Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesiadka z iPhone 6s na Galaxy S7/?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
546 odpowiedzi w tym temacie

#376 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 12:00

Bierz iPhone

#377 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 12:26

Podejmij męska decyzje. I coś w końcu kup. Bo się motasz jak 10 latek. Nikt za ciebie tego nie zrobi a odpowiedzi już uzyskałeś chyba wszystkie możliwe. Albo rzuć moneta. Effe już na samym początku temat praktycznie wyczerpał, a ty jeszcze drążysz i drążysz, bla bla bla nie mogę się zdecydować.

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 03 czerwca 2016 - 12:31

• Giallorosso lubi to

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#378 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2016 - 12:38

Panowie dajcie juz luz z tym co mam kupic corce, bo wyraznie napisalem ze kupie to co uznam za sluszne. Po raz kolejny pisze ze chcialem porozmaiac o tych telefonach stojac troche z boku i majac tam jakis dystans, jednak wiadomo czasami trudno byc i w takim wypadku obiektywnym jak cos robi wrazenie.

Wlasnie wrocilem ze spotkanie z znajomym ktory ma iPhone 6s Plus... troche sie nim pobawilem, cyklem fotki bez zastanowienia sie ot jak to czasem sie robi...

Tutaj @effe zwracam honor - fakt w przypadku Plusa i jego dosc sporych rozmiarow moze wypasc z reki (zwlaszcza ze rece mam dosc male). Trzymajac go trzyma sie w miare pewnie, ale przy obsludze robi sie to juz problem. Myslalem ze to aluminium bedzie sie troche lepiej trzymalo reki - tutaj az sie boje co jest w Samsungu - patrzac na to ze w kilku recenzjach wszyscy pisali o tym ze to jest dosc spory problem i kazdy podchodzil do niego jak do jajka...

Natomiast jeszcze na szybko podeszlismy do iSpot i tutaj w przypadku 6s (uwzgledniajac moja reke) tego problemu juz nie bylo. Spokojnie pewny chwyt i obsluga kciukiem...

Wrazenie.... hmmm efektu "wow" nie bylo... Czarny 6s Plus wyglada przecietnie, nie jest brzydki - ale tez nie ma jakiegos szalu. Bialy 6s w iSpot wydawal mi sie ladniejszy, tez nie bylo efektu "wow" - ale nie bylo tez na zasadzie jaka brzydota. Prawde mowiac ladniej wygladal niz na fotkach w internecie... ale przy takiej ilosci telefonow jaka mamy na rynku szalu nie ma. Obiektywnie patrzac czarny kolor chyba troche psuje efekt i w moim odczuciu bialy jest ladniejszy...

@50mlfree
Tutaj owszem Samsung wracajac do slotu karty pamieci zrobil dobry krok... jednak nalezy pamietac ze to tez moze sie odbic na nim - bo jak ktos sobie kupi kiepska karte i wymusi zainstalowanie tam aplikacji - to poleci hejt o mulacym androidzie :) Zwlaszcza ze wiekszosc aplikacji na androida to nieszczesna Java ktora nie grzeszy wydajnoscia i kiepska aplikacja mozna zajechac kazdy procesor... Nawet lepiej wypada tutaj .NET-owy C# microsoftu odpalany na androidze pod mono (czyli to co promuje od jakiegos czasu Xamarin).

Z drugiej strony dalej patrzac na S7 i S7 edge - mamy niemal to samo, poza tym mniejszym "wow" w przypadku edge :)
Co do aparatu to jak pisalem osobiscie mam mieszane odczucia, w kilku recencjach ocenione byly bardzo podobnie. Niesty zamieszczone zdjecia w galeriach byly robione raczej z glowa (nie typowe pstrykniecia na szybko). Jedyne do czego sie ktos przuyczepil to "mydlo" na panoramkach, ale tutaj to pomijam - nie ma co wymagac od takiej optyki... a i w Canonowskich L-kach w cenie kilku takich telefonow "mydlo" sie trafia i ludzie dosc czesto idac kupowac obiektyw biora body i testuja obiektywy w sklepie.

Kolejna sprawa to w tym aparacie (a przynajmniej zdjecia jakie mozna znalezc w recenzjach) - sa jak to ocenilem "cukierkowe", inni na to powiedza ze trawa jest bardziej zielona niz w realu (czy jakies tam inne okreslenie). Tutaj ogladajac je na kalibrowanym Eizo i porownujac z fotkami 6s iPhone wychodzil lepiej. Wiadomo bylo to tez porownanie ze swiadomoscia ze od telefonu nie mozna wymagac zbyt wiele i tak na prawde do idealu brakowalo im sporo. Tutaj chyba wieksze znaczenie beda mialy preferencje co sie komu bardziej podoba.

Natomiast co mnie martwi i pytanie czy autor pewnej recenzji mial racje czy nie. To ze aparat przy takim procesorze jak w S7 nie powinien miec problemow, a czasem "lagowal" przy nacisnieciu "spustu migawki". Autor recenzji przypuszcza ze to moze byc wlasnie problem lapania dotyku na krawedziach w edge. Ja natomiast zastanawiam sie czy nie jest to pewien problem samego systemu bo z czyms takim spotkalem sie na niejednym Androidzie z prockami ktore tez nie powinny miec problemu. Pod tym wzgledem iPhone byl bezkonkurencyjny zawsze "klik" i fotka zrobiona.

Tutaj mam taka sprawe jak ktos majacy S7 (zwykly lub edge) mogl by strzelic jakies tam fotki bez zastanowienia sie do porownania. Bez kombinacji i starania sie by fotka ladnie wygladala...

Natomiast w sobote lub w niedziele zapewne wyskocze obczaic S7 :) ciekawe czy w realu edge tez zrobi takie "wow" jak na fotkach w internecie...

Wracajac jeszcze do prosby o fotki z S7 - to chodzi mniejwiecej o takie zdjecia jak te z iPhone 6s plus (z nimi bede po prostu porownywal), wyciagamy telefon i robimy "klik"...

238aa9c8dacc.jpg

20bdbebcad93.jpg

67e20f659873.jpg

Użytkownik tomud edytował ten post 03 czerwca 2016 - 13:04

#379 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 13:05

@tomud @50mlfree

Bierzcie iphona SE. Wilk syty owca cała.

Córka będzie zadowolona, wrzuci fotke na insta, snapa, czy jak to się teraz mówi i wsród rówieśników będzie cool.

Odnośnie porównań zostało wszystko już opisane. Ja z ciekawości jako drugi telefon wezmę sobie 7 edge.

Co do systemu i robienia fotek: iOS tez laguje od czasu do czasu klikając na migawkę.

Fakt mój IP 5s to przeżytek, ale działa ma się dobrze foty cyka , dzwoni z rak nie wypada.

Miłego weekendu

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#380 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2016 - 13:25

@Trancex

Wiesz nie do konca zostalo powiedziane, bo mnie najbardziej zastanawia co sklania do Edge (no moze poza wieksza matryca) i tym efektem "wow" w stosunku do zwyklego S7. Jaranie sie szybkim ladowaniem, bezprzewodowym, AOD... rozumiem ze jak sie mialo iPhona to jest jakas nowosc, ale takie przykladowe AOD to juz i w starszcych samsungach czy HTC jest od dawna... lacznie z futeralami ktore po zamknieciu robia rozne cuda ;)

Jak dla mnie tak patrzac na starsze modele samsunga plusami jest wlasnie powrot do karty pamieci, ciekawsze podejscie do aparatu (matryca)... bo lepsze wykonanie mamy juz od tamtego roku. Natomiast tak prawde mowiac i do wczesniejszych modeli nie mozna sie bylo zbyt mocno przyczyepic i IMHO bylo to bardziej na zadadzie hejtu... Mankamentem na 100% byla "nakladka" tragicznej jakosci powodujaca zamulanie - ale Android zawsze byl troche dla taki "power userow" co lubia sie bawic i dosc czesto konczylo sie na wgraniu alternatywnego oprogramowania.

Takie modowanie mialo tez czasem swoja zalete przykladowo Cyanogen Mod zawiera dosc ciekawy dotatek do kernela linuxa BFQ (Budget Fair Queueing) znacznie poprawiajacy szybkosc operacji I/O oraz BFS (Brain Fuck Scheduler) znacznie poprawiajacy "responsywnosc" w zastosowaniach desktopowych przy malej ilosci rdzeni (tzn. malej bo wiadomo kernel linuxa o ktory oparty jest android przystosowany jest bardziej pod duze serwery z ogromna iloscia rdzeni). Ciekawostka czy tacy producenci jak Samsung itp. tez tego uzywaja pozostanie zagadka...

• bf7a1f7821 lubi to

#381 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 13:48

Podejmij męska decyzje. I coś w końcu kup. Bo się motasz jak 10 latek. Nikt za ciebie tego nie zrobi a odpowiedzi już uzyskałeś chyba wszystkie możliwe. Albo rzuć moneta. Effe już na samym początku temat praktycznie wyczerpał, a ty jeszcze drążysz i drążysz, bla bla bla nie mogę się zdecydować.

Chyba za bardzo patrzę na aspekt "opłacalności" przed zmianą na iPhone 7. 

#382 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2016 - 14:12

Kupowanie telefonu (gadzetu) to zawsze strata... mniejsza lub wieksza - taki urok... zaraz wyjda kolejne i kolejne modele... za zwyczaj nie wnoszace zbyt wiele nowego. Kupujesz masz z tego przyjemnosc i tyle... tak kalkulujac to najlepiej cos w stylu Xiaomi i pobawic sie z softem... przy obecnie stosowanych procesorach nie ma juz jakis kolosalnych roznic...

Użytkownik tomud edytował ten post 03 czerwca 2016 - 14:13

#383 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 czerwca 2016 - 19:45

Skoro iPhone 6s Ci się znudził pod względem wyglądu to po co czekasz na iP7 jak będzie wyglądał praktycznie tak samo. Jak chcesz zostać z iPhone to weź teraz iP SE tylko pytanie czy taki ekran będzie Ci odpowiadał. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#384 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2016 - 20:36

To jescze cos napisze po co kombinowac @50mlfree tak jak pisalem rozsadny zakup pod wieloma wzgledami to nie jest, jaki telefon nie kupisz bedziesz w plecy mniej lub wiecej. Widziales go... podoba ci sie... kupuj bedziesz mial frajde... co innego jak bys chcial zainwestowac w cos kase itp. wtedy mozna liczyc... Jak podoba ci sie system na obecnym samsungu i chcesz byc rozsadniejszy i zapewne wygodniej pracowac (bo dalej mam przekonanie ze te zakrzywienia wiecej przeszkadzaja niz pomafaja) - bierz zwyklego s7...

Jak masz opory co do iPhona na zasadzie znudzil sie to jakiego nie wypuszcza ci sie znudzi. Ten system taki jest co nie znaczy ze to jest wada... po prostu trzeba wiedziec co sie wymaga od telefonu. Ten system jest celowo ograniczony, jak liczysz na rozne bajery to bedziesz mial zapewne kilkanascie aktualizacji iOS-a cos rozpierniczajacych i zacznie to dzialac jak pierwsze androidy. Myslisz ze apple celowo ogranicza pewna ingerencje w system, czy w wczesniejszych wersjach multitasking itp. - nie to nie jest celowac tylko wlasnie chec utrzymania stabilnosci - tab by zle napisana aplikacja go nie powalila. Na androidzie dalej mozesz sie spodziewac ze sciagniesz jakis syf ktory ci zamuli caly telefon - no ale cos za cos... Kwestia to podjac decyzje na co sie decydujesz.

Pomijam juz tutaj ze apple ma problemy w ostatnim czasie, ale takie jest zycie - to co pisalem programisci nie sa idealni i im bardziej rozbudowany system tych wpadek bedzie wiecej. Wiem bo zajmuje sie programowaniem miedzy innymi na urzadzenia embended i wiem jak to w duzych projektach w praktce wyglada. Wiele spraw czasem nie wychodzi na wewnetrznych testach i nic sie z tym nie zrobi... Chyba ze chcesz dalej wierzyc w "amazingi" - imho lepiej podjac swiaodoma decyzje.

To jest to co pisalem mnie iOS zbyt ograniczal, ale znam jego zalety i wielu osoba bym spokojnie telefon z takim systemem polecil bardziej niz androida...

#385 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 21:02

nieważne ;)

(jak skasować własnego posta?)

Użytkownik harti edytował ten post 03 czerwca 2016 - 21:10

#386 shogun21

shogun21
  • 77 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 23:29

ma tu ktoś w ogóle tego iphone se? bo forum apple, pełno osób ma s7, a nikt chyba se? 

#387 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 05:55

Zajrzyj do tematu se pierwsze wrażenia to się dowiesz.

Tomud piszesz, że zakrzywiony ekran wiesej przeszkadza niż pomaga. Powiedz jak długo używałem EDGE, że tak uważasz? Wg mnie nic nie przeszkadza a takie uwagi to słyszę głównie od osób które telefon widziały jedynie na półkach sklepowych. Kiedyś nie powiem sam tak myślałem, dopóki nie kupiłem i przetestowałem.
  • czesiekwiesiek lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#388 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 10:53

Zajrzyj do tematu se pierwsze wrażenia to się dowiesz.

Tomud piszesz, że zakrzywiony ekran wiesej przeszkadza niż pomaga. Powiedz jak długo używałem EDGE, że tak uważasz? Wg mnie nic nie przeszkadza a takie uwagi to słyszę głównie od osób które telefon widziały jedynie na półkach sklepowych. Kiedyś nie powiem sam tak myślałem, dopóki nie kupiłem i przetestowałem.

Opieram sie o recenzje na kilku wiekszych portalach gdzie telefony mieli jakis tam czas do testow, tak samo wspominales ze samsung pracuje nad poprawka aby nie lapal dotyku - a znajac Samsunga mozesz sie tych poprawek niedoczekac. Mialem ich telefonow i tabletow troche (w tym rozne Note) i za zwyczaj takie obiecanki konczyly sie na obiecankach (ze cos poprawia). Dlatego trzymam starego galaxy taba do czasu az sie rozsypie, szkoda wydawac kasy na nowy z ktorym zaraz wystapia podobne problemy i znowu trzeba bedzie sie bawic romami aby to poprawic (w tym przynajmniej po kilku miesiacach udalo mi sie doprowadzic soft do jakiejs tam normy)...

Wspomniane tez bylo o trudniejszym dostepie np. do elementow pojawiajacych sie np. w grach na zakrzywionych krawedziach itp. Fotki tych telefonow tez pokazuja dosc czesto jak krawedzie mocno odbijaja swiatlo i tego sie nie zmieni - beda to swiatlo odbijac (takie prawa fizyki). Nie przeszkadza to zapewne do puki nie ma tam jakis elementow ktore chcesz kliknac... Przykladowo ja bawilem sie troche s6 edge i tam czesto palcem udawalo mi sie klikac w bok ekranu co bylo dosc mocno irytujace jak tutaj jest to samo to - hmm wiekszy funnn ale niestety kosztem ergonomii i tyle. Owszem mozna nauczyc sie trzymac jakos dziwnie telefon - apple juz takie rady dawalo jak mieli problem z antena ;) Kwestia kto co woli wybrac napisalem to jasno...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 11:01

#389 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:02

Poprawka Samsunga była już nie raz wypuszczona. Więc tu akurat się mylisz. Poza tym Samsung nie musi tak często wypuszczać poprawek swojego softu jak IOS bo jest serio mało błędów i system działa bardzo stabilnie. Nie ma tu takich klocków jak skarżący bądź znikają cy statusbar czy opozniajacy i zawieszajacy się aparat. Często na 6s zdjęcie które musiałem zrobić szybko poszło się sypać.
Co do refleksów ekranu krawędziowego to się zgodzę, są ale czy one przeszkadzają aż tak hmmm nie wiem jak na to nie zwracam uwagi. Co do gier nigdy nie miałem problemu z przyciskami a funkcja i opcje pomagające w graniu miażdża konkurencję. Idzie wszystko pięknie poustawiać. Musisz przetestować sam a nie czytać opinii innych bo każdy inaczej to wszystko widzi.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#390 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:09

Poprawka Samsunga była już nie raz wypuszczona. Więc tu akurat się mylisz. Poza tym Samsung nie musi tak często wypuszczać poprawek swojego softu jak IOS bo jest serio mało błędów i system działa bardzo stabilnie. Nie ma tu takich klocków jak skarżący bądź znikają cy statusbar czy opozniajacy i zawieszajacy się aparat. Często na 6s zdjęcie które musiałem zrobić szybko poszło się sypać.
Co do refleksów ekranu krawędziowego to się zgodzę, są ale czy one przeszkadzają aż tak hmmm nie wiem jak na to nie zwracam uwagi. Co do gier nigdy nie miałem problemu z przyciskami a funkcja i opcje pomagające w graniu miażdża konkurencję. Idzie wszystko pięknie poustawiać. Musisz przetestować sam a nie czytać opinii innych bo każdy inaczej to wszystko widzi.

Owszem samsung na poczatku za zwyczaj poprawki wypuszcza i potem to sie konczy. To jest IMHO najwieksza wada tej firmy - zwlaszcza jak po dluzszym czasie ujawniaja sie jakies bledy w software. Wystarczy sobie na sammobile przesledzic baze firmware jak wyglada aktualizacja topowych modeli... To jest niestety najgorsza bolaczka, jak sie czesto zmienia telefony to owszem z tym mozna sie pogodzic. Jest jeszcze jedna wada slynny juz chyba na cala polske serwis Regenersis ;) ale to juz inna bajka...

Apple niestety mimo tego ze iOS juz dawno nie jest tym co byl i maja sporo wtop, to przynajmniej mozna liczyc na to ze po jakims czasie w koncu naprawia babola... w przypadku Samsunga bym na to nieliczyl - a przynajmniej do puki nie zobacze na wlasne oczy ze dbaja o klienta dluzej niz rok...

Na ostatni soft za zwyczaj mozna liczyc w momencie wyjscia nowego telefonu...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 11:12

#391 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:10

SE super się używa, mały, poręczny lekki, ale jednak nie ma żadnego startu do S7 Edge, Samsung przebija go ilością funkcji, bajerów, czy też samych komponentów. Natomiast chodzi mi po głowie, bo finansowo to we wrześniu nie będzie wyglądało tak drastycznie. Natomiast jak nie teraz to nigdy nie będzie okazji przesiąść się na Szajsunga. 

#392 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:13

Telefony jak większość zmieniam 2x w roku :) inni max 1x w roku więc jak mówię aktualizacje tu nie są aż tak potrzebne. Byłem wiele lat wielkim fanem apple jednak to co ostatnio się wyrabia i IOS od wersji ios8 jest ciągle w wersji beta mnie delikatnie mówiąc odrpchnelo od tej firmy.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#393 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:18

Telefony jak większość zmieniam 2x w roku :) inni max 1x w roku więc jak mówię aktualizacje tu nie są aż tak potrzebne. Byłem wiele lat wielkim fanem apple jednak to co ostatnio się wyrabia i IOS od wersji ios8 jest ciągle w wersji beta mnie delikatnie mówiąc odrpchnelo od tej firmy.

Wiem co sie wyrabia bo slysze od kuzyna ktory jest fanem apple :) - ale tak jest wszedzie. Kogo nie zapytam czy ktos ma samsunga czy htc, wszedzie jest podobnie. To jest wlasnie tez to czy sie czesto zmienia telefon czy chce miec na dluzej (wtedy takie cos nalezy brac pod uwage). Ja juz nie jestem jakims maniakiem (z wiekiem mi to przeszlo) i wole kase inwestowac niz kupowac ciagle jakies gadzety, co nie znaczy ze czasem na jakas bzdure nie wydam ;) - he he a ten edge tez mnie korci, z tym ze mam swiadomosc ze u mnie zakonczy kariere jako zegarek na biurku (i to mnie powstrzymuje) ;)

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 11:18

#394 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:21

Zobaczymy. Póki co za krótko go uzyskuje ok miesiąc czasu. Jak narazie zero błędów. Pewnie z czasem jakieś się pojawia zobaczymy. Nie problemem będzie sprzedać i kupić ip7 lub Note 6. Jednak jak narazie telefon z dnia na dzień robi na mnie coraz to większe wrażenie. Zwłaszcza wieczorne zdjęcia wbijaja w fotel :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#395 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:26

No to tak. Zakupiłem parę lat temu Samsung Galaxy Tab P6800. Porzucony przez Samsunga po niecałych 6 miesiącach (przegrana sprawa patentowa z Apple). Zero aktualizacji, zero poprawek. Po roku był wart może ze 100 PLN.

MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW

#396 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 11:50

Zobaczymy. Póki co za krótko go uzyskuje ok miesiąc czasu. Jak narazie zero błędów. Pewnie z czasem jakieś się pojawia zobaczymy. Nie problemem będzie sprzedać i kupić ip7 lub Note 6. Jednak jak narazie telefon z dnia na dzień robi na mnie coraz to większe wrażenie. Zwłaszcza wieczorne zdjęcia wbijaja w fotel :)

No bo jak pisalem - robi wrazenie i na mnie tez zrobil. Kwestia jak podchodzimy do sprzetu czy rozsadnie - czy chcemy sobie zrobic przyjemnosc (co nie jest czyms zlym bo na tym zycie polega).

Jeszcze co do softu apple to ja zatrzymalem sie z bulem na OS X 10.9 i sila kiedys trzeba bylo mnie odrywac od Snow Leoparda (zrobili to tylko nie wydajac na niego nowszego X Code). Nie chce znowu ryzykowac i spedzac kupe czasu grzebiac w konsoli dostosowujac system do wlasnych potrzeb... tez ten system to juz nie to co kiedys.

Z serwisu jestem w sumie zadowolony, choc mialem to szczescie i tylko raz korzystalem w dodatku po gwarancji (zalapalem sie na program wymiany plyt glownych z wadliwymi grafikami), wiec w porownaniu do jaj jakie mialem z Regenersis to jest bajka.

Natomiast jak bym mial teraz wrocic do smartfona to w sumie wybral bym chyba iPhone ktorego kiedys bym za nic nie kupil. Tzn. kiedys kupilem i wytrzymalem z nim tydzien. Teraz po prostu potrzebowal bym prosty telefon z kilkoma funkcjami typu e-mail i czasem zerknac po VPN w intranet firmy...

SE super się używa, mały, poręczny lekki, ale jednak nie ma żadnego startu do S7 Edge, Samsung przebija go ilością funkcji, bajerów, czy też samych komponentów. Natomiast chodzi mi po głowie, bo finansowo to we wrześniu nie będzie wyglądało tak drastycznie. Natomiast jak nie teraz to nigdy nie będzie okazji przesiąść się na Szajsunga. 

Wez ty juz nie kombinuj tylko kup sobie tego edge, bo widze ze ci sie podoba wiec co sobie bedziesz zalowal. Do wrzesnia to moze koniec swiata nastapic ;) a apple zapewne (o ile bedzie nowy iPhone) wypusci cos na wzor obecnego, a w iOS moze dojdzie ci rewolucyjna funkcja zmiany koloru ikonek ;)

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 11:32

#397 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 12:26

Słuchajcie, takie pytanie z innej beczki, czy można kupić iPhone bez dowodu zakupu? Polegać na samej dacie aktywacji. 

#398 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 12:38

Słuchajcie, takie pytanie z innej beczki, czy można kupić iPhone bez dowodu zakupu? Polegać na samej dacie aktywacji. 

a po co ci dowod zakupu.. przynajmniej w cortlandzie (jak czasami zanosilem cos  z firmy) nigdy o nic mnie takiego nie pytal (a mi sie nie chialo meczyc ksiegowej by faktur szukala). Przyjmowali sprzet od reki sprawdzajac tylko u siebie czy jest na gwarancji itp. Jak mi wymieniali plyte w macobook-u pro po gwaracnji to tak samo nawet nie mialem juz dokumentow zakupu (gdzies sie zapodzialy przy przeprowadzce) - sprawdzili tylko czy model lapie sie na wymiane..

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 12:41

#399 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 12:44

W Apple absolutnie nie jest wymagany dokument zakupu. Wystarczy data aktywacji. 

Co do serwisu to już nie przesadzajmy, że Samsung ma taki zły. Pracuję akurat w branży i klienci przynoszą mi telefony do sklepu i reklamują z tytułu gwarancji oraz rękojmi konsumenckiej i nie ma problemów z naprawami czy wymianami. 2-3 tygodnie i telefon wraca do klienta. 

Nie wiem jak wygląda sprawa kiedy zanosimy telefon bezpośrednio do sklepu Samsunga, czy wymieniają od ręki jak się kupi od nich bezpośrednio. 

Plusem jeszcze jak już wchodzimy w temat gwarancji jest to, że masz promocję do bodajże 11 czerwca 3 lata gwarancji oraz 1 rok na ekran za free. A nie rok jak daje Apple na cały sprzęt bez uszkodzeń mechanicznych.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#400 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 12:48

@effe - wydaje mi się, że Samsung Guard to tylko telefony z PL dystrybucji (w tym operator) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych