Myślałaś nad Xperią Z3 Compact? Kosztuje jeszcze mniej, można ją dostać od ok. 1650zł. Ma świetną baterię, ekran, design, pewny chwyt (iP6 nie leży mi pewnie w dłoni, nie wiem jak Tobie). Kwestia tego, czy przeżyjesz androida. Ja miałem One M7 przez 10 czy 11 miesięcy (kupiłem jako flagowiec), fajny telefon ale po 8 miesiącach stawał się już irytujący, zaczął się zawieszać i lagować: najbardziej wkurzające było włączanie się klawiatury przez 2 sekundy, tyle samo też trwało opóźnienie między wysyłanymi wiadomościami w Messengerze - najczęściej używanej aplikacji. Przywrócenie telefonu do stanu fabrycznego tez nie dało jakichś znaczących rezultatów. Tak więc myślę, że android to system na pół roku, choć trudno mi powiedzieć jak będzie na Xperii.
Ja kupiłem 5s 32GB, ponieważ nie miałem forsy na 6, a chciałem spróbować iOS (mój pierwszy iPhone). Nie rozczarowałem się, telefon jest bardzo szybki, nigdy się nie zawiesza. Podoba mi się też to, że iOS, w przeciwieństwie do Androida jest spójny - prawie wszędzie są takie same rozwiązania, aplikacje wyglądają podobnie (ale Android też już zmierza w tą stronę). W każdym razie ja już bym androida nie kupił.
A teraz co do rozmiaru ekranu - 5s jest rzeczywiście za mały, jeśli oglądasz dużo filmów na youtube czy przeglądasz internet. Do krótkich filmików czy szybkiego sprawdzenia czegoś w necie jest idealny ale na dłuższą metę wolę juz wyciągnąć moj budzetowy tablet z ~160ppi
Wcześniej miałem 4,7'', a nawet przez 2 tygodnie G3 5,5'' (dłużej nie wytrzymałem z tym, za przeproszeniem, gównem). Ekran 4,7'' wydawał się idealny, ale teraz widzę, że był nieergonomiczny i nawet iPhone 6 jest dla mnie za duży.
Poza tym jak kupisz Xperie Z3c to z 3400zł, które przeznaczyłabyś na iPhone 6 64 zostanie ci z 1500-1800zł. Starczy Ci na iPada.
Jeśli dobrnęliście do końca to gratulacje
Polecam iOS, ale w Twoim wypadku wziałbym Xperię i iPada.
Użytkownik Wojtek229 edytował ten post 04 stycznia 2015 - 13:38