I co powiesz po kilku dniach użytkowania?
zakupiłem MacBook'a o parametrach podanych w odnosniku, czyli ta wersje podstawowa pro bez touchbara.
https://imgur.com/j7YYnMM
Generalnie laptop sam w sobie jest bardzo cichy i sie nie przegrzewa przy codziennych prostych czynnościach jak przegladanie internetu edytowanie zdjec czy pisanie projektow, super smiga.
Probowalem nawet na nim odpalic kilka gier i odpalily - call of duty mw2, football manager 2018, machinarium age of Empires III, doom 3..
programy photoshop spoko gra, kolega mnie uprzedzil ze grafiki 3d to nawet zebym nie ruszal więc nie sprawdzalem jeszcze.
Gry rozgrzaly obudowe, a sam procesor mial 70-80 stopni celsjusza ale wszystko smigalo, wiem ze to nie laptop do gier dlatego zaznaczam, ze jesli chcecie zagrac w cos bardziej wymagajacego nie polecam, poza tym sam usunalem te gry po sprawdzeniu, zostawilem tylko football managera.
Bateria 4-6 godzin gdy sie instaluje cos non stop i sprawdza.
8-9 godzin przegladania internetu, moze nawet 10 adblock duzo energii trwoni z tego co zauwazylem..
juz mam 9 cykli ladowania ale uzytkuje komputer przynajmniej raz dziennie.
nie wiem jeszcze czy na noc go zamykac czy wylaczac, moze ktos doradzi 
jest to mój pierwszy macbook, powoli przyzwyczajam sie do systemu, ale jest super ziintegrowany z iOS'em zaznaczam jakis tekst w iphonie a pozniej kontynuuje w macbooku, rewelacja.
MacBook Air dziewczyny fajnie sie sprawuje jej w roli laptopa do nauki itp. bateria trzyma okolo 10godzin, czasami dluzej, ona ma 3 cykle ladowania macbooka ja 9..
jesli chcecie kupic laptopa do gier za ponad 5 tysiecy kupicie bardzo mocnego laptopa z winda i mozecie smigac. jesli chcesz go uzytkowac w sposob biurowy, do liczenia, pisania notatek, robienia projektow to swietny system pozwala na mega wygodna prace, przewijanie okienek, gesty super, to wszystko sprzyja komfortowi pracy ktorego na windowsie nie doswiadczylem...
MacBook Pro ma duzo lepsze glosniki, klawiatura glosna po pewnym czasie juz to nie jest takie denerwujace i szybko sie przyzwyczailem do klawiatury, juz nie wrocil bym do tej z wersji air chociaz jak dziewczyna pisze na air to nic nie slychac..
W zwyklej pracy w notatkach i internecie nie slychac zadnego z macbookow...
W safari wkurza mnie brak mozliwosci wtyczki silverlight - starej ale waznej dla nc+go - i szkoda ze na yt nie mozna odtwarzac 4k przez safari.. niesamowita jest matryca w pro super jakosc wykonania jasnosc i jakosc obrazu... jestem pod wrazeniem..
Tak poza tym jest wszystko ok, procz tego ze po aktualizacji ekran logowania jest w jezyku angielskim co mnie dziwi.
polecam zapoznac sie z dostepnymi gestami i mozliwosciami systemu mojave - wszystko jest super proste i eleganckie, nastepny laptop za kilka lat tez bedzie pro, juz pewnie w wersji z TouchBar, mam nadzieje ze ten obecny posluzy mi bardzo dlugo..
jeszcze raz dziekuje za pomoc w wyborze.
przepraszam za bledy i skladnie, napisalem to jak najszybciej moglem, obowiazki wzywaly.
pozdrawiam.
edit: portow malo 2 usb typu c thunderbolt to dla mnie za malo zdeydowanie brakuje mi jeszcze 2 a ladowarka magsafe 2 w air jest rewelacyjna mozna super ja zwinac itd co jest serio ulatwieniem.
Edited by looking20, 07 December 2018 - 23:31.