Dalej nie zalatany problem z rozlaczaniem wifi na MB, co najlepsze wifi pod windows 10 smiga idealnie.
Ta firma schodzi na psy.
U mnie problem nie wystąpił na żadnym systemie. Od Mavericks po El Sierra
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 26 września 2016 - 15:11
Dalej nie zalatany problem z rozlaczaniem wifi na MB, co najlepsze wifi pod windows 10 smiga idealnie.
Ta firma schodzi na psy.
Napisano 26 września 2016 - 15:34
U mine Magic Mouse 2 się czasami wyłącza / włącza
Napisano 26 września 2016 - 15:37
U mine Magic Mouse 2 się czasami wyłącza / włącza
Napisano 26 września 2016 - 20:45
W menu aplikacji zniknęła zawartość poszczególnych funkcji - we wszystkich aktywnych aplikacjach. Pasek adresu przeglądarki (tu Chrome) czarny - nic nie da się wpisać. Po restarcie wszystko wróciło do normy.... twardym
Czy to odosobniony przypadek, czy może komuś się przytrafiło owo zdarzenie?
Napisano 27 września 2016 - 00:04
Posty dotyczące aplikacji firm trzecich przeniosłem do Kompatybilność oprogramowania. Całkowicie odbiegające od wątku usunąłem. Dziękuję z góry za trzymanie się tematu, a jeżeli to konieczne, zakładanie nowych.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 27 września 2016 - 09:48
Instalacja systemu z partycji przywracania rozwiązuje większość problemów, o których piszecie.
Zauważyłem za to inny błąd. W aplikacji Mail miga treść wszystkich wiadomości kiedy wybieram dowolną z nich.
Użytkownik dliwski edytował ten post 27 września 2016 - 09:48
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 27 września 2016 - 14:57
Nie z USB a z partycji przywracania ?
Napisano 27 września 2016 - 15:32
Aplikacja notatki nie działa tzn. uruchamia się i od razu zamyka. Miał ktoś podobny problem ?
Napisano 27 września 2016 - 18:14
Aplikacja notatki nie działa tzn. uruchamia się i od razu zamyka. Miał ktoś podobny problem ?
Ja Pomaga restart komputera... ja jakiś czas;/
Napisano 27 września 2016 - 19:11
Napisano 27 września 2016 - 19:15
Ja
Pomaga restart komputera... ja jakiś czas;/
pomogło, zobaczymy na jak długo
Napisano 27 września 2016 - 20:33
Napisano 28 września 2016 - 17:51
Nie, to jest bez sensu. Miał być wątek o globalnych błędach systemu (zwłaszcza w becie), a robicie śmietnik 'bo mi nie działa soft X!'. Nie, to nie.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych