Cześć wszystkim Wraz z wejściem serii 12-tej planuję zakupić iPhone'a. Od jakiegoś czasu zastanawiam się, gdzie takowego najlepiej kupić? Jak wiadomo Apple daje 12 miesięcy gwarancji a w polsce sklep musi nam zagwarantować 24 miesiące rękojmi. Czy sklep apple.pl różni się czymś w warunkach zwrotu/gwarancji aniżeli cortland, ispot itp.? Mam możliwość kupna iPhone z Niemiec w AppleStore i wiem, że można tam wraz z zakupem dobrać plany rozszerzonej gwarancji i bodaj jakiś plan na uszkodzenia mechaniczne? Waszym zdaniem, gdzie lepiej kupić i jak wyglądają poszczególne plany. Z góry dziękuję i zagłębiam się dopiero w tematy apple także wszystko nie jest mi wiadome.

Gdzie najlepiej kupić iPhone'a?
Posted 18 April 2020 - 12:45
Posted 18 April 2020 - 14:24
To może spytaj, jak już wyjdzie? ;-)
- kalvin likes this
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 20 April 2020 - 16:51
Wolę zapytać wcześniej i przeanalizować sytuację
Posted 15 October 2020 - 20:36

- 5b46927ee6 likes this
Posted 15 October 2020 - 22:38
Kup w Apple Store Online PL, chyba że zależy ci na Apple Care+, to wtedy w Niemczech w Apple Store.
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 16 October 2020 - 10:50
Kup w Apple Store Online PL, chyba że zależy ci na Apple Care+, to wtedy w Niemczech w Apple Store.
co lepiej wybrać do zakupu iphona? ispot czy zwykłe sklepy rtv agd, media expert itd? w jakim sklepie najlepiej wygląda sytuacja z gwarancją?
zaznaczę, że interesuje mnie odbiór telefonu w kolejny piątek i zapłata przy odbiorze i koniecznie na fakturę
Edited by Adrian Gajewski, 16 October 2020 - 10:52.
Posted 16 October 2020 - 11:04
Gwarancja jest wszędzie 12 miesięcy.
Doświadczenie wskazuje, że przy zakupie od autoryzowanego sprzedawcy (resellera) w drugim roku rękojmia działa w zasadzie jak gwarancja.
Z odbiorem w kolejny piątek będzie problem. Trzeba dzwonić, pytać i liczyć na szczęście.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 16 October 2020 - 11:07
Gwarancja jest wszędzie 12 miesięcy.
Doświadczenie wskazuje, że przy zakupie od autoryzowanego sprzedawcy (resellera) w drugim roku rękojmia działa w zasadzie jak gwarancja.
Z odbiorem w kolejny piątek będzie problem. Trzeba dzwonić, pytać i liczyć na szczęście.
czyli szybciej przyjdzie do mnie kurier w piątek aniżeli odbiorę go w sklepie?
Posted 16 October 2020 - 11:16
Tak. Po 14:00 w AOS możesz zobaczyć, kiedy dojdzie. Być może nawet będzie to od razu piątek.
W salonach w piątek nie ma szans - oni sami je wtedy dostaną, bo to jest dzień startu dostępności. Nim rozwiozą po magazynach/salonach, chwilę minie. Pewnie będzie 'oczekujemy dostawy' wszędzie.
No i odpuść sobie elektromarkety, cortland/ispot tylko. No, może x-kom jakiś.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 16 October 2020 - 11:25
A czemu ma sobie odpuścić elektromarkety?
Posted 16 October 2020 - 11:28
a przedsprzedaż będzie tylko na oficjalnej stronie apple czy w elektromarketach też?
Posted 16 October 2020 - 11:47
A czemu ma sobie odpuścić elektromarkety?
Nie mam żadnego 'racjonalnego argumentu'. To tylko moja opinia, wolę kupić u autoryzowanego resellera, jeśli nie w AOS.
a przedsprzedaż będzie tylko na oficjalnej stronie apple czy w elektromarketach też?
Nie wiem, zadzwoń i zapytaj. Zgaduję, że nie.
Posted 16 October 2020 - 11:50
Tak właśnie myślałem.
Posted 16 October 2020 - 11:54
A coś w tym złego, że mam preferencje zakupowe?
Posted 16 October 2020 - 12:09
Preferencje sobie możesz mieć. Ale pisz, że to porada niepoparta jakimikolwiek sensownymi przesłankami. Co innego kupowanie od jakiś dziwnych komisów z allegro. Ale MM i inne markety to bezpieczny zakup i nie ma różnicy w stosunku do wymienionych przez Ciebie.
Posted 16 October 2020 - 12:16
SubOP zapytał 'gdzie polecacie', no i JA polecam w X, a nie polecam w Y. Nie mam zamiaru zmieniać swojego zdania, bo ktoś inny uważa inaczej. Moją 'poradę' można przyjąć, albo odrzucić, nikt nikomu nic nie nakazuje.
Posted 16 October 2020 - 12:27
Gdyby kogoś interesowało to dzwoniłem do rtv agd i dziś bądź jutro będzie przedsprzedaż na stronie i odbiór będzie możliwy w dniu premiery tj. 23.10
Posted 16 October 2020 - 13:10
W iDream też np będa w sprzedaży stajconarnie od 23.10 (przyszły piątek), więc kupując w ten sposób może dostaniesz nawet szybciej niż przez AOS gdzie dostawę pokazuje na 23-26.10
Dodatkowo iDream daje 24 mce gwarancji
Posted 16 October 2020 - 13:13
Edited by Regiss, 16 October 2020 - 13:13.
iPhone 15 Pro
Posted 16 October 2020 - 13:15
W iDream też np będa w sprzedaży stajconarnie od 23.10 (przyszły piątek), więc kupując w ten sposób może dostaniesz nawet szybciej niż przez AOS gdzie dostawę pokazuje na 23-26.10
Dodatkowo iDream daje 24 mce gwarancji
w media expert i x kom też już dostępne
Posted 16 October 2020 - 13:16
Wiem, z rękojmi.
Ale jak ktoś chce do tego FV to już trzeba się zastanowić
Dodaktowo w iDream dokupić można ubezpieczenie od razu
Posted 16 October 2020 - 13:17
Co się zastanowić? W MM czy innych elektromarketach dają normalną fakturę. A i jak ktoś musi ubezpieczyć, to też można.
Posted 16 October 2020 - 13:18
a jakie zdanie macie o media expert? warto?
Posted 16 October 2020 - 13:20
iPhone 15 Pro
Posted 16 October 2020 - 13:22
Dobry news z tą przedsprzedażą, może i z 12 Mini tak będzie.
Na stronie Euro RTV AGD już wszystkie są, ale jako 'brak możliwości dostawy'.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users