Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gdzie najlepiej kupić iPhone'a?

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#1 Wosiu96

Wosiu96
  • 8 posts

Posted 18 April 2020 - 12:45

Cześć wszystkim  ;) Wraz z wejściem serii 12-tej planuję zakupić iPhone'a. Od jakiegoś czasu zastanawiam się, gdzie takowego najlepiej kupić? Jak wiadomo Apple daje 12 miesięcy gwarancji a w polsce sklep musi nam zagwarantować 24 miesiące rękojmi. Czy sklep apple.pl różni się czymś w warunkach zwrotu/gwarancji aniżeli cortland, ispot itp.? Mam możliwość kupna iPhone z Niemiec w AppleStore i wiem, że można tam wraz z zakupem dobrać plany rozszerzonej gwarancji i bodaj jakiś plan na uszkodzenia mechaniczne? Waszym zdaniem, gdzie lepiej kupić i jak wyglądają poszczególne plany. Z góry dziękuję i zagłębiam się dopiero w tematy apple także wszystko nie jest mi wiadome.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 18 April 2020 - 14:24

To może spytaj, jak już wyjdzie? ;-)

• kalvin likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Wosiu96

Wosiu96
  • 8 posts

Posted 20 April 2020 - 16:51

Wolę zapytać wcześniej i przeanalizować sytuację ;)

#4 adst

adst
  • 109 posts

Posted 15 October 2020 - 20:36

Już wyszedł, odświeżam :)
  • 5b46927ee6 likes this

#5 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 October 2020 - 22:38

Kup w Apple Store Online PL, chyba że zależy ci na Apple Care+, to wtedy w Niemczech w Apple Store.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#6 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 10:50

Kup w Apple Store Online PL, chyba że zależy ci na Apple Care+, to wtedy w Niemczech w Apple Store.

co lepiej wybrać do zakupu iphona? ispot czy zwykłe sklepy rtv agd, media expert itd? w jakim sklepie najlepiej wygląda sytuacja z gwarancją?

zaznaczę, że interesuje mnie odbiór telefonu w kolejny piątek i zapłata przy odbiorze i koniecznie na fakturę

Edited by Adrian Gajewski, 16 October 2020 - 10:52.

#7 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 October 2020 - 11:04

Gwarancja jest wszędzie 12 miesięcy. 

Doświadczenie wskazuje, że przy zakupie od autoryzowanego sprzedawcy (resellera) w drugim roku rękojmia działa w zasadzie jak gwarancja.

Z odbiorem w kolejny piątek będzie problem. Trzeba dzwonić, pytać i liczyć na szczęście.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#8 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 11:07

Gwarancja jest wszędzie 12 miesięcy. 

Doświadczenie wskazuje, że przy zakupie od autoryzowanego sprzedawcy (resellera) w drugim roku rękojmia działa w zasadzie jak gwarancja.

Z odbiorem w kolejny piątek będzie problem. Trzeba dzwonić, pytać i liczyć na szczęście.

czyli szybciej przyjdzie do mnie kurier w piątek aniżeli odbiorę go w sklepie?

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 16 October 2020 - 11:16

Tak. Po 14:00 w AOS możesz zobaczyć, kiedy dojdzie. Być może nawet będzie to od razu piątek.
W salonach w piątek nie ma szans - oni sami je wtedy dostaną, bo to jest dzień startu dostępności. Nim rozwiozą po magazynach/salonach, chwilę minie. Pewnie będzie 'oczekujemy dostawy' wszędzie.

No i odpuść sobie elektromarkety, cortland/ispot tylko. No, może x-kom jakiś.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#10 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 October 2020 - 11:25

A czemu ma sobie odpuścić elektromarkety?

#11 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 11:28

a przedsprzedaż będzie tylko na oficjalnej stronie apple czy w elektromarketach też?

#12 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 16 October 2020 - 11:47

A czemu ma sobie odpuścić elektromarkety?

Nie mam żadnego 'racjonalnego argumentu'. To tylko moja opinia, wolę kupić u autoryzowanego resellera, jeśli nie w AOS.

a przedsprzedaż będzie tylko na oficjalnej stronie apple czy w elektromarketach też?

Nie wiem, zadzwoń i zapytaj. Zgaduję, że nie.

#13 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 October 2020 - 11:50

Tak właśnie myślałem.

#14 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 16 October 2020 - 11:54

A coś w tym złego, że mam preferencje zakupowe?

#15 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 October 2020 - 12:09

Preferencje sobie możesz mieć. Ale pisz, że to porada niepoparta jakimikolwiek sensownymi przesłankami. Co innego kupowanie od jakiś dziwnych komisów z allegro. Ale MM i inne markety to bezpieczny zakup i nie ma różnicy w stosunku do wymienionych przez Ciebie.

#16 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 16 October 2020 - 12:16

SubOP zapytał 'gdzie polecacie', no i JA polecam w X, a nie polecam w Y. Nie mam zamiaru zmieniać swojego zdania, bo ktoś inny uważa inaczej. Moją 'poradę' można przyjąć, albo odrzucić, nikt nikomu nic nie nakazuje.

#17 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 12:27

Gdyby kogoś interesowało to dzwoniłem do rtv agd i dziś bądź jutro będzie przedsprzedaż na stronie i odbiór będzie możliwy w dniu premiery tj. 23.10

#18 adst

adst
  • 109 posts

Posted 16 October 2020 - 13:10

W iDream też np będa w sprzedaży stajconarnie od 23.10 (przyszły piątek), więc kupując w ten sposób może dostaniesz nawet szybciej niż przez AOS gdzie dostawę pokazuje na 23-26.10

Dodatkowo iDream daje 24 mce gwarancji

#19 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 16 October 2020 - 13:13

Ehh wszędzie masz 24 miesiące ochrony jak kupisz u oficjalnego sprzedawcy. Nawet media markt czy euro rtv.

Edited by Regiss, 16 October 2020 - 13:13.

iPhone 15 Pro

#20 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 13:15

W iDream też np będa w sprzedaży stajconarnie od 23.10 (przyszły piątek), więc kupując w ten sposób może dostaniesz nawet szybciej niż przez AOS gdzie dostawę pokazuje na 23-26.10

Dodatkowo iDream daje 24 mce gwarancji

w media expert i x kom też już dostępne

#21 adst

adst
  • 109 posts

Posted 16 October 2020 - 13:16

Wiem, z rękojmi.

Ale jak ktoś chce do tego FV to już trzeba się zastanowić

Dodaktowo w iDream dokupić można ubezpieczenie od razu

#22 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 16 October 2020 - 13:17

Co się zastanowić? W MM czy innych elektromarketach dają normalną fakturę. A i jak ktoś musi ubezpieczyć, to też można. 

#23 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 posts

Posted 16 October 2020 - 13:18

a jakie zdanie macie o media expert? warto?

#24 Regiss

Regiss
  • 2974 posts
  • SkądRadom

Posted 16 October 2020 - 13:20

A co za różnica? I tak oddajesz do serwisu przez okres 2 lat. Sklep jest nieistotny byle był oficjalny a me jest.

iPhone 15 Pro

#25 ftpd

ftpd

Nie.

• 24328 posts

Posted 16 October 2020 - 13:22

Dobry news z tą przedsprzedażą, może i z 12 Mini tak będzie.
Na stronie Euro RTV AGD już wszystkie są, ale jako 'brak możliwości dostawy'.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users