1. Myślę, że wypowiadałbyś się nawet gdybyś go nie miał, ba, jestem tego niemal pewien patrząc po niektórych Twoich wpisach w innych tematach, gdzie piszesz i chyba sam niebardzo wiesz o czym.
Twierdzisz, że miałeś ten telefon - jasne, co miałbyś powiedzieć, gdybyś powiedział, że nie miałeś to już do reszty byś się zbłaźnił.
2. Podłączanie 32 ohmowych słuchawek i oczekiwanie, że budżetowy telefon je napędzi to głupota. Ja używam słuchawek dokanałowych 16 ohm oraz earpodsów od 5s i na obu tych kompletach nawet w wyższych głośnościach nie słyszę przesterowań czy zniekształceń. O rozkręceniu głośności na max nie ma mowy, bo można ogłuchnąć. Słuchawki 32 ohm nie służą do używania z telefonem jeśli chce ich używać bezproblemowo. No może iPhone da radę, bo ma 0,8V na wyjściu, ale to inna półka. Do słuchania muzyki wykorzystuję głównie Spotify oraz PowerAMPa, bo aplikacja od google jest nieużywalna.
3. Właśnie wypróbowałem Twój patent z powolnym zbliżaniem palca do ekranu i sorry, ale ekran działa jak należy, więc to kolejna bzdura, chociaż precyzji wyświetlacza z iPhone'a to tu nie ma. Zresztą nawet gdyby było tak jak mówisz, to kto normalny w ten sposób użytkuje telefon? Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś powoli zbliżał palec do ekranu.
4. Co do aparatu się zgodzę, jest słaby.
5. Nie wiem jakie masz porównania, ale patrząc po wieku i telefonie jaki masz obecnie, podejrzewam że niczego za większą kasę nigdy nie miałeś na własność, a co najwyżej przez 10 minut w ręce w jakimś sklepie, więc nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo nie mamy o czym, a Twoja wiedza to co najwyżej teoria wyczytana w internecie, zwłaszcza o procesorach.
6. Ja zmieniam regularnie co kilka miesięcy telefony od 2004 roku przez co miałem ich wiele, właściwie z każdej półki i nie raz telefon tańszy działał lepiej od droższego, więc na cyferki to ja generalnie nie patrzę, bo często niewiele wnoszą, za to interesuje mnie działanie telefonu w praktyce przy codziennym użytkowaniu, a tu pole do porównań mam spore.
7. Jeśli dla Ciebie ekran w Moto G słabo reaguje, to poużywaj Xperii SP (która w swoim czasie była z wyższej kategorii, o ile dobrze pamiętam to tylko półkę niżej niż Z) czy Lumii 535, wtedy zobaczysz co to znaczy słaby wyświetlacz.
8. Apeluję, żebyś pomyślał dwa razy zanim coś napiszesz, bo po pierwsze zapominasz, że Moto G jako nowa kosztuje niecałe 600 zł, a LTE trochę ponad 600, więc trudno oczekiwać ideału za te pieniądze, co nie zmienia faktu, że miażdży inne telefony z tej półki, a dwa, że mówisz o rzeczach, których zwykły użytkownik przy codziennym użytkowaniu nawet nie zauważy, myśl o tym, że telefonu używa zazwyczaj typowy użytkownik, a nie specjalista-tester telefonów.
Przed następną poradą najpierw poużywaj czegoś z dwa miesiące (zwłaszcza z androidem, bo to dobry czas żeby zdążył się ewentualnie zamulić), bo póki co tylko bijesz pianę i nic ponadto.
Użytkownik mstanko edytował ten post 23 maja 2015 - 10:31