Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przesiadka z Androida na iOS

• Please log in to reply
94 replies to this topic

#76 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 23 May 2015 - 18:55

Cóż, może i miałem wadliwy egzemplarz ale to u was jest problem, obyście nigdy nie zostali ojcami bo nie uwierzycie że to wasze dziecko (bo po porodzie mogło być podmienione). ;) Tak wygląda wasza kręta logika.

I oczywiście standardowo, zauważyłeś że to co pisałeś nie miało najmniejszego sensu, obaj się myliliście i nagle wycofanie i jeszcze próba obrażenia mnie.. wstydźcie się.

Edited by Arkhan, 23 May 2015 - 18:56.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#77 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 23 May 2015 - 19:29

Cóż, może i miałem wadliwy egzemplarz ale to u was jest problem, obyście nigdy nie zostali ojcami bo nie uwierzycie że to wasze dziecko (bo po porodzie mogło być podmienione). ;) Tak wygląda wasza kręta logika.

I oczywiście standardowo, zauważyłeś że to co pisałeś nie miało najmniejszego sensu, obaj się myliliście i nagle wycofanie i jeszcze próba obrażenia mnie.. wstydźcie się.

Zauważ, że jeśli rzeczywiście miałeś wadliwy egzemplarz, co się zdarzało w zwykłych Moto G bez LTE, a z tytułu problemów z wyświetlaczem niejeden był wymieniany (wystarczy poczytać w necie) to wówczas ty nie masz racji, zwłaszcza że jak narazie tylko u Ciebie były problemy, o których wspominasz, a u mnie i dwóch innych osób żaden nie występuje.

Co do wycofania się, to po prostu wszyscy poza Tobą zrozumieli już, że to nie miejsce na wywody o androidzie i za chwilę można spodziewać się warnów.

Edited by mstanko, 23 May 2015 - 19:31.

• Sebosz likes this

#78 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 23 May 2015 - 20:16

Skoro spodziewacie się warnów to polecam przestać robić wycieczki osobiste w moim kierunku w co drugim temacie bo zaczyna mnie to powoli irytować jak zewsząd atakują niedoinformowani użyszkodnicy.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#79 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 23 May 2015 - 20:43

Skoro na forum jest tak wiele "wycieczek osobistych" tylko w Twoim kierunku, to może problem tkwi w Tobie?

Nikt Cię tu nie zatrzymuje. Skoro Cię to irytuje - opuść forum.

Edited by mstanko, 23 May 2015 - 20:46.

• Sebosz likes this

#80 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 May 2015 - 20:44

Kochani skonczmy juz ta dyskusje osobista i proponuje juz zamknac ten temat bo chyba sie wyczerpal patrzac w jaki tor zszedl ;p
  • Arkhan likes this

Iphone 4S

#81 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 26 July 2015 - 13:01

Czy w iphone 6 jest możliwość zablokowania automatycznego pobierania mms w roamingu? W androidzie (aplikacji do sms) mam taką możliwość. Pobieraj automatycznie mms i Pobieraj automatycznie w roamingu. Mogę sobie zablokować żeby za granicą nie nabijało kosztów. 

!!!!!! Nie mów mi jak mam żyć bo nie ty za mnie będziesz umierać !!!!!!

#82 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 26 July 2015 - 17:37

Ustawienia/sieć komórkowa - włączasz wyłączasz roaming. No bo jaki sens blokować roaming na same mms a na dane zostawiać?

#83 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 26 July 2015 - 18:46

Taki sens że mam pakiet internetu w roamingu w abonamencie, ale mms odbierane płatne. Dlatego teraz blokuję mms w roamingu, a w kraju mam pobieranie automatyczne.

#84 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 26 July 2015 - 20:29

Ustawienia/wiadomości/wiadomości MMS wyłącz

#85 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 26 July 2015 - 20:40

Ale to wtedy w Polsce też nie będą przychodziły? Jak nie będzie żadnej aplikacji sms która ma taką funkcję to za każdym razem będę musiał ręcznie wł/wył przy przekraczaniu granicy.

#86 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 26 July 2015 - 21:08

Za rok zlikwidują roaming i nie będzie problemu.

#87 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 26 July 2015 - 21:17

W lipcu 2017, co nie znaczy że będzie za darmo.

#88 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 27 July 2015 - 00:48

Teraz też nie jest za darmo.

#89 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 27 July 2015 - 12:01

Taki sens że mam pakiet internetu w roamingu w abonamencie, ale mms odbierane płatne. Dlatego teraz blokuję mms w roamingu, a w kraju mam pobieranie automatyczne.

typowe naciągactwo. Pakiet internetowy za darmo ale mms już nie. Przecież to dane i tamto też dane.

#90 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 01 August 2015 - 10:46

Jest możliwość przeniesienia sms z androida na ios. Szukałem i sprawdzałem różne aplikacje które niby mają to robić ale nie poradziłem sobie z tym na razie.

#91 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 August 2015 - 11:17

Jest możliwość przeniesienia sms z androida na ios. Szukałem i sprawdzałem różne aplikacje które niby mają to robić ale nie poradziłem sobie z tym na razie.

A próbowałeś nowego narzędzia migracji od Apple'a ? W opisie jest napisane, że historia wiadomości również przechodzi do iPhone'a:

'Just download the Move to iOS app to wirelessly switch from your Android device to your new iOS device. It securely transfers your contacts, message history, camera photos and videos, web bookmarks, mail accounts, calendars, wallpaper, and DRM-free books. And it will help you rebuild your app library, too. Any free apps you used — like Facebook and Twitter — are suggested for download from the App Store. And your paid apps are added to your iTunes Wish Lis'
Niestety ta apka do migracji będzie dopiero na jesień:

http://www.cnet.com/...e-users-to-ios/

#92 krissos

krissos
  • 139 posts
  • Skądz Polski

Posted 02 August 2015 - 15:32

No niestety na tą chwilę nie znalazłem aplikacji do przeniesienia sms. Reszta jakoś poszła powoli. Walczę jeszcze z ustawieniem (zmianą) wyglądu. 

Czy tu aplikacje też działają w tle?? Chodzi mi że jak jestem na rowerze to używałem na androidzie endomondo i runtastic, będą działały na ios równocześnie obie?? 

Na androidzie jest aplikacja appstore i tam jest codziennie inna aplikacja płatna za free. Czy to appstore z androida i appstore z ios mają coś wspólnego?? Pytam bo z tamtej miałem kilka płatnych aplikacji.

#93 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 03 August 2015 - 05:50

Powinny działać w tle ale to już zależy od poziomu umiejętności programistów którzy je kodowali. Po prostu wypróbuj zamiast pytać. W App Store tez są promocje. Tak nawiasem mówiąc to 90% użytkowników androida i tak instaluje piraty z torrentów bo "to przecież taki otwarty system jest".

#94 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 03 August 2015 - 09:15

Ja tylko żałuję, że chmura iCloud nie działa tak samo, jak Googlowska - chodzi mi o brak możliwości kasowania zdjęć z iphona, by te pozostały w chmurze... Choć z drugiej strony - na iphonie można używać aplikacji Google Zdjęcia...

#95 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 03 August 2015 - 15:43

JaKos mam skasowane na IP a w chmurze zostały

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users