Kingstony nie pasują do nowych MBP ??? Co za bzdury. Sam kupowałem 2x4GB 1600 Mhz dedykowane do MBP 2012 i śmigają w moim macu aż miło. Popatrzcie na stronie Kingstona na symbole dedykowanych kości do Waszych komputerów a nie dajcie się naciągać. Za 8 GB dałem 180 zł a nie 960 zł jak wołają w Applu. Ktoś myśli na allegro, że jak napisze o elemencie że pasuje do sprzętu Apple'a to może wołać 3xtyle co normalnie ... co za kraj każdy chce zarobić na innych.
Will see:) Było już n+1 razy. Czas pokaże. Nie mówiąc o tym, że dedykowane do Apple sprzedaję za 200zł kość 8GB, czyli mogłeś kupić jedną kość, a za jakiś czas dokupić drugą (albo wcale nie dokupować i siedzieć na 10GB) - jak kasa przyjdzie, a 8GB nie będzie starczać. W ten sposób miałbyś 16GB, taniej niż wymiana 2x2, na 2x4, i później 2x8...
---------- Wpis dodano o 12:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:54 ----------
Ach te wypowiedzi na podstawie 1szt.
Sprawdziłem, wydałeś tyle, że kupiłeś kompatybilne Kingstony, nie zmienia to fakty, że problemy są z tanimi kingstonami. Te drogie kosztują tyle co pamięci sygnowane, bo są na modułach elpida (tych droższych).