Dark mode to jest to na co czekam bardzo! szczególnie teraz na oledzie w znacznym stopniu wydłużyłoby czas pracy na jednym ładowaniu
iPhone X – opinie i wrażenia.
Napisano 27 listopada 2017 - 11:40
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 27 listopada 2017 - 11:45
Gdzie ten wywiad można znaleźć z Ive który mówi ze jeszcze do X będą dodawać nowe rzeczy w aktualizacjach. Chyba ze miał na myśli o następcy Xs dostaniemy nowe funkcje znając Apple.
“I’ve always been fascinated by these products that are more general purpose. What I think is remarkable about the iPhone X is that its functionality is so determined by software. And because of the fluid nature of software, this product is going to change and evolve.
In 12 months’ time, this object will be able to do things that it can’t now. I think that is extraordinary. I think we will look back on it and see it as a very significant point in terms of the products we have been developing.”
PS: czytając to mam głos Ive'a w głowie
Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 27 listopada 2017 - 11:50
- sevecc lubi to
Napisano 27 listopada 2017 - 11:53
“I’ve always been fascinated by these products that are more general purpose. What I think is remarkable about the iPhone X is that its functionality is so determined by software. And because of the fluid nature of software, this product is going to change and evolve.
In 12 months’ time, this object will be able to do things that it can’t now. I think that is extraordinary. I think we will look back on it and see it as a very significant point in terms of the products we have been developing.”
PS: czytając to mam głos Ive'a w głowie
Haha ja dokładnie tak samo
Napisano 27 listopada 2017 - 12:02
- face id do poprawy: 1. tylko jedna próba odblokowania, jak się nie powiedzie to znów włącz wyłącz lub z dołu belkę szturchnąć by wymusić ponowny skan. Ogólnie przez animacje i to, że trzeba jeszcze machnąć belkę do góry uruchomienie trwa dłużej niż touch id.
Wystarczy odchylić telefon a potem skierować go na twarz ponownie.
Napisano 27 listopada 2017 - 12:12
Wystarczy odchylić telefon a potem skierować go na twarz ponownie.
Dzięki za info. Mimo wszystko do poprawy
Powinien laserami napierdzielać mi po twarzy z 5x pod rząd i albo odblokować albo się skapnąć że to nie ja.
Napisano 27 listopada 2017 - 14:46
Próbowałem dzisiaj po raz pierwszy zainstalować na iP X aplikację, której wcześniej nie miałem w swojej bibliotece i moim oczom ukazał się taki komunikat:
https://www.dropbox....39 09.jpeg?dl=0
"Kliknij dwukrotnie aby zainstalować"
Gdzie nie klikam to nic się nie instaluje, tylko wywala do poprzedniego okna. Macie jakieś propozycje, gdzie niby mam dwukrotnie kliknąć?
Użytkownik Lingerine edytował ten post 27 listopada 2017 - 14:46
Napisano 27 listopada 2017 - 14:47
Przycisk włączania telefonu. Ten fizyczny na poziomie tego napisu.
Użytkownik Tomzik87 edytował ten post 27 listopada 2017 - 14:48
- Lingerine lubi to
Napisano 27 listopada 2017 - 22:20
1x iPhone X = 2x OnePlus 5T (parametry S8 lecz 6/8GB ram)
https://youtu.be/2fGXDFiFBhg
Czy jeden iPhone X jest wart dwóch telefonów o najmocniejszych parametrach na androidzie? Oglądam recenzje i ten X nie jest jakiś ekskluzywny, a 5T wypadł najlepiej przy testach. Oglądam też właśnie 5T i może jego wybrać?
Powiedzcie mi może w ten sposób: zostać przy moim 6S Plus 64, który kiepsko jakoś działa na iOS 11 czy przerzucić się lepiej na 5T o najmocniejszych parametrach, ładnym ekranie, do wyboru face/Touch ID itp itd?
Rzeczowa odpowiedź na film Unboxtherapy https://youtu.be/8KTT0BZaaYk
Napisano 28 listopada 2017 - 10:41
Wizualnie mi się podoba X, ma kilka rzeczy których nie miały poprzednie iPhony, a które miały Androidy. Przede wszystkim od czasu 6S brakowało mi 3dtouch - nie będę ukrywał - to jest duży atut iPhone. Łączy się z Macbookami przez Handoff, to też plus. Chęć zmian, bo raz na jakiś czas zmiana systemu nie zaszkodzi. Długo myślałem nad Matem, ale wziąłem póki co iPhone, bo przez problemy z dostępnością, ludzie przepłacali, więc nie byłoby problemu z odsprzedażą. X jest na pewno fajnym i dobrym telefonem, ale nie wykluczam, że niedługo wrócę do Huawei (świetne telefony, jakościowo oraz systemowo, wielu forumowiczów nie jest w stanie w to uwierzyć), jeżeli to prawda, że Google chce swojego Handoffa wprowadzić.
Jeszcze jedno zaskoczenie - X to pierwszy iPhone którego używam, z wbudowaną baterią. Poprzednie miały atrapy
Użytkownik towal edytował ten post 28 listopada 2017 - 10:42
Napisano 28 listopada 2017 - 10:45
Popularny
Problemem przy porównywaniu jakiegokolwiek iphone do androidów jest to, że każdy porównuje urządzenie do urządzenia zapominając co jest największą siłą Apple.
Jako osobne urządzenie pewnie jest sporo androidów o podobnej jakości wykonania, spasowania, z podobnymi lub czasem lepszymi funkcjami (poza FaceID) natomiast żaden z nich nie będzie nigdy tak współpracował jak iphone w całym ekosystemie Apple. Wszystkie funkcje icloud - imessage, facetime, continuity, zdjęcia, safari, pliki, notatki, airdrop, połączenie z AppleWatch, Airpods etc etc i praca na kilku urządzeniach - żaden android tego nie zaoferuje.
Jest to też olbrzymia wartość (za którą dużo płacimy) a o której często się zapomina.
Gdybym nie miał ipada, macbooka, Apple Watch to może bym się zastanowił nad jakimś androidem ale tak wybór jest dla mnie oczywisty.
Użytkownik sevecc edytował ten post 28 listopada 2017 - 10:47
- Shrek, EMU, Lingerine i 5 innych osób lubią to
Napisano 28 listopada 2017 - 11:01
Problemem przy porównywaniu jakiegokolwiek iphone do androidów jest to, że każdy porównuje urządzenie do urządzenia zapominając co jest największą siłą Apple.
Jako osobne urządzenie pewnie jest sporo androidów o podobnej jakości wykonania, spasowania, z podobnymi lub czasem lepszymi funkcjami (poza FaceID) natomiast żaden z nich nie będzie nigdy tak współpracował jak iphone w całym ekosystemie Apple. Wszystkie funkcje icloud - imessage, facetime, continuity, zdjęcia, safari, pliki, notatki, airdrop, połączenie z AppleWatch, Airpods etc etc i praca na kilku urządzeniach - żaden android tego nie zaoferuje.
Jest to też olbrzymia wartość (za którą dużo płacimy) a o której często się zapomina.
Gdybym nie miał ipada, macbooka, Apple Watch to może bym się zastanowił nad jakimś androidem ale tak wybór jest dla mnie oczywisty.
Zgadzam się z przedmówcą. Nie jestem w żaden sposób przywiązany do marki Apple jeżeli chodzi o jakiekolwiek powiązanie z jej wartościami, z tym że odpowiada mi sposób zarządzania itp. Bo rozumiem, że mogą być osoby, które poza przywiązaniem do produktu mogą utożsamiać się z samą marką. Jestem zdania, że ich konferencje robią się trochę śmieszne, jakby odkrywali świat na nowo, a pokazują Nam animoji i tym podobne pierdy, mówiąc że są one emejzingiem. Śmiać mi się z tego chce za każdym razem. I faktem jest, że gdyby takiego iPhone'a opartego o iOS, ale produkowanego przez każdą inną firmę, można było nabyć to już dawno bym to zrobił. Ale niestety tak jak Porsche robi 911, tak Apple robi iPhone'a. A jeżeli chodzi o cenę urządzenia to nikt nie każe kupować tzw. flagowego modelu, zawsze można kupić 7 lub 7Plus za mniejsze pieniądze i dalej korzystać z zalet systemu
Użytkownik Lingerine edytował ten post 28 listopada 2017 - 11:02
Napisano 28 listopada 2017 - 11:23
@sevecc @Limgerine
Racja - nie ma nawet co się kłócić. Integracja, jak to razem pracuje, cała masa produktów "wyjmujesz z pudełka i działa" - na pewno. Ja nie ograniczam się do jednego producenta stąd mnie to pośrednio dotyczy, bo wybieram sprzęt taki, jak potrzebuje i do czego. Np. chmura w domu - Synology - działa TM, kopia Windowsa, Androidy (o dziwo - lepiej niż iOS) iPhone. Zegarek - mam Polara V800 - jako treningówkę. Słuchawki? Jabra. Dzięki temu wybieram to co potrzebuję, a nie to co producent narzuci. Żadnych problemów z tymi sprzętami nie mam. Telefon na androidzie bez niczego na Macu działa, a teraz już w sumie nie musi, bo od kiedy mam NAS-a w domu, to nie ma potrzeby żeby się podpinać.
Napisano 28 listopada 2017 - 11:38
@sevecc @Limgerine
Racja - nie ma nawet co się kłócić. Integracja, jak to razem pracuje, cała masa produktów "wyjmujesz z pudełka i działa" - na pewno. Ja nie ograniczam się do jednego producenta stąd mnie to pośrednio dotyczy, bo wybieram sprzęt taki, jak potrzebuje i do czego. Np. chmura w domu - Synology - działa TM, kopia Windowsa, Androidy (o dziwo - lepiej niż iOS) iPhone. Zegarek - mam Polara V800 - jako treningówkę. Słuchawki? Jabra. Dzięki temu wybieram to co potrzebuję, a nie to co producent narzuci. Żadnych problemów z tymi sprzętami nie mam. Telefon na androidzie bez niczego na Macu działa, a teraz już w sumie nie musi, bo od kiedy mam NAS-a w domu, to nie ma potrzeby żeby się podpinać.
No i super, że sobie poradziłeś inną drogą i jesteś zadowolony.
Natomiast nie każdy ma czas , chęci, wiedzę aby to wszystko konfigurować (ja np nie znam się na Synology, musiał bym zgłębiać temat).
W przypadku Apple po prostu wyjmujesz z pudełka, uruchamiasz i działa (przynajmniej powinno )
Natomiast jeszcze co do Twojej konfiguracji:
- czy poziom współpracy i integracji wszystkich urządzeń jest na takim samym poziomie jak w przypadku Apple?
- cyt.: "telefon na androidzie bez niczego na macu działa" - co to znaczy? masz handoff/continuity?
Poza tym nikt Ci niczego nie narzuca a jedynie oferuje
Znowu OT się zrobił cholera...
Użytkownik sevecc edytował ten post 28 listopada 2017 - 11:39
Napisano 28 listopada 2017 - 11:48
Tak, urządzenia które mam - działają i komunikują się bez najmniejszych problemów - klik i leci synchronizacja.
Handoffa nie mam na Androidzie, podobno - niedługo ma być, oficjalny googlowski. Są usługi firm 3 - działają, ale nie jest to poziom Apple - brakuje (brakowało) możliwości dzwonienia, musiałeś mieć włączoną aplikację na telefonie, żeby w ogóle ruszyło. Ale jak już się połączyłeś, to nawet pulpit telefonu był na komputerze.
Chodzi mi bardziej o podpięcie telefonu na kablu i przesyłanie rzeczy, bezproblemowo, lub jakiś czas temu - rootowanie w terminalu ;>
Co do Synology - tak trzeba odrobinę czasu poświęcić na "zrobienie pod siebie". Jest to łatwe, 80% ludzi bez problemu sobie poradzi. TimeMachine działa perfekcyjnie. Mam w domu Maca i Windowsa, każdy ma swój dysk, dodatkowo Androida i iPhone, oraz "te tabletę". Każde urządzenie ma wydzielone miejsce i się tam backapuje. Polecam
Napisano 28 listopada 2017 - 12:24
No i super, że sobie poradziłeś inną drogą i jesteś zadowolony.
Natomiast nie każdy ma czas , chęci, wiedzę aby to wszystko konfigurować (ja np nie znam się na Synology, musiał bym zgłębiać temat).
W przypadku Apple po prostu wyjmujesz z pudełka, uruchamiasz i działa (przynajmniej powinno )
Natomiast jeszcze co do Twojej konfiguracji:
- czy poziom współpracy i integracji wszystkich urządzeń jest na takim samym poziomie jak w przypadku Apple?
- cyt.: "telefon na androidzie bez niczego na macu działa" - co to znaczy? masz handoff/continuity?
Poza tym nikt Ci niczego nie narzuca a jedynie oferuje
Znowu OT się zrobił cholera...
Pełna zgoda z argumentami przedstawionymi przez kolegę Sevecc, według mnie ekosystemu Apple póki co nic nie przebije...
- sevecc lubi to
Napisano 28 listopada 2017 - 12:24
W internetach Bkav chwalą się, kolejną udaną operacją oszukania FID. Pewnie kwestia czasu złamania FID?
Wiesiek, poniekąd masz rację. Z komputera korzysta się coraz rzadziej. Mój MBP15 z 2014 poleciał na serwis do Mekintosza ( o dziwo - działa od kiedy go dostał ), pracując teraz na MB 2008 (odkurzyłem po staniu a kącie), nie widzę potrzeby do pracy biurowej korzystania z najnowszej technologi, a rzeczy i tak strimuję na TV z komórki jak coś oglądam, a po domu z tabletą się chodzi. Dziś telefon to coś, czego się po prostu używa. Apple i reszta to wiedzą, ceny podnoszą, ludzie i tak kupią - bo już tak jest. Bez komórki dziś ani rusz.
Użytkownik towal edytował ten post 28 listopada 2017 - 12:40
Napisano 28 listopada 2017 - 12:43
W internetach Bkav chwalą się, kolejną udaną operacją oszukania FID. Pewnie kwestia czasu złamania FID?
Tylko jakie to ma dla nas znaczenie, szarych użytkowników iPhone? Przypuszczam, że żadne. A może nawet i dobrze, że ktoś łamie, próbuje łamać bo apple w każdej kolejnej aktualizacji będzie zwiększał zabezpieczenia. Ja bym tematem oszukiwania w FID w ogóle się nie przejmował.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 28 listopada 2017 - 12:58
Napisano 28 listopada 2017 - 13:02
Czy ktoś z Was tez ma problemy ze wzrokiem po kupnie X. Mam go od kilku dni i takiego zmęczenia i podrażnienia oczu nie miałem jeszcze nigdy. Praktycznie nie jestem w stanie używać go tak jak wcześniej 7 plus. Czytałem, ze to OLED z PWN i to może być przyczyną :|
Nic takiego nie odczuwam, a używałem wcześniej też sprzęty z amoled od Samsunga, on tam bardziej jakoś raził po oczach :-)....
Napisano 28 listopada 2017 - 13:03
Nie odnotowałem takich wrażeń o jakich wspominasz, wręcz przeciwnie wydaje mi się, że jest lepiej niż wcześniej.
Może używasz maksymalnej jasności? Masz włączone Night Shift albo True Tone?
Napisano 28 listopada 2017 - 13:05
Polecam True Tone, serio nie zdawałem sobie sprawy wcześniej jak dobra dla oczu może być ta funkcja.
Napisano 28 listopada 2017 - 13:07
Ja równiez nie wyobrażam sobie korzystania z telefonu bez True Tone Jakoś tak wali po oczach ,że odechciewa sie patrzeć.
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Napisano 28 listopada 2017 - 13:09
Napisano 28 listopada 2017 - 13:11
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 28 listopada 2017 - 13:11
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 28 listopada 2017 - 13:15
Czyli Oledy bardziej męczą/niszczą wzrok niż LCD ?? Kiepsko troche :/
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych