Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1008 odpowiedzi w tym temacie

#351 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 08 października 2017 - 19:31

Nie wierzę w to co teraz czytam....

#352 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 08 października 2017 - 20:28

Jak nie czyta for to jak przeczyta Twoje spostrzeżenia z działania demo? :P Ci co tu czytają to raczej ich interesuje codzienne użytkowanie.

Nie żebym robił za adwokata kolegi Jacentego, ale chyba dość wyraźnie określił się, że ktoś wcześniej napisał, że egzemplarz sklepowy mu nie lagował przy używaniu 3D Touch i on do tego się właśnie odniósł, pisząc, że też sprawdził i nie lagowało. Nie chodziło o udowodnienie, że 3D Touch nie laguje, tylko, że egzemplarze wystawowe mogą być tak skonfigurowane, że wszystko na demie działa cacy. Jak dla mnie to cenna wskazówka nawet dla czytających forum.

#353 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 października 2017 - 20:47

Uwierz, każdy iPhone ma lagujące 3DT. Bez wyjątku. Czy to demo czy nie. Zanim kupiłem widziałem z 6 sztuk. Wszędzie to samo. Czytałem inne fora, wszędzie to samo. Jeśli komuś nie laguje niech nagra, w 60 klatkach film.

#354 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 października 2017 - 23:14

Nie żebym robił za adwokata kolegi Jacentego, ale chyba dość wyraźnie określił się, że ktoś wcześniej napisał, że egzemplarz sklepowy mu nie lagował przy używaniu 3D Touch i on do tego się właśnie odniósł, pisząc, że też sprawdził i nie lagowało. Nie chodziło o udowodnienie, że 3D Touch nie laguje, tylko, że egzemplarze wystawowe mogą być tak skonfigurowane, że wszystko na demie działa cacy. Jak dla mnie to cenna wskazówka nawet dla czytających forum.

Wczoraj macałem 8 i 8 plusa w iSpocie i oba lagowały na ostatniej klatce 3D Touch czyli to samo co na mojej 7... Te systemy chyba już nigdy nie będą mega płynne. Zawsze coś. Rok temu na IP7 lagował cały system na premierze mimo że z miesiąca na miesiąc było coraz lepiej to i tak do końca dni iOS'a 10 nie poprawili na tip top np powrotu z aplikacji do ekranu głównego.  Moje sprawne oko wyłapywało mimo wszystko lekkie haczenie przy tej operacji. Teraz niby jest już prawie idealnie jeśli chodzi o powrót z aplikacji to świetne Apple spieprzyło inne tematy, np lagujący ekran z widetami. Wejście i wyjście z widgetów również haczy...  3D Touch skopany a do tej pory uzywałem go miliony razy dziennie i widząc taką padakę odechciewa mi się korzystać z tej funkcji. 

Podsumowując: mój IP7 nigdy nie działa idealnie płynnie, niestety. Nawet po restorach na czysto. Wszystkie te powyższe zdarzenia sprawiły że kompletnie nie widzę sensu kupowania IP8. Bo po co?, tylko dla ładowania indukcyjnego i trochę lepszych zdjeciach w nocy? pfff...Gdyby to jeszcze chodziło płynnie w każdej sytuacji to może i bym przemyślał. No i gdzie te 6 rdzeni? Po co te cyferki? Ja oczekuje że system powinien mi działać bez zająknięcia. Nie interesuje mnie że zobaczę różnice w grach czy AR. iOS11 już od samego początku(premiery) powinien chociaż na IP 8 działać bez żadnych przycięć. Dla mnie to niedopuszczalne. Wywalając tyle pieniędzy nie chcę być beta testerem. Oczekuję że zawsze przy wszystkich czynnościach będę miał "60 FPS", wiecie o co mi chodzi. Apple już drugi rok z rzędu nie potrafi dopracować systemu na główne urządzenie w danym roku... ale zaraz..chwila..no tak, główne urządzenie tego roku to przecież IP X, czyli resztę ajfonów olewamy. Chcą płynności i wodotrysków niech płacą jeszcze więcej :]  Żenada. 

Gdyby nie pewne nawyki w iOS i macbook, który w moim przypadku jest najważniejszym urządzeniem ze stajni apple ponieważ służy mi głównie do pracy to już dawno bym podziękował za iPhone. Niestety ale korzystanie z ipka nie wywołuje u mnie już tyle radości co kiedyś w przeciwieństwie np do wyżej wspomnianego macOS.

Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 09 października 2017 - 00:08

• krzysztofsds lubi to

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#355 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 października 2017 - 08:28

Laguje nie laguje jedno i to samo. Tylko szczerze i obiektywnie jaki to ma wpływ te lagowanie w 3dt na pracę całego systemu? Nie piszcie że tyle kasy itd bo nie o to mi chodzi. Mam 8 i jak bym nie przeczytał że laguje w tym miejscu to bym nawet nie zauważył. Dla mnie i większości nie ma to żadnego znaczenia. Taka prawda. Ludzie na forach to może 1-2 % wszystkich właścicieli urządzeń z ios. Reszta nie ma problemu bo nie czyta tego i jest szczęśliwa:):) 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#356 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 09 października 2017 - 08:56

Oczywiście ze masz racje, tylko to nie zmienia faktu ze taki lag jak i inne poważne bugi systemu występują. A to forum jest w większości dla ludzi, którzy chcą o tym wiedzieć i chcą być świadomi. I dlatego trzeba o tym pisać. Mnie to osobiście denerwuje i dlatego nie aktualizuje. Jakbym nie czytał i zaktualizował to bym teraz żałował.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#357 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 października 2017 - 09:29

Czego byś żałował???? Przecież ip8 ma wgranego fabrycznie ios 11. Nie wiem jakie są inne bugi bo na codzień ich nie doświadczam. Albo nie zwracam na nie uwagi:):)

Użytkownik EMU edytował ten post 09 października 2017 - 09:30

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#358 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 09 października 2017 - 10:13

Poczytaj wątek o iOS 11 to się dowiesz jakie są. Ja mam ip7 więc w ostatniej chwili wróciłem do IOS 10.3.3. Bo po porostu 11 chodzi kiepsko. Niezależnie od sprzętu. Jak nie zauważasz błędów to się ciesz i używaj telefonu.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#359 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 09 października 2017 - 10:29

Poczytaj wątek o iOS 11 to się dowiesz jakie są. Ja mam ip7 więc w ostatniej chwili wróciłem do IOS 10.3.3. Bo po porostu 11 chodzi kiepsko. Niezależnie od sprzętu. Jak nie zauważasz błędów to się ciesz i używaj telefonu.

Uzywam ios 11 od czerwca... wiekszych problemow nie widze... czasem wyskakuja jakies babole ale generalnie nie narzekam..

#360 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 października 2017 - 11:25

Temat dotyczy ip8, stad myślę że rozmawiamy o tym jak chodzi ios 11 na ip8 a nie ip7. Ja nie narzekam na żadne babole, korzystam teraz z ip8 na nic się nie uskarżam. A lekka przycinka na 3dt w ogóle mnie nie rusza. Wcześniej od pierwszej bety 11 korzystałem z ip7 i były początkowo jakieś niedogodności ale nic co by przeszkadzało w używaniu. 
Myślałem że są tak duże babole że rzucisz wszystkie na tapetę tu nam. A nie mam zamiaru czytać specjalnie wątku o ios11 skoro nie mam problemu.

#361 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 09 października 2017 - 11:50

Ja miesiąc temu przesiadłem się na Pixel xl z iPhona 7 plus(wcześniej 7,6s itd itp..)Nigdy w życiu nie miałem telefonu który by był taki szybki jak Pixel xl.Nie wierzyłem w to co widzę normalnie.wszystkie animacje,przejscia to miód dla oczu.zaden Samsung S8 czy inne tego typu nie ma nawet najmniejszego startu do tego sprzętu.Predkosc otwierania aplikacji w tym telefonie jest poprostu bajeczna(np takie allegro,Instagram,Olx,facebook w porównaniu z iPhonem to jak by sobie Apple jaja robiło.wszystkie aplikacje jakie posiadam na telefonie otwierają się zauważalnie szybciej na Pixel i niż odbywało się to na iPhonie 7 plus(oprócz gier bo tu iPhone nie ma sobie równych)miałem Galaxy s8,S8 plus i zdjęcia z Pixel a to najładniejsze zdjęcia jakie kiedykolwiek wypluł aparat smartphona.mozna przybliżyć maxymalnie twarz dziecka i nie widać żadnego poszarpania krawędzi,idealnie gładkie.Kolory na zdjęciach krajobrazów z HDR+ wyglądają zjawiskowo wręcz.
To jest mój najlepszy zakup od pewnie kilku lat(do tego 2 tysiące za nówkę dałem)
Przykład zdjęcia z Pixel a xl
https://drive.google...ew?usp=drivesdk
https://drive.google...OWVsMW1UcjV4S00

Użytkownik skit777 edytował ten post 09 października 2017 - 12:02

• cfcrobbie lubi to

#362 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 09 października 2017 - 12:26

@skit777, genialne zdjęcia, jestem pod wrażeniem. Ale ramki ten pixel to ma nie mniejsze jak iPhone ;) :).

Wiecie co, przenieście się proszę z dyskusjami na temat iOS 11 na inny wątek, bo ten jest o iPhone 8/8Plus i zrobił się tu niezły śmietnik. Ktoś, kto zechce poczytać opinie na temat nowych modeli, musi przejść przez 15 stron i tak niczego się nie dowie. Nie wiem gdzie są moderatorzy :)

#363 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 października 2017 - 12:27

Ja miesiąc temu przesiadłem się na Pixel xl z iPhona 7 plus(wcześniej 7,6s itd itp..)Nigdy w życiu nie miałem telefonu który by był taki szybki jak Pixel xl.Nie wierzyłem w to co widzę normalnie.wszystkie animacje,przejscia to miód dla oczu.zaden Samsung S8 czy inne tego typu nie ma nawet najmniejszego startu do tego sprzętu.Predkosc otwierania aplikacji w tym telefonie jest poprostu bajeczna(np takie allegro,Instagram,Olx,facebook w porównaniu z iPhonem to jak by sobie Apple jaja robiło.wszystkie aplikacje jakie posiadam na telefonie otwierają się zauważalnie szybciej na Pixel i niż odbywało się to na iPhonie 7 plus(oprócz gier bo tu iPhone nie ma sobie równych)miałem Galaxy s8,S8 plus i zdjęcia z Pixel a to najładniejsze zdjęcia jakie kiedykolwiek wypluł aparat smartphona.mozna przybliżyć maxymalnie twarz dziecka i nie widać żadnego poszarpania krawędzi,idealnie gładkie.Kolory na zdjęciach krajobrazów z HDR+ wyglądają zjawiskowo wręcz.
To jest mój najlepszy zakup od pewnie kilku lat(do tego 2 tysiące za nówkę dałem)

Dokładnie. Zgadzam się w 100%. Jeśli miałbym na coś zmieniać to tylko na Pixela, ale mimo wszystko czekam jeszcze rok. Zobaczymy jak będzie działał IP X. Może ogarną w końcu działanie systemu. Niewiadomy jest rowniez fakt czy w 2018 będzie druga generacja X. Zobaczymy. Jeśli dalej będzie kupa to bez żalu biorę Pixela. Nie interesuje mnie czy będzie to telefon bez ramek czy nie. Dla mnie liczy się płynność każdej animacji a wygląd w smartfonach ma drugorzędne znaczenie.

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#364 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2017 - 12:29

EMU animacje to jedno. Tylko dzisiaj wywaliłem 3x aplikację Wiadomości oraz 2x e-mail ponieważ nie było możliwości wpisania tekstu. Jest tego mnóstwo i to na najnowszym sprzęcie.
Sprzęt jest potężny ale soft to kpina. Nie wiem jak możesz tego nie widzieć.

#365 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 października 2017 - 12:35

To mam jakiegoś nieudanego ip8. Brak takich problemów.

Sorki w niczym mnie te zdjęcia nie są lepsze niż w ip8. O szybkości systemu się nie wypowiem bo nie miałem go fizycznie w ręce.

#366 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2017 - 12:41

EMU animacje to jedno. Tylko dzisiaj wywaliłem 3x aplikację Wiadomości oraz 2x e-mail ponieważ nie było możliwości wpisania tekstu. Jest tego mnóstwo i to na najnowszym sprzęcie.
Sprzęt jest potężny ale soft to kpina. Nie wiem jak możesz tego nie widzieć.

Nie rozumiem trochę tego. Macie takie problemy, że to jest nie do przyjęcia. Jeszcze ani razu nie zauważyłem na iP7 z iOS11 takich problemów. Jedyny mały lag podczas korzystania z 3D Touch, jednak w niczym to nie przeszkadza. Podobnie bywało wcześniej w iOS 8,9,10 spotlight. 

Jednak, żeby mi jakaś aplikacja się sama wyłączyła, zawiesiła, zlagowała itp to od początku nic takiego nie zaobserwowałem. Może mam szczęście :)

Użytkownik effe edytował ten post 09 października 2017 - 12:42

iPhone 12 mini 

#367 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2017 - 12:42

Android na Pixel jest lepiej „dopasowany” i dopracowany niż iOS na iPhone, jest tak jakby każdy użytkownik iPhone chciał aby było tylko tam ciągle pracują nad systemem, a nie nad dodawaniem animowanej kupy.

#368 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 09 października 2017 - 12:55

Zapewniam cię że są.skoro nie za bardzo widać różnicę między iphonem 7 a 8 w dobrych warunkach a miałem i zwykła siodemke i 7 plusa to zapewniam cię że 8 przegrywa nawet z moim Pixelm xl nie mówiąc już o pixelu 2.
Zresztą o czym rozmawiamy jak wszyscy recenzenci twierdzą że iPhone 8 dogonił teraz Samsunga Galaxy s8...Pixel robi lepsze zdjęcia niż Galaxy s8 bez dwóch zdań.Moze zdjęcia statyczne są porównywalne pod względem jakości ale HDR plus na pixelu to mistrzostwo no i łatwość zrobienia dobrego zdjęcia w pixelu jest zaskakująca.w s8 zrobić zdjęciu dziecku które się porusza to dramat a w pixelu nawet lepiej niż na iPhonie.

#369 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2017 - 12:57

To fakt, Samsung z tym problemem zrobieniem dobrego zdjęcia w ruchu boryka się już długo. 

iPhone 12 mini 

#370 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 09 października 2017 - 13:01

@skit777, zdjęcia z Pixela mi się podobają (jakościowo), ale nie masz racji, że nie widać różnicy pomiędzy jakością zdjęć i7 a i8. Widać i to ogromną. iPhone 8 Plus ma genialny aparat i tyle w temacie.

#371 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2017 - 13:04

Nie no bez przesady, że ogromną różnice widać ;) Testy widziałem i iP8 ma delikatnie lepszy aparat jednak, ale ogromnej różnicy nie zauważyłem :)

iPhone 12 mini 

#372 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2017 - 13:06

Tylko Pixel robi to samo bez drugiego aparatu, a jednak tele do innych zastosowań niż Portret nie nadaje się w mojej ocenie.

#373 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 09 października 2017 - 13:17

@effe, ja nie oglądam testów, ja mam i8 Plus i robię zdjęcia, widzę co widzę i wg mnie różnica jest bardzo duża.

@Molimo, drugiego aparatu używam podczas filmowania głównie. Portretów nie robię drugim. Nie wiem co ma do rzeczy drugi aparat w ocenie zdjęć obu modeli smartfonów ? Przecież ten drugi w iPhone nie podnosi jakości zdjęć, on jest tu zupełnie po co innego, więc nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi.

#374 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2017 - 13:37

No to zazdroszczę oka :) 

iPhone 12 mini 

#375 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 09 października 2017 - 13:43

No to zazdroszczę oka :)

Może ma kiepskie i dlatego nie widzi braku różnicy? albo jakos musi przed soba usprawiedliwić wydanie kasy na odgrzewany kotlet.. ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Google (2)