Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * - - 14 votes

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Please log in to reply
2993 replies to this topic

#1126 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 26 September 2016 - 13:41

Soczek, Ty masz plus onyks a ja 7ke i tez mam przetwarzanie i kasy nawet nie pobrali :). Chinczyki dopiero robią nam telefony :P

a jaki masz termin dostawy ?

#1127 andrzej601

andrzej601
  • 26 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 26 September 2016 - 13:56

Odebrałam właśnie od kuriera (z AOS) 7Plusa. Nie ma mowy o zasikanym ekranie, jest równomierna biel na całości.
Na wrażenia za wcześnie :), właśnie go konfiguruję.

Jestem zaskoczona szybkością dostawy. Wysłany w piątek, info dostałam około 19tej, jechał z Pragi do Kolonii, stamtąd do Warszawy i dopiero dziś dotarł do mojego oddziału. Długa droga do pokonania jak na 1 dzień roboczy.

Odebrałam właśnie od kuriera (z AOS) 7Plusa. Nie ma mowy o zasikanym ekranie, jest równomierna biel na całości.
Na wrażenia za wcześnie :), właśnie go konfiguruję.

Jestem zaskoczona szybkością dostawy. Wysłany w piątek, info dostałam około 19tej, jechał z Pragi do Kolonii, stamtąd do Warszawy i dopiero dziś dotarł do mojego oddziału. Długa droga do pokonania jak na 1 dzień roboczy.

Też dziś kurier u mnie był z przesyłką. Ekran plusa w idealnym stanie :-)
Andrzej

#1128 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 September 2016 - 13:56

a jaki masz termin dostawy ?

Ja mam 18-24 października.

Edited by soczekpl, 26 September 2016 - 13:56.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#1129 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 26 September 2016 - 14:17

Mój Plus też niema wady ekranu. To chyba przypadłość w większości dotykająca małe iPhony.

#1130 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 26 September 2016 - 14:22

Muszę przyznać, że nie ma u mnie żadnego WOW. 

Ekran może delikatnie jaśniejszy, drugi aparat może się przyda, może nie. Do braku przycisku muszę się przyzwyczaić.

Na zdjęciach ta sama kasza jak w 6s/6s+. Są może nieco bardziej jaskrawe i jaśniejsze. I tyle.

I wkurza mnie brak normalnego etui, PURO wyrzucę do śmieci - okropieństwo, nie polecam.

Mam zamówionego Spigena Thin Fit, ale coś "Paczkomaty" słabo się starają i nie wiem kiedy dotrze.

#1131 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 26 September 2016 - 14:30

Muszę przyznać, że nie ma u mnie żadnego WOW.
Ekran może delikatnie jaśniejszy, drugi aparat może się przyda, może nie. Do braku przycisku muszę się przyzwyczaić.
Na zdjęciach ta sama kasza jak w 6s/6s+. Są może nieco bardziej jaskrawe i jaśniejsze. I tyle.
I wkurza mnie brak normalnego etui, PURO wyrzucę do śmieci - okropieństwo, nie polecam.
Mam zamówionego Spigena Thin Fit, ale coś "Paczkomaty" słabo się starają i nie wiem kiedy dotrze.

Fotki z raw, biją galaxy s7 i każdy inny telefon. Zrobiłem już około 600 i sprawdzone info :)

#1132 Kryman

Kryman
  • 28 posts

Posted 26 September 2016 - 14:34

Zrobiłeś 600 zdjęć w 3 dni? :blink:

W mojej ocenie nawet zdjęcia w zwykłym formacie są lepsze od tych z S7, czy 6s.

Naturalne, żywe kolory, dobra szczegółowość. W 6s często wychodziły "ponure" zdjęcia, tutaj nie ma tego problemu, w S7 z kolei przeostrzenie zdjęć wyglądało fatalnie, przekłamane kolory itd.

W 7 jest elegancko.

#1133 DMCK

DMCK
  • 211 posts

Posted 26 September 2016 - 14:35

Telefon zawiozłem do Komputronika (tam gdzie go kupiłem) i zażądałem zwrotu pieniędzy lub wymianę na nowy egzemplarz, oczywiście nie chcieli się zgodzić (twierdząc że kupując na firmę, osobiście nie przysługuje takie prawo), więc napisałem pismo z żądaniem zwrotu poniesionych kosztów lub wymiany na nowy i tak oto zostałem z Szajsungiem A5 :/ Podobno mają 14 dni na ustosunkowanie się do mojego pisma. 

Przerabiałem to z nimi. Kupując na firmę zrzekasz się praw z tytułu rękojmi.

#1134 Moongroow

Moongroow
  • 335 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 September 2016 - 14:36

Tak czułem, że ten prototyp TID będzie padał...
Także dobrze, że zostałem przy 6s...
Dopiero w 7s wszelkie tego typu niedogodności zapewne zostaną wyeliminowane.

Edited by Moongroow, 26 September 2016 - 14:38.

#1135 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 26 September 2016 - 14:41

Naturalne, żywe kolory, dobra szczegółowość. W 6s często wychodziły "ponure" zdjęcia, tutaj nie ma tego problemu, w S7 z kolei przeostrzenie zdjęć wyglądało fatalnie, przekłamane kolory itd.
W 7 jest elegancko.

Nieco ponad 600 :) i bez filtrów przy dużym zoomie nie ma ziarna. Jest mega dobrze. A wyświetlacz 7 bije wszystkie amoledy i inne badziewia. Fhd na plusie musi urywać dupę, bo na małej 7 jest bajka.

#1136 skit777

skit777
  • 215 posts

Posted 26 September 2016 - 14:45

Tomciopaluch
Chłopie co ty bierzesz??chyba nie myślisz ze ktoś weźmie na poważnie to o czym tu opowiadasz bo większość zainteresowanych ma już w domu ten telefon.

#1137 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 26 September 2016 - 14:53

Podobno iphone 7 ma zauwazalnie mocniejsza antene. Ktoś może to potwierdzic? 

Do testu potrzebny będzie jakiś poprzedni model i karta sim tego samego operatora.

Wbijacie *3001#12345# w dialerze i u góry w miejscu nazwy operatora pojawi sie moc w dB. Test najlepiej przeprowadzić w zasięgu LTE, najlepiej też sprawdzić czy na pewno telefon połączył się z tym samym nadajnikiem w tej samej częstotliwości. W menu Field Test wchodzimy w SERVING CELL INFO i sprawdzamy FREQ BAND INDICATOR (to jest wartość BAND, np 3 oznacza LTE 1800), oraz CELL IDENTITY (id stacji eNodeB).

u mnie ten kod nie dziala. 10.0.2 ip 7

W 7 jest elegancko.

gdzie przelaczyc na tryb raw??

#1138 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 26 September 2016 - 14:57

Tomciopaluch
Chłopie co ty bierzesz??chyba nie myślisz ze ktoś weźmie na poważnie to o czym tu opowiadasz bo większość zainteresowanych ma już w domu ten telefon.

No to widocznie rawa nie odróżniasz od jpg i nie umiesz zrobić... fakt. Aplikacja aparat wbudowana robili lekko lepsze zdjęcia od 6s, a po wejściu w raw bije wszystko. Zreszta nie będę się kłócił. Dla hejtoerow mogę dać link do dropboxa i sobie popatrzysz, ze jednak urywa dupę.

Zewnętrzna apka musi wlecieć. Ja mam z lightrooma

#1139 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2016 - 15:14

Przerabiałem to z nimi. Kupując na firmę zrzekasz się praw z tytułu rękojmi.

I co dalej w takim przypadku? Jaki był efekt finalny "walki" z nimi? 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#1140 skit777

skit777
  • 215 posts

Posted 26 September 2016 - 15:28

Sprawdzałem lightrooma oraz procamera w trybie raw i chyba "to co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłoga"Urwania "dupy"nie ma i długo nie będzie wiec oszczędź sobie tych ochów i achów bo tak naprawdę nie ma nad czym.

#1141 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 26 September 2016 - 15:30

Sprawdzałem lightrooma oraz procamera w trybie raw i chyba "to co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłoga"Urwania "dupy"nie ma i długo nie będzie wiec oszczędź sobie tych ochów i achów bo tak naprawdę nie ma nad czym.

Co ja będę z takim dyskutował. Pozdrawiam

#1142 zalezi

zalezi
  • 37 posts

Posted 26 September 2016 - 15:40

Zapodaj w takim razie te urywające zdjęcia - ocenimy.

#1143 skit777

skit777
  • 215 posts

Posted 26 September 2016 - 15:46

Masz racje.
Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz skoro nie wstyd Ci takich bredni opowiadać ludziom.
Prawda jest taka ze zdjęcia z ip7 nie są takie emejzing jak to zapowiadali bo już podstarzały s7 robi lepsze w każdych warunkach. Wyświetlacz zwykłego IP 7 bije wszystko?Tym utwierdzasz moja tezę co do tego ze zielony jesteś.
Oczywiście nie mówię ze robi złe zdjęcia bo są bardzo ładne ale nie najlepsze. O ile wyświetlacz ip7 plus jest naprawdę super to mając oba urządzenia obok siebie i przeglądając choćby te same tapety można zauważyć ze "małemu" iphonowi troszkę brakuje do większego brata.

#1144 zalezi

zalezi
  • 37 posts

Posted 26 September 2016 - 15:49

Przede wszystkim, widać niższą rozdzielczość i niższe ppi w małej 7. Czcionki patrząc z bliska są delikatnie postrzępione. 

#1145 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 26 September 2016 - 15:54

No ale o co wy walczycie?? kupujemy  tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....

#1146 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 26 September 2016 - 16:24

No ale o co wy walczycie?? kupujemy tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....

Kolego naucz się języka, bo to wypisujesz to tortura.

"Odkąd", "apyl" a nie żadne ejpl.

 MacBook Pro 13' Retina Early 2015  Magic Mouse  iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość

#1147 skit777

skit777
  • 215 posts

Posted 26 September 2016 - 16:33

To teraz Ty pojechałeś w stylu "forum android"
Można na iPhone psioczyc ale to i tak jedyny słuszny wybór dla kogoś kto chce mieć wszystko jak trzeba po wyjęciu z pudełka.
  • guteksk7 likes this

#1148 Moongroow

Moongroow
  • 335 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 September 2016 - 16:49

No ale o co wy walczycie?? kupujemy tanie chinskie badziewie z ogromna marza a oczekujecie nie wiadomo czego.... wiadomym jest, ze technologicznie ejpl odstaje od reszty swiata- system mieli w miare dobry ale to tez powoli sie psuje odkod Stefan J umarl.... takze ten tego..... badziew z ogromna marza nie stanie sie nagle super smatphonem....

Twój argument jest inwalidą x)
Telefony nadal jak były dobre tak dalej są.
iPhone zawsze był dla określonej grupy użytkowników.
Lubisz porządek? Płynność, konkretnie zabezpieczoną chmurę? Bierzesz iOS. Lubisz dłubać w systemie i mieć bałagan? Bierzesz Robocika i tyle :)

#1149 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 September 2016 - 16:53

Faktycznie, zabrakło gwiazdki na końcu:

*3001#12345#*

Edited by iNdeed, 26 September 2016 - 16:54.

#1150 zalezi

zalezi
  • 37 posts

Posted 26 September 2016 - 17:12

To teraz Ty pojechałeś w stylu "forum android"
Można na iPhone psioczyc ale to i tak jedyny słuszny wybór dla kogoś kto chce mieć wszystko jak trzeba po wyjęciu z pudełka.

Nie prawda. Taki HTC 10 oferuje wszystko prosto z pudełka.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users