Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[WROCŁAW 17-02-08] Spotkanie urodzinowe MyApple.pl

• Please log in to reply
108 replies to this topic

Poll: [WROCŁAW 17-02-08] Spotkanie urodzinowe MyApple.pl (0 member(s) have cast votes)

1. TAK (12 votes [37.50%] - View)

Percentage of vote: 37.50%

2. NIE (9 votes [28.12%] - View)

Percentage of vote: 28.12%

3. NIE WIEM (11 votes [34.38%] - View)

Percentage of vote: 34.38%

Vote Guests cannot vote

#26 tromba

tromba
  • 105 posts

Posted 28 January 2008 - 20:39

mleczrania jak najbardzie moze byc. a czy posiadasze ipodow tez beda mile widziani?? ich chyba jest wiecej nic macuserow

#27 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 28 January 2008 - 21:19

w 7-miu kotach było luxio :) a co robić ? no rozmawiać i spożywać (przy muzyce o sporcie) :) Lot

#28 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 29 January 2008 - 18:14

w 7-miu kotach było luxio :)
a co robić ? no rozmawiać i spożywać (przy muzyce o sporcie)

:)

Lot

Po co rozmawiać o sporcie na spotkaniu makowym :D
Mam nadzieję że nie będzie daleko od centrum. Jestem z daleka z Marsa :D :D :D a rano muszę być w pracy.

#29 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 29 January 2008 - 19:31

To metafora - trudny wyraz - była... ... te rozmowy przy muzyce o sporcie No impreza z ND na PON to słaby temat, ale co robić jak trzeba...

#30 Rilla

Rilla
  • 134 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 January 2008 - 01:57

Hmm, ostatnio padł pomysł, że razem z kumplem przejdziemy się po knajpach z w miarę odpowiednim klimatem i sprawdzimy gdzie są hotspoty :D Tak w kontekście tego spotkania. Jeśli dojdzie to do skutku, to zdam relację. Jeśli jednak nie, lub nie znalazło by się nic ciekawszego, to mimo wszystko upierała bym się przy rezerwacji w 7 kotach (wszak mamy pozytywne doświadczenia z tego miejsca, przynajmniej niektórzy) albo Mleczarni :>

#31 M4G33k

M4G33k
  • 268 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 February 2008 - 13:17

No wlasnie Rillka :D slyszalem ze w Odnovie jest fajnie. Mysle ze nic mi nie stanie na drodze i pojawie sie na spotkaniu :)

#32 Rilla

Rilla
  • 134 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 February 2008 - 15:53

Co to, gdzie to...? :>

#33 ardekert

ardekert
  • 71 posts
  • SkądUK

Posted 04 February 2008 - 19:40

Witam wszystkich wrocławiaków :) Chetnie sie pojawie na spotkaniu. Tym bardziej ze mam juz 3 letni staz na szkolnym imacu z mac os 9, ale dopiero jednomiesieczne z leopardem na prywatnym macbooku :D Co do miejsc to hmm... dla mnei ganz egal, chociaz sklanialbym sie ku chill outowi albo mleczarni. Ale tez raczej nie zabiore swojego cacka, gdyz nie dorobilem sie jeszcze pokrowca :D

#34 Emi

Emi
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 February 2008 - 19:43

Też jestem za Mleczarnią, co prawda tylko raz tam byłam, ale klimat jest super. Czy rozważacie opcję rezerwacji? Tak żeby później się czasem nie okazało, że miejsca brak...

#35 InSiDe

InSiDe
  • 115 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 February 2008 - 20:01

To może zbierzemy wszystkie propozycje do... razem :] Miejsca spotkań które padały są następujące: -- Mleczarnia -- 7 Kotów -- Chillout Reszta (Maniana, Odnova, Spiż, Bezsenność itp.) to pojedyncze głosy. Najczęściej proponowana była Mleczarnia więc możemy wstępnie uznać, że tam się spotkamy. Z tego co widać, co najmniej pięć osób będzie więc problemów z zarezerwowaniem stołu też nie powinno być. Jeśli nic się nie zmieni (a na zmiany w postaci interesujących pomysłów co do miejsca i organizacji czekamy), to w przyszłym tygodniu już ostatecznie zdecydujemy się co, jak, gdzie i o której.

#36 ErGo

ErGo
  • 119 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 February 2008 - 20:22

Powinniśmy wybrać lokal najspokojniejszy. Z niegłośną muzyką. Mleczarnie znam tylko z godzin popołudniowych w dni powszednie i było bardzo spokojnie. 7 kotów - to ta knajpka ze stromymi wąskimi schodkami w górę? (obok czeskiego filmu?) - jeśli tak to bardzo odpowiednie miejsce. Chillout - nie wiem co to ani gdzie. Zorba - lokal w samym środku rynku (obok złotnika) - zwykle cisza i spokój, minusem jest silny zapach nikotyny oraz niewielka ilość miejsc, czynne do 23.00.

#37 Emi

Emi
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 February 2008 - 20:55

7 kotów - to ta knajpka ze stromymi wąskimi schodkami w górę? (obok czeskiego filmu?) - jeśli tak to bardzo odpowiednie miejsce.

Obok knajpki "Czeski Film" jest "K2". Z tego co słyszałam "7 kotów" jest gdzieś indziej...ale nie mam pojęcia gdzie.

#38 Rilla

Rilla
  • 134 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 01:03

7 kotów - to ta knajpka ze stromymi wąskimi schodkami w górę? (obok czeskiego filmu?) - jeśli tak to bardzo odpowiednie miejsce.

"7 kotów" jest na przeciwko hotelu Sofitel, zaraz za Kościołem Garnizonowym. A schody - wąskie i dość strome - też są :D

#39 InSiDe

InSiDe
  • 115 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 01:17

ErGo - te siedem kotów które było obok Czeskiego Filmu (herbaciarnia) to dawne czasy. Teraz Siedem Kotów znajduje się pomiędzy sklepem nocnym w budynku Archikomu a Piramidą. Trafić nie jest trudno a spotkać się będzie zawsze można tuż przed. PS. Może się mimo wszystko okazać, że się nie pojawię :] Jakieś plany żeby pojechać sobie do Krakowa kiełkują :]

#40 M4G33k

M4G33k
  • 268 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 02:54

No bo to obok czeskiego filmu to juz chyba nie jest 7 kotow tylko jakos inaczej.. no ale wiadomo o co chodzi.

#41 Rilla

Rilla
  • 134 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 02:59

PS. Może się mimo wszystko okazać, że się nie pojawię :] Jakieś plany żeby pojechać sobie do Krakowa kiełkują :]

Oho! Zaczynają się ludzie wykruszać zanim się na dobre zebrali? ;)
Ja też przy sobie stawiam znak zapytania - potencjalny Berlin, ale wątpliwy.

#42 stoodi

stoodi
  • 36 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 07:25

Graciarnia ? (Hotspot) Może tam ? byłem tam ostatnio po raz 1. Całkiem fajny klimat choć z zewnątrz nie zachęca. Darmowy hotspot. Spokojna muzyka. Mój pierwsz post :) MacBook od paru dni dopiero :)

#43 moonmaker

moonmaker
  • 71 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2008 - 23:14

oho zaczeło się w reszcie coś ruszać w temacie :) mam taki moźe śmieszny pomysł, bo przeceź 20 dorosłych ludzi mogloby się dogadać, ale widać potrzeba narzucić jakieś zdanie ogółowi :) tzn pomysł to jeszcze jedna ankieta dotycząca klubu, myślę źe propozycji było juź dostatecznie duźo aby załoźyć jakąś konkretną ankiete i np te 3 dni przed spotkaniem zakończyć i zarezerwować miejsca. Co Wy na to? chyba nie aź taki idiotyczny pomysł?
  • Roberto likes this

#44 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 06 February 2008 - 19:33

Źdecidowanie nie ;]

#45 ardekert

ardekert
  • 71 posts
  • SkądUK

Posted 06 February 2008 - 19:52

Najpierw ustalmy ostatecznie gdzie sie spotkamy :) Bo czeka nas jeszcze dyskusja o której :D A czasu coraz mniej... :rolleyes:

#46 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 07 February 2008 - 15:44

Z przykrością wszystkich zainteresowanych (czyli prawdopodobnie nikogo) zawiadamiam, że moje plany niestety uległy zmianie i w związku z tym nie będę w stanie przybyć na to spotkanie mimo najszczerszych chęci poznania tej nietechnologicznej połowy świata Apple. No bo w końcu czy byłby komputer bez jego użytkownika?

#47 Maruder

Maruder
  • 39 posts

Posted 11 February 2008 - 10:20

Widzę, że ciągle brak konkretów a d-day zbliża się wielkimi krokami...

#48 Emi

Emi
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 February 2008 - 20:06

To może spotkajmy się pod pręgierzem, a później zadecydujemy gdzie iść?

#49 xchomik

xchomik
  • 129 posts
  • SkądSuwałki

Posted 11 February 2008 - 20:13

To może spotkajmy się pod pręgierzem, a później zadecydujemy gdzie iść?

Każdy do swojego domu :D

#50 ErGo

ErGo
  • 119 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 February 2008 - 20:25

Kto zna wymienione lokale i może potwierdzić, w którym z nich będzie najspokojniej? Nie ma sensu tracić głosu na przekrzykiwanie muzyki. Mi osobiście przyszła na myśl „Literatka” w Rynku (ostatnio: za rusztowaniem). Lokal spokojny a obsługa na prośbę nawet ścisza muzykę. Przy zastrzeżeniu iż bywałem tam w godzinach okołopołudniowych do wczesno-popołudniowcyh.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users