Cześć,Chciałbym zapytać się o Waszą opinię w temacie, bo sam mam pierwszy raz taką sytuacje i spore wątpliwości.Wziąłem udział w aukcji BCM na allegro, gdzie wylicytowałem nowy, najwyższy model iPada 12,9 za nieco ponad 3000 zł. Różnica w cenie to praktycznie 2 tysiące złotych. Na początku kontakt ze sprzedawcą był świetny, pogratulował mi przez telefon niskiej ceny i uzgodniliśmy, że paczka za pobraniem zostanie wysłana po weekendzie.Dzisiaj po 11 dniach paczka nadal nie została wysłana.Powód: Sprzedający nie otrzymał jeszcze sprzętu od dostawcy, więc nie może go wysłać. Twierdzi, że na 99,9% wyśle go jeszcze w tym tygodniu.Pytanie brzmi co sądzicie na ten temat. Mam mocne wątpliwości i nie wiem czy czasem nie zrezygnować z zakupu. Czy cena 2 tysiące taniej za w pełni legalny, nowy, niepodrobiony sprzęt jest możliwa? Zaś może jest to podróbka z Chin? Przez telefon sprzedający się zarzekał, że to normalny, nowy ipad, a nie jakaś podróbka z chin. Jego dostawca niby jest z Czech.Odnośnie samego sprzedającego, to ostatnie przedmioty sprzedawał rok temu na swoim koncie Allegro. Konto od osobny prywatnej, a nie firmy. Dość pusto, ale konto od 6 lat jak nie dłużej.Jeśli ktoś potrzebowałby więcej szczegółów, linki czy coś to mogę podesłać prywatnie.
Pozdrawiam,
Ustaliłeś ze sprzedajacym wysyłkę za pobraniem, że będziesz płacił pobraniem przez allegro czy poza? Jeśli już dojdzie do wysyłki to polecam pobranie z możliwośćią sprawdzenia - 5 zł drożej chyba, ale masz możliwość sprawdzenia co jest w środku paczki zanim zapłacisz i jeśli coś jest nie tak rezygnujesz z przyjęcia paczki i nic nie płacisz, a paczka wraca do sprzedającego. Samo pobranie może być róznież ryzykowne - bo najpierw płacisz, a potem otwierasz paczkę.
Użytkownik pavi7600 edytował ten post 06 kwietnia 2017 - 06:39