Edited by Regiss, 08 January 2020 - 09:58.

Porównanie iPhone i iOS vs Android
Posted 08 January 2020 - 09:53
iPhone 15 Pro
Posted 08 January 2020 - 10:25
Ale skoro posądzasz kogoś o zatwardziałe fanbojstwo, tak samo można napisać w kierunku osób broniących zatwardziale tu jak Ty Android.Od początku myślałem że ten wątek nie ma sensu, bo nie będzie tu żadnej konstruktywnej dyskusji. Zatwardziałe fanboystwo zawsze zwycięży. Nic się nie da złego powiedzieć o japku. Ktoś kto kupił telefon za 3-6k nigdy nie przyzna że taki android za 2K może być lepszy od ukochanego iPhonika po jakimkolwiek wzgledem- żadnym, nie ma takiej opcji :-p Nie pierwszy raz na tym forum. Nawet jak napisze się konkretne punkty to i tak znajdzie się obrońca , który wszystko tak przekrekci, że to jednak nikomu nie jest potrzebne. Dlaczego? Bo iPhone ( a głównie IOS)tego nie ma :-p
Kolego to jest właśnie android, haaaalo? To jego główna zaleta, że można kombinować i robić wiele według własnego widzimisię. Ale rozumiem, Ty nie potrzebujesz.
I co mam rozumieć, że przed nagraniem rozmowy, wszystkim o tym mówisz przed jej rozpoczęciem?
No właśnie o kombinowanie z iOS często jest się wyśmiewanym, że jak udowodnię komuś, że coś jednak da się zrobić, tylko inaczej, to osoba po stronie Androida wylicza, że co ja pisze i przecież tak musze kombinować. Androidowiec już może kombinować, a ktoś na iOS nie ? Tak ma rozumieć.
Posted 08 January 2020 - 11:09
Nie rozumiemy sie, ja mialem iPhony każdej generacji od 3gs do X. Doskonale znam i doceniam ich zalety, ale dostrzegam też wady. W tym pierwszym moim poście chciałem pokazać przewagi Androida nad IOS. W drugą stronę nie pisałem, bo te cechy doskonale znamy na tym forum. Piszesz o kombinowaniu na IOS. Ok to proszę pokombimuj i uruchom na iPhonie Always On Display, ułóż dowolnie ikony, podłącz telefon do dowolnego kompa i od tak jak na pendrive wrzuć dowolny plik. Rozumiesz ? Możesz kombinować ile chcesz i pewnych rzeczy nie zrobisz na IOS i tyle. A na androidzie zrobisz. Tyle i tylko tyle, ale niektórym ciężko tu przyjąć do świadomości że japkofon może być w czymś gorszy od innych. Nie i koniec, żadnych argumentów nie przyjmują.Ale skoro posądzasz kogoś o zatwardziałe fanbojstwo, tak samo można napisać w kierunku osób broniących zatwardziale tu jak Ty Android.
I co mam rozumieć, że przed nagraniem rozmowy, wszystkim o tym mówisz przed jej rozpoczęciem?
No właśnie o kombinowanie z iOS często jest się wyśmiewanym, że jak udowodnię komuś, że coś jednak da się zrobić, tylko inaczej, to osoba po stronie Androida wylicza, że co ja pisze i przecież tak musze kombinować. Androidowiec już może kombinować, a ktoś na iOS nie ? Tak ma rozumieć.
Edited by Regiss, 08 January 2020 - 11:13.
iPhone 15 Pro
Posted 08 January 2020 - 11:16
A Ty przyjmujesz argumenty, że dla niektórych te funkcjonalności są całkowicie niepotrzebne?
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 08 January 2020 - 11:21
Oczywiście ale to wątek o porównaniu i różnicach między systemami. Więc jak piszę o konkretnych przewagach jednego na drugim to odpowiedź typu - 1,2,3,4 - ja tego nie potrzebuje, więc iPhone i tak lepszy nie jest dziecinna i niepoważna ?A Ty przyjmujesz argumenty, że dla niektórych te funkcjonalności są całkowicie niepotrzebne?
iPhone 15 Pro
Posted 08 January 2020 - 11:22
To może ja dołożę trzy groszę. Obok X, używam służbowego Huaweia p30. Jeśli chodzi o sam software, p30 działa po prostu szybciej od X. Po zainstalowaniu Novy Launcher, animacje są o wiele płynniejsze od tych na ios 13. Aplikacje uruchamiają się szybciej, dłużej zostają w pamięci. Kiedyś (dobrze pamiętam) było sporo biadolenia o niestabilności systemu android, wywalaniu apek, dziwnych restartach. Piszę to z pełną świadomością i nic nie ściemniam - od 16 października, odkąd mam p30, żadna aplikacja się nie zamknęła sama z siebie, telefon nigdy się nie zrestartował. Android 9, czy od niedawna 10 działa niezawodnie i szybko. Telefonów używam mniej więcej tyle samo w ciągu dnia.
Ograniczenia?
1)Podpinam p30 do jakiegokolwiek kompa z windowsem, kopiuje z i na niego zdjęcia, filmy, pliki cokolwiek, do dowolnego folderu, gdzie chcę. Na IOS bez odpowiedniego softu się nie da (chmury nie biorę pod uwagę, bo to nieraz upierdliwe przy większych plikach).
2)Chcę żeby telefon wyglądał inaczej - dwa kliknięcia na motywy, wygląd ikon etc. i mam całkowicie "nowy telefon". O dowolnym aranżowaniu pulpitu, żeby ikony były tam gdzie chcę nie wspomnę. IOS codziennie wygląda tak samo.
3)Chcę nagrywać połączenia - na p30 nie ma problemu, na X się nie da.
4) Chcę inne domyślne aplikacje wiadomości, dialera połaczeń, które mają większe możliwości niż stockowa - nie ma problemu.
5)Brak Always On Display (dlaczego tak Apple się przed tym broni? Bez sensu, to takie wygodne)
6) Dwa tąpnięcia na pulpicie i telefon się blokuje - nie muszę więcej wciskać przycisku power, to bardzo wygodny i szybki skrót - tego mi brakuje w IOS.
Regiss ok fajne obiektywne porównanie, ale co do jednego stawiam zakład o kobietę, teściową, samochód...itd Wszystkie Huwa Peje "chrupią" jesli chodzi o płynnośc animacji, nie myl z szybkością gdzie owszem są szybsze niż iPhony. Natomiast do scrolingu ekranu, animacji ikon to chinczyk chrupie. Nova L. jako nakładka napewno nie jest tak płynna również. Uwierzę jedynie w One Plusa 7, który ma 120hz ekran
Posted 08 January 2020 - 11:42
Noga launcher to nie nakładka.
Żaden oneplus nie ma 120hz, a 7 nie ma nawet 90, tylko 60...
Po takim głębokim research’u jaki wykonałeś na temat oneplusa, jest przekonany, ze topowych huawei w rękach przez dłuższa chwile nie trzymałeś. Widzisz, pozbyłeś się teściowej. Może w tym szaleństwie jest metoda.
Posted 08 January 2020 - 11:57
Układanie ikonek mnie nie interesuje, AOD miałem na nie jednym Andku, co rok sprawdzam coś z tym systemem i jestem na bieżąco cały czas, mogliby dać w końcu, a przegranie pliku to jest tak banalna rzecz na iOS i nie rob z tego jakiegoś problemu wielkiego. Nawet kabla nie podłączam, tylko po wifi domowym. Jest kilka sposobów i właśnie mogę kombinować na iOS i przegrywać. Mam też pendrive lightining usb. Zapomniałeś chyba jak to wygląda jeśli ktoś używa Mac.Nie rozumiemy sie, ja mialem iPhony każdej generacji od 3gs do X. Doskonale znam i doceniam ich zalety, ale dostrzegam też wady. W tym pierwszym moim poście chciałem pokazać przewagi Androida nad IOS. W drugą stronę nie pisałem, bo te cechy doskonale znamy na tym forum. Piszesz o kombinowaniu na IOS. Ok to proszę pokombimuj i uruchom na iPhonie Always On Display, ułóż dowolnie ikony, podłącz telefon do dowolnego kompa i od tak jak na pendrive wrzuć dowolny plik. Rozumiesz ? Możesz kombinować ile chcesz i pewnych rzeczy nie zrobisz na IOS i tyle. A na androidzie zrobisz. Tyle i tylko tyle, ale niektórym ciężko tu przyjąć do świadomości że japkofon może być w czymś gorszy od innych. Nie i koniec, żadnych argumentów nie przyjmują.
