No cóż, jak widać niektórzy zdecydowanie mijają się ze swoim powołaniem...co robi ksiadz pedofil w tym zestawieniu nie wiem - skoro dostal swiecenia to droga do Damaszku powinna byc za nim, a nie przed nim...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 31 stycznia 2008 - 19:15
No cóż, jak widać niektórzy zdecydowanie mijają się ze swoim powołaniem...co robi ksiadz pedofil w tym zestawieniu nie wiem - skoro dostal swiecenia to droga do Damaszku powinna byc za nim, a nie przed nim...
Napisano 02 lutego 2008 - 18:05
Moim oobistym zdaniem - dlaczego nie? Nie nawidzę cenzury. Uważam, że choćby nie wiem jakie zło mój sąsiad propagował - ma do tego prawo.
Czy mało mi nietolerancji w telewizji, gazetach, itd? Tam aż się roi od pomysłów lewaków.
Pytanie brzmi, dlaczego Ty nie chcesz tolerować moich poglądów na tym forum?
Napisano 02 lutego 2008 - 18:57
Napisano 02 lutego 2008 - 19:23
Napisano 02 lutego 2008 - 19:36
Napisano 02 lutego 2008 - 19:37
Uważam, że powinien mieć do tego jak największe prawo. Zwłaszcza w swoim domu (bo jestem skłonny na kompromis na terenie należącym bezpośrednio do państwa, gdzie wtedy rząd może ustalać jakie chce "społecznie akceptowalne" reguły).Uważasz, że sąsiad głoszący poglądy faszystowskie i wielbiący Hitlera za jego nazizm ma prowo do głoszenia swoich poglądów?
Napisano 02 lutego 2008 - 19:46
Napisano 02 lutego 2008 - 19:55
Uważam, że powinien mieć do tego jak największe prawo. Zwłaszcza w swoim domu (bo jestem skłonny na kompromis na terenie należącym bezpośrednio do państwa, gdzie wtedy rząd może ustalać jakie chce "społecznie akceptowalne" reguły).
TAK, uważam, że Wolność Słowa to podstawa. Naruszanie tej zasady to jest czystą formą totalitaryzmu.
zgadzam się z MacDada, to są moje poglądy i nic komuś do tego że nie lubię gejów. Tak samo może mnie gej nienawidzieć że jestem hetero. Co do nazizmu to akurat tu Panowie wchodzimy na grząski grunt bo tylko z książek wiemy co Ci popaprańce robili więc raczej aż tak daleko bym się nie zapuszczał
Napisano 02 lutego 2008 - 20:01
Napisano 02 lutego 2008 - 20:14
woocash no właśnie dlatego wydaje mi się niestosowne wypowiadanie się na ten temat bo nie wiemy dokładnie
Napisano 02 lutego 2008 - 20:38
Napisano 02 lutego 2008 - 20:58
@woocash
rozroznij kolego przyzwolenie na gloszenie pogladow z ich akceptacja, w szczegolnosci z przyzwoleniem tych tresci i dzialan, ktore sa zabronione z racji obiektywnych nastepstw jakie za soba niosa, a nie subiektywnej oceny samej ideologi.
czyli, dopuszczam mozliwosc gloszenia roznych farmozonow o zydach, poza tymi, ktore bezposrednio zachecajaa do przemocy. nie dlatego, ze zachecaja do przemocy wobec zydow akurat, ale dlatego, ze naklanianie do przemocy samo w sobie jest zlem. co w tym niemoralnego?
oczywiscie imho, co na to macdada nie wiem;]
Napisano 02 lutego 2008 - 21:09
Napisano 02 lutego 2008 - 21:20
Czekaj, czekaj - jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, to znaczy, że uważasz, że kazdy w swoim domu może głosić poglądy faszystkowskie? Tzn, może wpajać je swoim dzieciom, lub organizować spotkania zwolenników faszyzmu?
I dalej, napisałeś "Zwłaszcza w swoim domu", czyli jeżeli również dobrze rozumiem - nie miałbyś nic przeciwko, a nawet uważałbyś za słuszne, gdyby każdy miał możliwość głoszenia takich poglądów wszem i wobec nawet poza domem?
Napisano 02 lutego 2008 - 21:22
Napisano 02 lutego 2008 - 21:22
Napisano 02 lutego 2008 - 21:27
Napisano 02 lutego 2008 - 21:31
Mam nadzieję, że nie obrazisz się, jeżeli Twoje poglądy uznam za niedojrzałe :-)
Cóż, może jestem uprzedzony.
Być może dlatego, że faszyści chcieliby (i już to zrobili) zabijać ludzi, w przeciwieństwie do facetów noszących stringi i tipsy...
Napisano 02 lutego 2008 - 21:33
A dlaczego, ze tak zapytam?
p.s. przypominam Regulamin Forum: analizujemy poglady, nie zas osoby.
Napisano 02 lutego 2008 - 21:34
Jesli pomyslisz o konsekwencjach , to obydwie te grupy roznia sie tylko sposobem usmiercania gatunku ;P
Jesli pomyslisz o konsekwencjach , to obydwie te grupy roznia sie tylko sposobem usmiercania gatunku ;P
Napisano 02 lutego 2008 - 21:38
Napisano 02 lutego 2008 - 21:41
Napisano 02 lutego 2008 - 21:43
Woocash, ja osobiscie jestem 100% za prywatyzacja sluzby zdrowia ktorej wynikiem bylby wzrost pomocy osobom bezrobotny oraz emerytom i rencistom.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych