A jeśli mam rachunek za iPhone to czy będę mógł serwisować go w Polsce?
:D
A tak na serio, to jest jeszcze takie coś: jak kupowałem MB w Stanach to sprzedawca spytał, czy chcę miec wysłany rachunek na maila. No więc mam też rachunek w PDFie na mailu. Czy jeśli mam ten, a nie mam papierowego (oczywiście mam, to pytanie hipotetyczne) gwarancja zostanie uznana?
Co do serwisowania iPhone'a to jest to urządzenie "mobile", przenośne znaczy, a te SAD serwisuje*... ale, ale... jeżeli Twój iPhone miałby zdjęty simlock, blokadę sieci czy jak to zwał (każdy operator po swojemu) to prawdopodobnie oznacza to utratę gwarancji w oczach Apple'a.
Co do MacBook'a to owszem, będzie mógł być serwisowany w SAD'dzie o ile posiadasz rachunek z Apple Store lub Apple Online Store. Nie ważne, że w pdf'ie czy drukowany z kasy czy ksero.
*mowa tu o urządzeniach zakupionych poza siecią dealer'ską SAD'u, za granicą. Sprzęt o takim statusie jest serwisowany o ile jest przenośny, tj. laptop, iPod. iPhone nie ma jeszcze w Polsce więc w SAD'dzie nic nie zrobią, ale na urządzenie mobilne musząc uznać gwarancję wyślą go po prostu do USA. Trzeba wtedy się liczyć z okresem naprawy min. 2 tygodnie.