Soczek, Ty masz plus onyks a ja 7ke i tez mam przetwarzanie i kasy nawet nie pobrali
. Chinczyki dopiero robią nam telefony
a jaki masz termin dostawy ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 26 września 2016 - 13:41
Soczek, Ty masz plus onyks a ja 7ke i tez mam przetwarzanie i kasy nawet nie pobrali
. Chinczyki dopiero robią nam telefony
Napisano 26 września 2016 - 13:56
Odebrałam właśnie od kuriera (z AOS) 7Plusa. Nie ma mowy o zasikanym ekranie, jest równomierna biel na całości.
Na wrażenia za wcześnie, właśnie go konfiguruję.
Jestem zaskoczona szybkością dostawy. Wysłany w piątek, info dostałam około 19tej, jechał z Pragi do Kolonii, stamtąd do Warszawy i dopiero dziś dotarł do mojego oddziału. Długa droga do pokonania jak na 1 dzień roboczy.
Też dziś kurier u mnie był z przesyłką. Ekran plusa w idealnym stanie :-)Odebrałam właśnie od kuriera (z AOS) 7Plusa. Nie ma mowy o zasikanym ekranie, jest równomierna biel na całości.
Na wrażenia za wcześnie, właśnie go konfiguruję.
Jestem zaskoczona szybkością dostawy. Wysłany w piątek, info dostałam około 19tej, jechał z Pragi do Kolonii, stamtąd do Warszawy i dopiero dziś dotarł do mojego oddziału. Długa droga do pokonania jak na 1 dzień roboczy.
Napisano 26 września 2016 - 13:56
Ja mam 18-24 października.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 26 września 2016 - 13:56
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 26 września 2016 - 14:17
Mój Plus też niema wady ekranu. To chyba przypadłość w większości dotykająca małe iPhony.
Napisano 26 września 2016 - 14:22
Muszę przyznać, że nie ma u mnie żadnego WOW.
Ekran może delikatnie jaśniejszy, drugi aparat może się przyda, może nie. Do braku przycisku muszę się przyzwyczaić.
Na zdjęciach ta sama kasza jak w 6s/6s+. Są może nieco bardziej jaskrawe i jaśniejsze. I tyle.
I wkurza mnie brak normalnego etui, PURO wyrzucę do śmieci - okropieństwo, nie polecam.
Mam zamówionego Spigena Thin Fit, ale coś "Paczkomaty" słabo się starają i nie wiem kiedy dotrze.
Napisano 26 września 2016 - 14:30
Fotki z raw, biją galaxy s7 i każdy inny telefon. Zrobiłem już około 600 i sprawdzone infoMuszę przyznać, że nie ma u mnie żadnego WOW.
Ekran może delikatnie jaśniejszy, drugi aparat może się przyda, może nie. Do braku przycisku muszę się przyzwyczaić.
Na zdjęciach ta sama kasza jak w 6s/6s+. Są może nieco bardziej jaskrawe i jaśniejsze. I tyle.
I wkurza mnie brak normalnego etui, PURO wyrzucę do śmieci - okropieństwo, nie polecam.
Mam zamówionego Spigena Thin Fit, ale coś "Paczkomaty" słabo się starają i nie wiem kiedy dotrze.
Napisano 26 września 2016 - 14:34
Zrobiłeś 600 zdjęć w 3 dni?
W mojej ocenie nawet zdjęcia w zwykłym formacie są lepsze od tych z S7, czy 6s.
Naturalne, żywe kolory, dobra szczegółowość. W 6s często wychodziły "ponure" zdjęcia, tutaj nie ma tego problemu, w S7 z kolei przeostrzenie zdjęć wyglądało fatalnie, przekłamane kolory itd.
W 7 jest elegancko.
Napisano 26 września 2016 - 14:35
Telefon zawiozłem do Komputronika (tam gdzie go kupiłem) i zażądałem zwrotu pieniędzy lub wymianę na nowy egzemplarz, oczywiście nie chcieli się zgodzić (twierdząc że kupując na firmę, osobiście nie przysługuje takie prawo), więc napisałem pismo z żądaniem zwrotu poniesionych kosztów lub wymiany na nowy i tak oto zostałem z Szajsungiem A5 :/ Podobno mają 14 dni na ustosunkowanie się do mojego pisma.
Przerabiałem to z nimi. Kupując na firmę zrzekasz się praw z tytułu rękojmi.
Napisano 26 września 2016 - 14:36
Użytkownik Moongroow edytował ten post 26 września 2016 - 14:38
Napisano 26 września 2016 - 14:41
Nieco ponad 600Zrobiłeś 600 zdjęć w 3 dni?
Naturalne, żywe kolory, dobra szczegółowość. W 6s często wychodziły "ponure" zdjęcia, tutaj nie ma tego problemu, w S7 z kolei przeostrzenie zdjęć wyglądało fatalnie, przekłamane kolory itd.
W 7 jest elegancko.
Napisano 26 września 2016 - 14:45
Napisano 26 września 2016 - 14:53
Podobno iphone 7 ma zauwazalnie mocniejsza antene. Ktoś może to potwierdzic?
Do testu potrzebny będzie jakiś poprzedni model i karta sim tego samego operatora.
Wbijacie *3001#12345# w dialerze i u góry w miejscu nazwy operatora pojawi sie moc w dB. Test najlepiej przeprowadzić w zasięgu LTE, najlepiej też sprawdzić czy na pewno telefon połączył się z tym samym nadajnikiem w tej samej częstotliwości. W menu Field Test wchodzimy w SERVING CELL INFO i sprawdzamy FREQ BAND INDICATOR (to jest wartość BAND, np 3 oznacza LTE 1800), oraz CELL IDENTITY (id stacji eNodeB).
u mnie ten kod nie dziala. 10.0.2 ip 7
Zrobiłeś 600 zdjęć w 3 dni?
W 7 jest elegancko.
gdzie przelaczyc na tryb raw??
Napisano 26 września 2016 - 14:57
No to widocznie rawa nie odróżniasz od jpg i nie umiesz zrobić... fakt. Aplikacja aparat wbudowana robili lekko lepsze zdjęcia od 6s, a po wejściu w raw bije wszystko. Zreszta nie będę się kłócił. Dla hejtoerow mogę dać link do dropboxa i sobie popatrzysz, ze jednak urywa dupę.Tomciopaluch
Chłopie co ty bierzesz??chyba nie myślisz ze ktoś weźmie na poważnie to o czym tu opowiadasz bo większość zainteresowanych ma już w domu ten telefon.
Zewnętrzna apka musi wlecieć. Ja mam z lightroomau mnie ten kod nie dziala. 10.0.2 ip 7
Napisano 26 września 2016 - 15:14
Przerabiałem to z nimi. Kupując na firmę zrzekasz się praw z tytułu rękojmi.
I co dalej w takim przypadku? Jaki był efekt finalny "walki" z nimi?
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 26 września 2016 - 15:28
Napisano 26 września 2016 - 15:30
Co ja będę z takim dyskutował. PozdrawiamSprawdzałem lightrooma oraz procamera w trybie raw i chyba "to co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłoga"Urwania "dupy"nie ma i długo nie będzie wiec oszczędź sobie tych ochów i achów bo tak naprawdę nie ma nad czym.
Napisano 26 września 2016 - 15:40
Zapodaj w takim razie te urywające zdjęcia - ocenimy.
Napisano 26 września 2016 - 15:46
Napisano 26 września 2016 - 15:49
Przede wszystkim, widać niższą rozdzielczość i niższe ppi w małej 7. Czcionki patrząc z bliska są delikatnie postrzępione.
Napisano 26 września 2016 - 15:54
No ale o co wy walczycie?? kupujemy tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....
Napisano 26 września 2016 - 16:24
Kolego naucz się języka, bo to wypisujesz to tortura.No ale o co wy walczycie?? kupujemy tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....
MacBook Pro 13' Retina Early 2015 Magic Mouse iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość
Napisano 26 września 2016 - 16:33
Napisano 26 września 2016 - 16:49
No ale o co wy walczycie?? kupujemy tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....
Napisano 26 września 2016 - 16:53
u mnie ten kod nie dziala. 10.0.2 ip 7
Faktycznie, zabrakło gwiazdki na końcu:
*3001#12345#*
Użytkownik iNdeed edytował ten post 26 września 2016 - 16:54
Napisano 26 września 2016 - 17:12
To teraz Ty pojechałeś w stylu "forum android"
Można na iPhone psioczyc ale to i tak jedyny słuszny wybór dla kogoś kto chce mieć wszystko jak trzeba po wyjęciu z pudełka.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych