Genialne i tak też chyba zrobię nawet wczoraj wpadłem na ten sam pomysł czyli wychodzi na to że jednak odnajdujemy jakąś nić porozumienia to miłe

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 18 listopada 2015 - 12:47
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 18 listopada 2015 - 12:58
A czemu mielibyśmy nie odnaleźć? To tylko forum, zwykła dyskusja, dzielenie się swoimi spostrzeżeniami i swoim punktem widzenia. I to co dla mnie niepojęte dla wielu może być całkowicie normalne. I vice versa. Nie oznacza to jednak że nie można porozumienia osiągnąć. Mogę się nawet założyć że znalazłoby się sporo innych spraw na które akurat mielibyśmy ten sam punkt widzenia.
Ja nawet rozumiem że nie możesz przeboleć barwy wyświetlacza. Tylko dziwi mnie że tak się męczysz, wymieniasz tyle razy, ja bym po prostu odpuścił i kupił coś od konkurencji.
iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB
Napisano 18 listopada 2015 - 13:04
też bym kupił coś od konkurencji......gdyby miało ios'a mało tego wróciłbym do swojej 6 którą sprzedałem............
Napisano 18 listopada 2015 - 13:11
Następnym razem sprzedawaj obecny telefon dopiero po zakupie nowego.
Jeśli chodzi o system to rozumiem doskonale. Z tym że ja jeszcze jak do tej pory żadnych problemów ze sprzętem nie miałem a jak zapewne wiesz afer było co niemiara, każdy nowy sprzęt jaki apple wypuszczało na rynek niedługo po premierze doczekiwał się swojej. Nie wiem, może za mało wybredny jestem.
- Dastia lubi to
iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB
Napisano 18 listopada 2015 - 13:15
to może zamówisz mi egzemplarz ze swojego konta a ja ci zrobie przelew mój drugi egzemplarz iphona 6 był idealny i 1 egzemplarz iPhona 5 ech kiedy to było........
Napisano 18 listopada 2015 - 19:44
Po raz kolejny napiszę: co to ma do rzeczy ile co kosztowało?
Porównujesz do ferrari, ok, dostałeś wgnieciony telefon?
Dobrze że zaznaczyłeś że wysyłasz im Twoim zdaniem wadliwy telefon. Po pierwsze oczekujesz czegoś czego producent nie jest w stanie Ci zapewnić. Gdyby produkowali dwa typy, jeden z ciepłym odcieniem, drugi z zimnym, każde inaczej kalibrowane lub każde z inną matrycą, i byłyby one dostępne właśnie w takich dwóch wersjach mógłbyś sobie wybrać jaki konkretnie chcesz. Tak jak jest z kolorem obudowy. I gdybyś zamówił Space Grey a dostał Silver normalne byłoby że doszło do pomyłki. Ale tak nie jest, to nie wina ani producenta, ani złośliwość sprzedawców. To samo z głośnikiem, po prostu w tej akurat konstrukcji jedne tony tak akurat brzmią, lub też w tym sofcie akurat tak equalizer skalibrowali. O luzach na przełącznikach czy grzechotaniach przy potrząsaniu to już nawet nie ma co pisać.
Tak sobie czytam twoje posty od wczoraj i się zastanawiam z czym masz problem? Z tym że ktoś ma inne zdanie niż ty? Czy poprostu lubisz tak o niczym popisać?
Po pierwsze skoro jest masa ludzi która pisze że mają idealny głośnik i nic nie trzeszczy a mój trzeszczy do dlaczego mam nie wymienić ? Bo ciebie to boli? Mam ochotę wymieniać to wymieniam, co mnie to kosztuje ? Dokładnie nic, kurier przywozi, kurier zabiera, nie wielkie zaangażowanie, myślę że ty więcej czasu straciłeś na trolowaniu w tym temacie niż ja na wymianach telefonu
Po drugie będę wymieniał nie zależnie ile kosztuje kupowany przedmiot, sam pracuję w handlu od lat i klient ma być zadowolony, są oczywiście osoby którym nie przeszkadza jakaś wada i tak naprawdę nawet nie jest dla nich wadą nie zauważają jej więc dla nich nie istnieje i są tacy którzy mają większe wymagania i oczekiwania tylko jaki masz w tym problem ??? Bo ktoś ma różne zdanie niż ty? A kto ty jesteś ?
Po trzecie z podpisu wynika że korzystasz z 4S, a masz najwięcej do powiedzenia w temacie dotyczącym 6s ... Pan specjalista czy to po prostu ból d..y?
Wyluzuj trochę i jeżeli uważasz za oszołomów tych którzy wymieniaja kilka razy to pozwól im być oszołomami, bądź dumny że ty do tej grupy nie należysz i przestań trolować
- Sebosz, makemymind i RBB lubią to
Napisano 18 listopada 2015 - 20:20
Wczoraj dostałem 3 sztuką i powiem tak: do głośników to mam szczęście:P, ale wyświetlacz po raz trzeci ciemny u góry. Chyba na tym skończę wielką loterię ekranową Zresztą ktoś tu wcześniej pisał, że 30 sztuk widział i wszystkie miały nierówne podświetlenie
Co do żółtych ekranów, to porównywałem ze starą 5ską i 6s ma zimniejszą biel, według mnie jest ok:D Tylko to nierówne podświetlenie....ehhhhh
Napisano 18 listopada 2015 - 23:39
Tak sobie czytam twoje posty od wczoraj i się zastanawiam z czym masz problem? Z tym że ktoś ma inne zdanie niż ty? Czy poprostu lubisz tak o niczym popisać?
Po pierwsze skoro jest masa ludzi która pisze że mają idealny głośnik i nic nie trzeszczy a mój trzeszczy do dlaczego mam nie wymienić ? Bo ciebie to boli?
Mam ochotę wymieniać to wymieniam, co mnie to kosztuje ? Dokładnie nic, kurier przywozi, kurier zabiera, nie wielkie zaangażowanie, myślę że ty więcej czasu straciłeś na trolowaniu w tym temacie niż ja na wymianach telefonu
Po drugie będę wymieniał nie zależnie ile kosztuje kupowany przedmiot, sam pracuję w handlu od lat i klient ma być zadowolony, są oczywiście osoby którym nie przeszkadza jakaś wada i tak naprawdę nawet nie jest dla nich wadą nie zauważają jej więc dla nich nie istnieje i są tacy którzy mają większe wymagania i oczekiwania tylko jaki masz w tym problem ??? Bo ktoś ma różne zdanie niż ty? A kto ty jesteś ?
Po trzecie z podpisu wynika że korzystasz z 4S, a masz najwięcej do powiedzenia w temacie dotyczącym 6s ... Pan specjalista czy to po prostu ból d..y?
Wyluzuj trochę i jeżeli uważasz za oszołomów tych którzy wymieniaja kilka razy to pozwól im być oszołomami, bądź dumny że ty do tej grupy nie należysz i przestań trolować
Skoro piszę o niczym to po co odpowiadasz? Do niczego raczej trudno się ustosunkować.
Po pierwsze: Ciebie to nic nie kosztuje. Ale firmę owszem. Musi Ci wydać drugie urządzenie, musi opłacić kurierów. Nie uważasz tego nadużywanie dobrej woli Apple? I to też nie ma nic do rzeczy że dla nich to grosze. Liczy się sam fakt.
Po drugie: jeśli sam pracujesz w handlu to podejrzewam że jesteś jedynie sprzedawcą bądź akwizytorem, bo gdybyś sprzedawał swój towar wiedziałbyś jakim sam jesteś upierdliwym klientem.
Po trzecie: owszem mam 4s bo uważam ten model za ostatni ładny i udany telefon jaki firma ta wypuściła na rynek. Gdybyś zadał sobie trudu i przeczytał moje posty wiedziałbyś o tym. Poza tym jakie to ma znaczenie? Ale dobrze, niech będzie, mam wielki ból i zżera mnie zazdrość że nie stać mnie na wyższy model. Niech mam chociaż tą satysfakcję że nie wydałem na niego kupy siana i nie muszę z lupą sprawdzać spasowania, zażółceń, pierdzenia głośnika itp bo kasa poszła na niego niewielka.
I na koniec: masz rację, dalsza dyskusja zbędna, nie lubię się ani kopać z koniem ani bić z wodą.
Wymieniajcie dalej. Na zdrowie!
- kdworaczyk i moo lubią to
Napisano 19 listopada 2015 - 08:32
Na zdrowie jest tu jak najbardziej trafnym określeniem bo następne zamówienie zrobie prawdopodobnie na 1 grudnia ale moje mocne postanowienie poprawy będzie polegało na tym że(obym nie musiał wymieniać) jak będę musiał wymienić to wymienię max 3 razy i dam sobie spokój z tą loterią chyba że wada będzie ewidentna ale jeśli będzie to tylko źółta tinta to chyba dla własnego zdrowia psychicznego dam sobie spokój........ jak mnie to będzie jakoś strasznie denerwowało to pójdę do jakiegoś cortlandu i zobaczę co tam mi powiedzą przecież jest rok gwarancji...... a jeśli nawet nie to po prostu za rok kupie iPhona 7 zaraz po premierze i tyle.......
dlaczego odpuszczę? powody są trzy
1. innego telefonu i tak nie kupię bo nie ma IOS'a
2. już nawet względnie pomijając koszty Apple po prostu ja mam dość już tej zabawy więc odpuszczę dla własnego zdrowia psychicznego
3. Chce mieć w końcu telefon..............
tak BTW myśle że wątek(a przynajmniej samo pisanie w nim powinno być zarezerwowane, choć wiem że to technicznie raczej niemożliwe) dla tych co kupili lub względnie mają zamówienia na iPhone 6s bo już chyba wiem jaki mechanizm psychologiczny kieruje kolegą Kris-em to chyba jest coś w stylu "nie kupiłem ale wejdę na wątek i zobaczę dlaczego nie kupiłem......"
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 19 listopada 2015 - 08:45
Napisano 19 listopada 2015 - 08:48
Po pierwsze skoro jest masa ludzi która pisze że mają idealny głośnik i nic nie trzeszczy a mój trzeszczy do dlaczego mam nie wymienić ? Bo ciebie to boli?
Mam ochotę wymieniać to wymieniam, co mnie to kosztuje ? Dokładnie nic, kurier przywozi, kurier zabiera, nie wielkie zaangażowanie, myślę że ty więcej czasu straciłeś na trolowaniu w tym temacie niż ja na wymianach telefonu
Skoro piszę o niczym to po co odpowiadasz? Do niczego raczej trudno się ustosunkować.
Po pierwsze: Ciebie to nic nie kosztuje. Ale firmę owszem. Musi Ci wydać drugie urządzenie, musi opłacić kurierów. Nie uważasz tego nadużywanie dobrej woli Apple? I to też nie ma nic do rzeczy że dla nich to grosze. Liczy się sam fakt.
Po drugie: jeśli sam pracujesz w handlu to podejrzewam że jesteś jedynie sprzedawcą bądź akwizytorem, bo gdybyś sprzedawał swój towar wiedziałbyś jakim sam jesteś upierdliwym klientem.
Po trzecie: owszem mam 4s bo uważam ten model za ostatni ładny i udany telefon jaki firma ta wypuściła na rynek. Gdybyś zadał sobie trudu i przeczytał moje posty wiedziałbyś o tym. Poza tym jakie to ma znaczenie? Ale dobrze, niech będzie, mam wielki ból i zżera mnie zazdrość że nie stać mnie na wyższy model. Niech mam chociaż tą satysfakcję że nie wydałem na niego kupy siana i nie muszę z lupą sprawdzać spasowania, zażółceń, pierdzenia głośnika itp bo kasa poszła na niego niewielka.
I na koniec: masz rację, dalsza dyskusja zbędna, nie lubię się ani kopać z koniem ani bić z wodą.
Wymieniajcie dalej. Na zdrowie!
Nudni jesteście z tym swoim problemem wymieniania co chwilę telefonów. Posiadałem wszystkie modele iPhonów począwszy od 2g i nie miałem problemów z telefonami no raz po miesiącu używania iPhona 5s nagle sam zaczął podgłaśniać się w czasie rozmów. Poszedłem oddałem na gwarancji za 5 dni dostałem refuba stan był idealny. Teraz posiadam iPhona 6 i nosze się z zamiarem przesiadki na 6s, śledzę od jakiegoś czasu ten wątek i na prawdę staje się już nudne wysłuchiwanie jączenie kilku osób na temat ich problemów z tak beznadziejnym telefonem jakim jest iPhone. Załóżcie sobie nowy temat gdzie będziecie się prześcigać między sobą ilością wymienionych telefonów, informacjami czy już kurier wyjechał do Was z nowym iPhonem, czy miał zasikany ekran, jak luźny ma przycisk. Temat "Pierwsze wrażenie" rozumie jako informacje od osoby, która stała się szczęśliwym posiadaczem nowego telefonu i daje znać innym co jej się podoba a co nie. Czy jest zadowolona z wyboru co ją zaskoczyło mile a co nie !
Pytanie do moderatorów tego forum nie da się upomnieć nie które osoby i nakierować na temat ?
Napisano 19 listopada 2015 - 09:05
o ile kwestia trzeszczących głośników luzu w przycisku czy paprochów pod ekranem również dla mnie jest zabawna i w swoich telefonach nawet tego nie sprawdzam o tyle kwestia temperatury barwowej występuje już od 4s jednym to przeszkadza (np mi) inni nawet tego nie zauważą jeśli chodzi natomiast o moje pierwsze wrażenia to podzieliłem się nimi parę postów temu
jeśli zadajesz już tego typu pytanie do moderatorów to powinno brzmieć ono mniej więcej tak
Czy jeśli ktoś odnosi pierwsze wrażenie że jego telefon ma jakąkolwiek wadę fabryczną to dalej są to "pierwsze wrażenia" czy już np. "pytania i problemy"?
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 19 listopada 2015 - 09:07
Napisano 19 listopada 2015 - 10:09
Ja kupiłem 6S miesiąc temu, wymienił parę dni temu bo denerwował mnie paproch pod wyświetlaczem. Poza tym był idealny. Cortland w 24h wymienił mi na nowy albo refurbowany, cokolwiek, i jest absolutnie idealny. Nie wiem gdzie Wy te wady wszędzie widzicie..
Napisano 19 listopada 2015 - 10:14
No tak, ja dostałem wolny od wad to z pewnością reszta zmyśla Uwielbiam takie rozumowanie.
- Michi18 lubi to
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 19 listopada 2015 - 10:17
No tak, ja dostałem wolny od wad to z pewnością reszta zmyśla
Uwielbiam takie rozumowanie.
nie, nie, broń Boże. sam wymieniałem jakiś czas temu 6stkę dwa razy ale tam były ewidentne wady odrazu po wymianie - brak wifi np. chodzi mi o ludzkie przewrażliwienie i wymienianie do "skutku" na lekko luźny przyciski ściszania etc
Napisano 19 listopada 2015 - 10:53
Czy na zwykłej 6S potrząsając telefon też wam lata soczewka aparatu jak w poprzednich modelach?
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 19 listopada 2015 - 11:15
Czy na zwykłej 6S potrząsając telefon też wam lata soczewka aparatu jak w poprzednich modelach?
lata chyba od 4s taki" ficzer"
Napisano 19 listopada 2015 - 11:15
w moim przypadku nie lata
Napisano 19 listopada 2015 - 11:18
W koncu optyka jest ruchoma wiec to normalne raczej.
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 19 listopada 2015 - 11:18
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 19 listopada 2015 - 11:26
lata we wszystkich to normalne
Napisano 19 listopada 2015 - 11:29
Skoro jest tam AF to jak ma nie latać??
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 19 listopada 2015 - 19:52
w moim przypadku nie lata
Skoro wszystkim lata (bo ma latać), a Tobie - nie, to moze jednak "zepsuty"
- kris2k lubi to
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 19 listopada 2015 - 21:00
Skoro wszystkim lata (bo ma latać), a Tobie - nie, to moze jednak "zepsuty"
Ja też myślałam, że nie lata, ale jak się mocniej potrzącha to już słychać coś tam.
iPhone 14 PRO Max
Napisano 20 listopada 2015 - 16:00
Napisano 20 listopada 2015 - 16:19
Jak wygląda sytuacja z dostępnością 6S u operatorów? Są od ręki? Jeśli tak to czy wszystkie pojemności i kolory?
Największy problem jest z iP6s 64 Space Gray.
Napisano 20 listopada 2015 - 17:24

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych