Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 3 głosy

OS X 10.11 El Capitan - dyskusje przedpremierowe.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
588 odpowiedzi w tym temacie

#176 JJ79

JJ79
  • 116 postów
  • SkądDania

Napisano 29 lipca 2015 - 06:21

Załączony plik  Skærmbillede 2015-07-29 kl. 07.19.41.png   113,06 KB   2 Ilość pobrańU mnie wszystko działało... po krótkim urlopie, wlączyłem Maca i w AppStore pojawiły się 3 aktualizacje... niestety App store nie wyświetla nic... :) 
Jakiś pomysł poza wylogowaniem się i zalogowaniem ponownie?? To już przerobiłem :)

#177 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 29 lipca 2015 - 07:55

https://youtu.be/xfVekcuXZvU

Pewnie masz w systemie jakieś błędy po poprzedniej instalacji. U mnie nie ma takich "efektów". Nie wiem, czy nie będziesz musiał przeinstalować systemu.

#178 prissin

prissin
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2015 - 12:05

Nowa aktualizacja przyniosła nowe animacje m.in. szybkiego podglądu i i pobieraniu poczty w Mailu.

#179 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 29 lipca 2015 - 14:39

Pewnie masz w systemie jakieś błędy po poprzedniej instalacji. U mnie nie ma takich "efektów". Nie wiem, czy nie będziesz musiał przeinstalować systemu.

Poczekam do bety 6 :)

#180 jacente

jacente
  • 10 postów

Napisano 29 lipca 2015 - 15:55

attachicon.gifSkærmbillede 2015-07-29 kl. 07.19.41.pngU mnie wszystko działało... po krótkim urlopie, wlączyłem Maca i w AppStore pojawiły się 3 aktualizacje... niestety App store nie wyświetla nic... :) 
Jakiś pomysł poza wylogowaniem się i zalogowaniem ponownie?? To już przerobiłem :)

Może odpal system w trybie Safe Mode? :D

#181 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 29 lipca 2015 - 16:43

Panowie POMOCY 

Zainstalowałem betę  OSX 10.11 ver 15A235d   czyli ostatnią 5 

Póki co brak mam dźwięku ... jak widać na załączonym obrazku ...    nie wiem jak mam "doinstalować" potrzebne "sterowniki"   żeby dźwięk mi zabrzmiał ponownie z głośników w Mac'u 

audio_zps1w8r3dks.jpg

#182 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 29 lipca 2015 - 20:23

Reinstalacja systemu?

iPhone 15 Pro Max 512GB

#183 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 29 lipca 2015 - 20:36

No nie bardzo bym chciał to robić ...  czy gdzieś można znaleźć "sterownik" do Intel HD Audio - standartowego które jest zainstalowane z w Mac'u ?  

#184 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 lipca 2015 - 20:39

No nie bardzo bym chciał to robić ...  czy gdzieś można znaleźć "sterownik" do Intel HD Audio - standartowego które jest zainstalowane z w Mac'u ?  

Nie ma czegoś takiego jak sterowniki do wbudowanych w MacBook'a/iMac/Mac Mini urządzeń.

#185 enedil

enedil
  • 108 postów
  • SkądPorfia, Chile

Napisano 29 lipca 2015 - 20:42

Nie ma czegoś takiego jak sterowniki do wbudowanych w MacBook'a/iMac/Mac Mini urządzeń.

Oczywiście, że są.

Poszukaj na stronach związanych z Hackintoshami.

N.p. http://wiki.osx86pro...3rdPartyDrivers

#186 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 29 lipca 2015 - 20:48

To gdzie są pliki odpowiedzialne za sterowanie np. urządzeniem - Intel HD Audio  ... przecie muszą gdzieś być ? 

#187 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 29 lipca 2015 - 20:52

To gdzie są pliki odpowiedzialne za sterowanie np. urządzeniem - Intel HD Audio  ... przecie muszą gdzieś być ? 

Są wbudowane w system (system pobrany z AppStore zawiera wszystkie sterowniki wszystkich urządzeń wszystkich obsługiwanych modeli komputerów Mac) - osobno apple ich nie udostępnia - bo i po co?

Ewentualnie patrz post wyżej, ale to nie to forum.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 29 lipca 2015 - 20:58

#188 Wend

Wend
  • 3 postów

Napisano 29 lipca 2015 - 21:42

Czy wy też nie możecie zminimalizować safari w trybie pełoekranowym?

#189 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 29 lipca 2015 - 21:42

Oczywiście, że są.

Pisałem o iMac'ach/Mac Bookach/Mini nie o jakiś podróbkach.

#190 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 29 lipca 2015 - 21:46

Nie ma sterowników osobno, które są do pobrania jak na windowsie, ogółem są w systemie.

Oczywiście, że są.

Czy on ma hackintosha? Tak poza tym to temat hackintosha nie jest mile widziany na tym forum.

Użytkownik Kuba2000 edytował ten post 29 lipca 2015 - 21:47

iPhone 15 Pro Max 512GB

#191 enedil

enedil
  • 108 postów
  • SkądPorfia, Chile

Napisano 29 lipca 2015 - 22:20

Pisałem o iMac'ach/Mac Bookach/Mini nie o jakiś podróbkach.

Ja także.

Twierdzicie, że znacie się na komputerach Apple. Ale podstawowych zasad rządzących informatyką nie rozumiecie.

Jeżeli znajdzie ktoś sterownik do dobrego urządzenia, do dobrej wersji kernela, to jest to właśnie sterownik, który można użyć.

Natomiast to, że takie sterowniki leżą głównie w zakresie zainteresowań użytkowników "podróbek" (bo nikt się nawet nie kryje z tym, że nie są to komputery Apple), nie sprawia, że używanie tamtejszych sterowników zamienia komputer w podrobioną maszynę, a licencję na OS X i gwarancję w grudkę pyłu.

Czy on ma hackintosha? Tak poza tym to temat hackintosha nie jest mile widziany na tym forum.

Kolego, do Ciebie też stosuje się mój komentarz powyżej. I nie ma on nic wspólnego z instalacją OS X na zwykłych komputerach PC.

#192 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 29 lipca 2015 - 22:33

Jest już kolejna zwykła publiczna beta (3) w AppStore, dla tych co nie mają konta developerskiego.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 29 lipca 2015 - 22:34

#193 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 29 lipca 2015 - 23:34

To jest mój " hackintosh"  MacBook Pro 15 Late 2013  16 RAM 500 GB SSD GF GT750 + Intel Iris Pro    --  trochę mnie kosztował jak go kupowałem (nowego) ... dla mnie możecie go nazywać jak chcecie ... zadałem pytanie i oczekiwałem jakiejś pomocy ... no ale ... 

rozwinięcie mojego problemu ...  dostałem odpowiedź na innym forum ... Pomogło !!! wszystko już śmiga jak powinno 

może komuś się przyda ---  wlepiam w oryginalnym języku :

You need to temporarily disable SIP by booting into Recovery Mode (cmd+R):

• Utilities > Security Configuration > uncheck "Enforce System Integrity Protection"

Then boot normally.

#194 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 30 lipca 2015 - 03:40

może komuś się przyda ---  wlepiam w oryginalnym języku :

You need to temporarily disable SIP by booting into Recovery Mode (cmd+R):

• Utilities > Security Configuration > uncheck "Enforce System Integrity Protection"

Then boot normally.

Jeśli ktoś instalował najnowsze uaktualnienie do bety publicznej to jest to jakaś nowość w kwestii zabezpieczeń. Zrezygnowali z funkcji rootless na rzecz tego System Integrity Protection. Nie wiem czy jak ktoś instalował betę przez nakładką na Yosemite, to też to ma.

cytat z "What's New in OS X" ze strony dla developerów:

System Integrity Protection

A new security policy that applies to every running process, including privileged code and code that runs out of the sandbox. The policy extends additional protections to components on disk and at run-time, only allowing system binaries to be modified by the system installer and software updates. Code injection and runtime attachments to system binaries are no longer permitted. 

Czyli, że pliki systemowe mogą być modyfikowane tylko przez systemowy installer i uaktualnienia oprogramowania. Administarator nie ma możliwości, nawet przez sudo wyrzucić/zmodyfikować żadnego programu zainstalowanego z systemem. Oczywiście można to wyłączyć (przynajmniej na razie) jak w poscie powyżej, korzystając z narzędzia uruchamianego z partycji recovery.

Zabezpieczenie w sumie może się okazać przydatne dla mniej doświadczonych użytkowników - nie będą potem piskać, że wyrzucili sobie aplikację Zdjęcia czy inna pierdołe.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 30 lipca 2015 - 03:42

#195 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 30 lipca 2015 - 12:10

Jak dla mnie świetna sprawa. Przynajmniej nikt nie popsuje komputera przez usunięcie jakichś ważnych plików.

#196 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 143 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 13:56

Którą wersję ma trzecia beta? Bo ja postawiłem dziś wreszcie system na czysto, zrobiłem aktualizację do 'wersja 2', potem mi to w app store wyskoczyło jeszcze raz, to i jeszcze raz zrobiłem. Aktualnie mam 15A225f, w App Store 'nie ma nowych uaktualnień'.

Edit: nieaktualne, właśnie się pojawiła beta3 w app store.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#197 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 16:09

co zrobić gdy po pobraniu i uruchomieniu ponownie wyskakuje blad, ze nie mozna rozpoznać wersji uaktualnienia el capitan ?

#198 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 30 lipca 2015 - 19:28

Mission Control, przechodzenie między pulpitami.

Wiem, że już było, ale jak widać to nie jest jednostkowy przypadek.

Poza tym moje ładniejsze ;)  https://youtu.be/vXS-bF_R1pY

#199 enedil

enedil
  • 108 postów
  • SkądPorfia, Chile

Napisano 30 lipca 2015 - 22:34

Jak dla mnie świetna sprawa. Przynajmniej nikt nie popsuje komputera przez usunięcie jakichś ważnych plików.

Jesteś socjalistą z przekonania?

#200 kola

kola
  • 66 postów
  • SkądCentrum PL

Napisano 31 lipca 2015 - 06:34

Mission Control, przechodzenie między pulpitami.
Wiem, że już było, ale jak widać to nie jest jednostkowy przypadek.
Poza tym moje ładniejsze ;)  https://youtu.be/vXS-bF_R1pY

Potwierdzam, problem istnieje - https://youtu.be/FUQmZ08vcPE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych