Ostateczna wersja w 99,99% przypadków zainstaluje się bez problemów czego nie można powiedzieć o ostatecznej wersji update Windows.
Prorok jaki czy co?
Piszesz tak bo pracujesz w Apple i wiesz, że sobie z tym poradzą czy to po prostu wiara w nieomylne Apple? Przypominasz sobie podobną sytuację z betami wcześniejszych systemów gdzie niemała część użytkowników nie była w stanie zainstalować co najmniej 3 wydań beta pod rząd? Ja nie.
Co prawda nie znam się aż tak ale do odświeżenia firmware potrzebne jest wprowadzenie komputera w DFU, co chyba nie ma miejsca w trakcie aktualizacji MacOS. Oczywiście posiadaczom życzę by Apple uporało się z tym w sposób jak najmniej problematyczny dla klientów, bo nie każdy ma dostęp do drugiego maca by ewentualnie zrobić to we własnym zakresie.
Dalej, jestem na 100% pewien, że sposób z odświeżeniem firmware działa bo przekonałem się o tym na własnym przykładzie więc co jeśli tylko w ten sposób można będzie zainstalować nowy system na kompach, które w tej chwili mają z tym problem? To co podałem wcześniej to procedura ze strony Apple więc raczej inaczej i bez drugiego kompa zrobić się tego nie da. No ale zobaczymy co tam chłopaki w Cupertino wymyślą. Trzymam kciuki bo jak nie rozwiążą tego w prosty dla klienta sposób to będzie niezły klops.