Nikt to nie twierdzi, że iOS jest najlepszy. Zresztą pisałem o tym wczoraj i nie będę powtarzał.
Edited by tomk925, 08 January 2020 - 11:59.
Posted 11 January 2020 - 16:49
Dodam jeszcze, że oprócz telefonu nie posiadam od nich innego sprzętu więc noe zbudowałem żadnego ekosystemu który by mnie uzależnił lub coś w moim życiu poprawił. Witek kwestii raczej mam pod górkę bo firmowy sprzęt jest oparty o Windows oraz Android a iOS to dla tych informatyków czarna magia.
Ja też nie mam żadnego sytemu. Mam jeszcze tylko iPad i BeatsX. Aktualnie mam iP7, wiec powoli czas na zmiany. Żonie kupiłem w zeszłym roku Mi9 i powiem Wam, że w kwestii połączenia z Windowsem, przesyłu informacji, plików, to jednak Android sprawuje się lepiej. Mac nie kupię, bo nie potrzebuje. Teraz czas na zmianę telefonu i chyba wrócę do Androida. iPhone 11 za 3599 z grubymi ramkami i LCD napewno nie kupię, a porównanie obecnych cen Mi9 czy 1+7T z np. 11 Pro, to sami wiecie.
poza tym po 3 latach mam ochotę zajrzeć co tam u Androida słychać. Czasem jak robię coś u żony na Mi9 a potem pomyśle jak to wyglada na iOS 13 to powiem, że przyszło mi do głowy takie stwierdzenie, że: iOS wcale nie jest taki super jak mówią, a Android taki zły jak mówią. Zobaczymy. Czekam na premiery 1+8 i Mi10.
- Plumo likes this
Posted 15 January 2020 - 19:04
Tak czytam ten temat, który został odkopany od grudnia '19.
Ludzie porównywanie dwóch różnych systemów już mnie śmieszyło w 80-90'' latach. Windows vs Mac
Wiadomo, że każdy z tych systemów iOS vs Android jest inny i dla innej społeczności. Pseudo informatycy, którzy uwielbiają zmieniać skórki i inne pierdoły zawsze wybiorą androida.
Ludzie, którzy lubią prostotę i normalność wybiorą iOS. Używałem od 3m andoida na NOTE 10+ i powiem szczerze, ten system na tym telefonie działa jak dramat w porównaniu do iOS na iP XS.
Nie chciałem się wypowiadać z użytkowania androida, bo robie to od lat. Kto mnie zna ten wie.
Android niestety musi się jeszcze wiele uczyć.
- 5b46927ee6 and madhunt3r like this
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 15 January 2020 - 19:53

No ale opinia jest jak dupa, każdy ma swoją

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 15 January 2020 - 20:11
@effe co było nie tak w Note 10+ u Ciebie ?
I uważam się za normalnego użytkownika, a nie pseudo informatyka
No ale opinia jest jak dupa, każdy ma swoją
Tak samo pseudo jak i prawdziwy informatyk może woleć jeden, albo drugi system :-)))
Android ma na tą chwile dwie ważne cechy dla kupujących, mocno się poprawił w stosunku co było. Cena gra sporą rolę, za sporo mniej można mieć topowy telefon, jak komuś obojętne, który chce system.
Posted 15 January 2020 - 20:14
Tak czytam ten temat, który został odkopany od grudnia '19.
Ludzie porównywanie dwóch różnych systemów już mnie śmieszyło w 80-90'' latach. Windows vs Mac
Wiadomo, że każdy z tych systemów iOS vs Android jest inny i dla innej społeczności. Pseudo informatycy, którzy uwielbiają zmieniać skórki i inne pierdoły zawsze wybiorą androida.
Ludzie, którzy lubią prostotę i normalność wybiorą iOS. Używałem od 3m andoida na NOTE 10+ i powiem szczerze, ten system na tym telefonie działa jak dramat w porównaniu do iOS na iP XS.
Nie chciałem się wypowiadać z użytkowania androida, bo robie to od lat. Kto mnie zna ten wie.
Android niestety musi się jeszcze wiele uczyć.
Porównywanie dwóch systemów jest śmieszne tak samo jak wydawanie opinii na temat jednego z nich na podstawie opinii po korzystaniu z jednego urządzenia przez trzy miesiące. Nie wiem jak działa Samsung, bo nie miałem. Miałem za to prawie wszystkie Pixele, mam od roku XS i mogę napisać dokładnie coś odwrotnego niż to co napisałeś. Tyle, że to by zaleciało fanbojstwem tak jak Twój wpis.
Jak dla mnie iOS i Andoid w działaniu są tak samo dobre, jak i skopane pod jakimiś względami. Nie wiem też czego niby Android miałby się "uczyć" od iOS poza wsparciem i procesem przywracania z kopii zapasowej, bo jeśli chodzi o działanie to mój stary Pixel 2 i 2XL wyprzedzały mojego obecnego XS, ale tego musiałbyś doświadczyć na własnej skórze.
Edited by JacentyEsz, 15 January 2020 - 20:17.
Posted 15 January 2020 - 20:42
@effe co było nie tak w Note 10+ u Ciebie ?
Stabilność, dialer, bateria, płynność, prostota czy komfort pracy.
- Sebosz likes this
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 16 January 2020 - 09:23
iOS jest tak fantastyczny, że w słowniku brakuje mi określeń na jego temat...
Oba systemy są ok. Kwestia synchronizacji z innymi urządzeniami. To jest klucz. Bez tego iOS taki och i ach by nie był.
- effe and iKnow like this
Posted 20 January 2020 - 10:27
Uważam dokładnie jak Molimo mówi.
Mając samego iPhone myślałbym już nad przejściem na Androida (żeby z powrotem zobaczyć czy będzie działał w sposób, jaki bym chciał), ale synchro z Maciem jest klawe, chociaż gdy ktoś używa Windowsa, to z Androidem też może całkiem dobrze podziałać, kwestia tylko dogrania takich rozwiązań (aplikacji na pc i telefon).
Niezastąpiona jest dla mnie apka Notatki. Nigdy mnie nie zawiodła, dlatego nie zamierzam jej też wymienić. Dla Windowsa jest iCloud webowy z apkami, ale na Androidzie musiałbym się przestawić na jakąś inną apkę, często płatną.
Nie orientuję się jak wygląda to przy nowszych iPhonach, ale mój 7 średnio sobie radzi z focusem i zdjęciami w porównaniu z Samsungiem S10 (który obecnie jest ich topowym telefonem pomijając Note), no i sam system iOS 13 jest zbugowany całkiem mocno, kilka dni temu wrzuciłem iOS 13.3 przez DFU i ustawiłem telefon jako nowy, a mimo to są te same bugi w systemie, także mój setup wcześniejszy nie miał nic do tego.
Ogólnie począłem myśleć o zmianie systemu na Androida, gdy wgrałem iOS 13, który naprawdę ma wiele błędów i apki też się lubią wysypywać na różne sposoby.
Patrząc na półkę 2000-2500 zł Androidy wypadają lepiej jeśli chodzi o wyświetlacz i aparat chyba nawet też, bo co dostanę do 2500 - 8 Plusa? X'ów już nie robią, a XR 64 w outlecie Cortlanda kosztuje 2800, także i tak odpada z racji małej pojemności przy tej cenie. Za to w tej cenie S10E (niecałe 2000) lub S10 (niecałe 2500). Patrząc na S10, który tańszy od XR, ma 3 aparaty, aparat tele ma z OIS, nie to co 8 Plus bez OIS czy XR w ogóle bez tele; pamięć wbudowana 128, więc dla mnie w sam raz, ekran 550ppi z HDR10, dla chcących nawet 3.5mm jack jest, do tego obsługa wi-fi ax, co w przypadku iPhonów dopiero od 11tki, która kosztuje coś koło czwórki i nadal bez prawdziwej retiny (przydatne do edycji zdjęć).
Pozdrawiam
Posted 04 February 2020 - 09:31
Teraz małe porównanie odnośnie Note 10, z którego korzystam jako daily od soboty.
Temat baterii dopiszę jutro bądź dziś wieczorem, bo w 1 dnia siedziałem na trybie LTE/WiFi, w miejscu gdzie był bardzo dobry nadajnik mojej sieci, także bateria trzymała super. Wczoraj praktycznie samo WiFi, jedynie 3h poza domem. Dziś cały dzień na LTE. Wyniki jak wspominałem na koniec.
Najpierw zalety.
- szybkość działania - jest bardzo zadowalająca jak w XS Max czy OP7T Pro. Jakichś częstych przeładowań aplikacji nie zauważyłem. Po prostu nie ważne co się weźmie, pod tym względem nie da się narzekać.
- ekran - jest bardzo dobry jak u reszty, brakuje jedynie 90Hz w stosunku do OnePlus'a.
- rysik - niby bajer i ciągle się z niego nie korzysta, ale to jest właśnie to co odróżnia go od innych. Wg mnie super opcją jest pisanie na zablokowanym ekranie, czy możliwości zaznaczania tekstu.
Wady:
- wszelkiego rodzaju odblokowanie - w tym telefonie, żaden system odblokowania nie jest dobry. Odblokowanie twarzą, słabiej łapie niż Face ID i nie działa w nocy. Odblokowanie palcem, działa po prostu długo. Lepsze, by było już fizyczne jak w s10e. Do oneplus'a daleko. To jest naprawdę bardzo irytujące gdy często sięga się po telefon.
- głośniki - nie chodzi tu o samo audio, a bardziej o to, że jak ustawimy głośność na maxa, to czuć w całym telefonie nieprzyjemne drgania. Jakość też przy okazji jest gorsza niż przy XS Max czy 11.
- ekran - tu mam na myśli krawędzie. Same w sobie mi nie przeszkadzają, ale przez nie zdarza mi się przypadkowo coś kliknąć.
Teraz element plus/minus.
Telefon jest fajnie wykonany itp., ale jakiś taki zbyt lekki, zabawkowy. Dużo solidniejsze wrażenie sprawia iPhone, a pomiędzy nimi jest OnePlus. Na plus jest to, że jest mniejszy, węższy oraz lżejszy.
Krótko mówiąc dla mnie ideałem, by było wszystko co oferuje iPhone z rysikiem i funkcjonalnością Note, gdzie cała akcja by się odgrywała na ekranie z OnePlus'a
- iKnow likes this
Posted 10 February 2020 - 21:22
Teraz małe porównanie odnośnie Note 10, z którego korzystam jako daily od soboty.
Temat baterii dopiszę jutro bądź dziś wieczorem, bo w 1 dnia siedziałem na trybie LTE/WiFi, w miejscu gdzie był bardzo dobry nadajnik mojej sieci, także bateria trzymała super. Wczoraj praktycznie samo WiFi, jedynie 3h poza domem. Dziś cały dzień na LTE. Wyniki jak wspominałem na koniec.
Najpierw zalety.
- szybkość działania - jest bardzo zadowalająca jak w XS Max czy OP7T Pro. Jakichś częstych przeładowań aplikacji nie zauważyłem. Po prostu nie ważne co się weźmie, pod tym względem nie da się narzekać.
- ekran - jest bardzo dobry jak u reszty, brakuje jedynie 90Hz w stosunku do OnePlus'a.
- rysik - niby bajer i ciągle się z niego nie korzysta, ale to jest właśnie to co odróżnia go od innych. Wg mnie super opcją jest pisanie na zablokowanym ekranie, czy możliwości zaznaczania tekstu.
Wady:
- wszelkiego rodzaju odblokowanie - w tym telefonie, żaden system odblokowania nie jest dobry. Odblokowanie twarzą, słabiej łapie niż Face ID i nie działa w nocy. Odblokowanie palcem, działa po prostu długo. Lepsze, by było już fizyczne jak w s10e. Do oneplus'a daleko. To jest naprawdę bardzo irytujące gdy często sięga się po telefon.
- głośniki - nie chodzi tu o samo audio, a bardziej o to, że jak ustawimy głośność na maxa, to czuć w całym telefonie nieprzyjemne drgania. Jakość też przy okazji jest gorsza niż przy XS Max czy 11.
- ekran - tu mam na myśli krawędzie. Same w sobie mi nie przeszkadzają, ale przez nie zdarza mi się przypadkowo coś kliknąć.
Teraz element plus/minus.
Telefon jest fajnie wykonany itp., ale jakiś taki zbyt lekki, zabawkowy. Dużo solidniejsze wrażenie sprawia iPhone, a pomiędzy nimi jest OnePlus. Na plus jest to, że jest mniejszy, węższy oraz lżejszy.
Krótko mówiąc dla mnie ideałem, by było wszystko co oferuje iPhone z rysikiem i funkcjonalnością Note, gdzie cała akcja by się odgrywała na ekranie z OnePlus'a
Myślisz że S10e lub ten OnePlus sprawiłyby, że telefon byłby idealny? Chrzanić oczywiście te solidniejsze wrażenie iPhone'a. Będę zmieniał zaraz iPhone 7 i myślałem o XS, ale czy to nie będzie krok w tył, skoro model 2018, a mamy już 2020? Także dlatego zastanawiam się nad S10e, z racji że nie ma tych boków zaokrąglonych.
Wiem, że zaraz będzie fala hejtów, że tylko u mnie takie błędy są w systemie, tylko ja mam problemy z iPhonem, no ale prawda jest taka, że próbowałem odtworzyć te same błędy na innych tel i wychodzi podobnie, także Apple się po prostu nie stara i sorry, ale wydawanie na telefon np. trójkę (a broń boże piątkę), gdzie są takie niedopracowania... komiczne podejście Apple. Android słyszałem, że bardzo się polepszył, no i Android 10 jest naprawdę w porządku. iOS 13 zbugowany i coraz to wolniejszy na mojej siódemce, gdy ostatnio wrzuciłem system świeżo bez kopii zapasowej, staram się korzystać z małej, ograniczonej ilości apek, ale to niczego nie zmienia. Dziś kolejny bug, którego wcześniej nie miałem - galeria się popierniczyła, była sama miniaturka zdjęcia na czarnym tle. W ogóle stwierdzam że iOS i iPadOS mają zbyt prosty interfejs, a widgety na nich są totalną porażką.
Tu jest ciekawy film, w jakich aspektach OnePlus 7 Pro wygrywa z XS Max, a w jakich przegrywa https://youtu.be/RXqCSLMdQnA
Edited by iKnow, 10 February 2020 - 21:50.
- zboras likes this
Pozdrawiam
Posted 10 February 2020 - 21:29
I moja druga uwaga, zainstaluj np na Samsungu czy innym Andku z tego samego roku co ip7 najnowszy Android i też zdaj relacje XD
Posted 10 February 2020 - 22:04
IKnow kupuj ten s10e i z niecierpliwością czekam na recenzje w tym temacie.
I moja druga uwaga, zainstaluj np na Samsungu czy innym Andku z tego samego roku co ip7 najnowszy Android i też zdaj relacje XD
Androidy kosztują tyle, że po prostu wymieniasz telefon częściej, jeśli faktycznie zależy Ci na tych aktualizacjach. Szczerze, to ja bym wolał zrobić downgrade do iOS 12 i nie aktualizować dalej, bo na kiego mi te nowe "funkcje" jak system jest zbugowany i coraz wolniej działa. Gdybym chciał same aktualizacje - zostałbym z 5S, który nadal ma wsparcie i ostatnio dostał 12.4.5 - aktualizacja zabezpieczeń przy pozostaniu z iOS 12, który jakościowo jest lepszym systemem według mnie.
Z resztą, wcześniej już było podane, jakie ułatwienia ma Android. Podłączasz pod kompa (windows) - nie potrzeba aplikacji, po prostu kopiujesz, co chcesz. Na maca jedynie potrzeba małą apkę, która po prostu jest explorerem dysku androida, więc to i tak na duży plus niż instalowanie iTunes czy zamienników, które i tak ściągają iTunes, żeby wyodrębnić od niego sterowniki.
Do tego - czy ktoś wspomniał może o Lightning, jakim jest badziewnym antycznym standardem Apple? 480 Mbps na kablu USB-C - Lightning, to jest prędkość USB 2, a kabel kosztuje 80 zł (mophie w promocji u Apple). Do tego przejściówka Lightning - 3.5 mm Jack bardzo cieniutka, przez co przy losowym momencie może po prostu się złamać i po prostu nie masz jak słuchać... Do tego cena kabli do IEM na Lightning jest też porażająca, a płacimy jedynie za antyczną wtyczkę.
- zboras likes this
Pozdrawiam
Posted 11 February 2020 - 06:51
IKnow kupuj ten s10e i z niecierpliwością czekam na recenzje w tym temacie.
Znajoma ma S10e, jest bardzo zadowolona, bardziej niż z iP8 którego wcześniej użytkowała.
- iKnow likes this
Posted 11 February 2020 - 07:24
Sam mam podobna zagwostke. Kolega jest gotów odkupić ode mnie zestaw zegarek AW + IP7 plusa. Za kasę ze sprzedaży myśle o zakupie nota 10 plusa. Za nie całe 3k mam obecnie jeden z najlepszych telefonów na rynku. Kij w to, ze android taki, czy owaki.
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 11 February 2020 - 08:22
Sama wymiana w sobie nie jest zła, ale bym się chwilkę wstrzymał, bo dziś premiera s20
Posted 11 February 2020 - 10:09
Cena S20 to już niestety abstrakcja do sześcianu. Do tego te placki na plecach koszmarne. Wolę już Pixela 4XL
Posted 11 February 2020 - 10:54
Z resztą, wcześniej już było podane, jakie ułatwienia ma Android. Podłączasz pod kompa (windows) - nie potrzeba aplikacji, po prostu kopiujesz, co chcesz. Na maca jedynie potrzeba małą apkę, która po prostu jest explorerem dysku androida, więc to i tak na duży plus niż instalowanie iTunes czy zamienników, które i tak ściągają iTunes, żeby wyodrębnić od niego sterowniki.
Ale na iOS też są inne metody łatwe, bez kombinowania. Mam manager plików zainstalowany na iPhone Documents by readdle, gdzie trzymam wszystkie ważne pliki zabezpieczone faceid i na PC nic nie muszę instalować. Przegrywam pliki po domowej sieci wifi bez podłączania kablem, bez problemu i bez żadnych itunes. Ile tak naprawdę razy podłączasz telefon do PC? , to rzadkość i własnie ludzie często nie wiedzą i wyolbrzymiają problem takiego przegrywania plików iOS - windows. A jak masz ekosystem to już wiadomo jak fajnie to działa. Nawet podłączyłem sobie adapterem hdmi -lightining iPhone do monitora, do tego myszkę i klawiaturę bt i można sobie na monitorze przeglądać internet, filmy, zdjęcia, czy aplikacje bezpośrednio z telefonu.
Co do cen androidów to są coraz wyższe, nawet takie OP podwyższa, czy teraz Xiaomi Mi10 ma być sporo droższy, także żaden to argument, że Andka częściej zmieniasz.
Edited by tomk925, 11 February 2020 - 10:57.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users