Jak ci kolor GOLD nie przeszkadza to jest OK

iPhone 6 vs Xperia Z3
Napisano 04 stycznia 2015 - 14:35
- axq lubi to
WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920
- Macbook Pro 13'' Mid 2012 iPhone 5s 32GB White +JB iPad Air 32 GB White WiFi +JB
Napisano 04 stycznia 2015 - 23:20
Albo poczekasz na 6s, albo bierzesz teraz 6. Jeśli na dłuższy okres weźmiesz 5s to Twoje potrzeby nie zostaną zupełnie spełnione i będziesz cały czas patrzyła na 6 i czuła niedosyt, więc to nie ma sensu jak już wydajesz tyle forsy. Bierz taki model, który starczy Ci na lata. No i będziesz miała telefon bezkompromisowy i najlepszy ze swojej ''grupy''.
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 09:11
Bierz iphone 6.
Miałem Z1 przez mniej niż rok, pierwsze 3 miesiące najlepszy telefon, potem szybciutko równia pochyła w dół aż do porażki. Mam 6, cudo nie chce mi sie pisać co i jak, na pewno wiesz.
Wg mnie lepiej kupić przez store.apple.com/pl niż w iSpocie… zawsze masz telefon prosto od producenta, nie musisz się użerać, a z tego co widzę to kasa jest uzbierana więc pewnie niezbyt to ważne. Dziewczyno fuck, jesteś chłopakiem (fajny avatar, oddaje bardzo Twoją płeć ) , czwarty temat i coraz wyżej na skali haha, za chwile będzie temat iPhone 6Plus vs NASA Mobile X czy coś
Użytkownik Meduza edytował ten post 05 stycznia 2015 - 09:13
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 09:53
Dzięki za odpowiedzi. Ostatecznie wezmę iPhone 6. Będę mieć już większy ekran i tyle . Czekam tylko na dostawę do iSpota, chociaż nie powiem - applestore chodzi mi po głowie, ale chyba jestem zbyt leniwy człowiek, żeby jechać do banku, wpłacić itp. Mam nadzieję, że sam iP nie będzie się tyle psuł (tuk, tuk) i nie będzie mi potrzebna gwarancja
Pozdrawiam i dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.
PS. Avek muszę zmienić, za bardzo rzuca się w oczy, troche głupi ruch .
Napisano 05 stycznia 2015 - 10:16
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 19:13
Na razie w ogóle nigdzie nie ma iP6 64gb, wszyscy kupują . Nie ukrywam, że telefonu potrzebuję zaraz w środę, czwartek i chodzi mi po głowie 5S, ale nie ma co pochopnie kupować, wstrzymam się jeszcze.
Napisano 05 stycznia 2015 - 19:32
Pamiętaj że zawsze możesz używać 5s dopóki nie wyjdzie 6s, a w tym roku chyba raczej powinien czyli jeżeli zadbasz sobie o takiego 5s sprzedasz go 200 zł taniej, i kupujesz 6s (plusem jest to że dostaniesz szybszy procesor, no i najważniejsze poprawioną wersję 6).
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 19:44
Sęk w tym, że 5S mam za 2150zł 32GB, 64GB za 2300zł. No i fajnie, poużywam i sprzedam jak wyjdzie 6S. Tylko ja jestem taki staromodny i jak coś kupię to chce się tym cieszyć i bawić, a nie czekać aż sprzedam.. niektórzy zrozumieją. Tylko potem, żeby nie było jak będę kupował 6S, kup 6, a za rok kupisz 7..
Tylko co takiego będzie w tym 6S, bo nie rozumiem dlaczego tak mam się strzec przed zwykłą 6. Zrozumiem 2GB ramu, ok, tylko jak mam zrozumieć schowanie kamery? Czyżby Apple strzeliło sobie piętę i w porównaniu do 5S, 6 odchudziło, a następnie 6S pogrubiło?
Napisano 05 stycznia 2015 - 20:02
Przede mną identyczny wybór. Podpisuję się pod tym co zostało napisane kilka postów wyżej - jeśli Android, to na chwilę obecną tylko Z3.
Mam już dwa lata iPhone'a 5, kupując 6 wiem "w co się pakuję". Wiem też, że przez te dwa lata "androidy" ewoluowały i nie można ich porównywać do tych sprzed dwóch lat.
Za Z3 stoi cena, no i chęć spróbowania czegoś nowego. iP6 to z kolei pewna jakość i (moim zdaniem) dłuższa żywotność.
Tak naprawdę do dziś zdecydowany byłem na Z3, ale co raz bardziej zaczynam myśleć o szóstce.
I pewnie skończy się tak jak w przypadku axq .
- axq lubi to
MacBook Air 2014
Napisano 05 stycznia 2015 - 20:14
[...] Tylko ja jestem taki staromodny i jak coś kupię to chce się tym cieszyć i bawić, a nie czekać aż sprzedam.. niektórzy zrozumieją. [...]
Jeśli serio nie zmieniasz telefonu co rok, tylko używasz "do upadłego" to ja bym celował jednak w iP6.
Kupując iP6 dostajesz większy ekran - zupełnie inna kultura pracy na urządzeniu, a na takiej klasy urządzeniu chyba to się liczy.
Mimo 1GB RAM'u działa bardzo sprawnie, próżno doszukiwać się jakichkolwiek(!) ścinek a to że czasami w safari karta się przeładuje to chyba nie jest problem wagi państwowej jak niektórzy tu go wyolbrzymiają. Wszyscy tak przeżywają te 2GB RAM'u a ja założę się że 2GB zadebiutuje dopiero w iP7.
Masz możliwość dopłacenia ? Bierz iP6 i się nie zastanawiaj.
- BlackGhost23 i axq lubią to
iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 / Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.
Napisano 05 stycznia 2015 - 20:31
Sęk w tym, że 5S mam za 2150zł 32GB, 64GB za 2300zł. No i fajnie, poużywam i sprzedam jak wyjdzie 6S. Tylko ja jestem taki staromodny i jak coś kupię to chce się tym cieszyć i bawić, a nie czekać aż sprzedam.. niektórzy zrozumieją. Tylko potem, żeby nie było jak będę kupował 6S, kup 6, a za rok kupisz 7..
Tylko co takiego będzie w tym 6S, bo nie rozumiem dlaczego tak mam się strzec przed zwykłą 6. Zrozumiem 2GB ramu, ok, tylko jak mam zrozumieć schowanie kamery? Czyżby Apple strzeliło sobie piętę i w porównaniu do 5S, 6 odchudziło, a następnie 6S pogrubiło?
Powiem Ci tak, jesteś osobą niezdecydowaną, w 6s na pewno będzie poprawione umiejscowienie śrubek przez co rzekomo niektóre się wyginają, pewnie w 6s spotkasz lepsze bajery w aparacie, więcej ramu, lepszy procek.. ale w sumie decyzja należy do Ciebie. Ja bym chyba osobiście zrobił tak jak Ci pisałem z 5s. Chociaż jeżeli nie lubisz zmieniać telefonu to celuj w 6.
Użytkownik Dymon007 edytował ten post 05 stycznia 2015 - 20:31
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 20:39
Jak możesz sobie pozwolić to kupuj 6, wracając o dyskusji czy Apple by celowo zrobiło wystający aparat, żeby w następcy zrobić już schowany ? , nie sądzę....2Gb ramu w 6S to tylko domysły na tą chwilę i nie wiadomo jak naprawdę będzie. Jak weźmiesz 6 na pewno starczy Ci na dłużej. A idąc innym tokiem myślenia kup teraz 5S najwyżej kupisz potem 6S to możesz kupić 6 a potem najwyżej kupisz już 7.... . Design 6S pewnie się nie zmieni patrząc jak to wygląda z roku na rok u Apple.
Użytkownik tomk925 edytował ten post 05 stycznia 2015 - 20:40
- axq lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 22:05
Wydaje mi się, że mogę sobie pozwolić, mam jak najbardziej pieniądze, ale jakoś tak byłem już zdecydowany na iP6 64gb, miałem zamawiać, no ale zabrakło, także czekam i przez ten czas mogę sobie jeszcze pomyśleć co i jak. Kusi opcja 5S 32/64gb za ok. 2300zł + potem sprzedać bez problemu i kupić 6S, ale jakoś ciągle by mi to ciążyło na sumieniu, że kupiłem 5S tylko na jakiś okres czasu i tylko po to aby potem sprzedać i kupić 6S. 6S - na pewno lepszy procek, kamera nie jestem pewny, i tak ta w 6 jest bardzo dobra, 2gb wydaje mi się, że dopiero w iP7 - Apple będzie się miało czym chwalić, no i design raczej taki sam, może poprawią te wstrętne paski antenowe.. Czekam na dostawe, wtedy podejmę decyzję. Już nawet zapomniałem o tym mniejszym ekranie. Tylko znając życie 6S będzie można normalnie kupić najwcześniej na początku listopada, bo zawsze są jakieś problemy... 11 miesięcy, troszkę dużo, ale jeszcze mam kilka dni na wybór.
Napisano 05 stycznia 2015 - 22:58
Użytkownik mstanko edytował ten post 05 stycznia 2015 - 22:59
- jasiecki lubi to
Napisano 05 stycznia 2015 - 23:20
Może i tak, może i nie, ale jakoś po prostu sam Android mnie odrzuca, całe 4 lata z nim to jakaś męka . Nieudany związek, haha. Namieszaliście w głowie tym 5S 64GB, fajny telefon, później szybki deal i mamy 6S, ale obawiam się, że nie będzie warto zmieniać.
Głównie chcę iP6, bo ma większy ekran.. procek minimalnie lepszy, aparat też minimalnie, no i bateria przy tej wielkości wyświetlacza prawie taka sama..
Napisano 06 stycznia 2015 - 01:07
To teraz ja króciutko. Miałem 4s rok czasu, zachciało mi się większego ekranu. Wybór padł na galaxy note 2. Wytrzymałem z nim 2 miesiące niby fajny ale strasznie teskniłem do aplikacji na ios. Wórciłem do iphona 5 ktorego również miałem rok. Teraz przesiadłem sie na 5s 32 gb i na tym zakończyłem poszukiwania. Teraz jeśli zmienię to tylko na iphona z końcówką S. Zmiana pomiędzy S a nie S to głównie design i lekki lifting bebechów. Zmiany pomiędzy S-kami to przede wszystkim bebechy i tu różnice są znaczne. Ostatnia to zmiana procesora z 32 bit na 64 bit co wiążę sie z podwojeniem predkości między 5 a 5s Miedzy ip 5s a ip 6 takiej różnicy nie ma. Bedzie dopiero w przypadku zmian miedzy 6 a 6s.
Wiekszy ekran niezbyt sprawdza sie przy pełnej mobilności. Zgoda na kanape owszem ale noszenie go w lecie to juz męka. Idz z psem na spacer jedna reką trzymaj smycz a druga napisz sms,a. Powodznia. Podobnie w srodkach komunikacji trzymaj sie jedna reka jakiegos uchwytu i i odpisz komuś na fejsie. 5S wymiar wyświetlacza ma idealny
Dlatego jestem więcej jak pewny ze 6s bedzie miał 2 GB ram. Na koniec dodam ze chodza słuchy ze apple pozostawi w nowych iponach 4 calowy wyswietlacz. Dla mnie to mega fajna wiadomosc
Użytkownik mikoko edytował ten post 06 stycznia 2015 - 01:27
- Dymon007 lubi to
Napisano 06 stycznia 2015 - 11:38
Napisano 06 stycznia 2015 - 12:09
Wiadomo, 4" w domu są niewygodne, ale już np. na dworze, na uczelni, w pracy o wiele bardziej. Natomiast mi 4,7" wcale nie przeszkadza, a nawet zachęca. Teraz czekam na dostawę i wtedy podejmę decyzję czy kupić za kupę $$$ iP64GB czy za o wiele mniej 5S 32/64gb i zastanowić się przy 6S czy sprzedać.
Napisano 06 stycznia 2015 - 13:48
Kup 6 bo jest najnowszy i najbardziej przyszłościowy na tą chwilę.
- jasiecki lubi to
Napisano 06 stycznia 2015 - 14:22
No ale jak kupię 6, to potem będzie, że mogłem kupić 5S, potem sprzedać bla, bla, bla - też myślę, że będzie to najrozsądniejsze.
Napisano 06 stycznia 2015 - 14:24
Kup 2 i przestan wreszcie stekac...
kazdy wybor bedzie dobrym wyborem
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 06 stycznia 2015 - 14:43
i co cię to obchodzi? Gdybym miał się przejmować tym co inni ludzie mówią tymbardziej z jakiegoś forum internetowego to bym w ogóle z domu nie wychodził. Bierz 6 i nie płaczNo ale jak kupię 6, to potem będzie, że mogłem kupić 5S, potem sprzedać bla, bla, bla - też myślę, że będzie to najrozsądniejsze.
Napisano 06 stycznia 2015 - 16:16
No w sumie tak, ale chyba coraz bardziej zaczynam przekonywać się do 5S z myślą sprzedania po 6S.
Napisano 06 stycznia 2015 - 16:16
Napisano 06 stycznia 2015 - 17:02
matko jedyna
- jasiecki i Andaar lubią to
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych