Ja z kolei odwrotnie, bo jak mi się telefon zepsuje, to przełożenie karty do innego zajmuje minutę, a z eSIM to strach pomyśleć. Na eSIM mam mniej krytyczne rzeczy, jak dodatkowy internet, czy TruPhone dla pakietów zagranicznych.
Także sam decyduj. :-)
Tu akurat nie masz raci chyba, że zależy to od sieci ale ja się wycwaniłem. W Orange mam eSIM, natychmiast po aktywacji w telefonie, wchodzę w swoje konto i klikam przenieś kartę, dostaję kod QR i wszystko do przeniesienia na inne urządzenie, zapisuję fotkę w iCoud i dla bezpieczeństwa w PDF w dokumentach i mam z głowy. W razie W użyje kodu, przeniosę kartę natychmiast i dalej spokojnie używam, robiąc kolejne przeniesienie, to jest free i to nie blokuje działania obecnej karty eSIM do czasu użycia kodu i przeniesienia na inne urządzenie, aktywacji jej. Proste i użyteczne, zawsze bezpiecznie, bez konieczności latania po salonach, wymiany kart i kombinacji. Nie wiem jak w innych siedziach, tak jak pisałem działa to w Orange od początku to stosuję i nie było problemu. W kwestii kosztów, przeniesienie jest darmowe zawsze, wymiana z fizycznej na eSIM 0zł 5 razy w okresie rozliczeniowym lub na kartę w okresie miesiąca, a z eSIM na fizyczną już niestety każdorazowo 25zł ale nie przewiduję wymiany na fizyczną, więc o tym zwyczajnie nie myślę, a jeśli nawet, to kwota też nie zrujnuje mnie, więc jakby chyba problemu z tym nie ma.