tejotte, on 29 Nov 2020 - 21:48, said:
Jakie doświadczenia? Mogę powiedzieć, że niezbyt miłe ponieważ przesyłka po wysłaniu czeka na lepsze czasy ze względu na opóźnienia "spowodowane koronawirusem" - tak twierdzi UPS. Gdyby nie to, że brałem Braided Loop to już dawno bym kupił w jakimś iSpocie i miał z głowy. A tymczasem zamówiony 02.10, opłacony 19.11 został wysłany 21.11 i wyglądało to tak:
- 21.11 Jiaxing, Chiny - Wysyłka
- 21.11 Jiaxing, Chiny - Wyjazd z obiektu
- 21.11 Shanghai, Chiny - dotarło do obiektu, aplikacja webowa pokazuje status "w transporcie" natomiast aplikacja mobilna pokazuje trochę więcej info bo jest "Opóźnienie paczki. Data doręczenia zostanie zmieniona. Spróbuj później lub otrzymuj aktualizacje w UPS My Choice.". Doczytałem to dopiero później, po instalacji aplikacji po czasie
- 23.11 brak_lokalizacji - Paczka została zwolniona przez agencję celną. Na początku myślałem, że to status po stronie europy a nie chin a tymczasem paczka dalej była w azjii.
- 26.11 Shanghai, Chiny - Dotarło do obiektu. Tego samego dnia dzwoniłem do UPS na Infolinię i dowiedziałem się o ww. opóźnieniu
- 27.11 Jiaxing, Chiny - Wyjechało z obiektu (tak, to nie błąd. Dotarło do Szangaju a wyjechało z Jiaxing)
- 27.11 ZhengZhou, Chiny - Dotarło do obiektu
- 27.11 ZhengZhou, Chiny - Wyjechało z obiektu
- 27.11 Incheon, Korea Południowa - Dotarło do obiektu
- 29.11 Incheon, Korea Poługniowa - Wyjechało z obiektu
- 29.11 Koeln, Niemcy - Dotarło do obiektu
- 29.11 Koeln, Niemcy - Skan importowy
Zaplanowane doręczenie na 01.12 ale po cichu liczę, że będzie jutro
Ja nie wiem co Apple odpier..... z tymi dostawami,zamówiłem AW6 40mm złoty z sportową opaską w kolorze śliwki i mam niezła jazde,towar zamówiony 4 grudnia i niby dostawa 18 grudnia ale teraz co dzien sie wszystko zmienia,inaczej pokazuje na stronie apple a inaczej na UPS,na apple zmienilo sie na 23 grudnia,pozniej na 21 a teraz jest 29 grudnia!
UPS na poczatku pokazywał 14 grudnia,pozniej 17 a teraz jest 23 i pasek postepu wysyłki idzie do przodu a pózniej sie cofa,nie ma za wiele informacjii gdzie jest obecnie zegarek,jedynie:
"
Wysłano
10.12.2020 11:41
Jiaxing, China"
Dziwne jest tylko to że usługa w UPS to UPS Worldwide Express Saver® co niby gwarantuje dostawę 1-5 dni roboczych Worldwide,to jak to jest wkońcu?
Dlaczego taka firma pozwala sobie na takie problemy?Widzę że nie tylko ja mam tak....
Dlaczego Apple nie magazynuje zegarków w europie ,tylko wysyła pojedyńcze sztuki z Chin?Jaki to ma sens?