio, jeśli ktoś narzeka, że duży telefon jest duży, to znaczy, że albo nie zna się na tym, co robi, albo jest po prostu… głupi, bo inaczej tego nazwać nie idzie, jak nie głupotą. Kupować duży telefon i się dziwić, że jest duży. Kupować iPhone’a i narzekać na „wady” tych telefonów, które można wyczytać z informacji podawanych na stronie. Telefony coraz bardziej smart, a ludzie coraz bardziej stupid.
Napisano 17 grudnia 2020 - 00:58
Najbardziej rozwala mnie SZOK I ZASKOCZENIE, że Max jest… Max, znaczy duży. Serio, jeśli ktoś narzeka, że duży telefon jest duży, to znaczy, że albo nie zna się na tym, co robi, albo jest po prostu… głupi, bo inaczej tego nazwać nie idzie, jak nie głupotą. Kupować duży telefon i się dziwić, że jest duży. Kupować iPhone’a i narzekać na „wady” tych telefonów, które można wyczytać z informacji podawanych na stronie. Telefony coraz bardziej smart, a ludzie coraz bardziej stupid.
Niektórzy kupują ajfona z mniejszą baterią i narzekają, że bateria jest słaba i np. 12 ma lepszą niż 12 mini
Dobierz telefon do swoich zapotrzebowań. Proste.
- wopo lubi to
Pro 2012, 14 Pro
Napisano 26 grudnia 2020 - 08:47
Jestem troszkę zaskoczony brakiem 3D touch, co prawda słyszałem kiedyś, że go usuwają, ale kompletnie o tym zapomniałem i teraz jak przesiadłem się z XS na 12 pro max, niesamowicie brakuje mi tego 3D touch'a. Szczególnie przy pisaniu i przesuwanie kursowa w trakcie pisania...
Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max
Napisano 26 grudnia 2020 - 09:20
- lousylucky lubi to
Napisano 27 grudnia 2020 - 10:24
Wielkie dzięki! Pisanie w końcu zrobiło się mniej uciążliwe dla mnie!
Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max
Napisano 16 stycznia 2021 - 13:27
Wiec po 3 latach nieczucia potrzeby nowego, kupilem 12 pro. W szarosci, bo w tym kraju inaczej sie nie da
Zanim doszedl, zalowalem ze nie wzialem Maxa. Kiedy przyszedl nie zalowalem, ze nie wzialem maxa. Jest duzo wiekszy w doswiadczeniu niz X. W sam raz.
Ladny jest. Posiadajac Xa jednak nie czuje takiej mocnej zmiany na nowe. Jest jednak lepiej w kazdym wzgledzie. Na ten moment probuje LiDARa nauczyc sie na tyle, zeby moc nim pracowac i zarabiac skanujac 3D.
BTW, Ciach. To nie jest wątek do zadawania pytań, zwłaszcza takich, jakie się tu znajdowało. / ftpd
Użytkownik ftpd edytował ten post 16 stycznia 2021 - 14:02
Napisano 19 stycznia 2021 - 07:27
Niestety nie mam mozliwosci edycji postu powyzej, a jestem mega pozytywnie zaskoczony możliwościami jakie niosa ze soba posiadanie Xa i 12Pro. Czuje sie jak w filmie SF!
Skaner 3D w 12Pro LiDar i FaceID. WOW. Dodatkowo mozna wyslac ekran z 12Pro, ktory skanuje, na Xa, przez co ma sie duzo wieksza kontrole nad tym, jak sam w sobie proces wyglada. Jest MEGA! Plik wazacy ponad 1GB iPhone laczy i eksportuje do STLa w uwaga.... jakies 3-5 sekundy. WoW x10!
Domyslam sie, ze to dosc indywidualne wykorzystanie dwoch iPhonow, ale fakt, ze mozna! i ze dziala!!! jest bardzo zachecajacy.
W 1/4 obrobki modelu 3D. I pomyslec, ze 3 lata temu smigalem ze skanerem za 80k.
Maly screen:
Redakcjo MyApple, chcecie moze artykul zwiazany z takim wykorzystaniem iPhona? Jestem gotowy profesjonalnie napisac, calkiem prostym jezykiem, cos innego niz cmd+c i cmd+v.
Użytkownik Sendil edytował ten post 19 stycznia 2021 - 08:57
- cooper69, 6c1fb0760d i trial.biker lubią to
Napisano 20 stycznia 2021 - 19:57
Czekam na taki artykuł.
Napisano 20 stycznia 2021 - 21:54
Napisano 21 stycznia 2021 - 07:43
Dzieki! Jestem w trakcie pisania artykulu. Domyslnie wrzuce nawet na swoja sciane/ blog. To zadziwiajace jak technologia ruszyla do przodu. Wystarczy wiedziec co sie chce osiagnac, mozliwosci juz sa.
Dzieki za rade z tym angielskim jezykiem skorzystam. Jak skoncze pisac, podrzuce gotowy art do redakcji. Jak zaakceptuja to zaakceptuja, jak nie to nie
Użytkownik Sendil edytował ten post 21 stycznia 2021 - 07:43
Napisano 24 stycznia 2021 - 12:43
W każdym teście widzę mega żółty ekran.... ale 6GB ram faktycznie robi różnice.
Wyłącz w końcu True Tone albo Night Shift i już przestań z tym żółtym ekranem. Jest biały
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 26 stycznia 2021 - 10:36
Wyłącz w końcu True Tone albo Night Shift i już przestań z tym żółtym ekranem. Jest biały
Biały nie jest tzn jest cieplejszy niż np Xs Max.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych