Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pogromca iPhone'a ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
137 odpowiedzi w tym temacie

#76 piotrekpila18

piotrekpila18
  • 90 postów
  • SkądPiła

Napisano 10 czerwca 2010 - 18:35

To zobaczcie sobie dotyk w Blackberry storm 2 to zobaczycie że dotyk działa podobnie jak w Iphonie bardzo lekko wrecz na muśnięcie opuszkiem ale wyświetlacz jest jednym przyciskiem ale na dotyk reaguje na muśnięcie - też ma wyświetlacz pojemnościowy

#77 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 10 czerwca 2010 - 18:50

apple nie stworzyło najlepszego telefonu, apple stworzyło App Store ! To jest zasługą dzięki której ten telefon ma ogromne możliwości i może posłużyć dla biznesmena, przez studenta po dziecku skończywszy z powodu masy aplikacji.

#78 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2010 - 18:51

Nie ma na rynku lepszego telefonu multimedialnego niż iPhone. Nie ma, nie było i pewnie nie będzie długo jeszcze...

#79 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 10 czerwca 2010 - 19:31

Jeśli np. android market dorówna App Store to Apple z jednym modelem telefonu nie zdobędzie rynku.

#80 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2010 - 19:57

Chodzi o "kulture pracy" na urządzeniach Apple'a. Są modele niby bardziej naćpane funkcjami i bajerami, z lepszymi aparatami foto itd. ale iPhone to perełka, która nie potrzebuje wodotrysków. Projekt obsługi iPhona to majstersztyk.

#81 piotrekpila18

piotrekpila18
  • 90 postów
  • SkądPiła

Napisano 10 czerwca 2010 - 20:12

Ludzie! Iphone do biznesu??przestańcie...pokażcie mi opcję zapory firewall, gdzie w iPhonie możliowość instalacji tokenów programowych?? iPhone ma możlwość szyforwania AES,?,CAST?, RC2??, brak mu również ustawiania certyfikatu ustawiania klienta i gdzie on do biznesu???? za to świetnie sprawdzi się jako telefon multimedialny to się zgodzę...

#82 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 20:19

Zgadzam się z piotrekpila18, do biznesu to blackberry lub inne smartphone'y z Windows Mobile, a do domu to iOS lub Android, gdzie ten pierwszy jest lepszy do multimediów, i gier, a Android do całej reszty, aczkolwiek przeglądanie neta na telefonie z iPhoneOS czy Androidem to nie do końca dobre rozwiązanie i nie do końca wygodne., ale trackball w telefonach z androidem ułatwia nawigacje np na myapple gdzie linki są dość gęsto upakowane.

#83 piotrekpila18

piotrekpila18
  • 90 postów
  • SkądPiła

Napisano 10 czerwca 2010 - 20:22

do neta to teraz najlepszy iPad ;)problem w tym że troszke mniej mobilny on niż telefon ale zestaw w podróż Iphone+iPad i na rozrywke nie bedziemy napewno narzekać :)

trackball w telefonach z androidem ułatwia nawigacje np na myapple gdzie linki są dość gęsto upakowane.

Powiem szczerze że wczesniej miałem BB 8120 z trackballem i było to dosyć wygodne ale w dotykowym telefonie szybciej znowu przewiniesz strone o ile jest długa więc idealne rozwiązanie to dobry dotyk + tarckball dla lepszej nawigacji ;)

#84 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 20:50

więc idealne rozwiązanie to dobry dotyk + tarckball dla lepszej nawigacji ;)

Dokładnie tak.

Swoją drogą brakuje mi w urządzeniach apple tj iPhone, iPod, iPad tej możliwości kombinacji, wolności wyboru, możliwości dopasowania każdego elementu. Od kąd mam G1 nauczyłem się że wszystko moge zmienić wprowadzając zmiany w pliku.zip z systemem, potem go pakuje do zip podpisuje skryptem i wgrywam do telefonu, sporo gotowych romów także mam na XDA, system jest otwarty i do puki będą możliwości techniczne na moim G1 będę miał wszystko, a Froyo tzn Android 2.2 ma o wiele mniejsze wymagania niż 2.1i już są pierwsze porty na G1, co więcej google samo potwierdziło że 2.2 będzie bez problemu działał na G1. Co do apple to wydaje mi się że będą coraz większe cięcia starego sprzętu zarówno komputerów jak i reszty.

#85 Bochen666

Bochen666
  • 4 postów

Napisano 11 lipca 2010 - 21:36

Jak dla mnie samsung galaxy i9000 iphona przebija bez zadnego problemu. 4 calowy ekran, niesamowicie szybki procesor, ekran super amoled, bardzo przyzwoita kamera. No i android ktory jak dla mnie przebija iOS niestety. Troche smiesza mnie wypowiedzi co niektorych piszacych, ze nie ma i nie bedzie telefonu lepszego od iphona, dla bardzo duzej ilosci osob wgrywanie muzyki przez itunes jest niesamowitym bolem. I tak wiem ze mozna to rozwiazac inaczej, ale domyslnie jest to skonstruowane wlasnie w ten sposob. Na chwile obecna jestem posiadaczem 3g ale wiem ze ten telefon bardzo niedlugo zmienie, bo pomimo wielu pozytywnych iphona potrzeba 3 stronicowego tutoriala do zmiany dzwonka po prostu wydaje mi sie absurdalna. A takich rzeczy jest ogrom w tym telefonie ;)

#86 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 24 lipca 2010 - 13:25

Wczoraj byłem z kumplem który ma tego całego galaxy i szczerze mówił, ze gdyby tylko mógł zmienić na iPhone'a to nie zastanawiał by się nawet sekundy. Burdel z aktualizacjami, jedna sieć wypuszcza inna nie, trzeba rootować telefon. Dotyk w iPhonie i tak jest lepszy, brak możliwości zakupu aplikacji w Polsce. Animacje też w porównaniu z moim iTouchem 3G 32 działają niezbyt płynnie. Brak multitoucha w grach jest bardzo odczuwalny. Sam czekam na iP 4 w Orange. A dla mnie i tak najwieksza zaletą iPhone'a jest jakość dźwięku.

#87 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:18

Troche smiesza mnie wypowiedzi co niektorych piszacych, ze nie ma i nie bedzie telefonu lepszego od iphona,

Iphon jest tak samo najlepszym telefonem na świecie, jak Maci najlepszymi komputerami na świecie....Po prostu typowe gadanie fanboyowskie nie mające ŻADNEGO odniesienia w rzeczywistości.

#88 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:49

Na chwile obecna jestem posiadaczem 3g

Ten model nie trudno jest wyprzedzić szybkością procesora.

potrzeba 3 stronicowego tutoriala do zmiany dzwonka

O chłopie, 6 kliknięć, łącznie z wyjściem do Home Screen, a Ty potrzebujesz 3 stron tutoriala? Ja bym się tym nie chwalił.

#89 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 29 sierpnia 2010 - 11:56

Ludzie! Iphone do biznesu??przestańcie...pokażcie mi opcję zapory firewall, gdzie w iPhonie możliowość instalacji tokenów programowych?? iPhone ma możlwość szyforwania AES,?,CAST?, RC2??, brak mu również ustawiania certyfikatu ustawiania klienta i gdzie on do biznesu???? za to świetnie sprawdzi się jako telefon multimedialny to się zgodzę...

nie wiem w jakim ty biznesie robisz ale w moim iphone sie jakos sprawdza. jestem CTO sredniej firmy i zadna z tych wymienionych przez ciebie rzeczy nie jest mi potrzebna (pierwszy raz o nich slysze tbh) mam vpn vnc i ssh, plus exchange do poczty/kontaktow/kalendarzy. nie kazdy pracuje w korpo 1000+, biznes to w WIEKSZOSCI male i srednie firmy

#90 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 248 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 12:00

Ja pracuję w korpo 1000+ i nie mam takich bzdur ;-)

#91 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 12:12

potrzeba 3 stronicowego tutoriala do zmiany dzwonka po prostu wydaje mi sie absurdalna. A takich rzeczy jest ogrom w tym telefonie ;)

Człowieku jesteś magiczny xD

---------- Wpis dodano o 13:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:11 ----------

Tak jak powyżej kto z tego korzysta? Może jakieś mega wielkie korporacje. Dostęp do maila i internetu plus inne dogodności to potęga iPhone'a

#92 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 12:26

Ja prowadzę biznes i mam iPhone'a, stąd telefon dla biznesu.

#93 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 29 sierpnia 2010 - 12:51

u mnie 4 z 6 osob z Board of Directors uzywa iPhonow - CEO, CTO, COO i CPA... dodatkowo przynajmniej polowa pracownikow srednoego szczebla ma iphony. wsrod nizszych nie wiem, nie pytalem. firma zatrudnia cos kolo 25 osob w usa, 15 w PL, 3 w Indiach plus stado ludzi na pol, 3/4 etatu plus stali freelancerzy.

#94 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 05 września 2010 - 11:52

jestem fotografem prasowym, często robię zdjęcia newsowe, które muszą być wysłane natychmiast. używam iphona w celach zawodowych. Służy mi jako kalendarz, mail, szybka przeglądarka www, nawigacja w samochodzie, wysyłanie plików ftp, przechowywanie ważnych plików (głównie faktury, wiadomo, że zdjęć na nim nie trzymam), do prognozy pogody (weather pro - fotograf jak rolnik - pogodę musi znać) oraz do rozrywki w podróżach służbowych: muzyka i film. czasem też znajomym pokażę jakieś zdjęcia z wakacji, krótki film, etc. ostatnio nasza redakcja zaopatrzyła nas w przystawki do aparatów canon (w moim aparacie w formie gripa do aparatu WFT E4II), które wysyłają poprzez wifi zdjęcia prosto z aparatu na wybrane serwery ftp (wymagana sieć wifi). Redakcja zaopatrzyła nas przy tym w urządzenia mifi (żebyśmy zawsze przy sobie mieli sygnał wifi, poprzez sieć iplusa). Niestety soft Canona nie jest w pełni kompatybilny z naszym redakcyjnym oprogramowaniem fotoware-a. szablon opisu iptc fotostation (klient systemu fotoware, przeglądarka zdjęć i narzędzie do opisywania - taki bridge adobiego) tworzy w formacie .fmt. Nasi informatycy napisali skrypt, który łączy wysłany eftepem opis w tym formacie ze zdjęciami (potrzebne jest wypełnienie jednego pola, które w sofcie canona da się zrobić). Szukałem programu, w którym mógłbym plik .fmt otworzyć jako plik tekstowy, wyedytować go wedle swoich potrzeb i wysłać na gazetowy serwer. to wszystko możliwe było dzięki programowi "ftp on the go". Teraz naprawdę nie muszę zabierać ze sobą kompa, żeby w ciągu 1 minuty od naciśnięcia spustu migawki moje zdjęcie znalazło się w redakcji. Ultra wygodne zastosowanie ipka do potrzeb zawodowych. jedno z wielu, bo bez maila i kalendarza, nawigacji, przeglądania stron www, czy pogody też nie wyobrażam sobie swojej pracy. Poniżej zdjęcie zestawu minimalnego, który pozwala na wysłanie zdjęcia natychmiast po zrobieniu. Przydałoby się ominięcie tego modemu mifi - żeby ipek sam tworzył sieć wifi. Niestety to to jest możliwe tylko po jailbreak, którego robić nie zmierzam (moje iphony zawsze pracowały stabilnie, a niestety naczytałem się tyle postów typu: "dlaczego mój ip nie (...) po jb?", że jakoś nie wydaje mi się to optymalne. poza tym mifi dużo nie waży. pozdr

#95 innerside

innerside
  • 11 postów

Napisano 05 września 2010 - 11:57

Parmenides: swietny i pomyslowy zestaw - zawsze zastanawialem sie jak wysylane sa zdjecia 'on the go'. Pozdrawiam

#96 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 05 września 2010 - 13:43

Dzieki. Samo wyslanie zdjecia nie stanowi dzisiaj problemu. Problemem jest co najwyżej ilosc noszonego sprzętu. No i czasem ceny. Sam ten transmiter canona to koszt ok. 4 tys. zł - tyle co najtańszy macbook:). Problemem w tych mobilnych rozwiązaniach może być rownież doklejanie iptc do wysłanych zdjec. Ipek może tutaj pomoc. Sprawdziłem tez, ze ftp on the go rownież czyta format xmp (iptc w programach adobiego). Warto jednak tworzyc takie mobilne rozwiązania, bo oszczędzają czas i kręgosłup. I ipek może byc zawodowym narzędziem.

#97 zbaracki

zbaracki
  • 55 postów
  • SkądSt Austell, United Kingdom

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:19

parmenides, jezeli chodzi o JB, to glowna przyczyna problemow nie jest sam JB, a instalowanie niedorobionych aplikacji z cydii (to w niektorych przypadkach jeden z powodow, dla ktorego nie byly zaakceptowane w appstore) natomiast jezeli po JB zainstalujesz tylko i wylacznie MyWi lub cos w tym stylu, i nie bedziesz kombinowal z setkami "ulepszaczy", nie powinienes zauwazyc zadnych problemow ze stabilnoscia - sprawdzilem na sobie, jak zaczal mi sie (iphone4) zamulac, zawieszac springboard etc, usunalem pare "rewolucyjnych" aplikacji i od tamtej pory zadnych problemow nie mam. tak wiec moze warto poprostu sprobowac? w kazdej chwili mozesz przywrocic backup z komputera i pozbyc sie JB bez zadnych problemow.

#98 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 stycznia 2011 - 22:32

parmenides, jezeli chodzi o JB, to glowna przyczyna problemow nie jest sam JB, a instalowanie niedorobionych aplikacji z cydii (to w niektorych przypadkach jeden z powodow, dla ktorego nie byly zaakceptowane w appstore)
natomiast jezeli po JB zainstalujesz tylko i wylacznie MyWi lub cos w tym stylu, i nie bedziesz kombinowal z setkami "ulepszaczy", nie powinienes zauwazyc zadnych problemow ze stabilnoscia - sprawdzilem na sobie, jak zaczal mi sie (iphone4) zamulac, zawieszac springboard etc, usunalem pare "rewolucyjnych" aplikacji i od tamtej pory zadnych problemow nie mam.
tak wiec moze warto poprostu sprobowac? w kazdej chwili mozesz przywrocic backup z komputera i pozbyc sie JB bez zadnych problemow.

Temat z przed kilku miesięcy -.-

#99 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 248 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 16:09

To czemu w nim odpisujesz, zamiast kliknąć 'Raportuj'?

#100 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 12 stycznia 2011 - 15:02

Echh.. Powstrzymam się od komentarza, choć miałem napisane tyle że pewnie i tak by tego nikt nie przeczytał.. Nokia robi coraz większe g%wna, i taka prawda...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych