Wczoraj zmieniłem S8 na iP8+
Niebawem czy mógłbym być bardziej zadowolony.
Mógłbym, gdyby 8+ miał ekran bardziej zbliżony do S8.
Ale tak naprawdę ekran w Samsungu był jednym z czynników dla którego zdecydowałem się na zmianę. Przez kilka miesięcy posiadania S8 skupiałem się głównie na tym, żeby nie uszkodzić/wypalić ekranu. Nawet przyciski funkcyjne schowałem
. Wiem, że tonowanie przesada ale jednak dyskomfort miałem.
Co jeszcze zaprowadziło mnie do zmiany to bateria w Samsungu - 3h SoT to był max. Zawsze musiałem doładować po pracy. Na codzień to nie problem ale ostatnio podczas wycieczki rozładował się nagle co skończyło się dla mnie 2h włóczęgą po nieznanym mieście.
Kończąc przydługi wstęp - 8+ jest naprawdę bardzo fajnym telefonem. Kupiłem u resellera wiec za 64GB zapłaciłem 2700 zł.
Dlaczego 8 a nie 7?
Nowszy, lepszy procesor, indukcyjne ładowanie (przyzwyczaiłem się po S8), 64GB pamięci, ładniejszy space gray
Dlaczego 8 nie X?
Stylistyka, nie lubię notcha, nie podoba mi się. 3D Touch, TID w dobrym miejscu, sprawnie działający, lubię. Koszt.
Między 7 a 8 trochę było mi szkoda dołożyć 700 zł. Kolejnych 700 już bym nie przełknął.
Dlaczego nie Xr?
Podobnie jak z X. Cena, wygląd, brak TID I 3D Touch, świadomość (niekoniecznie faktyczny wygląd) słabszego ekranu.
Także 8+ bardzo ok. User experience zmiata Androida, wszystko idzie sprawniej. Czytnik lepszy i w nieporównywalnie lepszym miejscu. Aparatu jeszcze nie sprawdziłem, w gorszych warunkach oświetleniowych może być trochę gorzej... ale to jeszcze zobaczę.
Na minus po zmianie tylko ekran. Ale jak jeden leży obok drugiego.